MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Megújul Balatonfüred legfontosabb főutcája

2014.02.25. • Az Ady Endre utcai vasúti átjárótól, egészen a Balatonszőlős irányába lévő Füred tábláig új aszfaltot kap a város egyik legforgalmasabb utcája. Az Ady-Kossuth-Vázsonyi utcát a város kérésének eleget téve a Magyar Közút Nonprofit Zrt. újíttatja fel, hiszen a szóban forgó út, nem az önkormányzat tulajdona. Az régi burkolat felmarása már megtörtént, az aknafedelek megemelése után már ezen a héten elindulhat az aszfaltozás is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#9 - dodónak 2 ! - 2014.03.07. - 12:29:57

Kedves Dodó !
Köszönöm válaszodat ! Annak a Dodónak is a nick neve volt a Dodó. Pesti Srác volt és olyan tekintélye volt közöttünk, füredi gyerekek között, hogy azt mondtuk: "Dodó is megmondta !" - akkor az úgy volt. Szép idők ! Elmúlt ! Andi is bizonyára emlékszik rá ! Székelyék vendége volt Budapestről. Abban az emeletes bérházban, lakóházban laktak, ahol most a Füred Áruház van ! Üdv.: HJ

#8 - dodó - 2014.03.07. - 10:35:59

Kedves HJ! Sajnos nem vagyok azonos a volt barátoddal , én egy bő huszassal fiatalabb vagyok és törzsgyökeres füredi. A Dodó csak a "nick" nevem. De én is imádtam az arácsi strandot. ÜDV:Dodó

#7 - dodónak ! - 2014.03.07. - 09:02:21

Kedves Dodó !
Aznos vagy azzal a Dodóval, aki a háború után, az 1940-es évek végén gyakran nyaralt Füreden Budapüestről és az arácsi strandon sokszor ugráltunk fejest a trambulinról ? Most úgy a 70-es éveidet taposhatod ?
Üdvözlettel: HJ

#6 - enekes - 2014.03.06. - 18:18:29

Vegül is ki mondja Füreden az "amen-t" az utak felujitasakor??
En nem vagyok Füredi de nagyon szep varos Balatonfüred Es hibak die-vagy oda azert bar minden Magyar varoskaban ugy lenne epitve-szepitve mint ott Önöknel.
Ami nekem viszont nem tetszik, mint -több hozzaszolo, pl Alant is...-megjegyzi, hogy sok helyen-hobvatovabb mindenhol-tapaszatlhato, hogy van egy gyönyörü-vagy epp-szep belvaros, es ket utcaval arreb földes ut, vagy meteres katyuk.
A pnezt nagyon meg kell fogni a mai vilagban-s mindenhol.
Igazan mas mellekutakat kellett volna talan elönybereszesiteni most. Egyebirant vagy 10 evig jartam be aFrankfurtba dolgozni-regebben es a tiz ev allatt fel Volt turva fel Frankfurt. Tehat e nem Magyar sajatossag, inkabb az elözö allapot...
Egy lenne a legyeg- ha valamit megcsinalok, akkor RENDESEN!!
Kezdem:a hianyzo szel es felezöcsikokkal a Magyar utakon amelyek 6 honap altta elkopnak. Nyugaton 6 ev alatt Sem!

#5 - dodo - 2014.03.06. - 16:00:30

Szerintem kicsit pozitivabban kellene hozzá állni.Nyilván semmi sem tökéletes , de én például örülök a felújitásoknak. A tények kedvéért a Kossuth és Ady utcák , nem más utcák rovására újulnak meg , hanem központi költségvetésböl azaz a város számára ingyen! Az arácsi uton a zöld sáv tetszik , de az úttest tényleg lehetne szélesebb a járda rovására.Nekem inkább az állomás felújitásával vannak komoly aggályaim.Hónapok óta nem látok embert az épikezésen.Eddig csak simán ronda volt , mostmeg egy félbemaradt torzó! Valaki tud róla valamit ??? Gyanusan nagy a lapitás!!!

#4 - szintén - 2014.03.06. - 09:12:14

Egyetértek őslakossal! Szintén "gratulálok" az Arácsi utca kialakításához! Valamint ahhoz is, hogy valóban sok utca van, amire sokkal jobban ráférne a felújítás. De nem baj, újul Füred, csak ész nélkül, az hogy praktikus vagy jobb lesz, mint volt az másodlagos. Így meg be van tömve a szánk.
Viszont nagyon nagy eredmény lenne, ha a Füredi utat is feltudnák újítani a Csopaki önkormányzattal együtt, mivel már szinte teljesen járhatatlan!!!

#3 - őslakos - 2014.03.05. - 19:22:28

Én csak annyit szeretnék kérdezni,hogy mi baja volt a Kossuth utcának? Szerintem inkább olyan utcákat kellene felújítani,melyek valóban rászorulnak, pl: Hunyadi utca felső szakasza, Völgy utca,Rózsa utca és talán még a Lóczy utca! Ez utóbbi biztos,hogy rosszabb állapotban van mint az Ady vagy a Kossuth utca, a többiről nem is beszélve!
Az Arácsi út második szakaszának felújításáról is megvan a véleményem! Kérdem én: Minek és kinek kell olyan széles járda és egy virágágyás? Tudtommal azért újítják az Arácsi utat,hogy szélesebb legyen,ehelyett az út nem lett szélesebb ,de egy egész autósáv szélességű járdát mindenképp építeni kellett,mellé kb 1 méter szélességű virágágyással! Még a new york-i Times Square-nél sem olyan széles a járda (ahol egy pöttyet több ember járkál) mint az Arácsi út legutóbb felújított szakaszánál! Gratulálok a tervezőnek!

#2 - Laci - 2014.02.27. - 15:48:09

Én örülök annak , hogy ennyire fejlődik a város. Nyílván holtszezonban torlódás van az építkezéseknél.

#1 - Közlekedni nem lehet - 2014.02.27. - 09:53:54

Balatonfüred városa megint olyan ordenárét alkotott, amit már megszokhattunk tőle. Az ide látogató csak hüledezik azon, hogy ilyen valahol is előfordulhat. Most éppen a ""minden utat egyszerre ba......nk szét és zárunk le"" tervre gondolok.
Csopak felől közelítjük meg Kedvenc Városunkat, a cél a Tamási Áron utca. A Deltánál már rutinból nem kanyarodunk fel a Lóczy utca felé, mert az Arácsi út már évek óta felújítás/építés/javítás alatt áll, azokon a szakaszokon pedig, ahol látszólag már elkészült az aszfaltozás és az új közvilágítás kétmillió lumenes fényereje világítja meg az úttestet kedves és baleset-megelőzés céljából rendkívül előnyös módon kint hagyták a 20 km/h -s sebességkorlátozó táblákat. Bár ide eleve a behajtást tiltó tábla figyelmen kívül hagyásával lehet csak bejutni, hagyjuk is...
Eddigi alternatíva a Petőfi-Séta-Arad-Illés-Pálóczi-Sellő-Arácsi-Tamási utca többszörösen összetett kombinációja volt -amit már tényleg élményszámba megy elmagyarázni annak, aki esetleg először jár erre- de a mai napon/éjszakán már ez sem járható kerülő. Ugyanis az egyirányú Pálóczi utcáról egy sötét, kivilágítatlan balkanyarban, - ahol egyébként a megengedett sebesség 50 km/h - mindenféle korábbi jelzés, forgalmi rend változásra figyelmeztető tábla vagy sebességkorlátozás nélkül jobbra terelnek a Radnóti utca felé. Kerékpárral itt össze is töröd magad, mert finom murva is van itt bőven az úttesten, az meg ugye nem csúszik...
Bosszankodva, harmadik lehetőséget keresve -ÚJRATERVEZÉS- megint az Arad utcán találjuk magunkat, az Ady utca felé hajtunk, de itt sem számíthatunk semmi jóra, itt is szanaszét van marva az aszfalt, kiálló csatornafedőket, táblák rengetegét kerülgethetnénk... ...ha lenne egy jó kis terepjárónk, ugyanis az Ady utcán az Arad és Bartók kereszteződés között, de még a ""menekülési útvonal"" a Kinizsi előtt olyan mély árokkal találkoztam, ahol az amúgy kimondottan magas felépítményű autóm is oda-oda csapná a kipufogóját, amit annyira nem szeretek, de az autó sem. Ez a helyzet egészen a Városházáig tart, még jó, hogy éjjel nincs nagy forgalom, lehet teljesen szabálytalanul tolatgatni a Perczel (Köztársaság) utcáig.
Hunyai-Noszlopy-Iskola utca vonalon haladva végre képesek vagyunk kétszáz-kétszáz métereket gödrök nélkül közlekedni, de Kedves Városunk nem hagyja, hogy hozzá szokjunk a jóhoz: Mi sem természetesebb, a Kossuth utcát is elkezdték feldúlni, itt is mókás az előrejutás a -nyilván mindenki kedvence- körforgalom felé, hogy végre sima felületen elérjük úti célunkat.

Nagyon jól mutat majd a kampányban, hogy ""de ku...a sokat teszünk mi a városért"". De évek óta tartó építkezéseknek még nem látni a végét, még jó, hogy hat másikba is belefogtunk...

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2537

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.14 11:26:16

ADATLAP

Forgatás napja: 2014.02.25

Sugárzás napja: 2014.02.26 (1179. adás)

Videó hossza: 0:01:25

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Riportalany:

Fekete László részkivitelező

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT