MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

7. gitárfesztivál Balatonfüreden

2012.06.20. 09:34 • A klasszikus gitározás legjobbjai koncerteznek ismét a városban. Balatonfüreden lesz újra a hangszer Paganinije és fellép két brazil gitáros, akik először lesznek láthatók Kelet-Európában. Zenei szaktekintélyek tartanak előadásokat és minden nap fiatalok gitároznak a szabadtéri színpadon. Fesztivál immár hetedszer.

A fesztivált június 23-án Filo Machado a Brazil gitáros nyitja meg a Balatonfüredi Tagore sétány szabadtéri színpadán, vérpezsdítő brazil zenével. Újra meghívást kapott és azt elfogadta a gitár Paganinije, Aniello Desiderio Olaszországból, akinek tavalyi Balatonfüredi koncertjére sokan nem tudtak bejutni. Most itt a lehetőség, mert második este június 24-én az Anna Grand Hotel Dísztermének színpadán ő lép színpadra. Helyszínt váltunk, a következő koncertek a Balatonfüredi Kisfaludy Galériában lesznek megtartva. A június 25-i est fellépője fiatal, többszörös verseny győztes gitáros hölgy, Kyu-Hee Park Dél-Koreából, majd a 26-án a legendás Manuel Barroeco méltán híres tanítványa Lukasz Kuropaczewski Lengyelországból lesz a gitáros színpad fellépője. Igazi kuriózum lesz Carlos Barbosa-Lima fellépése. Úgy tartják, klasszikus gitáron ő játssza legjobban a latin-amerikai zenéket. Június 28-án hatalmas tömegre számítanak a Gitárfesztivál szervezői, mert akinek a gitárhoz bármi köze van, az valószínűleg ott lesz azon a koncerten, ahol az elsöprő előadásmódú horvát gitáros, Zoran Dukic lép fel. Újabb fiatal többszörös verseny győztesnek ad fellépési lehetőséget a Gitárfesztivál június 29-én Ian Watt személyében, aki Angliából érkezik. Végül június 30-án, a Gitárfesztivál fergeteges szabadtéri spanyol Flamenco Esttel zárja a fesztivál kapuit a Balatonfüredi Szabadidő és Konferencia Központban. A Flamenco Est címe "Zarzamora" fellépői Irene Alvarez, Jose Parrondo Alexander Gavilan, Ruven Ruppik. A koncertek mellett ezúttal is lesz hangszerkiállítás, kottavásár és mesterkurzus, a fellépő zenészek esti koncertjüket követően másnap előadást tartanak majd, amelyekre bárki beülhet. Mintegy száz fiatal tehetség zenél majd minden nap 17-19 óra között a Kisfaludy színpadon- lesz tehát választék bőven. Újdonság, hogy idén egy zenetanároknak szóló akkreditált mesterkurzussal is bővül a fesztivál programja, előadást tart majd a legendás zenetörténész Földes Imre, az Erkel-díjas zeneszerző Madarász Iván és itt lesz Thomas Offermann is, aki egy kullancscsípés okozta betegség miatt ugyan már nem koncertezhet, de Európa szerte elismert zenetanár. További információ: www.balatongitar.hu honlapon található!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1556

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2022.06.27 11:04:32

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (2)

2010.06.23. Nagy nevek a gitárfesztiválon

2009.07.03. Sikeres volt a 4. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT