MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Dr. Bóka István, országgyűlési képviselő is tiltakozik az új MÁV menetrend ellen

2008.12.12. 13:57 • Dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred polgármestere is tiltakozik a december 14-én bevezetésre kerülő téli vasúti menetrend ellen, erről egy pénteki sajtótájékoztatón beszélt. A politikus szerint elfogadhatatlan az, amit a vasúttársaság az itt élőkre rá akar kényszeríteni. 6 óránként lesz gyorsvonat Budapestre, két óránként személy Székesfehérvárra és Tapolcára.

Az északi-part többszörösen is hátrányosabb helyzetben van mint a déli, hiszen itt nem húzódik autópálya, nincs villamosított vasútvonal. A nyáron elkészült, a 71-es főutat elkerülő útszakasz sem oldotta meg a problémákat. Ma Budapestről átlagosan 3-4 óra alatt lehet vonattal elérni a Balaton északi oldalát, ami tarthatatlan állapot. -tette hozzá a polgármester. Főúton sem jobb a helyzet, hiszen az M7-es autópályától gyakorlatilag lépésben haladhatnak az autók, ezért az egyetlen megoldás a vasút fejlesztése. Dr. Bóka István elmondta, hogy az északi parton a kisebb települések végképp előnytelen helyzetbe kerültek, Balatonrendesről pl. 5 órás vonatozás után lehet a fővárosba érkezni. Bár többször is egyeztettünk a menetrendről a MÁV illetékeseivel, úgy tűnik nem hallgatták meg kérésünket, ezért a szakminiszterhez és a MÁV vezetőihez fordulok, levélben kérem a menetrend azonnali felülvizsgálatát. -fejtette ki az országgyűlési képviselő. Szerinte tűrhetetlen, hogy a fejlesztés helyett visszafejlesztés van a vonalon, a szerelvények egyre rosszabb minőségűek, a menetidő pedig egyre hosszabb. Ráadásul az utazás kényelmetlen, hiszen a legtöbb esetben csak fehérvári átszállással biztosított az eljutás Budapestre. A polgármester kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a menetrendváltozás miatt, a 18-ai képviselő-testületi ülésen kezdeményezni fogja a Volánnál, hogy az utolsó (20:56-os) gyorsvonathoz biztosított legyen a helyijárati csatlakozás. Ezt már több füredi kérte a polgármestertől levélben.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - Vasutas - 2009.01.04. - 15:22:55

Az a kérdésem, hogy miért kellene téli időszakban, naponta 5 gyorsvonatot indítani a fővárosba, amikor tapasztalaton szerint alig vannak a vonatokon. Nyár és tél igenis más menetrendet kíván, hiszen az utasszám is különböző!

#1 - Balatoni Lány - 2008.12.15. - 07:18:02

Én meg a sztrájk ellen tiltakozom!

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1466

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2020.08.09 12:13:01

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT