MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

A diákok nem akarnak másik kollégiumot

2010.04.01. • A fenntartó Veszprém Megyei Önkormányzat gazdasági okok miatt össze kívánja vonni Balatonfüred két leánykollégiumát, oly módon, hogy a Lóczys lányok a Széchényi diákotthonában kapnának helyet, így hozzávetőlegesen 3,5 millió Ft-ot tudna megtakarítani. Balatonfüred Város Önkormányzata viszont pedagógiai szempontokra hivatkozva úgy döntött, hogy nem támogatja az összevonást, így a következő tanévben még biztos, hogy külön működik a két kollégium. A középiskolák vezetői és diákjai is különbözőképp vélekednek a tervezett intézmény összevonásról. A végső döntést a Megyei Közgyűlés hozza majd meg.

Olvassa el a kapcsolódó hírt is!

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#17 - Isti - 2010.07.08. - 22:34:04

A kérdés a következő: mit akar az önkormányzat csinálni a kolesz épületével? Milyen érdekek kerülnek előtérbe?

#16 - msot érettségizett Lóczys - 2010.07.08. - 07:08:17

Kedves Diáklány!

Mindenképpen szeretném leszögezni, hogy a hozzászólásodon érződik, hogy valóban az értelmesebbek közül való vagy! Itt azonban nem az a kérdés, hogy kinek mi a véleménye a Szakis vagy a Lóczys diákságról, hanem az, hogy a hosszú évek óta üzemelő kollégiumot meg akarják szüntetni, hogy 3,5 millió forintot spóroljanak, miközben a város százmilliókat költ a turizmusra. A Lóczys fiúk már évek óta a Szakis koliban laknak, és valóban nem tapasztalnak ellenségeskedést. Azonban nem egyszer panaszkodnak, hogy reggelente 35-40 percet kell sétálni, ráadásul a városnak eszébe nem jut bérlettel támogatni a koleszosokat. De a fiúk csak néhányan vannak. A lányok viszont sokan. Nyilván te sem szeretnél reggelente 40 percet sétálni, s délután ugyanezt. Persze mondhatjuk, hogy ne legyünk ennyire puhányak.
De miről is beszélünk? Egy kollégium bezárásáról. A város elvárja a Lóczytól, hogy képviselje a színvonalat, csakúgy mint régebben, hiszen mindenki elismeri, hogy a színvonal finoman szólva is esik. De ha elvárja akkor miért akarja bezárni a kollégiumot? Szerintem a 20km-nél távolabb lakóknak eszébe sem jutna ide járni, hiszen találnának kényelmesebb megoldást. mert igen sajnos a mai diákok elkényelmesedtek. De nagyon úgy tűnik, hogy a kedves Önkormányzat is, hogy ilyen kérdéseket tart fontosnak, hogy mennyit tudna a kollégiumon spórolni. És itt már nem a Szaki és a Lóczy színvonaláról beszélünk ugyebár...

#15 - Diáklány :D - 2010.07.07. - 17:23:02

Helló Mindenki, Jó napot kedves Felnőttek!
Én is a Széchényibe járok és szeretném megosztani a véleményem, ahogy a másik iskola tanulói is teszik...

Kedves Lóczy-s diákok!
Legfőképpen azok,akik beírogattak, hogy nem akarnak egy kollégiumba kerülni a Széchényisekkel.
Őszintén, most ez ti tényleg komolyan gondoljátok? Honnan veszitek,hogy értelmi színvonalban annyira meghaladtok minket? Igaz, ami igaz, tényleg több lexikális tudást kell elsajátítanotok, de ez még nem nagyon jelent semmit,mert elképzelhető, hogy pár év múlva a felére se fogtok emlékezni.
Ha annyira "okosak"vagytok, meg se engedhetnétek magatoknak ezeket a megjegyzéseket, hisz nem az számít, hogy honnan indultok iskolába, hanem elvileg ami a fejetekben van. Ha jól tudom, külön részen lennétek, nem pedig össze-vissza. Vagy talán attól féltek, hogy leszívják az intelligenciátokat?! :D
Ne haragudjatok, de ezek a megjegyzéseitek tényleg nevetségesek. Sajnálom, hogy így gondolkodtok....
Tájékoztatlak titeket, ahogy azt többen is megtették előttem, hogy nem csak "barmok" járnak ide. És szó sincs semmiféle külön szocializálódásról, hisz egy generáció vagyunk.
Persze vannak emberek akik nem annyira "hű de okosak", de biztos, hogy jó pár dolgot jobban megjegyeznek,mint ti.
Ezzel nem azt mondom, hogy a sulitok rossz, mert egyáltalán nem,de nálatok is vannak idióták, ezt hiába is próbálnátok tagadni. Az a pár ember aki iskolátok "fényét" emeli, nem hinném, hogy jobbak a mieinknél. Persze minden csak előítéletek kérdése.Az iskolánkról elég régóta ez a történet terjed, hogy ide csak a buták kerülnek. Viszont,ha megpróbáltok emlékezni, az elmúlt években javított valamicskét a hírén. Itt van példának okáért a rendészeti szak. Most lehet pfújolni meg minden, de elég sokan komolyan gondolják.
A másik, hogy tényleg, valóban, ami sulink lazább,mint a Lóczy és nem hinném, hogy bármelyik Széchényis irigykedne valamelyik Lóczysra. Nálunk is vannak szigorú tanerők,mint nálatok. Próbáljatok meg csak egy hétig bent ülni nálunk matekon, azt hiszem meg lenne az eredmény....De tanáraink jóval közvetlenebbek :D
Ennyit erről. Nem szándékozom senkivel rosszban lenni, főleg a Lóczys haverokkal nem. Fogadjátok el, nem vagyunk mindannyian (többségben) olyanok, amilyennek hisztek!

Kedves Felnőttek!
Igaz,csak egy diák vagyok. Bár én sem rajongok a suliért (általánosságban),mégis bánt, hogy így vélekednek az iskolánkról. Mintha a szemétből szedték volna ki, úgy beszélnek róla....
Igen, régen valóban a nem teljesen kompatibilisek kerültek ide, de ez ma már nem teljesen így van....A gyűjtő immáron nem a Széchényi,hanem egy másik suli Veszprém megyében...
Én is lehettem volna Lóczys, simán, csak akkoriban nem pont a tovább tanulás volt a fontos. Felvettek volna, de én sorrendet cseréltem. Most itt vagyok, jól tanulok, megharcolok a jobb jegyért, ahogy a többiek is, ami nem pont a kettes, vagy hármas.Nemsokára meg lesz a nyelvvizsgám és a tovább tanulásra is jók az esélyeim.
Fentebb írtam, hogy történtek változások az iskolánkban. Igaz, még mindig rossz hírünk van, de az iskola rálépett az ú.n. "javulás útjára" amihez idő is kell, nem kéne mindig lehúzni. Ez olyan, mintha egy betegnek azt mondanák: " Te soha nem fogsz meggyógyulni!"
A Lóczynak régóta jó híre van, de tudomásom szerint ők is rontanak!!!!
A dolgok nem csak a mi iskolánkra jellemzőek, hanem rájuk is, csak azért nem feltűnő, mert
1. A sulinak régóta jó híre van, nem volt "megbélyegezve".
2.A normál gimis tananyag mellé rengeteg körítést kapnak.
Remélem senkit nem bántottam meg, csak szeretném, ha pár másodpercre mindenki elgondolkodna erről a témáról és befejezné a szitkozódást.
Üdv Mindenkinek

#14 - Egy diák aki büszke arra hogy lóczys - 2010.06.28. - 17:46:06

Kedves Egy szakis!

Mintha az irigység beszélne belőled. Nem hiszem, hogy a Lóczysok "el vannak szállva maguktól". Tudod egy iskola erősségét nem az mutatja meg, hogy milyen a kertje, hanem milyenek benne a diákok, a tanárok, hogyan tellnek bent a hétköznapok. Lehet hogy az iskolánk nem vett részt a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, de szép eredmények születtek az OKTV-n, a színjátszó csoport, az énekkar rendszeresen szerepel, versenyzik és szép eredménnyeket ér el. A Szakis diákok 60%-ának arról szól a négy év, hogy honnan szereznek igazolást. Elgondolkodtató az a viselkedés is amit délutánonként a veszprémi buszon művelnek. Tisztelet a kivételnek, mert vannak kivételek szerencsére. És igen jól mondjátok hogy minden iskolába járnak hülyék és olyanok akiket nem érdekel a tanulás, a közösségi élet, csak barátaim nem mindegy az ARÁNY!

Nostradamusnak üzenném hogy nézzen körbe a Lovassyba és a Vetésibe hogy hány nem veszprémi jár oda, és higgye el van nekik is kollégiumuk.

#13 - Egy szakis - 2010.05.22. - 14:49:42

A loczysokkal az a baj hogy el vannak szálva maguktól.Vissza kéne jönni a HOLDRÓL,ugyanis az iskolák közül Veszprém megyében a Vetésihez és a Lovassyhoz képest SEHOL nem vagytok!!Erősségi szinten a Lovassy a megyében az első között van a lóczy a 1000000000000000000000000 helyen!A szakihoz képest se vagytok feljebb mivel az iskola diákjai hozzátok képest részt vesz SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENYEN.Az iskolátok kertje GAZTELEP A SZAKI kertészeti része MINTAKERT TELI VIRÁGOKKAL.Ennyi egyszerűen SENKIK vagytok!!!!!!!!

#12 - Lóczys - 2010.04.26. - 21:56:10

"szakis diák"!
Ezzel a hozzászólásoddal sajnos nem csak magadat minősítetted. Nem véletlenül rossz a Széchenyi híre. Az olyan emberek(hozzászólók) miatt mint amilyen te vagy. Miért nem mutatsz példát, ahogy az előtted szóló próbálta? Ő legalább megpróbálja ész érvekkel alátámasztani a véleményét, de ez a mocskolódó hangnem ahogy írsz nevetségessé tesz, amihez gratulálni tudok. Egyébként jobban odafigyelhetnél nyelvtan órán, rengeteg hibával írsz, amelynek okán rengeteg pontot veszíthetsz az érettségin.
A Lóczy volt már magasabban jegyzett iskola is mint napjainkban, de azért még mindig színvonalat képvisel, és a szintet el nem érő diákok rendre kihullanak. Tessék csak megtekinteni az érettségi eredményeket, vagy a továbbtanulási mutatókat.

#11 - SZFKSZI diák - 2010.04.26. - 17:22:39

A két iskola már,már azonos szinten van. Ami nem azt jelenti,hogy a lóczy rohamosan romlik, de a színvonala igenis csökken. Ne mondja senki, hogy ez nem így van, és a lóczyba csupa értelmes gyerek jár, hisz vannak ott olyanok akik örülnek ha átbukdácsolnak osztályról-osztályra és sikeresen leérettségiznek. Pár évvel ezelőtt például 2-es,3-as tanulókat nem vették fel, s nicsak idén és tavaly őket is felvették, holott nagyon jól tudták a tanárok és mindenki, hogy azok a gyerekek nem fogják sokra vinni abban az iskolában, nem fogják bírni, és személyes csődként fogják megélni azt, amikor buknak, és félévkor, év végén iskolát kell váltaniuk. A széchényis diákoknak rossz a híre. Persze, mindenki azt mondja tovább, arról beszél, arról ír, amit mástól hall. Állítom,hogy az itt író, és széchényiseket szídó emberek negyede nem tudja milyen az élet a széchényiben,milyen ott a társaság,az osztály,a hangulat,milyenek az emberek,diákok és tanárok. Igen! Vannak a mi iskolánkban jó tanulók. Vannak olyanok akik eljárnak kocsmába. Vannak olyanok akiket nem érdekel a tanulás. Igen! Nem büszke rá senki, se az igazgató, se a tantestület, se a diákok, de mégiscsak felvállaljuk. Ugyanis! Lehet,hogy a több száz fős iskolában van 50 olyan fiatal,akinek ilyen az életfelfogása,hogy nincs értelme tanulni stb,de a többi diák aki odajár nem elítélendő ezen pár fiatal miatt. Abban is biztos vagyok,hogy a lóczyban is vannak ilyenek,persze máshol is. Az iskolánk rendezett,csodálatos kertje van,az épületek tiszták és nem rongáltak, a kollégiumi szobák szintén rendesek. Aki ezekről azt állítja,hogy undorító, ocsmány, tele van szeméttel az kérem a szép napsütéses délutánon sétáljon el arra felé! Kérem,a kert-melyet a diákok rendeznek-gyönyörű, tényleg érdemes megnézni,és semmi szemét! Hogy a széchényiben nem tanítanak? Kérem! Ezt senki se gondolhatja komolyan! Igenis van tanítás, igenis kell tanulni és napról napra készülni! A két iskola,az összes középiskola ugyanazt az érettségit írja! S lám évről évre 60-70 leérettségizett diák hadja el az iskolát melynek több mint fele főiskolára,egyetemre megy,és fel is veszik őket. Emellett még szakmát is kapnak. A városi rendezvényeken igenis megjelenik az iskola,mindig képviseltetve van legalább egy osztály által. Arra is volt már példa, hogy ünnepséget az Anna grand Hotelben a Széchényis diákok készítsenek el és adják elő a város előkelőinek. És a lányok szépek itt is,ott is. A fiúk is megvannak egymás mellett sőt náluk ez nem jelent különbséget,hogy ki melyik iskolába jár,melyiknek jobb a színvonala,nagyon jó barátságok alakulnak ki.Persze lehet szídni a széchényit,nyugodtan, de váltig állíthatom,hogy a mi iskolánk egy nagyszerű iskola,ahol a tanárok értünk vannak,és segítenek.amit lehe például a lóczyban nem tennének meg olyan nagy szeretettel. A közösség nagyon jó és a elkallódott gyerekek is kezdenek javulni,és közel sincs annyi "rossz"fiatal idén mint pl 3-4 éve.A kollégiumról meg úgyse mi döntünk. Szerintem nem lenne baj ha 1 kollégiumot üzemeltetnének füreden,a lányok is kibírnák,és higyjék el barátságok alakulnának ki,megismernék egymást s rájönnének,nem is igaz az a sok rossz dolog amit beszélnek a széchényiről.
Én személyszerint 9.oszályos vagyok rendészeti képzésen. Kitűnő tanuló voltam általános iskolában,felvételiztem a lóczyba.A központim is nagyszerűen sikerült és felvettek a két tan nyelvű képzésre! És igen,úgy döntöttem,hogy én a széchényiben folytatom tovább a tanulmányaimat. Itt is szintén kitűnő leszek,és azt is állíthatom,hogy 3 év múlva sikeres érettségi vizsgával a kezemben felvételt nyerhetek egy egyetemre.
És ne feledjék! Mind, mind emberek vagyunk. Kérem ezt tartsuk tiszteletbe és megalapozatlanul ne szídjuk egymást! Köszönöm!

#10 - Jelenleg is Lóczys diák - 2010.04.20. - 22:09:11

54 éve füredi, volt lóczys!

Szemét és rongálás a Széchényi körül? na, kérem ne röhögtessen! Ott az iskola saját diákjai tartják rendben a környéket! Nem akarok az iskolánk ellen szólni, de nézzen már be a festékbolt melletti utcába! A "mieink" oda járnak dohányozni, ez nyílt titok! Az egész utca egy fertő!

és hogy miért vagyunk ott a városi rendezvényeken?
Kéremszépen! Nekünk kötelező ott lenni! Egyeseket és súlyos dolgokat ígérnek annak, aki nem megy el!
És az se a szakisokat minősítse, hogy az ötszáz főből aki odajár 15-20 olyan van aki a környékbeli kocsmákba jár... És itt is csak 18 év fölött kaphatnának alkoholt!

Az a fejlődés, ami elindult a Széchényiben az elmúlt másfél -két évben egész egyszerűen megdöbbentő! És ahogy mi ezt halljuk nem feltétlenül az új igazgató tehet erről, hanem a diákok. Elindult végre az, aminek mindenhol működni kéne: a diákok összetartanak. Hogy ezt mi indította el? Nem tudjuk.. talán egy szakkörjük, egy rendezvény, vagy maga a diákönkormányzat (?).

Hülyék mindenhol vannak, nálunk is, náluk is. De arra mérget mernék venni, hogy nálunk lassan több bukás és évismétlés lesz, mint náluk, mert a diákok kezdik magukénak érezni azt a gyönyörű iskolát a szép épületekkel, a virágoktól tarka kerttel.

#9 - diák - 2010.04.18. - 19:28:13

kedves "Egy gondolkodó füredi"!
Természetesen nincs az a pénz, amit ne lehetne másra fordítani, de kérdem én, ha tízmilliókat, netalántán százmilliókat költünk az alsó városrész fejlesztésére, hogy virágozzon a füredi turizmus, akkor miért pont a kollégiumon kellene spórolni?!

#8 - 54 éve füredi vagyok és volt lóczys - 2010.04.18. - 06:06:15

Egy képviselő mondta ki az igazságot:két teljesen különböző módon szocializálódott társaságról van szó. Olyan életkorban vannak,amikor nagy az egymásra gyakorolt hatás.A Széchényi ne a Lóczytól várja, hogy jobban tanuljanak a diákjaik,hanem tegyen érte az iskola maga! Csak meg kell nézni a kollégium környékét,micsoda szemét,rongálás van, és esténként mit művelnek a diákok! A legegyszerűbb persze odahozni ötven jó tanuló,fegyelmezett diákot,aztán várni, hogy jó hatást gyakorolnak a szakisokra!
A városi irodalmi rendezvények nézőinek nagy részét a lóczys diákok adják. Hol vannak az érdeklődő szakiskolások?
A kocsmában?
Az alant olvasható-nyilván szakiskolás-bejegyzések stílusukban-magukért beszélnek.
De a lóczys diákok is megszólalhatnának ezen a fórumon.

#7 - Egy gondolkodó füredi. - 2010.04.17. - 21:37:13

Hát Füred irigylésre méltó város!!Adva van egy kollégium,igaz messze" kb 20 perc séta"az iskolától ahol megoldható lenne a város összes kollégistájának az elhelyezése olyan körülmények között amiért más iskolák"ölnének".De vannak érvek és ellenérvek miért is kellene összevonni vagy megtartani a régi rendszert.A fiúknak jó már több éve,a lányoknak nem.A városnak kb 3,5millióba kerülne plussz ez a megoldás évente.Hölgyeim azt a 3,5millió forintot lehetne értelmes dolgokra is költeni évente nem,ennyit megérne a kényelem feladása. Az élet sajnos kemény egyelőre még talán nem,de késöbb saját bőrükön is tapasztalni fogják. A város vezetését lehet érzelmi alapon befolyásolni,de szerintem ők is tudják hogy lenne helye bőven annak a pénznek a költségvetésben,és sikerül ezt önökkel is megértetniük.A felnőtt felelősség teljes gondolkodás itt kezdődne remélem érettek rá hogy ezt megértsék,a döntés az önök kezében is van.

#6 - Qaresma - 2010.04.17. - 13:06:28

Kedves Lóczy-s diákok!A Lóczy-t egy szinten tartják a szakival!!!És igazuk van!!!Csak nézzetek magatokra!Félévkor csak úgy jöttök át a szakiba!!Miért!!Külön kollégiumot a Lóczy-nak!!Akárki lehet Lóczys még értelmi fogyatékosok is!!Sehol se vagytok már tanulás terén!!Sport területén sose voltatok!!!A szakiból ugyan úgy mehetsz egyetemre képzeljétek el!!!Nagyképű Hülye gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!!Senkik vagytok!!!!!!!!!!!Egy volt SzFKSzI-s

#5 - állatkirály:P - 2010.04.09. - 16:06:12

a helyén van a kollégium;)hiba lenne azokat a jó loczys csajokat össze engedni a csúny aszakis leányzókkal:)tisztelet a kivételnek:)

#4 - Nostradamus - 2010.04.09. - 14:46:10

A füredi gimnázium véletlenül nem a füredi gyerekeknek épült? A Vetési Gimnáziumnak hol van a kollégiuma? A Lovassy Gimnáziumnak hol van a kollégiuma?

#3 - volt lóczys diák - 2010.04.09. - 12:48:27

Ha ezt a hasonlatot komolyan gondolod nem vagy normális... Két középiskola, és a végén a diákok ugyan azt a papírt fogják kapni. Főiskolán vagy további képzéseken meg nem nézik honnan van, csak legyen. Ez itt nem föld és ég! A Lóczy 25 éve talán kimagasló iskola volt, de most már tényleg mindenkit felvesznek, normatíva, pénz, pénz... A Lóczys és Széchényis diákok nem ellenségek! Nézz körül a városban pénteken és szombaton! Együtt mennek a fiatalok! Régen nincs rivalizálás a két iskola között... Személyesen van olyan ismerősöm aki első helyen a Széchényit jelölte meg a felvételin, és azért HA ESETLEG NEM VESZIK FEL A SZÉCHÉNYIBE ELMEGY A LÓCZYBA! Ha összevonnék a két kollégiumot a Lóczysok külön szárnyat kapnának Arácson és megmaradnának a saját nevelőik is. És ha egy 17 évesnek nehezére esik fél órával hamarabb kelni az tényleg szégyen!

#2 - énisfüredi - 2010.04.09. - 01:33:57

Igazán nem értem, hogy a katolikus hitközösség miért nem a református templomba jár misére, hiszen így akár 100%-os lehetne az épület kihasználtsága...

#1 - füredi - 2010.04.08. - 18:40:49

Nem értem miért kell két kollégiumot üzemeltetni, amikor a Széchényis diákotthon kihasználtsága kb. 70%, Lóczysokkal együtt közelítené a 100 százalékot. Már csak fűtés szempontjából is olcsóbb lenne, hiszen a nagy kollégiumot ugyan annyiba kerül kifűteni ha 100%, ha 70% vagy 2% a kihasználtsága. A Lóczys fiúk pedig évek óta Arácsról járnak be a gimnáziumba, nekik sem okoz gondot.

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 3102

Mai megtekintés: 4

Utolsó: 2024.04.21 10:44:11

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT