MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola

Találatok száma: 44

 

1995.05.10   25 éves a Füred TV: érettségi (1995.)

Minden héten belenézünk a 25 éves Füred TV archívumába. Igazi gyöngyszemeket is találunk a múltból, ilyen a Graffiti című ifjúsági magazin. 1995-ig tekerjük vissza az idő kerekét, amikor a műsor készítői az érettségiző diákokat kérdezték a vizsgáról.

 

2013.09.02   Tanévkezdés a középiskolákban

Az új köznevelési törvény az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamok számára ír elő új kerettantervet. Ez megnövekedett óraszámot, nagyobb terhet jelent a gyerekeknek. Főleg a kilencedikeseknek van nehéz dolguk, hiszen az általános iskola után egyébként sem könnyű az átállás. A két füredi középiskolában összesen 219-en iratkoztak be a kilencedik évfolyamokra.

 

2012.11.07   Márton-napi diákprogramok

A Márton-napi liba-lakomáról szóló első írásos beszámoló 1171-ből származik. Akkoriban Szent Márton napja jelentette a paraszti év végét, ilyenkor zárták le az éves gazdasági munkákat, kezdetét vette a természet téli pihenő időszaka. A cselédek ilyenkor kapták meg évi bérüket és hozzá ráadásként egy libát, mert a szárnyasok nyáron felduzzadt hadát a tél beállta előtt meg kellett tizedelni. E napon kóstolták meg az újbort és vágtak le először tömött libákat. Ma is sok hagyomány él ehhez az ünnephez kapcsolódóan, ezeket elevenítették fel több füredi iskolában.

 

2012.09.03   Tanévkezdés a füredi szakiskolában

Új fenntartó, új képzések és számos új pedagógus. Így indult el hétfőn az 2012/2013-as tanév a helyi szakiskolában, melynek neve szeptember 1-től, Szent Benedek Gimnázium-Szakképző Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézménye. A tanévnyitót hétfőn tartották meg, ahol a diákoktól szorgalmat kért az iskola igazgatója.

 

2012.07.25   Ősszel induló képzések a füredi szakképző iskolában

Borász, hegesztő, parképítő- és fenntartó technikus képzéseket indít ősszel a füredi szakképző iskola. Az egyházi fenntartásba került intézményben esti és nappali képzésekre is lehet jelentkezni. Előbbinél 18-65 év között, utóbbinál 18-22 év között várják a jelentkezőket. Az OKJ-s bizonyítványt két év alatt lehet megszerezni, a képzés alatt diákigazolványt is kapnak a tanulók.

 

2012.05.07   Széchényis sikerek a szakma kiváló tanulója versenyen

A szakma kiváló tanulója versenyt minden évben meghirdetik a szakmunkástanulók részére. A balatonfüredi Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola diákjai idén is szép eredményeket értek el a megmérettetésen. A borászverseny országos döntőjének a füredi iskola adott otthont, melyen Pálffy Gyula első helyezést ért el.

 

2012.04.19   Röplabda torna a Széchényiben

Tíz csapat részvételével rendeztek röplabda tornát a Széchényi iskola tornatermében. Az eseményen a két füredi középiskola diákjai vettek részt. A szervezők hagyományteremtő szándékkal hívták életre a sporteseményt.

 

2012.04.07   Judo edzőtábor Balatonfüreden

Küzdelmi edzéssel kezdték a napot a Balatonfüreden edzőtáborozó magyar ifjúsági judo válogatott sportolói. A kétnapos összetartás jó alapot jelentett a közelgő Európa kupára.

 

2012.04.03   Országos borásztanuló verseny Füreden

Akár a szakmunkásvizsgát is megúszhatta az a diák, aki kiválóan teljesített a Füreden megrendezett országos borásztanuló versenyen. Az ország három pontjáról érkezett tanulók elméleti és gyakorlati tudását is felmérték, szakmai zsűri értékelte a munkát. Aki minden feladatot jól megoldott, az mentesül a tanév végi szakmunkásvizsga alól, a bizonyítványt már Füreden átvehette. Balatonfüredről hatan szálltak versenybe.

 

2012.02.02   Széchényis diákok építenek kertet Wunsiedelben

A Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola diákjai építenek kertet a németországi Wunsiedelben. Az iskola három fős "Szupercsapata" nyerte ugyanis a "Magyar Kert" elnevezésű projektet. A pályázati kiírás értelmében a diákoknak a Wunsiedeli hivatal előtti parkot illetve kertet kellett jellegzetes magyar stílusban megtervezniük. A győztes csapat 500 euróval is gazdagodott.

 

2011.12.08   Jótékonysági est a Széchényi szakképző iskolában

Százezer forint gyűlt össze annak a jótékonysági programnak keretében, melyet Lukács Judit tanárnő vezetésével a Széchényi Ferenc Szakképző Iskolában tartottak. Az akció zárásaként december 8-án az iskola tanárainak részvételével jótékonysági estet rendeztek. A befolyt összegből füredi és környékbeli hátrányos helyzetű gyermekeknek kívánnak segíteni.

 

2011.12.13   Közmeghallgatás Arácson

Útproblémák, helyi buszközlekedés, közbiztonság került terítékre a kedden megtartott arácsi közmeghallgatáson. A Széchenyi szakképző iskola ebédlőjében először dr. Bóka István polgármester beszámolt a 2011-es költségvetési évről és beszélt a jövő évi fejlesztésekről is, majd a helyiek kérdezhettek, mondhatták el problémájukat.

 

2011.11.21   Bencés fenntartás alá kerülhet a Széchényi Szakképzőiskola

A Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola dolgozóinak 81%-a szavazott igennel azon a szimpátiaszavazáson, melyben arról kellett nyilatkozniuk, támogatják-e hogy az intézmény jövő szeptembertől a Pannonhalmi Bencés Rend fenntartása alá kerüljön. Ezzel a lehetőséggel az intézmény elkerülné az államosítást és hosszú távon biztosított lenne fennmaradása. Az iskola épületei és a hozzá tartozó ingatlanok továbbra is a Balatonfüredi Önkormányzat tulajdonában maradnának.

 

2011.11.10   Márton napi vigadalom a Széchényiben

Libafuttató és akadályverseny, alkotóműhely, borlopó verseny, illatozó sült tök és libavacsora. Többek között ilyen programok várták azokat, akik ellátogattak november 10-én a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolába a Márton napi vígadalomra. A rendezvénnyel egy időben hirdették ki az "Őszmanók ébresztő" című verseny eredményét is, melyre óvodások, iskolások és füredi családok is neveztek eredeti humoros alkotásaikkal.

 

2011.10.08   I. Ronin Judo Kupa Balatonfüreden

Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők a balatonfüredi judo egyesület által meghirdetett első Ronin Judo Kupára, melyet szombaton rendeztek meg a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola tornatermében. A több súly- és korcsoportban megrendezett kupára 13 egyesület, 140 versenyzője kvalifikáltatta magát. A fürediek most is remekül szerepeltek, hiszen 9 arany, 8 ezüst és 4 bronzérmet nyertek el.

 

2011.08.31   Tanévkezdés a füredi középiskolákban

A város két középiskolájában összesen 209 kilencedik évfolyamos diák kezdte meg tanulmányait szeptember 1-én. A Lóczyban továbbra is az angol nyelvi tagozat a legnépszerűbb, a Széchényiben pedig már készülnek a vendéglátóipari szakok bevezetésére.

 

2011.06.02   Átalakulóban a szakképzés rendszere

A környék általános iskoláinak vezetői, pályaválasztási tanácsadói és diákjai voltak a vendégei annak a projekteseménynek, melyet a Balaton-felvidék - Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP programjának keretében tartottak a Széchényi Ferenc Szakképző Iskolában. A résztvevők megismerkedtek a megújuló szakképzési rendszer nyújtotta lehetőségekkel és a projekt eddigi eredményeivel.

 

2011.06.08   Hegesztő szimulátort próbálhattak ki a Széchényisek

Az elmúlt héten egy korszerű hegesztő szimulátort próbálhattak ki a Széchényi szakiskola tanulói. Az intézményben folyó hegesztőképzéshez kapcsololódva egy napra kölcsön kapták a 10 milliós eszközt, amely teljesen élethű munkavégzést tesz lehetővé. Az iskolának egyelőre nincs forrása hasonló berendezésre, a korszerű oktatás azonban előbb -utóbb megköveteli majd egy ilyen szimulátor beszerzését.

 

2011.05.26   Németországban jártak a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola diákjai

A Széchényi Ferenc Szakképző Iskola hat diákja és két tanára töltött egy hetet májusban a németországi Selb-ben. Az utazás része volt a Tempus Közalapítvány által koordinált Comenius nemzetközi iskolai együttműködési programnak.

 

2011.05.12   Széchényis sikerek

Országos szakmai versenyen értek el jelentős sikert a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola diákjai. Nagy Vivien és Ferdinánd Csilla a borászok, míg Pásztor Norbert a hegesztők versenyében jeleskedett.

 

2011.04.30   Ballagások a füredi középiskolákban

A város két középiskolájából közel kétszáz diák ballagott el szombaton. A Lóczy gimnázium és a Széchényi szakképző tanulói április 30-án vettek búcsút a tanároktól, osztálytársaktól, hétfőn pedig megkezdődött az érettségi is. Idén több mint 142 ezren érettségiznek május 2. és június 28. között országszerte.

 

2011.04.13   Húsvétváró a Széchényi Ferenc Szakképzőben

Húsvéti hagyományok a Balaton - felvidéken címmel, hagyományteremtő szándékkal rendeztek szakmai napot és vidám húsvétváró programokat a Széchényi Ferenc Szakképző iskolában. A város óvodásainak és iskolásainak térdekorációs versenyt is hirdettek.

 

2011.02.22   50 laptopot kapott a Széchényi iskola

Ötven darab laptopot adtak át kedden a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolában. A korszerű eszközöket a diákok használják majd és ennek segítségével könnyebben sajátíthatják el a tananyagot. A "Tanulói laptop program Veszprém megyében" című pályázati projektzárót Balatonfüreden tartották.

 

2010.12.12   A Széchényi iskolások Törökországban

A törökországi Izmir mellett található Torbali városában töltöttek egy hetet novemberben a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola diákjai közül néhányan. Az utazás része volt a Tempus Közalapítvány által koordinált Comenius nemzetközi iskolai együttműködési programnak.

 

2010.11.11   Libanap a Széchényiben

Több közelmúltbeli esemény is bizonyítja, hogy a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolában nyitnak a város felé. Ezúttal a Márton-naphoz kötődő Libanapot rendeztek az intézményben, ahol a legkisebbek libát hajthattak, a nagyobbak megkóstolhatták az újbort és este vacsorán vehettek részt.

 

2010.10.08   Vidám őszmanók a kertészeti iskolában

Vidám, színes madárijesztőket ábrázoló alkotásokat, fantázianevükön őszmanókat láthatnak az érdeklődők a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola udvarán. Az intézmény új kezdeményezésében óvodások és középiskolások is részt vettek. A park- és kertépítéshez szorosan kapcsolódó pályázatot, legközelebb az Adventi időszakban írják majd ki, akkor ünnepi dekorációkat várnak a résztvevőktől.

 

2010.09.07   Gazdaképzés indításán gondolkodnak a Széchényi szakképzőben

Megkezdődött a tanév a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskolában is, ahol a 2010/2011-es tanévben 454 diák tanul. A hagyományos szőlész-borász képzés mellett kert- és parképítőket, a TLC KFt.-vel közösen pedig hegesztőket is képeznek. A nemrég beindított rendészeti képzés sikeres, emellett az iskola vezetése azt tervezi, hogy a jövőben gazdaképzést indítanak a megyei fenntartású intézményben.

 

2010.09.02   Kompetencia alapú oktatás a Széchényiben

A kompetencia alapú oktatás, amely a tárgyi tudás mellett a képesség- és készségfejlesztésre helyezi a hangsúlyt egyre nagyobb szerepet kap az iskolákban. A Széchényi Ferenc Szakképző Iskolában egy unió-s pályázat keretében a múlt tanévben kezdték el alkalmazni ezt a módszert. Az eddigi tapasztalatokról augusztus végén tartottak beszámolót az intézményben.

 

2010.07.09   Csernakeresztúri gyerekek Füreden

Dél-Erdélyből, Déva környékéről, Csernakeresztúrról érkeztek iskolás gyerekek Balatonfüredre nyaralni. Czizmazia Szilveszter szervezésében már több mint húsz éve fogadnak füredi családok erdélyi gyerekeket nyaranta, akiknek ebben az évben a Széchényi Ferenc Szakképző Iskolában volt a szállásuk.

 

2010.06.10   A Széchényi Szakképző sikerei

A tanév végére két sikert is elkönyvelhet magának a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola. A kertépítők egy németországi városban arattak nagy sikert, amikor ők szépíthették meg a megyeháza főterét egy német és egy török kerttel. A most alakuló színjátszók pedig, második helyezést értek el az országos kollégiumi Kit mit tud? versenyen Kaposváron.

 

2010.05.01   Ballagások a füredi középiskolákban

Pénteken és szombaton rendezték a ballagási ünnepségeket a füredi középiskolákban. A Lóczyból 59, a Széchényiből 95 tanuló búcsúzott el az intézménytől. Stábunk mindkét ballagási ceremónián részt vett.

 

0000.00.00   FTV Retro: Középiskolai ballagások 1993-ból

Ezen a héten rendezik meg a Lóczy Lajos Gimnáziumban és a Széchényi Ferenc Szakképzőiskolában a ballagási ünnepségeket. Mai retroösszeállításunk is ehhez kapcsolódik, 17 évet repülünk vissza az időben. Az 1993-as képeken bizonyára sok egykori diák ismeri majd fel saját magát és rég nem látott osztálytársait.

 

2010.04.15   Diáknap a Széchényiben

Április 15-én diáknapot rendeztek a Széchényi Ferenc Szakképző Iskolában most először, de hagyományteremtő szándékkal. A reggel 8-tól este 8-ig tartó változatos programokkal a névadó Széchényi Ferencre emlékezett az intézmény.

 

2010.04.01   A diákok nem akarnak másik kollégiumot

A fenntartó Veszprém Megyei Önkormányzat gazdasági okok miatt össze kívánja vonni Balatonfüred két leánykollégiumát, oly módon, hogy a Lóczys lányok a Széchényi diákotthonában kapnának helyet, így hozzávetőlegesen 3,5 millió Ft-ot tudna megtakarítani. Balatonfüred Város Önkormányzata viszont pedagógiai szempontokra hivatkozva úgy döntött, hogy nem támogatja az összevonást, így a következő tanévben még biztos, hogy külön működik a két kollégium. A középiskolák vezetői és diákjai is különbözőképp vélekednek a tervezett intézmény összevonásról. A végső döntést a Megyei Közgyűlés hozza majd meg.

 

2010.03.24   75. éves a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola

75. születésnapját ünnepelte a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola az elmúlt napokban. Az esemény tiszteletére emlékfát ültettek és átadtak egy új növénykertet is. A megyei fenntartó úgy látja, hogy az iskola működése nincs veszélyben, sőt szemléletváltás t terveznek az intézményben, ami a megújítást is szolgálja.

 

2010.03.12   Dr. Sárga Ferenc kardvívó válogató

Talán már kevesen tudják,hogy az ötvenes évek elejétől pezsgő vívó élet folyt Balatonfüreden. Ezért nem volt meglepetés, hogy az utánpótlás kardvívó válogatóversenyét dr. Sárga Ferencről a balatonfüredi kardvívás alapítójáról nevezték el.

 

2009.12.10   132 milliós korszerűsítés a Széchényi szakképzőben

Átadták a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola felújított épületszárnyát. A megyei fenntartású intézmény összefogással bővülhetett tanteremmel és öltözőkkel. A város, a megyei közgyűlés és az iskola is hozzájárult a munkálatokhoz.

 

2009.11.02   Átalakul az oktatási rendszer a Széchényiben

Szeptember 1-jétől nem csak az új rendészeti osztály indult el a Széchényi Szakképző Iskolában, hanem egy uniós pályázat elnyerése lehetőséget teremtett a kompetencia alapú oktatás bevezetésére is. Változás jelent ez a pedagógusoknak és a diákoknak is. Több továbbképzésre küldik a tanárokat, a diákok pedig másként és mást fognak tanulni pl. a magyar és történelem tantárgyakat összevonva tanulják. Az új programról tartottak tájékoztatót hétfőn.

 

2009.09.09   Becsengettek a középiskolákban

Ettől a tanévtől mindkét füredi középiskolában új igazgató kezdte meg a munkát, tele tervekkel, új elképzelésekkel. A szakképzőben elindult a rendészeti képzés, a gimnáziumban már 4 nyelvet is tanulhatnak a diákok.

 

2009.05.20   Rendészeti képzés a Széchényi Szakképzőben

Szeptember elsejétől több mint 30-an kezdhetik meg tanulmányaikat a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola új, rendészeti osztályában. Az erről szóló megállapodást az elmúlt héten írták alá az intézményben, a megye és a rendőrség képviselői. Az iskolában arra számítanak, hogy 2012-re már mind a négy évfolyamon lesz rendészeti oktatás, így az iskolában tanuló diákok létszáma akár 120-al is növekedhet.

 

2009.05.07   Közbiztonsági fórum Arácson

Április 17-én éjszaka ismeretlen tettesek több házba is megpróbáltak betörni Arácson. A helyieket megdöbbentette a hír, hiszen Arács mindig békés, nyugodt városrész volt. A lakók kérésére Kutas Árpád alpolgármester, a körzet képviselője közbiztonsági fórumot hívott össze, melyen jelen volt a városi rendőrkapitány és a nyomozást vezető hadnagy is.

 

2009.04.30   Ballagások a füredi középiskolákban

Április 30-án elballagtak a végzős diákok a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolából és a Lóczy Lajos Gimnáziumból. Utóbbiból 86-an, az arácsi intézményből 148-an búcsúztak. Ezen a héten már érettségiznek a fiatalok.

 

2009.04.28   Béres Alexandra a Széchényiben

A népszerű fitnesz edző tartott Béres Alexandra tartott órát a Széchenyi Szakképző Iskolában. Sajnos a fiatalokat nehéz volt megmozgatni.

 

2008.07.17   Salsatábor Arácson

Salsa tábort rendeztek az elmúlt héten Balatonfüreden. A latin táncok egyre népszerűbbek hazánkban is, hiszen nemcsak sportolási, kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, hanem olyan egyedi hangulatot, életérzést, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Az arácsi táborban több mint 300-an vettek részt. A rendezvény fénypontja a csütörtök esti Salsa-össztánc volt.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT