MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Sikeres volt a 4. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

2009.07.03. 12:08 • Jóval kevesebb pénzből, az eddigieknél szerényebb költségvetésből rendezték meg június 20. és 27. között a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált. A közönség számára hamar kiderült, nincs Guinness-rekordkísérlet, így a világ leghosszabb koncertjének címét továbbra is Amerikában tarják.

A szolidabb költségvetés ellenére az esti koncerteken igazi világsztárokat hallhatott a közönség, itt volt Csáki András, Zoran Dukic, Giampaolo Bandini és Gabriell Bianco is. Nem jött viszont el a fesztivál előtt beharangozott "legnagyobb név", a kínai Xuefei Yang gitárművész, aki egy másik rendezvény miatt az utolsó pillanatban jelezte, nem élvezhetik játékát Füreden. Ezúttal a klasszikus gitárművészetre koncentráltak a szervezők, így állították össze a zenei hét tematikáját. Jövőre a tervek szerint ismét lesz gitárfesztivál a városban, a létrehozó alapítványnál remélik több lesz a támogatás is. Ha rekordot szeretnének jövőre dönteni, akkor a világ leghosszabb koncertjének címéért közel 2 hétig egyfolytában szólnia kell majd a muzsikának a Kisfaludy színpadon.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#3 - Maci - 2009.07.05. - 11:42:32

Tudod Pákó biztosan igazad is van, de ha megnézed a látogatottságot és azt, hogy hány balatonfüredi ember közpénzéből rendezik, akkor súlyos aránytalanságot fogsz felfedezni. A fürediek többsége örül a rendezvényeknek, de csak akkor ha az nem a befizetett adóforintjaikból fut. Itt viszont egy valóban "szűk réteg" kiszolgálásról van szó.

#2 - Pákó - 2009.07.04. - 22:33:12

A klasszikus gitárzene nem csak egy szűk rétegnek jelent szórakozást és programot. Nagyon sok igazi rajongója van, akik a színvonalas programokért a világ végére is elmennek. Vagy például Esztergomba. Rajtuk kívül is sokan kedvelik a gitáron előadott szép darabokat különleges hangzásuk, hangulatuk miatt. A füredi fesztivál még nagyon fiatal, de szép jövő előtt áll, hála a szervezőknek. Igényes, szép programokat hoztak Füredre idén is. Guiness nélkül nem laposodott el a rendezvény. Igaz, most nem a rekord miatti erőlködésről szólt, hanem arról, ami a lényeg: a zenéről. Ez így jó, maradjon is így.

#1 - Hegmond - 2009.07.03. - 12:49:02

Guinness nélkül ellaposodott a rendezvény. Az mindenkit megszólított, a klasszikus gitárzene csak egy szűk rétegnek jelent szórakozást és programot. Jövőre színesebbet kellene csinálni.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1295

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.04.23 05:29:21

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (2)

2012.06.20. 7. gitárfesztivál Balatonfüreden

2010.06.23. Nagy nevek a gitárfesztiválon

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT