MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Környezetkárosítás a füredi szőlőkben?

2014.12.05. • Több hatóságnál is feljelentést tett környezetkárosítás miatt Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Fenntartható Bizottság ellenőrző albizottságának elnöke. Balatonfüreden a Lapostelki úttól nyugatra eső, egyébként szőlőművelési ágban nyilvántartott területen nagy mennyiségű építési törmeléket, földet helyeztek el, amelyben szemmel láthatóan veszélyes anyagok is vannak. Mivel ezek az ingatlanok fontos vízbázis védelmi területen fekszenek, veszélyben lehetnek a források, a képviselő szerint akár a Balaton is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#8 - Fazekas Dávid - 2015.03.21. - 13:30:30

tisztelt urak hölgyek. engedjék meg hogy én is hozzászóljak az úgynevezett környezet károsításhoz.az itt folyó munkálatok, amit a jobbikos úr és hölgy mondott és tesz , nem mind valós. mért? amit önök látnak ,igaz hogy nem szép látvány,de betonvas és más egyéb úgynevezett szemét nincs és nem található. a föld depó ami vegyes talajból tevődik össze, az feldolgozásra ,úgymond átrostálásra kerül az utolsó lapátig ,ami lakossági felhasználásra eladásra kerül. ha valaki megnézi élőben, vagy a videót, az láthatja hogy a bal oldalt található a rostálló gép.a területen olaj és más szennyeződés nem található.felteszem azok urak és hölgyeknek a kérdést, akik elvontak szűk látókörűek, mért jó nekik a másik ember bemocskolása,lejáratása?a jobbikos emberek így akarnak talpon fenn maradni, hallatni magukról? szép. amúgy honnan tudom mindezt mit leírtam?én rostállom dolgozom fel ezt az úgynevezett mocskot ami másoknak szúrja a szemét és fogalma sincs semmiről. látható vagyok a videóban mikor a géppel álltam arrébb. megjegyzem, nem dolgoztam, csak karban tartottam. és még valami. nem védem a kenyéradómat, csak szomorú hogy egyes emberek mindent megtesznek a maguk hírbe hozásáért,úgy hogy hazugságok árán mást bemocskolnak.ez a marxizmus leninizmus alap elve.ez is megy a tisztelt balos,balközepes uraknál,meg a szélső jobbon is.és ők valják magyarnak magukat?ezek mind hazaárulók.csak a hatalom kell ezeknek minden áron mert gátlástalanok. most gondolom én meg segnyaló lettem mert a kenyér adómat védem. de mindenki azt gondol amit akar. viszont ha más lenne a helyemben,biztos nem hagyná szó nélkül azt ami nem fedi a valóságot. tisztelettel f. ferencfa

#7 - Tamás - 2014.12.17. - 06:56:04

Ez nem környezetkárosítás. A Balatontól 10-15 méterre kitermelt föld eddig nem volt környezetkárosító, most hogy máshová leteszik már az lett? A jobbik is foglalkozna inkább azzal például, hogy Balatonfüreden hogy lehetne munkahelyeket létrehozni.

#6 - Parti - 2014.12.15. - 08:49:40

Nézzék meg a Kisfaludy strand parkolója melletti zöld területet, illetve annak a hült helyét. Hegynyi törmelék és a leendő garázsszintből kitermelt föld fedi.

#5 - A TV2 Tények margójára - 2014.12.14. - 19:45:48

Tisztelt Fürediek!
Aki látta a TV2 tények című műsorát a mai napon, az sok mindent megtudhatott belőle. Én inkább azzal foglalkoznék amit kihagytak. Kihagyták a velem készült interjút, amelyben feltettem a kérdést, hogy lehet több száz vagy ezer tonna építési és bontási hulladékot évek alatt a város különböző pontjain eltüntetni anélkül, hogy a városvezetés tudna róla? Hozzánk hasonlóan ugyanis a Hivatal is feljelentést tett az ügyben, de erősen kilóg a lóláb. Hazudott a TV2 abban is, hogy a fényképfelvételeket egy magát megnevezni nem akaró füredi lakos készítette. Az én saját felvételeimet használták fel, melyet a nyilatkozatom mellé illusztrációnak szántam. Mindez csak tovább erősíti a gyanút bennem, és nemhogy kedvem szegné, még mélyebben fogok beleásni Balatonfüreden az elmúlt években történt nagyberuházások építési dokumentációjába, hogy a sok sok tízezer tonna veszélyes és nem veszélyes hulladék sorsa mi lett. Személyesen fogom a füredi lakosok által megmutatott mindazon területet megvizsgálni, ahol az utóbbi időben jól láthatóan feltöltések történtek. Mint az országgyűlés környezetvédelmi ellenőrző albizottságának elnöke hivatalból fogom ezt a következő hónapokban megtenni, minden egyes esetben helyszíni feltáró vizsgálatot kérve a zöldhatóságtól. Aki mindent becsületesen csinált, annak nincs félnivalója.

Kepli Lajos
országgyűlési képviselő, Jobbik

#4 - Mindegyanevem - 2014.12.12. - 13:48:23

Gyerekkoromban, mikor a környéken biciklizgettem arra, a feltöltött terület szélén (az út mellett) folyt régen az aszófői út mellett eredő forrás- és a magas talajvíz vize....(Fazekas telep után balra.) Ha újra megjelenik a víz, hová fog elfolyni?Egy darabig megvan a vízelvezető árok, de az is gondozatlan. Így, hogy be lett temetve ennek egy jó része, meg majd folyik amerre tud boldog-boldogtalan területén. Nem voltak hülyék az öregek, tudták, hogy mit hova kell csinálni.

#3 - Értékelő - 2014.12.11. - 21:30:13

Ami környezetkárosítás jelenségét illeti...
Tavaly, mikor történetesen arrafelé jártam, magam is ledöbbentem a látvanyon! Szánalmas volt! Hogy fordulhat ilyen elő egy amúgy kultúrált városban?! A hajdanán kizárólag gazdag szőlővidéket HOGY válthatja fel ilyen minősíthetetlen szennylerakat?! Mi módon volt ez megengedett mindidáig? A város külterülete nincs vizsgálat alatt?
Amilyen sokat ad a város a (főleg az alsó felében és tóparti zónában) a látványos kinézetre, kultúrális rendezvényekre, turizmusra, egyéb fejlesztésekre... a város felső régi és külterületével is muszály odafigyelve törődni! Mit szabad, mit nem!

E szánalmas állapotot feltétlenül helyre kell igazítani!

Elnézést a hivatlan kommentárért.

#2 - Béla - 2014.12.10. - 18:37:43

Milliárdos kőműveseknek mindent lehet...

#1 - Mindegyanevem - 2014.12.09. - 09:13:57

Ideje lenne kicsit jobban szétnézni Füred külterületén. Számos terület van ami nem a művelési ágában van tartva hanem csipkebogyó meg fa dzsungelben. Ennyit a minden évben tartandó határszemléről. Ideje lenne kimenni terepre Hölgyeim és Uraim!

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2429

Mai megtekintés: 3

Utolsó: 2024.05.25 23:32:20

ADATLAP

Forgatás napja: 2014.12.05

Sugárzás napja: 2014.12.10 (1220. adás)

Videó hossza: 0:03:32

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Riportalany:

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ujhelyiné Károlyi Krisztina önkormányzati képviselő, Jobbik Magyarországért Mozgalom

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT