MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Balatonfüred elindította a 2 milliárdos fejlesztést

2008.10.15. 11:15 • A Vemév-Szer Építő és Szerelőipari Kft. nyerte a közbeszerzési eljárást, így ennek a cégnek a kivitelezésében valósul meg a Balaton-part Ékköve II. program. Jövő nyárra teljesen megújul a Vaszary villa, a Jókai Múzeum és a Blaha u. 3. alatti épület, ahol a Helytörténeti Gyűjtemény kap majd helyet. Az összesen 2 milliárd forintos beruházással -amiből 1,5 milliárd forint az uniós támogatás- tovább folytatódik a Vitorlás tér felújítása, megújul az Indiai-liget és a Gyógy tér is.

Új szökőkút is létesül a régi szabadtéri színpad helyén, a rózsakert arculata pedig teljesen megújul. A volt orosz üdülőt is lebontják. A kivitelező október 13-án átvette az építési területeket, az összes helyszínen meg is kezdték a munkálatokat. A nyár végéig jelentős autós és gyalogos forgalomkorlátozásra kell számítani, azonban a Balaton-part mindvégig megközelíthető lesz.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#3 - AN - 2009.04.22. - 12:19:49

Hehe, ez igaz, elég csúf. A Vitorlás maga pedig "legendás" hely akárcsak az Astoria és már sosem lesz ugyanolyan azért maga az épület környéke lehetne szebb.

#2 - Bori - 2009.04.22. - 10:10:52

Valóban sokat fejlődött Füred. Szépek lettek a felújított épületek, közterek. Csak így tovább! Sajnálatos, hogy senki nem látja, illetve nem tesz semmit évek óta az ellen, hogy a Vitorlás Étterem oldalához épített igénytelen OSB lapból tákolt bazár megszűnjön. A most felújításra kerülő tértől ez idegen.Bármilyen érdekből is van az ott, azt el kellene tüntetni! Biztos lehet benne mindenki, hogy az ide érkező vendégek a mólóra menet nem csak balra, hanem jobbra is néznek és ezt a csúfságot is megjegyzik. Éppen elég kiadó üzlethelyiség van a közelben, ami fagyizónak, vagy ajándéktárgyak árulására való. Tudom, hogy ez nagyobb befektetéssel jár, de ha igényességről beszélünk, legyünk következetesek. Oda csak az étterem szép épülete (ami most ki sem látszik) és a kerthelyisége illik. Sok sikert kívánok!

#1 - Füredi - 2008.10.15. - 19:25:38

Hajrá Füred! Csak így tovább előre!!

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2021

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2020.09.26 11:21:29

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT