MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Siófok, Városháza

Találatok száma: 25

 

2017.05.26   Ülésezett a Balaton Fejlesztési Tanács

Mint ismeretes a 2020-ig tartó 365 milliárd forintos balatoni programcsomag megvalósítását a Balatoni Turisztikai Fejlesztő Zrt. koordinálja. A fejlesztések közül 42 uniós forrásból, 14 pedig hazai támogatással valósulhat meg. A hazai 100 milliárdos forrás elemei akkor látszanak majd egyértelműen, ha az országgyűlés jóváhagyja a jövő évi költségvetést, ez várhatóan június közepén megtörténik. Ekkor indulhatnak el a konkrét fejlesztések, de van ami még vizsgálat alatt áll, hallottuk Siófokon.

 

2016.05.20   Brüsszel is támogatja a balatoni körvasutat

Elfogadta az Európai Bizottság a villamos balatoni körvasút tervét, így minden akadály elhárult az észak-balatoni vasútvonal villamosítása elől, - ezt jelentette be Dányi Gábor európai uniós projektekért felelős helyettes-államtitkár a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén. A bizottság úgy látta a rendszert egyben kell fejleszteni, tehát a dél-balatoni vasúti fejlesztésnek is csak úgy van értelme, ha a felsővezeték teljes mértékben kiépül a tó körül. A tanács ülésén emellett szó volt arról, hogy az idei turisztikai szezonban várhatóan még több vendég érkezik a Balatonra, amely Európa egyik legbiztonságosabb turistacélpontja.

 

2016.02.12   Erősebb pozíció és több pénz a Balaton Fejlesztési Tanácsnak

A balatoni fejlesztésekre szánt, több mint 300 milliárd forintnyi uniós forrás biztosításáról még tavaly novemberben született kormányhatározat. Most pedig a konkrét fejlesztési projektet kidolgozása is folyamatban van, hiszen a támogatási pénzeket 2017. közepéig le kell kötni ahhoz, hogy a kormányhatározatban szereplő célok megvalósulhassanak. A Balaton Fejlesztési Tanács fontos szerepet kapott a források odaítélésénél, hiszen minden projektet előzetesen egyeztetni kell a szervezettel. A következő másfél évben komoly munka előtt áll a BFT, ehhez pedig plusz működési forrást is remélhet.

 

2015.12.11   Brüsszelben van a balatoni fejlesztési csomag

Már az Európai Bizottság asztalán van az a Balaton fejlesztési tervdokumentum, amelyben meghatározták a térség 2020-ig tartó fejlesztését. A bizottság már véleményezte is a tervet és kiderült, hogy nem támogatják pl. a Fonyód-Badacsony kompot és vita van a Fonyód-Kaposvár vasútvonal korszerűsítéséről is. Az észak-balatoni vasút villamosításával kapcsolatos előkészítés azonban megkezdődött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél. Minderről a legutóbbi Balaton Fejlesztési Tanács ülésén volt szó.

 

2015.12.10   Régiós elismerést kapott Novák-Nász Péter rendőr alezredes

Anda György a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányág rendészeti főkapitány-helyettese felterjesztésére és dr. Töreki Sándor megyei főkapitány támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács Közbiztonsági Testület díjbizottsága elismerésben részesítette Novák-Nász Pétert, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetőjét. A díjazott még őrnagy volt, amikor döntöttek a díjról, azóta már alezredessé léptették elő.

 

2015.02.19   A Balaton Fejlesztési Tanács ülésezett Siófokon

A tavalyinál kevesebb pénzből gazdálkodhat ebben az évben a Balaton Fejlesztési Tanács. A tagok összesen 70 millió forint felhasználásról döntöttek a legutóbbi siófoki ülésen. Ebből a pénzből tudnak rendezvényeket támogatni, valamint segíteni a balatoni közbiztonság fenntartását. Dr. Bóka István elnök szerint nehéz év lesz 2015, fegyelmezett gazdálkodásra van szükség.

 

2014.04.18   Mennyi pénz lesz fejlesztésre a Balatonnál?

Készülnek a Balatonnál a 2014-től 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusra. Jelenleg a kész fejlesztési koncepciót igazítják az elvárásokhoz, hangzott el Siófokon a Balaton Fejlesztési Tanács ülésén.Nagyobb szerepet szánnak az aktív turizmusnak, azon belül is a kerékpárosoknak, a gasztronómiának és az egészségturizmusnak, és a koncepció készítőinek határozott szándéka az is, hogy a meglévő tudásbázisokra, egyetemekre építve a térségben tartsák a magasan képzetteket is.

 

2014.02.28   Régi új elnök a BFT élén

Egyhangú döntéssel ismét dr. Bóka Istvánt választották meg a Balaton Fejlesztési Tanács elnökének, a pénteken megtartott siófoki ülésen. Emellett elfogadták a tanács idei költségvetését is, valamint jóváhagyták a fejlesztési források felhasználásának irányait. Lesz pénz vízpartrehabilitációra és közbiztonságra, de rendezvényeket is támogatnak majd.

 

2013.12.13   Ülésezett a Balaton Fejlesztési Tanács

Átadták Siófokon a Balaton Régió Közbiztonságáért-díjat, szorgalmazták a busa eltávolítását a Balatonból, a Vidékfejlesztési Minisztérium ismertette a 2014-2020 közötti fejlesztési irányokat. Minderről a pénteken megtartott ülésen tárgyalt a Balaton Fejlesztési Tanács. Aláírtak egy megállapodást is, amely előkészíti az állami tulajdonban lévő balatoni területek önkormányzati tulajdonba kerülését.

 

2013.09.26   Villamosítás előtt az észak-balatoni vasútvonal

A bizonytalan dízelüzem és az egyre fontosabb környezetvédelmi szempontok alapján is az a döntés született, hogy rövid időn belül villamosítják a 29-es számú, északi-balatoni vasútvonalat. Ez része annak a 100 milliárd forintos vasútfejlesztési programnak, melynek haszon élvezője a Balaton lesz, hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki ülésén. A déli parton 2015. nyaráig újul meg a pálya, a Székesfehérvár-Tapolca vonalon pedig 2020-ig elkészülhet a villamosítás.

 

2012.12.20   Fejlesztenék a vasútat a Balatonnál

A déli parton dupla vágány, az északin korszerű vasúti szerelvények, ez is része a Balaton Fejlesztési Tanács által kidolgozott közösségi közlekedést fejlesztő koncepciónak, melyről év végi ülésén tanácskozott a BFT. A siófoki fórumon szó volt még több balatoni civil szervezet 2012-es beszámolójáról és döntöttek a tanács hitelkeretének növeléséről is.

 

2012.10.11   Ülésezett a Balaton Fejlesztési Tanács

A Balaton Fejlesztési Tanács ülésén is téma volt a Balaton vízszintje. A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára és Bíró Péter, a Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója nem támogatja az idegen vízből történő vízpótlást, de a befolyó vizekre történő víztározó építését jó megoldásnak tartja a vízszintingadozás kiküszöbölésére. Az ülésen napirend volt még Busi Lajos államtitkár tájékoztatója az uniós fejlesztési lehetőségekről.

 

2012.04.20   Harc a forintokért, az önkormányzatok nem örülnének újabb forráskivonásnak

A készülő turizmustörvény szerint a jövőben a települések által beszedett idegenforgalmi adó egy részét a helyi, illetve regionális TDM-ek kapnák meg turizmusszervezésre, ez azonban feszültséget okoz, hiszen az amúgy is forráshiányos önkormányzatok akár tönkre is mehetnek az újabb elvonástól, vagy egyszerűen nem lesz pénz a közterületek ápolására, virágosításra, fűnyírásra. Ez is témája volt a Siófokon megtartott Balaton Fejlesztési Tanács ülésnek, ahol szó volt a mederkotrásról és az északi-balatoni vasútvonal problémáiról is.

 

2011.12.09   Balatoni fejlesztésekről tanácskozott a BFT

December 9-én ülésezett Siófokon a Balaton Fejlesztési Tanács, ahol több minisztérium beszámolóját is meghallgatták a testület tagjai, a 2012-es fejlesztési elképzelések kapcsán. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vasúti fejlesztéseket tervez a régióban, elsősorban a déli oldalon. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium pedig pályázatokkal segíti majd a sportot, kultúrát, oktatást. Az ülésen ismertették az első kilenc hónap turisztikai számait is.

 

2011.02.18   8%-os visszaesés a főszezonban - ülésezett a BFT

8%-kal esett vissza a főszezoni vendégforgalom a Balatonnál, ez derül ki a legfrissebb 2010-es statisztikai számokból. A Balaton Fejlesztési Tanács siófoki ülésén szorgalmazták az Üdülési Csekket leváltó Széchenyi-pihenőkártya mielőbbi beindítását, ennek elmaradása végzetes lehet a belföldi forgalomra.

 

2011.02.04   Pályázat a "Biodiverzitás Fővárosa" címért

A kisebb falvaktól kezdve a nagy városikig bármely önkormányzat indulhat Magyarországon a "Biodiverzitás Fővárosa" cím megszerzéséért. A Balaton Fejlesztési Tanács által koordinált országos versenyre 2011. május 31-ig lehet jelentkezni azoknak az önkormányzatoknak akik úgy gondolják, hogy településükön sokat tettek, tesznek a környezet, az élővilág megóvása érdekében. A biológiai sokszínűséget preferáló pályázat ugyanebben az időben zajlik Szlovákiában, Franciaországban és Spanyolországban is. Hazánk második alkalommal csatlakozott a nemzetközi programhoz.

 

2011.01.22   A Balaton Fejlesztési Tanács ülésén

Rendkivüli ülést tartott a Balaton Fejlesztési Tanács Siófokon. Elfogadták az üdülőterületeken kivül eső települések szennyvízkezelési pályázati kiírását. Az ülésen a tanács követező ötéves terveiről is szó volt.

 

2010.12.17   Dr. Bóka István a Balaton Fejlesztési Tanács élén

Nagy várakozás övezi dr. Bóka István újabb elnöki korszakát a Balaton Fejlesztési Tanács élén. A december 17-én megválasztott új elnök, korábban ugyanebben a tisztségben, 1999 és 2002 között sikeresen vitte a Balaton ügyét. Az itt élők a balatoni érdekek képviseletét, a fejlesztések támogatását várják a Balaton Fejlesztési Tanácstól.

 

2010.05.20   Az idén nyáron is több rendőr lesz a Balatonnál

Három csoport érkezik a Balatonhoz a készenléti erőktől a nyári idegenforgalmi idényben, ezen felül 150 főiskolai hallgató vesz részt a bűnmegelőzésben. Veszprém megye Balaton-parti kapitányságaira összesen 80 rendőr érkezhet, akik a közterületi jelenlétet erősítik majd. Ezt a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonnyitó ülésén jelentették be, amit ebben az évben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság irányít.

 

2010.02.19   A Balaton Fejlesztési Tanács ülése Siófokon

A balatoni lobbinak köszönhetően az elvont idegenforgalmi adó-támogatás egy része mégis visszakerül az önkormányzatokhoz, jelentette be dr. Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén. Az elnök arról is beszámolt, hogy április 1-én újra megnyit a jelenleg felszámolási eljárás alatt álló sármelléki repülőtér. Az üzemeltetés jogát a több balatoni beruházásban is érdekelt SCD Holding szerezte meg. A tanácskozás után azonban Jászai Gellért az SCD elnöke úgy nyilatkozott, hogy nem kötöttek még szerződést az érintett önkormányzatokkal az üzemeltetésről. Suchman Tamás sajtóközleményben cáfolta Jászai szavait és jogi útra kívánja terelni az ügyet.

 

2009.12.11   Átadták a Balaton Régió Közbiztonságáért díjakat

A Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi rendhagyó ülésén adták át a Balaton Régió Közbiztonságáért 2009 elnevezésű elismeréseket. A díjazottak egyike volt Szabó Kornél, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozója, aki az elmúlt idegenforgalmi szezonban a Balaton északi partján több szervezett vagyonellenes bűncselekmény felderítésében is kulcsszerepet játszott.

 

2009.10.13   Két cég lett a Halászati ZRt-ből

Új cég vált ki a Balatoni Halászati Zrt.-ből. Mostantól a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. végzi a tó biológiai egyensúlyának fenntartását, vagyis felügyeli pl. a haltelepítést. A cég központi finanszírozásának lehetőségéről tárgyaltak a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki ülésén, ahol a környezetvédelmi és pénzügyminiszter is megjelent.

 

2009.07.17   A Balaton Fejlesztési Tanács ülésén

Felgyorsítják a turisztikai vonzerő pályázatok támogatási folyamatát. A tervezettnél korábban már szeptemberben lehet pályázni összesen 4,3 milliárd Ft értékben. Hasonló nagyságrendű összeget lehet lehívni a nagy rendezvények támogatására is, jelentette be dr. Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén. Az elnök szerint a fejlesztéseket a válság ellenére is folytatni kell, hiszen csak így lehet stabilizálni az ide látogatók számát.

 

2009.04.01   A Balatoni Szövetség ülésén

Az ez évi munkatervről is döntöttek Siófokon, a Balatoni Szövetség ülésén. Idén a témák között a hagyományos szúnyogirtás, további tárgyalás a MÁV-val a menetrendről és az állomásokról, a strandok minősítése, a Kék Hullám program. Külön üléseken tárgyalják majd a halászati rt. és a dunántúli vízmű helyzetét és a szentkirályszabadjai reptér ügyét. A mostani áprilisi közgyűlésen átadták a Balaton-díjat.

 

2008.10.31   Biztonságban a balatoni fejlesztések

Minden megkezdett és tervezés alatt álló balatoni beruházás folytatódik, a világgazdasági válság miatt nem vonnak ki pénzt a térség fejlesztéseiből. Ezt mondta Siófokon Dr. Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke. Azonban azt is hallottuk tőle, hogy valószínűleg a BFT pénzügyi forrásai csorbulnak majd.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT