MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett operatőr: Steiner Péter

Találatok száma: 331

 

2016.07.23   Rékával az Anna-bálon

Sok fiatal lánynak örök élmény a 191. balatonfüredi Anna-bál. Különleges és izgalmas már a készülődés is, utána a bevonulás a Blaha utcán a nézők előtt, majd a bál, ami egyszeri és megismételhetetlen. Stábunk a füredi Holczer Réka báli pillanatait rögzítette.

 

2016.05.01   Több mint félezren a füredi mountainbike versenyen

A másfél évtizedig Budapesten működő Mountainbike Maraton 1 év kihagyással Balatonfüredre költözött. Szerencsére az érdeklődés továbbra sem lanyhult a verseny iránt, több mint félezren neveztek a 25 és az 50 kilométeres távra.

 

2014.10.29   Óvatosságra int a rendőrség

A hétvégén Halottak napja és Mindenszentek ünnepe lesz, ilyenkor sokan keresik fel a temetőket, ezért a hétvégén hatalmas forgalom várható a sírkertek környékén. A rendőrség azt tanácsolja, hogy az emlékezés pillanataiban is legyünk körültekintőek, vigyázzunk értékeinkre. A közlekedésben sem árt az óvatosság, sok autó lesz az utakon, ráadásul ködös, párás időjárás várható.

 

2012.06.22   Füredet a fürediekért! -kisfilm a városközpont felújításáról

A turisztikai beruházások után megújult a füredi városközpont is. Öt épületet újítottak fel,elkészült a Kovászna park, a három forgalmas utcát összekötő körforgalom és a mélygarázs is. A beruházást az Európai Unió 629 millió forintos támogatásával, 583 millió forintos önrésszel valósította meg a város. A Szent István téren három épület - üzletekkel,lakásokkal - a Bázis-Invest Kft. magánberuházásában készült el. A füredi római katolikus egyház a volt piros iskola épületének felújítását 19 és fél millió forinttal támogatta.

 

2011.07.23   Junior Golf Európa-bajnokság Balatonudvariban

Rangos esemény helyszíne volt júliusban a balatonudvari Royal Balaton Golf & Yacht Club. A második alkalommal megrendezett junior Európa-bajnokságon 29 ország 103 játékosa vett részt.

 

2011.07.16   A Lisa nyerte a 43. Kékszalagot

12 óra 23 perccel immár tizedik címét szerezte Litkey Farkas a Kékszalagon, ezzel sport történelmet írt. A versenyen 588 hajó és összesen több mint 3500 fős legénység vett részt.

 

2011.07.09   Veszprém rali

Zenés összeállítás a Veszprém raliról.

 

2011.07.01   Amikor az oroszok kivonultak a "spájzból" -kiállítás

"Felszabadulástól a megszabadulásig" címmel nyílt kiállítás Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeumban, a szovjet csapatok kivonulásának 20. évfordulója alkalmából. A tárlaton láthatóak a katonák által hátrahagyott személyes tárgyak, történelmileg pótolhatatlan fotók, egyenruhák, propaganda plakátok.

 

2011.07.01   Kitüntetések a Semmelweis-napon

Semmelweis Ignác az anyák megmentője. Nem véletlenül nevezik így a tudóst, hiszen rájött, hogy a gyermekágyi lázat az orvosok és orvostanhallgatók okozták azzal, hogy boncolás után mentek át a szülészeti osztályra és ott fertőtlenítetlen kézzel vizsgálták a várandós nőket. A klórmész-oldatos kézmosást ajánlotta kollégáinak, ezzel véget vetve a sűrű elhalálozásoknak. Az orvos 193. születésnapján rendezték meg Balatonfüreden a hagyományos Semmelweis-napot, ahol kitüntetéseket is átadtak.

 

2011.06.26   Balaton Bike Fest

.

 

2011.06.25   Balatonfüredi nyárköszöntő

Balatonfüred az idén nyáron is rengeteg élményt kínál a városba látogatóknak és az itt élőknek. Számos fesztivál, kiállítás és nívós koncertek várják az érdeklődőket, természetesen a hűsítő strandok kínálata mellett. Íme egy zenés képeslap, a város nyári mindennapjairól.

 
 

2011.06.06   Gimisek a BYC-nél

Gimisek a BYC-nél

 

2011.06.08   Országos Guinness-rekord kísérlet

A három legnagyobb tóparti település Siófok, Keszthely és Balatonfüred is csatlakozott a MAVÍZ június 8-ai országos Guinness-rekord kísérletéhez. A résztvevők a legtöbb egyszerre csapvizet fogyasztó ember rekordját próbálták meg felállítani.

 

2011.06.04   Tíz éve jutottak az NB II-be a füredi labdarúgók

Tíz éve jutottak az NB II-be a füredi labdarúgók

 

2011.06.03   A Debreceni Kodály Kórus koncertje Balatonfüreden

A Liszt-év alkalmából adott koncertet Balatonfüreden a Debreceni Kodály Kórus. Az ünnepi könyvhét egyik fontos programjaként, a Piros templomban hallhatta őket a közönség.

 

2011.06.04   Labdarúgás: Balatonfüred-Sopron

Labdarúgás: Balatonfüred-Sopron

 

2011.05.26   Miskolc rali

Miskolc rali

 

2011.05.29   Az év bortermelője: Balogh Róbert

Balogh Róbert pécselyi szőlősgazda lett "Az év bortermelője Balatonfüreden" díj nyertese. Az elismerést a XX. Városi Borverseny ünnepélyes eredményhirdetésén adták át a Hotel Annabellában. Az idén 49 borosgazda, 319 bort nevezett be a versenybe, melynek bírálatát a szakmai zsűri mellett most egy társadalmi zsűri is végezte. A nyertes gazdák közül kerül majd ki, hogy kik vehetnek részt a nyári borheteken.

 

2011.05.27   Bánó Veronika és Kiss András koncertje

A Ferencsik János Zeneiskola két fiatal tanára Bánó Veronika és Kiss András hét évvel ezelőtt adott először ilyenkor a tanév vége táján közös koncertet, azóta hagyománnyá vált a hangverseny. Idén a Kisfaludy Galériában várták a közönséget, melynek soraiban sok-sok ifjú tanítvány is volt.

 

0000.00.00   Füred, gyermekszemmel

Közel négyszáz gyermekrajz érkezett a 800 éves település és 40 éves város tiszteletére rendezett rajzpályázatra áprilisban. Kultúrtörténeti emlékek, nevezetes épületek, jeles rendezvények jelennek meg az általános iskolás gyerekek képein.

 

2011.05.27   Kínai delegáció Balatonfüreden

Kelet - Kína egyik legdinamikusabban fejlődő városából Jining - ből érkezett képviselőkből és üzletemberekből álló delegáció Balatonfüredre május 27-én. A két város a későbbiekben idegenforgalmi és gazdasági együttműködést kíván kialakítani egymással és nem kizárt a testvérvárosi kapcsolat sem.

 

2011.05.25   Kor-határtalanul: kerekasztal beszélgetés Endrei Judittal

Teltházas közönség várta az Arácsi Népházban az egykori népszerű televíziós Endrei Juditot és szakértő csapatát, akik az örök fiatalság titkát igyekeztek megfejteni. A Kor-határtalanul című kerekasztal beszélgetés során az érdeklődők arra kaphattak választ miként lehet 50 felett is egészségesen, kiegyensúlyozottan élni.

 

2011.05.27   Rendőrvetélkedők

Két egymást követő napon több olyan vetélkedőt is rendeztek Balatonfüreden, melyekhez a rendőrségnek köze volt. Az egyik egy járőrverseny volt, ahol az egyenruhások számot adhattak vezetési rutinjukról és forgalomirányításból. A másik vetélkedőt az általános iskolásoknak szervezték. Ennek köszönhetően a Bem iskola 100.000 Ft-ot nyert.

 

2011.05.21   BFC - Héviz FC

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC NB III-as labdarúgó csapata. Szombaton a hévízi együttest fogadták a városi stadionban.

 

2011.05.25   Nyitnak a füredi strandok

Ezekben a napokban nyitnak a füredi strandok. A tavaly megújult Kisfaludy strandon az elmaradt munkákat is elvégezték, az Eszterházy-n pedig újabb szolgáltatások várják a vendégeket. A főszezonig nem emelkednek a belépő árak, a helyi lakosok pedig a Kisfaludy strandra az idény is kiválhatják az 500 Ft-os igazolványt.

 

2011.05.12   Széchényis sikerek

Országos szakmai versenyen értek el jelentős sikert a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola diákjai. Nagy Vivien és Ferdinánd Csilla a borászok, míg Pásztor Norbert a hegesztők versenyében jeleskedett.

 

2011.05.24   Új útépítési technológia

Egy Magyarországon eddig ismeretlen útépítési technológiát mutattak be Veszprémben, mely forradalmasíthatja az útépítést. Egy magyar találmány segítségével a pályatestet szőnyegszerűen terítik le. Előnyei, hogy a bekerülési költség harmadával kisebb mint a hagyományos építkezés, ráadásul a későbbi fenntartás sem okoz olyan nagy terhet az önkormányzatoknak. Veszprémben az állatkerthez vezető új 1 km-es szakasz épül ezzel a technológiával.

 

2011.05.15   A megújuló Pápa turistákat vár

Május 21-től látogatható Pápán a felújított Eszterházy-kastély. A nyitást népszerűsítendő személyesen a pápai polgármester és delegációja jött el Füredre, hogy korhű ruhában szórólapokkal csábítsanak látogatókat a veszprém megyei városba. Pápa számos -összesen öt milliárdos- fejlesztésen esik át ezekben a hónapokban.

 

2011.05.15   BSC - Tapolca sakkmérkőzés

BSC - Tapolca sakkmérkőzés

 

2011.05.15   Női kézilabda: Balatonfüred - Várpalota

Várpalotát fogadta a hétvégén a Balatonfüred női kézilabda csapata. Győzelmi szándékkal léptek pályára a lányok de sajnos a végére elfogyott az erejük és a Várpalota vihette el a 2 pontot.

 

2011.05.12   Rendőrkézen a füredi bűnbanda

Hosszú a bűnlajstroma annak a fiatalokból álló 12 fős füredi bandának, amelynek tagjai ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság folytat kábítószerrel visszaélés, zsarolás, rablás, csalás, lopás, orgazdaság és más bűncselekmények miatt eljárást. A tizenkét gyanúsított közül kettő gyermekkorú, kettő pedig fiatalkorú. Négyen már előzetes letartóztatásban várják az eljárás lezárulását.

 

2011.05.08   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A 28 évvel ezelőtt elkezdődött Füredi Március Kupa folytatásaként idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Dr. Dibusz László Sakk Emlékverseny. Az Ő ötlete alapján kerül megrendezésre évente városunkban az amatőr játékosok és gyermekek nagyszabású versenye.

 

2011.05.06   Jókai napok 2011: Másképp Jókairól

Az irodalomtörténészek mindig tudnak Jókairól újdonsággal szolgálni. A Jókai napon hallottuk, hogy Jókainak nemcsak zseniális fantáziája volt, de alaposan felkészült a korabeli útleírásokból, néprajzi munkákból, ha valamit le szeretett volna írni. Regényei zömét pedig a korabeli újságok tárca rovataiban folytatásokban közölte. emiatt nemcsak jólétben élt, de hihetetlenül népszerű író is volt.

 

2011.05.06   Kísérő programok a Jókai napokon

A Jókai napok programsorozat több kísérőrendezvénnyel várta a füredieket pénteken. A reformkori városrészben Hegedűs D. Géza színművész idézte meg Jókait, amikor az író és a több szerzőtárs írásaiból olvasott fel. A Lóczy gimnázium diákjai németül és angolul olvastak Jókai regényeket a Tagore-sétányon, a Jókai Emlékházban pedig gyermekfoglalkozásokat tartottak. Este a Vaszary Villába várták a közönséget, ahol a Budapesti Vonósok Kamaraegyüttes adott koncertet.

 

2011.05.07   Labdarúgás: BFC - Sárvár

Megszakadt a kilenc hete tartó veretlenségi sorozat az NB III-as labdarúgóknál. Szombat délután a Sárvár együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2011.04.07   Tolnay Kálmán László emlékverseny 2011.

Megkezdődött a vitorlás verseny szezon a Balatonon. A hétvégi évadnyitó bevezetőjeként a Balatonfüredi Yacht Club hagyományteremtő szándékkal útnak indította a Tolnay Kálmán László emlékversenyt.

 

2011.04.29   B. Hegedűs Piros kiállítása

Április 29-től új kiállításnak, B. Hegedűs Piros festőművész "Töredékek" című tárlatának ad otthont a Gombás Kúria galériája. A fiatal festőnő egyedi stílusban, tudatosan női szemmel keresi a harmóniát, az egyensúlyt, a melegséget a színekben kompozíciókban és a tartalmakban.

 

2011.04.28   BKSE - Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

BKSE - Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

 

2011.05.03   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny előzetes

Dr. Dibusz László sakk emlékverseny előzetes

 

2011.04.01   FTV Extra: Tájékozódási kerékpár világkupa 2011.

FTV Extra: Tájékozódási kerékpár világkupa 2011.

 

2011.04.17   Tájékozódási kerékpár világkupa 2011.

A hétvégén Tapolcára költözött a tájékozódási kerékpárosok élvonala. A világkupa sorozat magyarországi állomásán 21 országból érkeztek versenyzők.

 

2011.04.13   Húsvétváró a Széchényi Ferenc Szakképzőben

Húsvéti hagyományok a Balaton - felvidéken címmel, hagyományteremtő szándékkal rendeztek szakmai napot és vidám húsvétváró programokat a Széchényi Ferenc Szakképző iskolában. A város óvodásainak és iskolásainak térdekorációs versenyt is hirdettek.

 

2011.04.15   Önkéntes tűzoltók tanácskoztak Füreden

Az önkéntes tűzoltók jogszabályi háttere nem tisztázott Magyarországon, pedig azt mindenkinek be kell látnia, hogy a helyből érkező segítség sokkal gyorsabb és így akár hatékonyabb mint a távolabb lévő tűzoltó laktanyákból, ezt hallottuk a LÖTOSZ füredi konferenciáján. Az önkormányzati önkéntes tűzoltóságok helyzetének rendbetételét a kormányzattól várják a szakemberek, a szándék erre meg is van.

 

2011.04.09   800 éves Füred: a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén

Különleges zenei és vizuális élményben lehetett része azoknak, akik április 9-én ellátogattak a Balaton Szabadidő Központba a Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyére. Az együttes rendkívül népszerű vetítéssel egybekötött filmzene koncertjét hallhatta és láthatta a közönség. Az est folyamán John Williams és Ennio Morricone népszerű filmslágerei mellett klasszikus szerzemények is felcsendültek.

 

2011.04.11   A Költészet Napján

Talán szokatlan, hogy a költészet napja alkalmából kiállítás nyílik, pl. egy egész estés irodalmi est helyett. Balatonfüreden pedig ez történt, de természetesen nem képzőművészeti tárlatról van szó, hanem egy olyan különleges élményt nyújtó interaktív kiállításról, ahol a Nyugat című folyóirattal, szerkesztőivel ismerkedhet a látogató. A tárlatot a Petőfi Irodalmi Múzeum rendezésében láthatják.

 

2011.04.10   Átadták a felújított arácsi városrészt

Április 10-én ünnepélyes keretek között adták át az arácsi városrész megújult központját. A két templom között a korhű külsőt és új funkciót kapott posta épületét, melyben működő postahivatal, postamúzeum valamint kőzet és trófeagyűjtemény kapott helyet. Mellette pedig a közösségi színtérként is funkcionáló Népházat.

 

2011.04.10   Országos gumiasztal bajnokság

Hetedik alkalommal rendeztek országos gumiasztal diákolimpiát Balatonfüreden. A versenyen minden füredi általános iskola képviseltette magát.

 

2011.04.10   Sakk: BSC - Budapest HÜSI SC

Nehéz helyzetben van a BSC sakk szakosztálya. A bent maradáshoz az utolsó fordulókban csak a győzelem lehet elfogadható. Első lépésként a budapesti HÜSI SC-t kellet legyőzni.

 

2011.04.05   A növényvédelmi kezelések veszélyei

Itt a tavasz, a kertészkedés ideje. A növények virágzásával egy időben azonban sajnos a különböző betegségek is megjelennek a fákon. Ezért a metszések elvégzése után lemosó, majd vegyszeres növényvédelmi kezeléseket kell végezni. A következő percekben a megyei Növény - és Talajvédelmi Intézet munkatársai látják el néhány hasznos tanáccsal a nézőket.

 

2011.04.02   Eger rali

Akárcsak az elmúlt években most is Egerben indult a magyar rally szezon. Az Osváth-Farnady páros egy új autóval de továbbra is a jól bevált Mitsubishi EVO IX-el versenyez.

 

2011.03.31   Emlékezés Kutas Árpádra

Balatonfüred volt alpolgármesterére, képviselőjére Kutas Árpádra emlékeztek tisztelői, barátai tragikus halálának első évfordulóján az arácsi református temetőben lévő sírjánál, majd az általa megálmodott Népházban. Kutas Árpád szíve csücske volt Arács, az itt élők az ő szellemiségében kívánják tovább építeni közösségüket.

 

2011.03.25   Füred és Paloznak képviseli hazánkat az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében

Mivel tavaly a Virágos Magyarországért Környezetszépítő verseny fődíját város kategóriában Balatonfüred, falu kategóriában pedig Paloznak nyerte meg, e két település indulhat az ország képviselve a nemzetközi virágosítási versenyen. Június végén érkezik meg a nemzetközi zsűri a városba, hogy pontozza a közterületek állandó növényzetének minőségét, mennyiségét és fajtagazdaságát, a parkok, játszóterek rendezettségét. A városvezetés számít a lakosságra és az intézményekre.

 

2011.03.29   Megújul a Jókai utca és a Huray utca

Május végén teljesen átadják a forgalomnak a felújítás alatt álló Jókai és Huray utcákat. A nyári idegenforgalomban fontos szerepet játszó utcák 200 millió forintból újulnak meg. Új burkolat, több zöldfelület jellemzi majd a területet. Az építkezés alatt most teljes, később időszakos útlezárásokra kell számítani, a helyi buszok is kerülő útirányon közlekednek.

 

2011.03.22   "Jövőnk energiája"-a paksi atomerőmű kamion kiállítása

Március 22-én Balatonfüredre érkezett a paksi atomerőmű tájékoztató kamionja, melyben egy speciális kiállítás keretében ismerkedhettek meg az érdeklődök az erőmű működésével és tervezett fejlesztéseivel. A kamiontárlaton kiderült, hogy a paksi erőmű teljesen biztonságos, földrajzi adottságainknál fogva pedig szinte kizárt, hogy Magyarországon a fukushimaihoz hasonló tragédia történjen.

 

2011.03.19   BFC-Kőszeg

Második hazai mérkőzését játszotta szombaton a BFC. A Kőszeg ellen volt mint törlesztenie a hazai csapatnak hiszen az őszi szezonban a vendégek egy győzelmet szereztek, azt is a Balatonfüred ellen.

 

2011.03.20   Bőrönd mese a Vaszary Villában

Vasárnap délelőtt tartották meg a Kisfaludy Színház első bemutatóját, amikor is a Gergely Theater művészei mutatták be a Bőrönd mese című musicalt. A legkisebbeknek szóló darab egy 10 éves kislány kalandja egy csodabőrönddel és egy igazi cirkuszi kiskutyával. Fancsa a kislány, nem szeret iskolába járni és tanulni, inkább csavarogna. Legszívesebben csak utazgatna és bejárná az egész világot. A Bőrönd viszont már nem szeret utazni, világot látni.

 

2011.03.22   Fut a Füred

Kedden délután újból benépesült a Tagore sétány. Közel ötszáz iskolás vágott neki a nagy hagyományokkal rendelkező Fut a Füred versenynek.

 

2011.03.11   A Vaszary est vendége: Rockenbauer Zoltán

A Vaszary Villában látható Márffy Ödön kiállítás kurátora, rendezője Rockenbauer Zoltán, akivel Füreden legutóbb a kiállítás megnyitóján, novemberben találkoztunk. A Nyolcak festőcsoport korszakát, Csinszka életét kutató művészettörténész, most a Vaszary est vendégeként járt a városban.

 

2011.03.15   Bowling verseny az Anna Grand hotelben

Második alkalommal rendeztek nyílt bowling versenyt a balatonfüredi Anna Grand hotelben. A rendezvény nem titkolt célja a sportág népszerűsítése és a versenyzési lehetőség biztosítása.

 

2011.03.14   Emléktábla avatás Zlinszky Imre emlékére

Zlinszky Imre a magyar magánjog és polgári perjog kiemelkedő alakjának tiszteletére avattak emléktáblát március 14-én a füredi Panteonban. Az ünnepségen jelen volt Paczolay Péter az alkotmánybíróság elnöke. Az emlékező beszédet dr. Zlinszky János volt alkotmánybíró mondta.

 

2011.03.15   Március 15 kispályás kupa

A híradóban már beszámoltunk a március 15-i kulturális programokról, most következzen egy összefoglaló a kispályás labdarúgó tornáról.

 

2011.03.12   Március 15-ei ünnepség -előzetes

Ismét márciusi forradalom az utcákon, megelevenednek a történelmi pillanatok. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója tiszteletére rendezett VÁROSI ÜNNEPSÉG. 9.30 Ünnepi istentisztelet - Református Fehér Templom 11.00 Pilvax Kávéház - Anna Grand Hotel étterme 11.25 Egyetem /Medikusok/ - Huray villa 11.35 Egyetem /Jurátusok/ - Jókai Emlékház 11.45 Rövid utcai ünnep - Hotel Silver Resort udvara 11.55 Landerer és Heckenast nyomdája - Art East Galéria terasza 12.00-15.00 Forradalmi ebédszünet Anna Grand Hotel (Balatonfüred, Gyógy tér 1.) Astoria Étterem (Balatonfüred, Jókai utca 28.) Balaton Étterem (Balatonfüred, Kisfaludy u. 5.) Blaha Étterem (Balatonfüred, Blaha u. 4.) Borcsa Étterem (Balatonfüred, Tagore sétány) Hotel Silver Resort Sunset Étterme (Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 4.) Halászkert Étterem (Balatonfüred, Zákonyi F. u. 3.) 15.00 Nemzeti Múzeum - Horváth ház lépcső 15.15 Városháza - Anna Grand Hotel díszterem 15.30 Helytartótanács - Anna Grand Hotel terasz 15.40 Börtön - Park Hotel 17.00 Nemzeti Színház - Balaton Szabadidő és Konferencia Központ 18.30 Térzene a Széchenyi szobornál Ifjúsági Fúvószenekar Vezényel: Rojtos Norbert karnagy Fáklyás felvonulás a Balaton Szabadidő és Konferencia Központtól a Jókai Obeliszkhez 19.00 Koszorúzási ünnepség a Széchenyi szobornál Ünnepi beszédet mond: Alexa Károly irodalomtörténész Közreműködők: Ifjúsági Fúvószenekar A rendezvény ideje alatt 1848-as szatócsbolt a Horváth házban. Nyitva tartás: 10.00-16.00 Kísérő rendezvények: Március 14. 17.00 órakor Zlinszky Imre bíró, táblai elnök, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a magyar magánjog és polgári perjog kiemelkedő művelőjének emlékére táblaavatás a Panteonban. 11.00 órakor A kőszívű ember fiai című színházi előadás a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban Belépőjegy ára: Diákoknak: 315 Ft Felnőtteknek: 1000 Ft Családi belépő (2 felnőtt és 2 gyerek): 1848 Ft Balatonfüred Város Önkormányzata ezúton értesíti a tisztelt lakosságot, illetve a városba érkező vendégeket, hogy 2011 március 15-én 8 órától 20.00 óráig a városi ünnepség miatt a Kisfaludy utca, a Blaha utca, a Csokonai utca, a Zsigmond utca le lesz zárva. 8.00 órától 16.00 óráig, valamint 18.00 órától 20.00 óráig a Jókai utca, a Zákonyi F. utca, és a Horváth M. u. le lesz zárva. Parkolni a Zákonyi Ferenc utcai parkolóban lehet, amit a 71. számú főút felől lehet megközelíteni.

 

2011.03.09   Napelemes köztéri lámpa a Berzsenyi-forrásnál

Fél millió forintba kerül telepítéssel, beüzemeléssel együtt egy olyan lámpatest, amelyet a napokban állítottak fel Balatonfüreden a Berzsenyi-forrásnál. A nap- és részben szélenergiát felhasználó berendezés teljesen önállóan tölti fel magát és az esti, éjszakai órákban -akár szabályozható teljesítménnyel- világítja meg a környezetét. Ha ilyen lámpák világítanának mindenhol a városban, a közterületi világítás villanyszámlája nulla forint lenne. Az önkormányzat tesztelésre kapta meg a korszerű lámpatestet, ha beválik megjelenhetnek más utcákban, tereken is.

 

2011.03.04   90 millió forint jut szúnyogirtásra

Keszthelyen ülésezett legutóbb a Balatoni Szövetség. Az tanácskozáson módosították az alapszabályt, átadták a Balaton-díjakat és bejelentették az idén 90 millió forintot tudnak szúnyogirtásra költeni. Ebből biológiai és kémiai irtásra is lesz lehetőség, a pénz felét az érintett önkormányzatoknak kell biztosítaniuk.

 

2011.02.26   Jeanne d'Arc a Latinovits-Bujtor Játékszínben

Február 26-án mutatták be Veszprémben a Latinovits-Bujtor Játékszínben Anouilh: Jeanne d'Arc (A pacsirta) című művét. A darabot Kéri Kitty rendezte, a főszerepben Trokán Anna látható.

 

2011.03.03   Utazás kiállítás 2011.

A Balatonhoz látogató vendégek 74 százaléka belföldi. Az idelátogatók háromnegyede jól érzi itt magát, és legközelebb is vissza akar jönni, fogalmazta meg a Magyar Turizmus Zrt. hálózati igazgatója az Utazás kiállításon a tapasztalatokat. Ebben az évben a természetes vizek és az egészségturizmus nyújtotta lehetőségeken van a hangsúly, ezt hirdették turisztikai szakemberek. Az Utazás kiállításon mindenesetre érződött a válság, kevesebb kiállító és talán szürkébb kínálattal várta a vendéget Budapesten.

 

2011.02.18   Egyre szélsőségesebb lesz időjárásunk?

Gelencsér János meteorológus, a Gaja Környezetvédő Egyesület munkatársa több mint 20 éve kutatja a légköri változások folyamatát. A Nők a Balatonért Egyesület meghívására nemrég az Arácsi népházban tartott előadást a klímaváltozásról.

 

2011.02.26   Farsangi bál Arácson

A nyolc éves Arácsért Alapítvány támogatására farsangi bált rendeztek szombaton a szakiskola éttermében. A bálon közel százan jelentek meg, a fővédnökséget pedig Pozsgay Imre vállalta el, aki maga is Arácson lakik. A bál bevételét, az alapítvány kapja.

 

2011.02.23   Németh Árpád kiállításán

Németh Árpád rajztanár, grafikusművész alkotásait láthatja az érdeklődő közönség a füredi Városházán, a folyosógalériában. Az egy hónapig látogatható tárlat képein a balatoni és dunántúli táj elevenedik meg, de egy-egy jellegzetes épület is megjelenik a pasztelleken, grafikákon.

 

2011.02.17   Operabemutató a Petőfi Színházban

Nagy sikert aratott a Petőfi Színház első családi operabemutatója az Andersen meséjéből született Pomádé király új ruhája című előadás. Az áthallásos történet mondanivalóját a felnőttek értik meg igazán, a fülbemászó dallamok, a rímes összefüggő szövegek és a színes díszletek azonban segítenek abban, hogy a legkisebbek is megkedveljék ezt a műfajt.

 

2011.02.25   Vívás tanítás pályázati pénzből

A Balaton Vívóklub nem rég hozott létre az Eötvös iskolában egy vívótermet. Most gondoskodik arról is, hogy minél több gyerekkel szerettesse meg a vívást. Uniós pályázat keretében nyertek arra pénzt, hogy az északi parton, így Füreden is ingyen oktassák az utánpótlást.

 

2011.02.18   8%-os visszaesés a főszezonban - ülésezett a BFT

8%-kal esett vissza a főszezoni vendégforgalom a Balatonnál, ez derül ki a legfrissebb 2010-es statisztikai számokból. A Balaton Fejlesztési Tanács siófoki ülésén szorgalmazták az Üdülési Csekket leváltó Széchenyi-pihenőkártya mielőbbi beindítását, ennek elmaradása végzetes lehet a belföldi forgalomra.

 

2011.02.19   Farsangi koncert a 76. éves fúvószenekarral

Szombaton farsangi koncertet rendeztek Balatonfüreden, a 76. éves Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának közreműködésével. A repertoárban komolyzenei szerzemények éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a farsangoláshoz kapcsolódó könnyedebb muzsika.

 

2011.02.17   Kutató-fejlesztő központot avattak Balatonfüreden

400 m2-en épült fel azaz új kutató-fejlesztő centrum, ahol hat klasztertag orvosi műszereket fejleszt. A PharmAgora Életminőség Klaszter a Fürdő utcát elkerülő út mentén hozta létre a központot uniós támogatással, a beruházással 15 új munkahely is létrejött.

 

2011.02.10   Leégett az MKB üdülő tetőszerkezete

Kedd reggel kaptuk a hírt, hogy leégett az MKB üdülőjének a teteje. Hogy valójában mi történt a kemping melletti vízparti épülettel, erre kérdeztünk rá a füredi tűzoltóknál.

 

2011.02.22   Rendőrségi hírek

Egyre több a falopás a térségben. Előfordult, hogy családi háztól lopták el a felhasogatott fát, egy kistelepülésen pedig a környékbeli erdőket ritkították meg tolvajok. A rendőrség óvatosságra int a közlekedésben, a téli útviszonyokra továbbra is számítani kell. Íme a heti rendőrségi krónika.

 

2011.02.17   Turisztikai látogatóközpont nyilt

Méltó helyet találtak a turisztikai egyesület irodáinak Füreden. Az információs iroda, ahol három nyelvű prospektusokkal, térlépekkel és más tájékoztató anyagokkal várják a turistákat, a Blaha utca 5., a valamikori Balatontourist iroda helyére költözött. A kétszintes épületben más üzemeltetővel mint korábban, de újra működik a Balatoni Borok Háza is.

 

2011.02.05   Mesemaraton a könyvtárban

Mesemaratont rendeztek a Városi Könyvtár szervezésében kedden. Az akcióhoz csatlakozott a Bem és Eötvös iskola, valamint a pécselyi általános iskola is. Az oktatási intézményekben közel 400-an olvastak fel irodalmi alkotásokból. Reggel 9-től este 7 óráig bárki, még a felnőttek is bekapcsolódhattak a felolvasásba, amelyet az idén Jókai Mór emlékére hirdettek meg.

 

2011.02.04   A Berlini Filmfesztivál öt legjobb kisfilmje a Vaszary Filmklubban

Minden hónap első péntekén a Vaszari moziban különleges filmeket mutatnak be. Legutóbb a Berlini Filmfesztivál öt díjnyertes rövidfilmjét láthatta a közönség. A filmek után mindig van lehetőség egy izgalmas beszélgetésre is.

 

2011.01.02   Alapozás a labdarúgóknál

A kézilabdázók mellett a labdarúgóknál is elkezdődött a tavaszi felkészülés. A szurkolók először a Füred Kupa mérkőzésein láthatják a csapatot, míg a bajnoki rajtig márciusig várniuk kell.

 

2011.02.05   Művészfarsang

Ebben az évben hosszúra nyúlik a farsangi időszak, hiszen a húsvétot megelőző nagyböjt csak március 9-én kezdődik. Addig tehát szabad a tánc és a mulatság. Balatonfüreden február 5-én tartották a város egyetlen felnőtt maszkarás bálját, a Művészfarsangot.

 

2011.02.07   Napokon belül kezdődik a Kiserdő felújítása

Napokon belül megkezdődik a Kiserdő teljes felújítása. Az önkormányzat pályázaton nyert támogatást, így hosszú idő után 200 millió forintból megújulhat Magyarország első Angol-parkja. A tervek szerint május végén át is adják a területet, ahol több tematikus parkrészt is kialakítanak, lesz lehetőség szabadtéri színjátszásra is.

 

2011.02.03   Referencia borbár lesz Füreden

Az uniós elnökségünk egyik fontos feladata, hogy a jó minőségű magyar borok a figyelem középpontjába kerüljenek. Ezért az egyes rendezvényeket a különböző borrégiók látják majd vendégül. Annak érdekében, hogy a nagyközönség is kóstolhasson csúcsminőségű borokat létrehozták az elnökségi referencia borbárok intézményét. Balatonfüreden a Balatoni Borgaléria funkcionál majd ilyen borbárként.

 

2011.02.05   Újra meghirdették a Quasimodo költőversenyt

A Quasimodo költőversenynek nem csak több ezer verset köszönhetünk, hanem az utóbbi években Füred nemzetközi irodalmi hírnevét is. Május végéig öt példányban várják újra az alapítványba a költeményeket. Ebben az évben még több kulturális esemény, kiállítás, könyvbemutató kapcsolódik a költőversenyhez.

 

2011.02.07   Újraépítik a hidegfürdőt

Czigler Győző tervei alapján építették meg 1889-ben a füredi hidegfürdőt, amelynek impozáns épülete 1945-ben, máig tisztázatlan körülmények között robbant fel. Most 3 milliárdos beruházás keretében tervezi a Gyetvai építész cég a hidegfürdő újraépítését. Ha a tervek támogatásra találnak, szeptemberben el is kezdődhet az építkezés. A Gyetvai fivéreket Füreden már jól ismerik, felújították a Törley-villát, és több koncertnek, kiállításnak voltak a mecénásai a városban és Budapesten is.

 

2010.06.22   Bringafesztivál 2010.

Új bringapark épül a város határában, ahol már nyáron nemzetközi szintű versenyt rendeznek. Kedvcsinálónak következzen egy zenés összeállítás a nyári Balaton Bike Fest-ről.

 

2011.01.29   Disznóvágás Paloznakon

Paloznak nem csak nyáron, de a téli időszakban is kínál programokat a településre látogatóknak. Január utolsó hétvégéjén levágták a falu disznóját, amit a helybeliekkel közösen fogyasztottak el a kíváncsi látogatók. Közben népzene szólt és aki akart bekapcsolódhatott a kolbász- és hurkatöltésbe is. A disznó-napon kulturális programokat is kínáltak az érdeklődőknek.

 

2011.01.27   Füredi hegymászók az Alpokban

Az Alpok-hegység Monte Rosa csúcsára szervezett túrát két füredi hegymászó. Somogyi Balázs és Bank Frigyes a túra során, a több mint 4000 méter magas csúcsot hódította meg. Útjukon sok fotót is készítettek, ezek segítségével tartottak élménybeszámolót a füredi könyvtárban.

 

2011.02.02   Újra hozzáférhető a Szekér Ernő-forrás

Balatonfüreden az elmúlt hetekben nagy port kavart, hogy egy építkezés miatt elkerítették a Szekér Ernő-forrást, ami így megközelíthetetlenné vált. A felháborodás miatt, az önkormányzatnál is vizsgálat indult. Molnár Judit, a terület önkormányzati képviselője most megnyugtató választ ad a problémára és az is kiderül, hogy valójában mi is épül az elkerített önkormányzati területen.

 

2011.01.13   Téli teremlabdarúgó torna

Akárcsak az elmúlt években a téli szezonban a terembe vonulnak a kispályás labdarúgók. A 35 csapat hetente szombaton és vasárnap reggeltől késő estig játssza a mérkőzéseit.

 

2011.01.18   Tisza-kutató osztály indult a limnológián

A Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutató Intézetben, Tisza-kutató osztály indult. A program beindításához hat új munkatársat vettek fel, őket köszöntötték Tihanyban. A Tisza kutatása több évtizedes hiányt pótol, később azt tervezik, hogy intézményi formában, önálló gységként dolgozhatnak majd. A Duna-kutató csoport létrehozását a közeljövőben tervezik.

 

2011.01.25   Zumba fitnesz Balatonfüreden

Nemcsak a hölgyeknek ajánlott de urak is kipróbálhatják a legújabb őrületet a zumba fitneszt, amely most Balatonfüredre is megérkezett.

 

2011.01.16   A Művészklub kollektív kiállítása

Öt füredi fotós képeit láthatja a közönség a Polgármesteri Hivatalban. A Művészklub tagjai minden lehetőséget megragadnak arra, hogy tehetségüket bemutassák az érdeklődőknek, legutóbbi kollektív kiállításuk pl. alig két hónapja nyílt Arácson.

 

2011.01.13   Fejlesztések a veszprémi állatkertben

Az elmúlt időszakban jelentős fejlődésen ment át a veszprémi állatkert. "A mi Állatkertünk: közös értékünk, közös élményünk" elnevezésű tematikus turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően. A projekt záró rendezvényét január 13-án tartották a Vadaspark egyik új létesítményében az Afrika házban.

 

2011.01.17   Palisca Mária kiállítása

Palisca Mária keramikus munkáiból látható minikiállítás február 5-ig a Városi Könyvtárban. Az alkotások mindegyike kézzel készített egyedi darab, agyagból korongozott alapra készül.

 

2011.01.18   Rali évértékelő

Rali évértékelő

 

2011.01.18   Rendőrségi hírek

Rendőrségi híreink következnek melyből többek között megtudhatják, hogy a csalók milyen módszerekkel próbálnak hiszékeny emberektől pénz eltulajdonítani.

 

2011.01.06   A Kisfaludy Színház vendége: Varga Miklós énekes

Varga Miklós a népszerű énekes, színpadi zenés produkciókból és rockzenészként is jól ismert előadó. Jelenleg fellép a Petőfi Színház Anna Karenina című zenés darabjában is. A Vaszary-villában Gergely Éva beszélgetett vele.

 

2010.12.13   Megújult a II. számú óvoda

Tavaly év végén teljesen megújult a füredi II. számú Napközi Otthonos Óvoda a Kossuth utcában. A rekonstrukció alkalmával korszerűsítették a fűtést és kicserélték a nyílászárókat. A felújítás alatt kissé felbolydult az óvoda élete, hiszen a gyerekeket át kellett költöztetni. Szerencsére gyorsan végeztek a kivitelezők, így ma már minden rendben van az intézményben.

 

2010.12.22   Mit vár 2011-től? -az utca emberét és közéleti személyiségeket kérdeztünk

Biztosan nem lesz könnyebb ez év mint 2010 volt, hogy mit várnak a fürediek az új esztendőtől ennek jártunk utána. Utcai riportunkat még decemberben készítettük ahol megszólalnak a járókelők, de közéleti személyiségek is elmondják, szerintük milyen lesz 2011.

 

2010.12.14   Társadalmi munkában készült faldekorációk egy óvodában és a védőnőknél

A balatonfüredi II. számú Napközi Otthonos Óvodában a gyerekeket kedves, vidám mesefigurák várják mostantól a bejáratnál. A falfestményeket egy füredi iparművész készítette teljesen ingyen és nem csak itt de a védőnői szobában is barátságosabbá tette a környezetet.

 

2010.12.11   Világbajnok séf, Szíjártó Balázs Luxemburgban képviselte hazánkat

Szíjártó Balázs az Anna Grand Hotel főszakácsa világbajnoki címet szerzett a Luxemburgban megrendezett szakács világbajnokságon. A gyümölcs és zöldség szobrairól is híres szakember, ezúttal hidegtál kategóriában lett a legjobb.

 

2010.12.19   Felnőtt kórusok karácsonyi hangversenye az Evangélikus templomban

December 19-én az Evangélikus templomban közönség elé lépett a 3 történelmi egyház helyi kórusa, Balatonfüred Város Vegyeskara és a Brillante Éneklő Egyesület. Hallgassunk most bele a karácsonyi koncertbe.

 

2010.12.15   Gyermekkórusok karácsonyi koncertje a Piros templomban

December közepén rendezték meg a gyermek- és felnőtt kórusok karácsonyi koncertjét. Elsőként nézzük, hallgassuk meg hogyan énekeltek a füredi gyerekek. A Piros templomban felléptek a Ferencsik Zeneiskola, a Bem, Radnóti és Eötvös Általános iskolák kórusai, de a közönség meghallgathatta a Lóczy gimnázium ifjúsági vegyeskarát is.

 

2010.12.22   10 éves a Balatonfüred Néptánc Együttes

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Balatonfüred Néptánc Együttes. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a füredi táncosok mellett a Veszprém Táncegyüttes Szenior csoportja és a Debreceni Népi Együttes is fellépett. A gálaműsor után táncház várta az érdeklődőket.

 

2010.12.21   80 éves dr. Szalay László, Balatonfüred volt polgármestere

80. születésnapján köszöntötték kedden dr. Szalay Lászlót, aki 1994-1998 között Balatonfüred polgármestere volt. Vezetése alatt alakult meg a helyi kézilabda egyesület, valamint a Balatonfüred Városért Közalapítvány, a város jelentős részén pedig csatornahálózat épült. Szalay László a Füred Tv-nek beszélt a rendszerváltás utáni második ciklus nehézségeiről, sikereiről.

 

2010.12.17   A Makám zenekar koncertje

A világzene nemzetközileg elismert hazai követe a Makám zenekar adott adventi koncertet Balatonfüreden a Vaszary Villában december 17-én.

 

2010.12.21   Átadták a felújított rendőrkapitányság épületét

Kedden ünnepélyes keretek között átadták a felújított füredi rendőrkapitányság épületét. Az összesen 65 millió forintból megújuló főépület után várhatóan hamarosan megkezdik a "B" épület átépítését is. A pénzt három fél biztosítja a munkálatokhoz, a rendőrség épp úgy kiveszi részét mint a füredi önkormányzat. Az ünnepségen minden fél méltatta az évek óta kitűnően működő kapcsolatot.

 

2010.12.16   Évzáró a labdarúgóknál

Évzáró a labdarúgóknál

 

2010.12.15   Évzáró közgyűlés a Turisztikai Egyesületnél

A rengeteg beruházásnak, a pozitív városimázsnak köszönhetően Balatonfüreden tavaly az országos átlagnál kisebb volt a visszaesés az idegenforgalmi bevételek tekintetében. A turizmussal, vendéglátással foglalkozó szakemberek azonban itt is jelentős forgalomcsökkenést tapasztaltak. A Balatonfüredi Turisztika Egyesület évzáró közgyűlésén az elmúlt év értékelése mellett a 2011-es év stratégiai terveiről és a pályázati lehetőségekről is szó esett.

 

2010.12.19   Karácsonyváró ünnepség Arácson

Évek óta hagyomány már Arácson, hogy a kis közösség karácsonyváró ünnepséget rendez advent utolsó vasárnapján. A programot még a tavasszal elhunyt Kutas Árpád képviselő indította el hét évvel ezelőtt és azóta szinte hozzánőtt az itt élőkhöz. Az értékeket nem hagyják veszni az arácsiak és Hári Lenke alpolgármester közreműködésével, valamint Tarnai Katalin lelkes szervezőmunkájával ismét sikerült megrendezni a családias eset. Megtudtuk azt is, hogy az Arácsért Alapítvány is tovább él.

 

2010.12.16   Pilates torna Balatonfüreden

Pilates torna Balatonfüreden

 

2010.12.12   Acro Dance karácsony

A 36 csapatos bécsi világbajnokságon elért nyolcadik helyezésükkel búcsúztak a közönségtől a balatonfüredi Acro Sokk nagyformáció táncosai. A 25 csapat részvételével megrendezett Acro Dance karácsonyi gálán az ő bemutatójuk zárta a programot.

 

2010.12.09   Németországi segítség az iszapkárosultaknak

Két hónappal a vörösiszap katasztrófa után még mindig rengeteg adomány érkezik a károsultak megsegítésére. A pforzheimi Német - Magyar Baráti Társaság 6000 eurót gyűjtött a kolontáriaknak. A pénzt személyesen adták át a falu polgármesterének.

 

2010.12.04   BFC-Badacsonytomaj labdarúgás összefoglaló

Befejeződött az NB III-as labdarúgó bajnokság őszi szezonja. A BFC a tizedik helyen zárta a bajnokságot. Adósok maradtunk még a Badacsonytomaj elleni mérkőzés összefoglalójával.

 

2010.11.28   BYC kikötőtervek

Folytatódik a Balatonfüredi Yacht Club felújítása. Most uniós pályázat segítségével a belső kikötőt építik újjá. Külön érdekesség, hogy hagyományos módon folyik a munka megőrizve a tradíciókat. Felújítják a műemléki értékű árboc darut és a zászlódarut is.

 

2010.12.04   I. Borbála-napi borbál

Először rendeztek Balatonfüreden Borbála-napi borbált, ez a kezdeményezés azonban nem a várostól és nem a Balatonvin Borlovagrendtől indult. Az Anna Grand Hotel tulajdonosa és öt környékbeli borász gondolta úgy, hogy egy ötfogásos vacsora keretében, bemutatja a közönségnek a 2010-es évjáratú borokat. Az első bálon 130-an vásároltak belépőt.

 

2010.12.04   Jazz muzsika élőben és balatoni borok egy helyen

A Blaha utcában csütörtöktől vasárnapig várja az érdeklődőket az adventi vásár. A séta és vásárlás után igazi kikapcsolódást jelenthet, a szintén a Blaha utcában működő Kredenc Borbisztró. A családias hangulatú vendéglátóhelyen balatoni, zalai borokat kóstolhatnak a vendégek, miközben idézve a francia, spanyol és olasz szórakozóhelyek hangulatát, élőben szól a jazz muzsika.

 

2010.12.02   K+F - első eredmények a kutatás és fejlesztés terén

A füredi székhelyű Pan-Inform kft. egy olyan online rendszer kidolgozására vállalkozott, aminek a segítségével a betegről azonnal kiderül, hogy milyen betegségei voltak, hol kezelték, és milyen vizsgálatokat végeztek el rajta. A jövőben tehát, ha ez a rendszer beválik, a beteg hozzájárulásával a kezelő orvos azonnal látja a kortörténetet.

 

2010.11.24   A Művészklub kollektív kiállítása

Közel negyven új alkotás látható a Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában a Művészklub őszi-téli kollektív kiállításán. A klub évente kétszer is rendez csoportos kiállítást, egyet tavasszal, egyet pedig ilyenkor tél elején. A tárlat január 17-ig tekinthető meg.

 

2010.11.24   Diákok gyűjtöttek a kolontáriaknak

A Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolában tanárokban és diákokban szinte egyszerre merült fel, hogy valamilyen úton segítsenek a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontáron és az ott élőkön. Így jött az ötlet, hogy jótékonysági esteket szervezzenek, ahol a tehetséges diákok saját produkciójukat adják elő. A gyűjtéssel 130 ezer forint jött össze, ezt utalja át az iskola a kolontári önkormányzatnak.

 

2010.11.26   Diplomaták és kémek Konstantinápolyban

A kémkedés kora újkori történetét dolgozza fel Kerekes Dóra, az ELTE Középkori és Kora Újkori Egyetemes Történeti Tanszék megbízott előadója új könyvében. Az olvasmányos kötetet a balatonfüredi könyvtárban mutatta be a szerző, aki tíz éve kutatja a témát. A könyvben ugyan nem olvashatunk a 007-es ügynökről, ellenben részletesen megismerhetjük a XVI-XVII. századi hírszerzés működését és feladatát.

 

2010.11.29   Füredi Arcélek: Petrőcz Lászlóné

Petrőcz Lászlóné nyugalmazott református lelkész és hitoktató volt a vendége a Füredi Arcélek sorozat legutóbbi rendezvényének. Az est folyamán előkerültek a régi kedves fotók a családról, a tanítványokról, eljöttek a gyerekek és unokák is. Marika néni beszélgetőtársa dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész volt, aki a tőle megszokott sajátos humorral tette vidámmá az estét.

 

2010.11.28   Hangversenyek és gyertya gyújtás advent első hétvégéjén

Advent a várakozás, a karácsonyi készülődés ideje. Idén november 28-ra esett az ünnepkör első vasárnapja. Ekkor gyújtották meg Arácson a Nők a Balatonért Egyesület szervezésében a katolikus templom tövében felállított adventi koszorún az első gyertyát. Szintén Arácson, de már a református templomban hallhatták az érdeklődők Balatonfüred és Balatonalmádi Vegyeskarának hangversenyét, a Vaszary Villában pedig Érdi Tamás adott nagy sikerű koncertet.

 

2010.11.28   Hógolyóbolygó - vidám gyermekműsor a Vaszary Villában

Hógolyóbolygó címmel zenés, táncos, jelmezes, interaktív játékkal várták vasárnap délután a Vaszary Villába a gyerekeket és szüleiket. A műsort az igényes zenei anyag mellett látványos show elemek tették élvezetessé.

 

2010.11.20   BFC-Várpalota

Szombat délelőtt játszották a BFC-Várpalota NB III-as labdarúgó mérkőzést. A találkozóra ezúttal műfüves pályán került sor és a helyezéseik miatt mindkét együttes számára létfontosságú volt a győzelem.

 

2010.11.20   Márton-napi vacsora és újbor szentelés

A Balatonvin Borlovagrend november 20-án az Arany Korona Étteremben rendezte meg a hagyományos Márton-napi vigasságot és az ehhez kapcsolódó újbor szentelést. A négyfogásos vacsoraesten elhangzott, az idei évet szívesen elfelejtenék a borászok, hiszen minden rossz megtörtént a szőlővel, ami csak megtörténhetett. Most derül majd ki, hogy ki az igazán jó gazda, hiszen a rosszból kell jó minőséget csinálni.

 

2010.11.03   700 millió forintnyi gyanús pénzmozgás a DRV-nél

Több tízmilliós indokolatlan végkielégítések, gyanús munkaszerződések, a volt vezérigazgató szociális alapon kapott 1 millió forintos vissza nem térítendő támogatása. Csak néhány azokból a visszaélésgyanús esetekből, amelyet egy nyáron indított átvilágítás derített ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél. Az új vezetés a napokban tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és sikkasztás gyanúja miatt. Több mint 700 millió forint folyt el, miközben a fogyasztókkal az ország legmagasabb vízdíját fizettették, fizettetik. A felelősségre vonást, a szabálytalanságokhoz végig asszisztáló felügyelőbizottsági tagok sem úszhatják meg.

 

2010.11.06   9. Gardafesztivál Tihanyban

9. alkalommal rendezték meg a hétvégén a Gardafesztivált Tihanyban. A háromnapos programsorozat részeként könyvbemutató, látványhalászat, gardasütés és kulturális műsorok várták az érdeklődőket.

 

2010.11.06   BFC-Pápa II

A listavezetőt fogadta hétvégén a BFC NB III-as labdarúgócsapata. A vendég Lombard Pápa II csapata meggyőző fölénnyel vezeti a bajnokságot.

 

2010.11.06   Jubileumi kiállítás az Óvárosi Kávézóban

1990-ben, tehát éppen 20 éve nyílt meg az első kiállítás az Óvárosi Művészkávézóban. Akkor is és most a jubileumi tárlaton szintén Kozma Imre festőművész képeit mutatják be. Nem véletlenül, hiszen Kozma Imre és Nagy Miklós, a kávézó tulajdonosa együtt találta ki, hogy a kávézó adjon helyet a művészek kiállításainak.

 

2010.11.05   Könyvbemutató: Az én Toscánám

Ézsiás Éva közel négy évtizede utazik rendszeresen Toszkánába. Az utazásai során szerzett élmények mindig mély és kitörölhetetlen nyomot hagynak lelkében és most érkezett el az idő, hogy élményeit egy útikönyv formájában megossza a nagyközönséggel. Az újságíró kötetét a Vaszary Villában mutatták be.

 

2010.10.29   Adventi fénykiállítás

Karácsonyi fények, illatok és ízek várják mindazokat akik ellátogatnak a füredi vasútállomás emeleti várótermébe, a harmadik adventi fénykiállításra. Vezető magyar és neves külföldi cégek mutatják be itt minőségi dekorációs termékeiket. Girlandok, jégfüggönyök, műfenyők, illatozó gyertyák, a legújabb divat szerinti és hagyományos kézzel festett díszek teszik egyedivé a december 19-ig látogatható kiállítást.

 

2010.10.29   Fuvola és hárfa est a Vaszary villában

Két fiatal tehetséges zenész Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész és Kolarics Kinga Katinka hárfaművész adott nagy sikerű koncertet a Vaszary villában. A műsoron többet között Gershwin, Telemann és Ravel művei csendültek fel.

 

2010.11.02   Megemlékezés Halottak Napján

Ezrek keresték fel a füredi temetőket az elmúlt napokban, hogy egy-egy mécsest meggyújtva emlékezzenek elhunyt szeretteikre. A Városi Művelődési Központ kedden, Halottak Napján tartott megemlékezést két helyszínen, ahol ökumenikus imát mondtak a történelmi egyházak képviselői.

 

2010.10.23   BFC-Répcelak NB-III foci

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC labdarúgó csapata. Szombaton szintén a középmezőnyben helyet foglaló Répcelak együttesét fogadták.

 

2010.10.24   BSC-Decs sakkmérkőzés

Egy győzelem és két vereség az eddigi mérlege a balatonfüredi sakkozóknak. Az NB I B-ben szereplő együttes vasárnap a Decs csapatát fogadta a városi sportcsarnokban.

 

2010.10.21   Fejlesztés a városközpontban

Jövő év végére készül el a városközpont fejlesztése. Öt épület újul meg, teljesen megváltozik a Szent István tér, hiszen a városházával szemben önkormányzati és magánberuházásban mélygarázs és fölötte lakások üzletek épülnek. Az uniós támogatással készülő beruházásról tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

 

2010.10.24   Probio-BFC-Csákvár asztalitenisz mérkőzés

Ebben az évben a Probio-BFC négy csapatot indított a különböző asztalitenisz bajnokságokban. A hétvégén az NB-III-as csapat szerepelt Balatonfüreden.

 

2010.10.14   Fut a Füred

Ha ősz akkor "Fut a Füred". A hagyományos futóversenyen a Tagore sétányon ez alkalommal 487 fő vett részt. A körzet óvodái, általános és középiskolái mellett ezúttal felnőttek is indultak.

 

2010.10.13   Kiss Izabella kiállításán

Kedvenc témája a Balaton és annak környéke, de külföldi utazásai során is a természetet és az abba kitűnően illő építészeti alkotásokat festi le a legszívesebben. Igen Kiss Izabelláról van szó, akinek legújabb képeit a füredi Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában láthatják az érdeklődők, egy hónapon keresztül.

 

2010.10.15   Lezárult a szüret, vidám est a Koczor Pincészetnél

Lezárult a szüret, a must már a hordókban forr. A betakarítási munkákat ünnepelték meg pénteken a Koczor Pincészetben, ahol háromfogásos vacsorával és kitűnő borokkal várták az érdeklődőket. A hangulat fokozásához pedig meghívták a népszerű mesemondót, Berecz Andrást is.

 

2010.10.15   Virágos Magyarországért

Nem véletlenül rendezték éppen Füreden a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét, hiszen a 351 település közül a városok kategóriájában Balatonfüred, a falvakéban Paloznak lett az első. A két település képviseli majd az országot a jövő évi nemzetközi versenyen.

 

2010.10.10   BFC-Nyirád női kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC női kézilabda csapata. Vasárnap a Nyirád együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2010.10.08   Jótékonysági kerékpártúra

Közel százan vettek részt azon az adománygyűjtő kerékpártúrán, amelynek rajtja szombaton délelőtt indult Balatonfüredről. A befolyt összegen a Heim Pál Gyermekkórház, illetve a Hópihe Gyermekalapítvány osztozott.

 

2010.10.08   Vidám őszmanók a kertészeti iskolában

Vidám, színes madárijesztőket ábrázoló alkotásokat, fantázianevükön őszmanókat láthatnak az érdeklődők a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola udvarán. Az intézmény új kezdeményezésében óvodások és középiskolások is részt vettek. A park- és kertépítéshez szorosan kapcsolódó pályázatot, legközelebb az Adventi időszakban írják majd ki, akkor ünnepi dekorációkat várnak a résztvevőktől.

 

2010.10.01   A művésztelep alkotóinak kiállítása

Festők, grafikusok, szobrászok a világ minden tájáról. Ez a balatonfüredi-csopaki művésztábor, amelyet a nyáron rendeztek meg. A szabad fantáziával alkotó művészek munkáiból nyílt kiállítás Csopakon a Borgalériában.

 

2010.09.29   A tiszta és virágos Veszprém megyéért.

Kilencedik alkalommal hirdette meg a Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága "A tiszta és virágos Veszprém megyéért" elnevezésű versenyt. Az zsűri 5 kategóriában értékelt, a városok versenyét Balatonfüred nyerte. A díjkiosztó ünnepséget múlt héten tartották a Vaszary villában.

 

2010.10.01   Október 1.: A Zene Világnapja

Október 1. a Zene Világnapja 1975 óta. Balatonfüred a hagyományoknak megfelelően az idén is csatlakozott a nemzetközi programhoz. Ilyenkor Tokiótól New Yorkig, Dubaitól Fokvárosig mindenhol zeneszó csendül fel, de nem a koncerttermekben, hanem spontán. A füredi zenészek a Gyógy téren léptek fel.

 

2010.10.01   Új könyv: Füredi anekdótafüzér

Eötvös Károly 200 évvel ezelőtt megírt két nagy sikerű könyvéből született válogatáskötetet mutattak be az olvasóknak. A Füredi anekdotafüzér nem más mint az "Utazás a Balaton körül" és a "Balatoni utazás vége" című könyvek balatonfüredi kivonata.

 

2010.09.27   25 éves az Eötvös iskola

Az idén 25 éves az Eötvös Lóránd Általános Iskola. A jubileum alkalmából két hónapos programsorozatot szervezett az intézmény, amely egyébként felújítás alatt áll. A nyitórendezvényen felavattak egy emlékfalat, ahol az egykori pedagógusok fotói láthatók és megkoszorúzták a névadó szobrát.

 

2010.09.26   BSC-BEAC sakkmérkőzés

A tavalyi évadban még az NB-I-ben játszó BEAC csapatát látta vendégül vasárnap délelőtt a BSC. A fürediek célja ezúttal egy szoros eredmény elérése lehetett.

 

2010.09.25   Labdarúgás: BFC-Szombathely Haladás II. mérkőzés

A Zalaegerszeg után egy újabb NB-I-es csapat fiók együttese érkezett Balatonfüredre. A BFC szombati ellenfele ezúttal a Haladás második csapata volt.

 

2010.09.25   Lakótelepi nap

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg a 11. Lakótelepi Napot és a Szívünk Világnapját. Az idén 30 éves lakótelep a jubileum alkalmából köztéri órával és fákkal gazdagodott.

 

2010.09.27   Október 3. önkormányzati választás

Október 3-án, vasárnap az önkormányzati voksoláson arról dönthetnek a választópolgárok, hogy a következő négy évben milyen összetételű testület vezesse a várost. Balatonfüreden 8 választókerületet jelöltek ki, a testület pedig szintén kisebb lesz a korábbinál. Dr. Tárnoki Richárd jegyzővel beszélgettünk.

 

2010.09.25   Reformkori bál

A reformkori bálok hangulatát idéztek meg szombaton este az Anna Grand Hotelben, az 5. Romantikus Reformkor rendezvényei sorában. A vendégeket elegánsan megterített asztalok és báli menü fogadta, az est folyamán több zenei formáció is fellépett. A bálon ott volt Fellegi Tamás nemzetgazdasági miniszter is, aki elismerően szólt a füredi rendezvényről.

 

2010.09.15   Füred a legkedveltebb üdülőhely az északi-parton

Három szomszédos település, Balatonfüred, Csopak és Tihany végzett az élen a megyei napilap nyári idegenforgalmi felmérésében, melynek során a legnépszerűbb üdülőhelyet keresték. A közönségdíjat a tavalyi győztes Alsóőrs érdemelte ki.

 

2010.09.18   Nyíltvízi horgászverseny

Péntekről szombatra virradóra rendezték a már hagyományosnak számító nyílt vízi süllőhorgász versenyt. Igaz ugyan, hogy az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz de a Merlin hajó párosa a versenyek történetében talán a legnagyobb hallal tért vissza a Balatonról.

 

2010.09.18   Széchenyi nemzetközi gyermek sakkverseny

Közel száz résztvevővel rendezték szombaton a Széchenyi nemzetközi sakkversenyt. A hétvégi eseményen a sakkozók mellett a go játék kedvelő is asztalhoz ültek.

 

2010.09.11   Nagyhajós verseny Füreden

A nem éppen biztató időjárás ellenére közel százan vettek részt a hétvégén a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett nagyhajós vitorlásversenyen, amely egyben Német István emlékverseny is.

 

2010.09.11   Vágfalvi Ottó kiállításán

Vágfalvi Ottó festőművész képeiből nyílt életmű kiállítás a Kisfaludy Galériában. A képek többsége a Balaton vidékének évszakonként változó arculatát ábrázolja. A festményekről a szülőföld, a Balaton, az élet szeretete, a harmónia tükröződik.

 

2010.09.04   BFC-ZTE -a labdarúgó mérkőzés összefoglalója

BFC-ZTE -a labdarúgó mérkőzés összefoglalója

 

2010.09.04   Nemzetközi Férfi Kézilabda Fesztivál Füreden

Negyedik alkalommal rendeztek rangos férfi kézilabdát Balatonfüreden. Az ezúttal meghívott két külföldi és két hazai csapat a Laver kupa elnyeréséért mérkőzött.

 

2010.08.17   Beszélgetés Széchenyi Krisztiánnal a "Romantikus Reformkor" egyik fővédnökével

Szeptember 24. és 26. között 5. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a "Romantikus Reformkor - séta a századok között" elnevezésű programsorozatot. A rendezvény egyik fővédnöke lesz a Széchenyi család leszármazottja Krisztián, akinek szépapja volt a legnagyobb magyar idősebb testvére Széchenyi Pál.

 

2010.08.31   BKLC együttműködési szerződése az Illés akadémiával

Jelentős állomásához érkezett a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club. Kedden a csopaki Kerekedi csárdában írták alá azt az együttműködési megállapodást amely értelmében BKLC sportolók a szombathelyi Illés akadémián folytathatják tanulmányait.

 

2010.08.23   Évadnyitó társulati ülés a Petőfi Színházban

Az Anna Karenina című musical-opera bemutatójával kezdődik a Petőfi Színház új évada szeptember 24-én. A teátrum öt nagyszínházi bemutatóval, négy-négy gyermek és ifjúsági darabbal, játékszíni bemutatókkal és meghívott vendégelőadásokkal várja a közönséget. A társulat három új állandó taggal bővült. Az új évadtól Kéri Kitty, Trokán Anna és Horváth Zoltán is Veszprémben játszik.

 

2010.08.31   Tanévkezdés az Eötvös iskolában

Hazánkban szeptember 1-jén 760.110 tanuló számára kezdődött meg az általános iskola. Szerda reggel összesen 980 diáknak csengettek be a füredi általános iskolákban, ezzel megkezdődött az új tanév. A Radnótiba 52, az Eötvös iskolákban szintén 52 kis elsős kezdi meg tanulmányait, a Bem iskolába 25-en iratkoztak. Kedden mindhárom általános iskolában megrendezték az tanévnyitó ünnepélyeket.

 

2010.08.17   Távol-keleti kapcsolat: kínai testvértava lehet a Balatonnak

A kínai Ningbo városánál található Dongquian-tó és a Balaton közötti együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá a közelmúltban Balatonfüreden. A tervek szerint elsősorban kulturális kapcsolatot alakítana ki egymással a két régió, de ezen felül gazdasági és kereskedelmi haszna is lehet az együttműködésnek.

 

2010.08.20   Augusztus 20. - városi ünnepség

Mahlerné Csángó Mária a "Balatonfüred Városért" kitüntetést, Gutai Antal pedig "Balatonfüred Város Díszoklevelét" vehette át dr. Bóka István polgármestertől az augusztus 20-i ünnepségen, melyen Szőcs Géza kulturális államtitkár mondott beszédet, aki kedvesség és derű szempontjából fővárosnak nevezte Balatonfüredet.

 

0000.00.00   Indiai Napok Balatonfüreden

Balatonfüred kitűnő kapcsolatot ápol Indiával. Gauri Shankar Gupta nagykövetnek köszönhetően ebben az évben is Indiai Napokat tartottak a városban. A hagyományait ápoló, de modern ipari nagyhatalomként is ismert sokféle India kultúrájával ismerkedtek a fürediek.

 

2010.08.07   A finn testvérváros, Kouvola delegációja Füreden

Viszontlátogatásra érkeztek a finnországi Kouvolából vendégek Balatonfüredre. Kouvola polgármestere először járt Magyarországon.

 

2010.08.07   Borképtár - kiállítás a Kerek templomban

A két évente megrendezett Bor-Kép-Tár kiállítás a balatonfüredi borhetekhez kötődik. Kezdetben a város képzőművészei jelentek meg itt, ma már a meghívásos pályázatra az egész országból érkeznek alkotások. A Kerektemplom altemplomában a kiállítás augusztus végéig látható.

 

2010.08.09   Szombaton kezdődik az NB III-as bajnokság

Több év szünet után ősztől újra NB III-as csapata van Balatonfürednek. A bajnokság 14-én jövő héten szombaton kezdődik Bükön. A felkészülésről és az elvárásokról a BFC vezetését kérdeztük.

 

2010.08.05   Úszó Eb Füreden

Öt napig Balatonfüred volt az egyik helyszíne a 2010-es Úszó Európa-bajnokságnak. A Marina előtt 7 magyar versenyzőt láthatott a közönség, akik közül Risztov Éva szerepelt a legjobban. A csütörtöki napon 10 km-es távon a 7. helyet szerezte meg alig 10 mp-vel lemaradva a győztes holland versenyzőtől.

 

2010.08.03   Aszófő vendégül látta testvértelepüléseit

A németországi Mörlenbach és az ausztriai Labuch települések képviselői vesznek részt az aszófői önkormányzat által szervezett 8 napos programsorozaton, ahol a cél nem más, minthogy az amúgy is testvértelepülési viszonyban álló települések még közelebb kerüljenek egymáshoz. A delegációk kedden Balatonfüreden is látogatást tettek, sétahajózásra és a három füredi ékkő megtekintésére is szántak időt. Aszófő az Európai Bizottságtól nyert a rendezvényre közel 4300 eurós támogatást.

 

2010.07.30   Könnyű erkölcsök - Gregor Bernadettel és Koncz Gáborral

Gregor Bernadett és Koncz Gábor főszereplésével mutatták be Balatonfüreden, Nino Manfredi: Könnyű erkölcsök című darabját. A kétszemélyes műben egy prostituált és egy író véletlenszerű és kezdetben igen rossz kapcsolata tárul a közönség elé. Az idő előrehaladtával azonban lassan megkedvelik egymást. Vajon lehet egy pár, egy ősi mesterséget űző nő és egy érzékeny író?

 

2010.07.29   Rendhagyó tárlatvezetés a Vaszary villában

Nem mindennapi tárlatvezetés várta július 29-én a Vaszary-villa látogatóit, hiszen a kiállított képeket az Animal Cannibals együttes mutatta be, sajátos módon. Közben a villa udvarában két tehetséges fiatal Vaszary János festményei alapján graffitiket készített. A különleges alkotások augusztus közepéig tekinthetők meg a képtárban, utána árverésre bocsájtják őket, a befolyt összeg a Vaszary-villa Alapítványához kerül.

 

2010.08.03   Rendőrségi hírek

Az egyik közüzemi szolgáltató emberének adta ki magát két ismeretlen Balatonfüreden és így loptak meg egy idős férfit. Összesen 190 ezer forintot zsákmányoltak. Sok volt a strandi lopás is az elmúlt időszakban, főleg mobiltelefont, pénztárcát vettek magukhoz a tolvajok, de volt akitől az olvasószemüvegét vitték el. A rendőrség fokozott óvatosságra és körültekintésre int.

 

2010.08.04   Úszó Eb 2010 - megvan az első arany Füreden

Thomas Lurz nyerte az úszó Eb 10 kilométeres versenyét Balatonfüreden. A közel két óra alatt fej-fej mellett haladtak az úszók a Hotel Marina előtti pályán. Az izgalmas fináléban a német Európa- és világbajnok Thomas Lurz 1 óra 54 perc alatt ért a célba.Két másodperccelkésőbb érkezett az olasz Valerio Cleri, és 4 másodperccel a győztes ideje után fejezte be a versenyt, megszerezve a bronzérmet az orosz Jevgenyij Drattsev. Az úszó Eb nyíltvizi versenyei augusztus 8-ig tartanak Balatonfüreden.

 

2010.07.24   Ifjúsági Golf Kupa

Július 22-24. között Balatonudvariban a Royal Balaton Golf & Yacht Clubban rendezték meg a Junior Golf Europa Bajnokságot. A nyár egyik kiemelkedő sporteseményének megnyitó ünnepségét Balatonfüreden tartották. A bajnokság versenynapjairól a Tagore sétány melletti kivetítőn minden nap összefoglalót láthattak az érdeklődök.

 

2010.07.14   FüredFest: A kőszívű ember fiai

Pénteken mutatták be Balatonfüreden a FüredFest nyitórendezvényeként Jókai: A kőszívű ember fiai című művének új színpadi változatát. A főbb szerepekben többet között Kubik Annát és Gazdag Tibort is láthatta a közönség. Stábunk a szerdai főpróbán készített interjúkat a főszereplővel.

 

2010.07.15   Kézilabdások köszöntése

Aranyéremmel tért haza Szőllősi Bence és Szabó Tamás a 20. nyíregyházi főiskolás egyetemi kézilabda világbajnokságról. A Polgármesteri hivatalban megtartott köszöntőn a két játékos mellett Bene Tamás a válogatott technikai vezetője is elismerésben részesült.

 

2010.07.14   Tihanyi Kalandpark

Az utóbbi években több olyan létesítmény épült a Balaton környékén ahol az aktív kikapcsolódás és a szórakozás egybeolvad. A kalandparkokban nem csak erőnket de ügyességünket és bátorságunkat is próbára tehetjük a fák és kötelek között.

 

2010.07.10   Befejeződött a Balatonfüredi Művészti Fesztivál

Vasárnap ért véget a 8. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál. A programok között szinte valamennyi műfaj képviseltette magát, a kiállításoktól kezdve a koncerteken át egészen a színházi előadásokig. A rendezvénysorozat záró hétvégéjén a népzenéé volt a főszerep.

 

2010.07.12   Megkezdték az alapozó edzéseket a BKSE kézilabdásai

Nehéz ősz vár a BKSE NB I-es kézilabdázóira. Nemcsak a bajnokságban és a kupában, hanem nemzetközi porondon is helyt kell állniuk. A csapat hétfőn kezdte a felkészülést.

 

2010.07.02   Rali

Az Osváth-Farnady páros mellett a Murai testvérek számára is folytatódott a rali bajnokság. Először látogassunk el a Szombathely ralira, majd nézzünk meg egy összefoglalót Muraiék két versenyéről.

 

2010.06.26   Hal-és Borünnep 3.

Hét csapat részvételével rendeztek halászléfőző-versenyt Paloznakon a Hal- és Borünnep programjain belül. A csapatok többsége balatoni halászlét készített, de megkóstolhatták a jelenlévők a kalocsai és a bajai halászlét is. Ugyanezen a napon olvasóligetet is avattak a községben.

 

2010.06.25   Hal-és Borünnep 4.

Lengyel Ernő borháza, a Vivamus is kivette a részét a füredi hal -és borünnepből. A tokaji pincészettel is rendelkező borházban Lengyel Ernő öt bort mutatott be az érdeklődőknek.

 

2010.06.29   Mi késlelteti az SCD beruházását?

2010-re tervezte az SCD az első kapavágást a balatonfüredi kemping területén, hogy egy ötcsillagos üdülőközpontot hozzon létre. Időközben a módosított Balaton törvény már nem, de a gazdasági válság annál inkább hátráltatta a nagyszabású balatoni terveket.A végső szót az építkezések előtt mindenütt az önkormányzatok mondják ki.Balatonfüreden az SCD és a területen szennyvíztisztítót üzemeltető DRV megegyezése késlelteti a környezetvédelmi hatóság engedélyét, amely nélkül a testület nem módosíthatja a helyi szabályozási tervet.

 

2010.06.19   Harley D. motoros felvonulás 2010.

Szombaton délelőtt tartották a Harley Davidson Fesztivál leglátványosabb programját, a motoros felvonulást. Alsóörs és Tihany között több száz Harleys dübörgött az utakon. Operatőrünk Füreden kapta lencsevégre a karavánt.

 

2010.06.19   Múzeumok éjszakája Balatonfüreden

Az idén minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakájára. Balatonfüreden előadásokkal, zongorakoncerttel, gyermekprogramokkal és csillagvizsgálással várták az érdeklődőket. A három megújult intézményben most először rendeztek ilyen nagyszabású programot.

 

2010.05.23   Törökországi útinapló - kisfilm az áprilisi nilüferi sportfesztiválról

Április 19. és 23. között rendezték meg a 9. sportfesztivált a törökországi Bursa városában, ahová csak úgy mint tavaly, most is meghívást kaptak a fürediek. Az Eötvös iskola kézilabdásai mérkőzhettek meg a pályán, miközben a Balatonfüred Néptánc Együttes változatos műsorral szórakoztatta a török közönséget. Az egy hetes útra a Füred Tv két munkatársa is elkísérte a delegációt.

 

2010.06.10   11. Harley Davidson Fesztivál

Vasárnap kezdődött és jövő vasárnapig tart az idei Harley Davidson Fesztivál. A gyönyörű motorok mellett idén is a zenéé lesz a főszerep. Külföldi együttes ezúttal nem lép fel. Itt lesz viszont a hazai rockzenekarok színe-java. Fellép többek között az Omega, a Zanzibar, Török Ádám együttese, a Tankcsapda és a Republic.

 

2010.06.15   Előszezoni körkép a füredi kempingben

Előszőr 2008 elején jelentették be, hogy még abban az évben, de legkésőbb 2009 elején elindulhat a füredi kemping területének átalakítása, egy közel 10 milliárdos fejlesztéssel. Az akkor bemutatott látványtervek alapján látható volt, hogy a színvonalban jelentős ugrást tervez a beruházó SCD Holding. Szállodák és luxus bungallók épültek volna. Az első kapavágás azonban mindmáig elmaradt, a kemping pedig az idén is fogadja a vendégeket. A nagyberuházás előtt természetes volt, hogy nagyobb felújítás már nem várható a kempingben, ezzel azonban mára csökkent a korábbi színvonal. Utánajártunk és kiderült a SCD nem mondott le a fejlesztésről, sőt a háttérben komoly előkészítő és tervezési folyamat zajlik.

 

2010.06.12   Jóhajó Nagydíj 2010

Remek szélviszonyok közepette zajlott a Balatonfüredi Yacht Club vitorlásversenye. A háromnapos Jóhajó Kupán szép füredi sikerek születtek.

 

2010.06.10   Pedelec- a városi közlekedés alternatív eszköze

A Balaton Bike Fest keretében mutatták be múlt héten a Vaszary Villában a városi közlekedés modern, környezet és energiakímélő eszközét a Pedelec-et, vagyis az elektromos rásegítéssel működő kerékpárt, melynek rengeteg előnye van. Használatával elkerülhetők a városi dugók, nem okoz zaj- és légszennyezést, fenntartása olcsó és nem kell hozzá jogosítvány.

 

2010.06.09   Rendhagyó történelemóra

A 81. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok vendége volt Balatonfüreden Kiss Attila vallástörténész, kutató aki rendhagyó történelemóra keretében mutatta be őseink történetét az általános iskolásoknak.

 

2010.06.15   Rendőrségi hírek

Beindul a nyári nagyüzem a rendőrségnél. Egyelőre megerősítő erők nélkül kell megküzdeniük a többlet feladatokkal, pedig a bűncselekmények száma érezhetően emelkedett június első heteiben. Betörés, lopás, autófeltörés ezek mind előfordultak az elmúlt időszakban.

 

2010.06.01   Senior asztalitenisz 2010

A pingponglabdáé volt a főszerep a Balaton Szabadidő Központban. Ezúttal a szeniorok mérték össze tudásukat a háromnapos versenyen.

 

2010.06.09   Vízimentők bemutatója

250 füredi diák lehetett részese a Balatonfüredi Yacht Club által szervezett látványos bemutatónak, amit a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata tartott az elmúlt napokban. A szünidő előtt bemutatták a fiataloknak a tó veszélyeit és megtanulhatták mi a teendő, ha bajba jutnak egy vihar vagy baleset esetén.

 

2010.06.02   A japán selyemfonás titka

A Fritz házaspárt már jól ismerik a fürediek, hiszen munkáikkal évek óta színesítik a város művészeti életét. Számos kiállításuk volt már. Ezúttal Fritz Mónika különleges japán selyemből készült alkotásai láthatók a Városi Könyvtárban.

 

2010.06.05   Bemutatkoztak az új füredi kézilabdások

Három új játékossal bővült a BKSE férfi kézilabda csapatának kerete. Az újonnan érkezett sportolókat pénteken mutatták be.

 

2010.06.06   Praznovszky Mihály új könyve a Krúdy családról

Szindbád a Balaton partján címmel mutatta be új könyvét dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész a könyvhét során. A kötetben nem csak Krúdy Gyula, de az egész Krúdy család balatoni életéről olvashatnak a téma kedvelői.

 

2010.06.07   Pünkösdi ének

9 kórus részvételével rendezték meg a IX. Pünkösdi Ének Gyermekkórus Fesztivált Balatonfüreden június 6.-án és 7.-én. Újdonság volt idén, hogy a kórusok mellett a Mendelssohn kamarazenekar is fellépett. A rendezvényt ezúttal is megtisztelte a Liszt-díjas karnagy, zeneszerző Tillai Aurél.

 

2010.06.06   Triatlon Tour 3. Balatonfüreden

Vasárnap rendezték meg Balatonfüreden a Triatlon Tour 3. futamát. A helyszín festői volt, hiszen a versenyzők a füredi mólóról vetették be magukat a 17 fokos Balatonba, majd a Jókai utcát érintve tekerték le a 9 körös kerékpáros távot. Ezután a futás következett a Tagore-sétányon.

 

2010.05.27   Balatonfüredre látogatott az új indiai nagykövet

Május 27.-én tiszteletbeli látogatást tett Balatonfüreden India új magyarországi nagykövete. Goudi Sankar Gupta, aki április 21.-től látja el hazánkban tisztségét,a polgármesteri hivatlaban tárgyalt a Tagore év tervezett programjairól és előkészítette az indiai házelnök június elején esedékes füredi látogatását.

 

2010.05.27   Bujtor István nevét vette fel a Tihanyi Szabadtéri Színpad

Múlt héten adták át a felújított Tihanyi Szabadtéri Színpadot, amely ezen túl a tavaly elhunyt színész, színházigazgató Bujtor István nevét viseli. Bujtornak köszönhetően 2004 óta minden nyáron színvonalas előadások, koncertek várják nyaranta a közönséget Tihanyban.Programokból idén sem lesz hiány, a Tihanyi Szabadtéri Játékok Kft. Bujtor Judit irányításával 13 előadást szervezett nyárra.

 

2010.05.31   Erős Ferenc testépítő

Több országos bajnoki cím mellett nemzetközi szinten is jelentős sikerekkel büszkélkedhet Erős Ferenc testépítő. A füredi sportoló civilben a TLC dolgozója a hét majd minden napján tonnákat mozgat meg a konditeremben. Most megnézhetik a végeredményt.

 

2010.05.30   Gyermeknap Balatonfüreden

Magyarországon az 1920-as években rendeztek először gyermeknapot. A lufik, bohócok és a vattacukor képe azóta generációk emlékeiben kapcsolódik össze a tavasz utolsó vasárnapjával.Balatonfüreden a Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete a hagyományokhoz hűen a Kovászna Parkban várta színes programokkal a kicsiket. Sport-és táncfoglalkozások, henna festés, mentő, rendőr és tűzoltóbemutató is várta a gyerekeket. Most nézzék meg a rendezvényen készült klippünket.

 

2010.05.28   Salgó Rali

A harmadik forduló zajlott a hétvégén az országos rali bajnokságban. A versenyzők ezúttal Salgótarjánba és a szomszédos Szlovákiába látogattak.

 

2010.05.30   Városi borverseny

Minden eddiginél több, közel 400 bort neveztek idén a városi borversenyre. Az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap délután tartották az Annabella Hotelben. Az "Év szőlősgazdája" címet Mészáros József érdemelte ki, négy aranyérmes olszrizlingjével. Új borkirálynőt is választott a Balatonvin Borlovagrend a 19 éves Péringer Imola személyében.Ebben az évben először a város képviselőtestületének tagjai megkóstolják majd a borversenyen aranyérmet nyert olaszrizlingeket és kiválasztják közülük Balatonfüred város borát.

 

2010.05.23   Asztalitenisz

A Probio NB III-as asztalitenisz csapata a Veszprémi Dózsa együttesét fogadta a Bem iskola tornatermében. A testvérvári rangadó esélyese ezúttal a füredi csapat volt.

 

2010.05.22   BFC - Tapolca -a megyei bajnokság mérkőzésének összefoglalója

Befejezéséhez közeledik a 2010. évi megyei elsőosztályú labdarúgó bajnokság. Szombaton a Tapolca együttese látogatott Füredre.

 

2010.05.18   Rali

Folytatták szereplésüket a füredi ralisok. Osváthék sajnos nem tudták befejezni a miskolci versenyt, Muraiék Simontornyán és Nagyszékelyen álltak rajthoz.

 

2010.05.18   Támogatást kérnek a turulmadárhoz

Június 4-én avatják fel Füreden a trianoni emlékművet. A turulmadár már elkészült, ahogy a madarat tartó alapzat is. A pénzgyűjtés azonban folytatódik.

 

2010.04.24   Füredi sportolók és néptáncosok Törökországban

Egyhetes sportfesztiválon vettek részt a füredi ifjúsági kézilabdások a törökországi Bursa városában, ahol immár a 9. nemzetközi eseményt rendezték meg. A delegációt elkísérték a Balatonfüred Néptánc Együttes tagjai és a Füred Tv stábja is. Most rövid ízelítő következik abból a kisfilmből, amit majd májusban láthatnak nézőink.

 

2010.04.09   A Múzsák tavaszi kiállítása

A Múzsa Művészeti Egyesület tavaszi kiállítását láthatja a közönség a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A festők, keramikusok, fotósok munkái mind új alkotások, tehát eddig még sehol sem láthatta őket a közönség. A megnyitón mi is ott voltunk.

 

2010.03.26   Eger Rali 2010

ól sikerült a bemutatkozás a magyar rali bajnokságban az Osváth - Farnadi párosnak. A Mitsubishi Evo-IX-el induló füredi kettős a hatodik helyen végezte a kétnapos versenyt.

 

2010.03.31   Hét fotós kiállítása a Polgármesteri Hivatalban

Fotókiállítás látható a Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában. Ezúttal hét füredi természetfotós legújabb, tavaszi képeit láthatja a közönség.

 

2010.03.19   Rali: I. FÉSZ Kupa

A Murai kettős első versenyén vehetett részt a szezonnyitó Fész Kupán Kisvejkén. A fiúk hozták a megszokott kitűnő eredményt.

 

2010.04.02   Tájékozódási Kerékpáros világkupa forduló Balatonfüreden

Április 24-én és 25-én rendezik Balatonfüreden a kerékpáros tájékozódási világkupát. A versenyről tartottak sajtótájékoztatót Veszprémben.

 

2010.03.25   Számítástechnikai verseny a Lóczyban

A Lóczy Lajos Gimnáziumban évek óta kiemelt óraszámban folyik az informatika oktatása a számítástechnika tagozatos osztályokban. Az intézményben most általános iskolások részére rendeztek szövegszerkesztői versenyt, melyre nemcsak füredi, hanem környékbeli diákok is jelentkeztek.

 

2010.03.12   Dr. Sárga Ferenc kardvívó válogató

Talán már kevesen tudják,hogy az ötvenes évek elejétől pezsgő vívó élet folyt Balatonfüreden. Ezért nem volt meglepetés, hogy az utánpótlás kardvívó válogatóversenyét dr. Sárga Ferencről a balatonfüredi kardvívás alapítójáról nevezték el.

 

2010.03.23   Rendőrségi hírek

Mai rendőrségi híreinkben beszámolunk arról, hogy újra elindult a ?Már tudok biztonságosan közlekedni? című játékos vetélkedő, amely az általános iskolák részvételével zajlik. Az előselejtezők már megkezdődtek, a döntőre május végén kerül majd sor.

 

2010.03.15   Március 15-i programok Balatonfüreden

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kapcsán, változatos programokat kínált Balatonfüred a helyieknek és azoknak, akik itt töltötték az ünnepet. Itt volt a városban a népszerű Csík Zenekar és Debrecenből a Filharmonikus zenekar, valamint a Kodály kórus. Most nézzék meg a négynapos programsorozat összefoglalóját.

 

2010.03.02   Rádió múzeum nyílt Balatonfüreden

Új állandó kiállítás gazdagítja Balatonfüredet, megnyílt ugyanis a Jókai utcában a régi rádiókat és televíziókat bemutató tárlat.

 

2010.03.07   Utazás kiállítás

Március 4.-7. között rendezték Budapesten az év legnagyobb turisztikai vásárát a 33. Utazás Kiállítást. A külföldi díszvendég ezúttal Törökország, a belföldi pedig a 2010-ben az "Európa kulturális fővárosa" címet is viselő Pécs volt. Balatonfüred 80 négyzetméteren önálló standdal, tizenkét helyi szolgáltatóval, már a megújult városimázzsal mutatkozott be. A vásárra rengetegen látogattak ki, csak a vasárnap délutáni bombariadó hiúsította meg, hogy új látogatói csúcs szülessen.

 

2010.02.26   A Jobbik füredi rendezvényén

A Jobbik 2003 októberétől létezik mint párt, jelenleg nyolcezer tagja van a 700 alapszervezetben. Legutóbb 427 ezer szavazatot kaptak az uniós választáson, ezért bizakodóak a következő választást tekintve, "nagy meglepetést fognak okozni"- mondta Kepli Lajos képviselőjelölt Balatonfüreden.

 

2010.02.26   A sürgőségi kardiológiai ellátásról tanácskoztak Füreden

A sürgősségi kardiológiai ellátás helyzetéről tanácskoztak orvosok és mentősök a füredi szívkórházban. Az uniós elvárás szerint egy infarktusos betegnek két órán belül kell megkapnia a megfelelő intézményben az életmentő beavatkozást. Veszprém megyében sikerült még ezt az időt is lerövidíteni, hiszen a megye bármely településéről 50 percen belül elérhetőek a korszerű szívcentrumok, pl. a füredi.

 

2010.03.01   Tüdőszűrés március 10-ig

Eddig 2000-en keresték fel a Füreden működő mobil tüdőszűrő állomást, ahol az országban egyedülálló módon, idén is ingyenesen lehet kérni a vizsgálatot. A szakemberek tapasztalatai szerint főleg az idősebbek élnek a lehetőséggel illetve azok, akiknek a munkavállaláshoz szükséges a lelet. Az aktív dolgozók tehát kevésbé érdeklődnek, pedig 20 év felett mindenkinek ajánlott az évenkénti tüdőszűrés.

 

2010.02.12   Átadták a "Füred Sportjáért" kitüntetést

Ünnepélyes körülmények között adták át a Balatonfüred Sportjáért kitüntetést a 2009-ben sikeresen szereplő sportolóknak ,sportvezetőknek. Ez alkalommal több mint 100-an vehettek át elismerést a város vezetőitől a Balaton Szabadidőközpontban.

 

2010.02.11   Farsang a Radnóti iskolában

Véget ért a farsangi időszak, hiszen hamvazószerdával kezdetét veszi a húsvétot megelőző nagyböjt. Az elmúlt hét azonban még a vidám bálok, karneválok ideje volt. A Radnóti Miklós Általános Iskolában az alsósok farsangján jártunk, ahol a diákok mellett néhány lelkes pedagógus is jelmezt öltött.

 

2010.02.15   Keresszékeket nyert a mozgássérültek egyesülete

Egy amerikai egyház jóvoltából, pályázati úton nyert három kerekesszéket a Mozgássérültek Balatonfüredi Egyesülete. Egy ilyen speciális szék egyébként több, mint 100 ezer forintba kerül, így nagy segítséget jelentett annak a három mozgásában akadályozott személynek, akik rászorultsági alapon ingyenesen kapták az egyesülettől.

 

2010.02.15   Taekwon-do edzés Pécselyen

Pécselyen tartja az edzéseit a Balatonfüredi Farkasok Taekwon-do Egyesület. A nagy létszámból látható, hogy továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a küzdősportok.

 

2010.02.17   Tönkretett játszótér Arácson

Balatonfüred bár még mindig a szerencsésebb városok közé tartozik, sajnos a vandalizmus itt is jelen van. Ismerős kép a hajnalban felrúgott kukák vagy a betört ablakú buszmegállók képe. Sajnos a vandál kezek a gyermekek játszótereit sem kímélik. Korábban megrongálták még az Eötvös iskola új játszóterét, most egy nézőnk az arácsi Hősök terére hívta fel figyelmünket.

 

2010.02.17   Új lámpás csomópont épülne

Balatonfüreden még mindig vannak veszélyes útkereszteződések, az önkormányzat folyamatosan vizsgálja, hogy miként lehetne ezeket biztonságossá tenni. A Séta utcáról a 71-es útra kanyarodni bátor vállalkozás, főleg a nyári időszakban, de a Germering utcai kereszteződés is balesetveszélyes. Ez utóbbi állami segítséggel átalakul, villanyrendőrt építenek ugyanis a jövő év elején. Lesz gyalogátkelő, így az arácsi városrészből biztonságosabban tudják elérni a strandokat is.

 

2010.02.05   A Széchényi szakképzőiskola szalagavatóján

Közel 100 diákra került fel a kék szalag a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola szalagavató bálján. A Szabadidő Központban az alsóbb évfolyamok zenés, táncos műsorral köszöntötték a végzősöket. Az iskola igazgatója elmondta, az intézmény törekszik a megújulásra, hogy minél több fiatal itt találja meg számítását.

 

2010.02.09   Drágul a parkolás

Igaz csak kis mértékben, de valamennyi díjzónában drágul a parkolás 2010-től Balatonfüreden. Erről a Probio Zrt.-vel történt egyeztetés után döntött a képviselő testület. Több változás is életbe lép ettől az évtől. Fizetni kell a szívkórház mögötti utcákban és a 71-es mellett a Borsos Miklós úti parkolóban is. A város két bevezető pontjánál a Kisfaludy strand mögött és Kemping előtt viszont ingyenes parkolókat alakítanak ki, így próbálják ösztönözni az autósokat, hogy a reformkori városrészbe ne hajtsanak be.

 

2010.02.09   Radnótis sikerek a levelező tanulmányi verseny

Országos levelező tanulmányi versenyt nyertek a Radnóti Miklós Általános Iskola 6/a osztályos tanulói magyar irodalomból és angol nyelvből. A feladatlapok kitöltéséhez rengeteg kutatómunkára volt szükség. Olyan példákat kellett megoldani, amelyek a tárgyi tudás mellett kreativitást is igényeltek.

 

2010.01.27   Horgászközgyűlés 2010

Szombaton megtartotta éves közgyűlését a Balatonfüredi Horgászegyesület, ahol megtudtuk, hogy az éves taglétszám egyre csökken, jelenleg mintegy 180 fő.

 

2010.01.30   Korcsolyázás a Balatonon

A nagy hidegnek köszönhetően végre kellő vastagságúra hízott a Balaton jege. Most egy zenés összeállítás következik, amellyel szeretnénk kedvet csinálni ehhez a remek téli sporthoz.

 

2010.01.30   Rali díjkiosztó

Hajmáskéren rendezték a 2009-es drt rally díjkiosztóját. A fürediek közül Marits, Páhi és a Murai páros is kapott díjat. Kupákat többek között Nemes Csaba és Osváth Péter adták át.

 

2010.02.02   Rendőrségi hírek

Rendőrségi híreink következnek melyben elmondjuk, hogy megszaporodtak a pince és nyaralófeltörések és, hogy szigorodott a tilosban parkolással kapcsolatos rendőrségi eljárás.

 

2010.01.29   Vitorlázókat köszöntöttek

Évek óta országos ranglista vezetők a Balatonfüredi Yacht Club vitorlázói. Most közülük ketten vehettek át elismerést a város vezetőitől.

 

2010.01.18   Unios források vállalkozóknak

Veszprém Megye kilenc kistérségében tíz úgynevezett kistérségi koordinátor dolgozik az Új Magyarország Pont irodákban. Balatonfüreden a Kossuth u. 33. szám alatt Győry Tünde várja azokat a kis és középvállalkozókat, civil szervezeteket, akik uniós pályázatok elkészítéséhez szeretnének segítséget kérni.

 

2010.01.05   Alapoznak az NB I-es férdi kézilabdások

Rövid téli szünetet követően megkezdték az edzéseket a BKSE kézilabdázói. A február hatodikai rajtig több edzőmérkőzés is szerepel az együttes programjában.

 

2010.01.07   Bemutatkozik Bathó Péter vitorlázó

Több sportágban is sikeres évet zártak a füredi fiatalok. A következő hetekben olyan sportolók kerülnek majd a képernyőre akikre 2010-ben számos nagy feladat vár. Sorozatunkat kezdjük egy vitorlázóval.

 

2010.01.12   Munkaügyi helyzet a térségben

2009 decemberében az Országgyűlés elfogadta az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt, amely ez év április elsején kerül bevezetésre. Ennek értelmében megszűnnek az alakalmi munkavállalói könyvek, helyette egyszerűsített munkaszerződést kell kötni, vagy elektronikusan kell bejelenteni a munkavállalót az APEH felé. Január elsejétől több támogatási formát is bevezetnek, amelyek a munkahelyek megtartását illetve az álláskeresők számának csökkentését kívánják elősegíteni.

 

2009.12.17   100 éves a város legidősebb lakosa

December 23-án ünnepelte 100. születésnapját Balatonfüred legidősebb lakosa Kerner Jánosné. Marika nénit karácsony előtt az Idősek Klubjában is felköszöntötték. A kis ünnepség keretében az idős hölgy átvehette Bajnai Gordon névre szóló oklevelét, mellyel százezer forint pénzjutalom is jár.

 

2010.01.06   Nem okozott gondot a hóesés

Szerda reggelre jelentős mennyiségű hó hullott az ország északi és középső részén, Balatonfüreden 25 cm-es hótakaró alakult ki. A közlekedés lelassult, de járhatatlan út nem volt. A város útjai latyakosak, hétvégére enyhülést ígérnek.

 

2009.12.16   Karácsonyi zenei áhitat a Piros templomban

December 16-án karácsonyi zenei áhítatot rendeztek a gyermekkórusok részvételével a Plábánia templomban. Most erről a koncertről láthatnak összeállítást.

 

2009.12.15   Megújult a füredi főposta

Megújult a füredi főposta. Az elmúlt hetekben elkészült az akadálymentesítés, de a legnagyobb változás a belső ügyfélfogadó téren történt. Lebontották a korábbi pultokat, áthelyezték a postafiókokat és a postashopot is. A beruházás 10 millió forintba került és része a Magyar Posta megújulásának, amivel a cég a 2013-as piacnyitásra készül.

 

2009.12.10   Széles körben publikálja eredményeit a tihanyi limnológia

Közel 50 millió forintot nyert a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet a kutatási eredmények publikálására. A tihanyi intézet eredményeiről a jövőben többet hallhatnak majd a sajtóban, illetve számos konferenciát is rendeznek azok számára, akik munkájuk vagy tevékenységük során kapcsolatba kerülnek a témával.

 

2009.12.06   13. Mikulás rali

Minden évben óriási érdeklődés mellett rendezik meg Veszprémben a Mikulás ralit. Idén öt Füredi páros állt rajthoz.

 

2009.11.27   Megyei évértékelő a polgárőröknél

Balatonfüreden a Halászkert étteremben tartotta évértékelő értekezletét a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség. A rendezvényen jelen volt dr. Túrós András országos elnök, aki bejelentette, hogy 2010-ben a kormány 724 millió forintot biztosít a polgárőrség működéséhez. Az évértékelőn adták át az ilyenkor szokásos elismeréseket is, dr. Anda György Balatonfüred Rendőrkapitánya a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át.

 

2009.12.01   Rendőrségi hírek

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a lopások a környéken, iratokat, pénzt, üzemanyagot, sőt horgászbotot is loptak a tolvajok.

 

2009.11.18   A Kiserdő története

Ha sikeres lesz a pályázat, az egykori füredi angolparkot, azaz a Kiserdőt 240 millió forintból újítják majd fel. A pályázathoz tartozó történeti rész írása kapcsán Lichtneckert András főlevéltáros, több kitűnő helytörténeti mű szerzője, új dokumentumokra bukkant.

 

2009.11.21   Elindult az exkluziv színház

Nagy sikert aratott a Pannon Várszínház és az Anna Grand Hotel közös vállalkozása, a négy előadásból álló exkluzív színház első előadása szombaton. A Szomorú vasárnap című musicallel nyitott az évad, amelyet több mint 200-an láttak a díszteremben. A színház különlegessége, hogy az előadás után közös vacsorára hívták a közönséget és a színészeket.

 

2009.11.23   Évi összegzés a Balatoni Szövetségnél

Most már biztos, hogy jövőre felére csökkenti a kormány az üdülőterületek fenntartását szolgáló támogatást. A hír először nyáron látott napvilágot. Azóta a Balaton-parti települések polgármesterei többször is tárgyalásokat folytattak az önkormányzati és a Pénzügyminisztériummal is, ezek azonban nem jártak sikerrel. Dr. Balázs Árpád, a Balatoni Szövetség elnöke november 16-án sajtóközleményt adott ki, melyben élesen bírálja a kormányzati döntést, egyben minden felelősséget a törvényhozókra hárít.

 

2009.11.19   Rendkívüli történelemóra a Széchényiben

A korbeli borászat volt a témája a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társasága által szervezett rendkívüli történelemórának, a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskolában. Az előadók beszéltek a füredi és arácsi szőlészek és borosgazdák régi szokásairól és a diákok megismerhettek egy több mint száz éves borral kapcsolatos esküt is. A rendezvény folytatása annak a sorozatnak, amelyet a társaság az általános iskolákban indított.

 

2009.11.19   Véget ér a Haydn év

Ebben az évben Haydn halálának kétszázadik évfordulóján mindenütt megemlékeztek a korszak meghatározó zeneszerzőjéről. Nemcsak a művek csendültek fel a koncerttermekben, de sok szó esett az életműről és a korszakról is. Balatonfüreden a városi könyvtárban tartottak vetélkedőt az iskolásoknak.

 

2009.07.18   A füredi gördeszkások mindennapjai

Most pedig következzen egy zenés sportklipp. A füredi Macsi András megmutatja, hogy lehet 4 keréken 2 lábon közlekedni.

 

2009.10.29   Töklámpás

Október 31. az angolszász kultúrkörben Helloween napja, melyhez szorosan kapcsolódik a töklámpások készítése. A hagyomány szerint ezekkel a figurákkal ijesztették el az ártó szellemeket. A töklámpás készítés hazánkban is egyre népszerűbb. Balatonfüreden a Városi Művelődési Központ szervezésében a Kisfaludy Galériában faragtak a gyerekek vicces, félelmetes figurákat.

 

2009.10.23   56-os megemlékezések Balatonfüreden

Az 53 évvel ezelőtti eseményekre emlékeztek Balatonfüreden, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. A városban kétnapos programsorozatot szerveztek, ahol a debreceniek is képviseltették magukat. Koszorúzások, kiállításmegnyitó és kulturális műsorok várták az emlékezőket.

 

2009.10.24   Füredi temetők

A hétvégén ezrek keresik fel a temetőket, Mindenszentek és Halottak napja lesz. A három füredi temetőről készítettünk összeállatást, melyben megismerhetik az egyes temetők történetét és megtudhatják kik azok a hírességek, akik a füredi temetőkben nyugszanak.

 

2009.10.06   Extrém bringázás

Egyre népszerűbb Balatonfüreden az extrém bringázás. Operatőrünk 3 helyszínen követte a különleges sport szerelmeseit.

 

2009.10.14   Komlo rali

A 30 ezres kisvárosban Komlón rendezték a hazai rali bajnokság utolsó fordulóját. Az Osváth - Farnady kettős ezúttal is az első helyen végzett, ezzel az N csoportban összesítésben a II. helyet szerezték meg.

 

2009.10.06   Fut a Füred 2009

Remek időjárás fogadta a Fut a Füred idei résztvevőit. A versenyen a körzet óvodásai és iskolásai vettek részt.

 

2009.10.04   Rali Vigantpetenden

A vigándpetendi hatodik futammal véget ért a dunántúli ralibajnokság. Akárcsak az elmúlt évben a balatonfüredi versenyzők most is kitettek magukért, ketten is kategóriagyőztesként fejezték be a sorozatot.

 

2009.09.27   10. Lakótelepi nap

A 10. lakótelepi napot rendezték meg a Köztársaság úti lakótelepen szeptember 27-én, vasárnap. A hagyományosnak számító egészségügyi tanácsadások és szűrések mellett, az idén újdonságként kerti-partit rendeztek, ahol 8 csapat főzött gulyást. A lakótelepen felavattak egy új szobrot is, amely jelképesen lezárta a panelfelújításokat.

 

2009.09.23   Új gyógyszertár Füreden

Új gyógyszertár nyílt Balatonfüreden a Zsigmond u. 1. szám alatt. Az Arany Csillag Patika, az újonnan nyíló gyógyszertárakra vonatkozó szabályok szerint heti 60 órában tart nyitva. Szeptember 1-től május 31-ig hétfőtől szombatig 8 és 18 óra között. Plusz szolgáltatásként a patika vállalta, hogy 2km-es körzetben ingyen szállítja házhoz a krónikus, ágyban fekvő betegeknek a gyógyszereket.

 

2009.09.13   Balett az Operaházban

A füredi születésű Szegő András táncolja Puck szerepét Seregi László balettjében a Szentiván éji álom című három felvonásos előadásban. A Seregi darab nagy sikerrel fut Kitűnő a szereposztás, hangulatos a díszlet és jó a zene. Létrejön az az illúzió, amit úgy hívnak, hogy színház.

 

2009.09.09   Becsengettek a középiskolákban

Ettől a tanévtől mindkét füredi középiskolában új igazgató kezdte meg a munkát, tele tervekkel, új elképzelésekkel. A szakképzőben elindult a rendészeti képzés, a gimnáziumban már 4 nyelvet is tanulhatnak a diákok.

 

2009.09.02   Rendőrségi hírek

Mai rendőrségi híreinkben a fő téma az iskolakezdés lesz, hiszen a gyermekek biztonsága nagyon fontos kérdés. A reggeli forgalmas közlekedésben könnyen történhet baleset.

 

2009.08.28   Vizimentés sürgősségi hajóval

Az idén teljesített először szolgálatot sürgősségi mentőhajó a Balatonon. A tavaly beszerzett jármű a tó keleti medencéjének bármelyik pontját 5-8 perc alatt elérte. A hajó működésének tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót, ahol bejelentették még két hajó beszerzése tervezik.

 

2009.08.11   Átadták a BFC új pályáit

Nemzetközi méretű élőfüves labdarúgópályát valamint villanyvilágítású műfüves pályát avattak Balatonfüreden. Az eseményen akárcsak harminc évvel ezelőtt most is az Újpesti labdarúgócsapat vendégeskedett.

 

2009.08.20   Átadták az Anna Grand Hotelt

Éppen egy éve annak, hogy meghívást kaptunk az Anna Grand Hotel átadására. Akkor bizonyos épületrészek még nem készültek el, ilyen volt pl. a wellness részleg. Most augusztus 20-ára ismét hivatalosak voltunk a hotelbe, de ezúttal a végleges, teljes átadási ünnepségre. A hotel mostantól teljes kapacitással várja a vendégeket, sőt hamarosan elkészül a komplexumhoz szorosan kötődő Ipoly-szálló is.

 

2009.08.20   Augusztus 20. Balatonfüreden

Prof. dr. Veress Gábor a füredi szívkórház igazgató-főorvosa vehette át augusztus 20-án a "Balatonfüred Díszpolgára" kitüntetést. Dr. Apró Dezső "Balatonfüred Városért" kitüntetést kapott, "Balatonfüred Város Díszoklevelét" Dr. Kővári Miklósnak ítélte a képviselő-testület. Összefoglaló következik a 20-ai ünnepségről.

 

2009.08.19   Balaton-part ékköve II: átadták a megújult városrészt

75%-os készültségű a felújítás alatt álló alsó városrész, így az elkészült parkokat, létesítményeket augusztus 19-én hivatalosan is átadták a közönségnek. A Jókai Múzeum és a Helytörténeti Gyűjtemény épülete tavasszal nyit, akárcsak a Vaszary-kastély, ahol majd több kiállítóterem is helyet kap. Az átadási ceremóniát és az azt követő sajtótájékoztatót a Füred Tv rendezte.

 

2009.08.20   Vasútmodell kiállítás Füreden

Hatodik alkalommal rendeztek vasútmodell kiállítást a füredi vasútállomáson. A 70 m-es terepasztalon a kisebb méretű TT-s, és a hagyományos HO-ás vonatokat is megcsodálhatta a közönség. Ez a téma fiatalokat és időseket egyaránt vonz, hiszen egy csodálatos világba kalauzolja el a nézőt.

 

2009.07.27   Nyári felkészülés a BKC-nál

Ugyan az augusztus 30. rajt még messze van, de a BKC kézilabdázói napi két edzéssel már megkezdték a felkészülést a bajnokságra. Mint ahogy megtudtuk augusztus közepétől már edzőmérkőzéseken is találkozhatnak a csapattal a füredi szurkolók.

 

2009.07.18   Füred Anno kiállítás

Füred Anno címmel Somos Zsuzsa grafikus és festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Balaton Szabadidő és konferencia Központban. A századelő hangulatát idéző tárlatot Kőrös Márta diorámái színesítik.

 

2009.07.14   Jó ütemben halad az új bevásárlóközpont építése

Látványosan elindult az új füredi közel 10 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont építése a korábbi labdarúgópálya helyén. Itt kap helyet egy Tesco hipermarket és több kisebb üzlet is. Nyitás jövő februárban.

 

2009.07.15   Változatlan formában működik a Füred kemping

A tavalyinál valamivel kevesebben vannak a füredi kempingben, de az üzemeltetők optimisták, folyamatosan érkeznek a vendégek a nyári idő beálltával. A Füred Kemping mindig is kedvelt úti célja volt a turistáknak, sokan azonban a különböző médiahírekre alapozva azt gondolták, vége a füredi kempingezésnek. Nos megnéztük és kiderült, nem hogy vége nincs de még fejlesztések is történtek, történnek a területen.

 

2009.07.04   Veszprém rali

Három futammal a Magyar Rali Bajnokság befejezése előtt a 3. helyen áll a füredi Ostváth-Farnady páros. A Mitsubishi ezúttal is bírta a kiképzést, a Veszprém Ralin Osváthék bronzérmesek lettek.

 

2009.06.28   41. kékszalag

Pénteken pontban 10 órakor elrajtol a 41. Kékszalag mezőnye. Akárcsak az elmúlt években, most is két nyitott kérdés van: meglehet-e dönteni a Nemere II csúcsát és ki győzi le a 2000 óta veretlen Litkey Farkast.

 

2009.06.10   Edzőtáboroznak a legkisebb focisták

Első alkalommal rendezett nyári tábort a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Klub. A közel félszáz általános iskolás részvételével zajló tíz napos táborban természetesen a focié volt a főszerep, de emellett izgalmas szabadidős programok is várták a gyerekeket. Egy- egy edzést az egykor Balatonfüredről induló, több élvonalbeli egyesületben is megforduló Erős Gábor tartott.

 

2009.06.13   Átadták a műfüves labdarugó pályát

A veszprémi műfüves pályáról Balatonfüredre költöztek a BFC labdarúgói. A tavaszi szezon utolsó két mérkőzését már az új pályán játszották.

 

2009.06.14   10. Harley fesztivál

Tíz éve még sokan fenntartással fogadták a Harley-sokat Alsóörsön. A félelmekről azóta kiderül, nem hogy kárt okoz a motoros fesztivál, de óriási turisztikai értéke van. Az idén jubiláló fesztivál 4 napig tartott, a szervezők azonban arra készülnek, hogy pár éven belül 1 hetesre duzzasztják a színes kavalkádot.

 

2009.06.12   Meghívásos asztalitenisz verseny

Több mint 200-an neveztek az első meghívásos balatonfüredi asztalitenisz versenyre. A háromnapos rendezvényen 20 asztalon zajlott az ádáz csata.

 

2009.05.18   Salgó-Gemer rali

Három futamot teljesítettek eddig az országos rali bajnokságban. A balatonfüredi Osváth-Farnadi kettős hétről-hétre jobban szerepel, ezúttal Salgótarjánban a dobogó 3. fokára állhattak.

 

2009.06.07   Triatlon Balatonfüreden

A nem várt vihar kissé felforgatta a programot de több mint egy órás késéssel mégis megtartották a nagyszabású Triatlon Tour viadalt. Balatonfüreden serdülő, ifjúsági és junior korosztály állt rajthoz, a 110 induló induló közül 70-en érkeztek külföldről.

 

2009.05.22   A Bem Iskola családi estje

Az év vége közeledtével hagyomány az általános iskolákban Balatonfüreden, hogy a diákok kulturális program, családi est keretében szüleiknek műsort adnak. A Bem iskolások a közösségi házban zenés, verses, játékos műsorral mutatkoztak be.

 

2009.05.29   Az arany ember - ősbemutató Füreden

Még a Korok Fesztiváljához kapcsolódóan két kísérőrendezvényről is beszámolunk. A helyi hagyományőrzők pénteken megkoszorúzták Fáy András író emléktábláját, az Anna Grand színpadán pedig megelevenedett Jókai: Az arany ember című regénye. Utóbbit a Lóczy gimnázium diákjai mutatták be.

 

2009.05.30   Bohóckiállítás Paloznakon

A Paloznak Jövőjéért Alapítvány szervezésében családi napokat tartottak a pünkösdi hétvégén Paloznakon. Szombaton délután a helyi közösségi házban bohóckiállítás nyílt és a közelgő gyermeknap alkalmából egy igazi bohóc is ellátogatott a gyerekekhez.

 

2009.05.28   Judo verseny az Eötvös Iskolában

Meghívásos Judo versenyt rendeztek az Eötvös Iskolában. A hétköznapi rendezvényre rekord számú nevezőt vártak.

 

2009.05.30   Korok Fesztiválja

Több, mint 800 résztevevővel május 29-31. között rendezték meg Balatonfüreden, a III. Korok Fesztiválját. A rendezvény idén először nemzetközi volt, testvérvárosainkból és a lengyelországi Tarnowból is érkeztek hagyományőrzők. Újdonság volt az előző évekhez képest, hogy a Koloska völgyben lovas, íjász és solymászbemutató is várta a közönséget.

 

2009.05.28   Vizimentők előadása a Yacht Club-ban

A Balaton veszélyeiről tartottak előadást a füredi yacht clubban. A téma főleg a Balaton partján lakó gyerekek számára volt hasznos.

 

2009.05.25   18. Balatonfüredi Borverseny

18. alkalommal hirdette meg a városi önkormányzat és a Pelsovin Trade a balatonfüredi borversenyt, amelyre az idén 357 bort neveztek be. A versenyen 40 bíráló 2 napig minősítette a különböző fajtájú borokat. A végeredmény vasárnap derült ki az ünnepélyes díjkiosztón, ahol azt is megtudtuk ki lett az év bortermelője Balatonfüreden.

 

2009.05.24   6. Gyermekművészeti Fesztivál

A Visegrád Fund az idén nem támogatta a Mindenkinek nyíljék virág elnevezésű gyermekművészeti fesztivált ennek ellenére ugyanolyan színes programot állítottak össze a szervezők, amit a korábbi években megszokhattunk. A Füred Játékszín Alapítvány a felvidékről és Erdélyből is hívott művészeti csoportokat.

 

2009.05.09   Gyorsasági verseny Vigántpetenden

Vigándpetenden rendezték azt a gyorsasági autóversenyt, amelyen öt füredi páros is részt vett.

 

2009.05.23   Horgássz ne drogozz

A fóti gyermekvárosból is érkeztek arra a tihanyi horgászversenyre, amelynek mottója Horgássz, ne drogozz! Szombaton nem a kifogott hal mennyisége volt a lényeg hanem, hogy a fiatalok hasznosan töltsék el szabadidejüket.

 

2009.05.26   Kezdődik a parkolási szezon Balatonfüreden

Június 1-jétől ismét fizetni kell a parkolásért a part menti övezetekben. A Probio felkészült a szezonra, az automaták mellett kibővült lehetőségeket kínál a mobiltelefonos fizetés. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy változott a Zákonyi utcai parkoló használata, minden helyit arra kérnek lehetőleg a feljebb lévő ingyenes parkolást használják.

 

2009.05.24   Nagycsaládosok gyermeknapja

A Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete május 24-én tartotta meg az idei gyermeknapot. A Kovászna parkban zenés programok, légvár és minden egyéb móka várt a gyerekekre. Rövid összefoglalónk következik a vasárnapi eseményekről.

 

2009.05.20   Rendészeti képzés a Széchényi Szakképzőben

Szeptember elsejétől több mint 30-an kezdhetik meg tanulmányaikat a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola új, rendészeti osztályában. Az erről szóló megállapodást az elmúlt héten írták alá az intézményben, a megye és a rendőrség képviselői. Az iskolában arra számítanak, hogy 2012-re már mind a négy évfolyamon lesz rendészeti oktatás, így az iskolában tanuló diákok létszáma akár 120-al is növekedhet.

 

2009.05.15   EP választás: Simicskó István Füreden

Folyik a Európai Parlamenti választás kampánya. Az elmúlt napokban a kereszténydemokrata Simicskó István és Habsburg György az MDF képviselőjelöltje is Balatonfüredre látogatott. Természetesen a Füred Tv mindkét fórumon ott volt.

 

2009.05.15   Zenei koncertek a Balaton 7-en

Komolyzenei koncerteket is rendeztek Balatonfüreden a Balaton7 programsorozaton belül. Az Anna Grand Hotel és Kisfaludy Galéria is házigazdája volt egy-egy zenei eseménynek. Szerdán ?Úton? címmel rendeztek koncertet, pénteken Haydn estre várták a füredi közönséget.

 

2009.04.25   Horgászverseny

Horgászversenyt rendezett szabadstrandon a balatonfüredi horgász egyesület. Most sem a résztvevők számával volt a baj.

 

2009.05.01   Majális

Az idei majálison voltak akik nem a hagyományos helyszínen a Siske erdőben ünnepeltek, hanem gördeszkával és biciklivel ügyességi versenyen vettek rész a volt Huray piacon.

 

2009.04.19   Cseh Sándor emléktorna

A fiatalon elhunyt balatonfüredi labdarúgóra emlékeztek a hétvégén az Eötvös iskolában. A Cseh Sándor emléktornára öt csapat nevezett.

 

2009.04.20   Film Puskás Ferencről

Film készült a legendás magyar labdarúgó Puskás Öcsi életéről. A film füredi bemutatóján a rendező Almássy Tamással is találkozhattak. A most következő riportban részleteket láthatnak a dokumentumfilmből, a rendező engedélyével.

 

2009.04.19   Nemzetközi kézilabdatorna

Nemzetközi ifjúsági és serdülő kézilabdatornát rendeztek 5 Balaton parti városban. A füredi helyszínen 18 csapat mérte össze tudását.

 

2009.04.10   Kerékpár

Évadnyitó extrém kerékpár versenyt rendeztek Badacsonytomajon. A downhill kategóriában ötvenen mérték össze tudásukat.

 

2009.04.01   A Balatoni Szövetség ülésén

Az ez évi munkatervről is döntöttek Siófokon, a Balatoni Szövetség ülésén. Idén a témák között a hagyományos szúnyogirtás, további tárgyalás a MÁV-val a menetrendről és az állomásokról, a strandok minősítése, a Kék Hullám program. Külön üléseken tárgyalják majd a halászati rt. és a dunántúli vízmű helyzetét és a szentkirályszabadjai reptér ügyét. A mostani áprilisi közgyűlésen átadták a Balaton-díjat.

 

2009.03.06   Zarándoklat Mátraverebélytől - Mariazellig

Az új edzővel megerősített füredi vívószakosztályról mai sporthíreinkben láthatnak tudósítást. A Gyöngyök útja, avagy a magyar Camino címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást a Városi Könyvtárban a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium két fiatal tanárnője, akik az ökumenikus zarándoklat ismertetésén és bemutatásán túl, személyes élményeiket is megosztották a közönséggel.

 

2009.02.25   Emlékezés a kommunista diktatúra áldozataira

Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Balatonfüreden az Anna Grand Hotel dísztermében Schmidt Mária tartott előadást. A Terror Háza igazgatója az emlékező beszéd mellett aktuális politikai kérdésekről is szólt.

 

2009.02.26   Jégklip

 

2009.02.24   Egymillió sporteszközökre

Még soha nem volt olyan nagy léptékű sporteszköz beszerzés a Bem iskolában mint most. Egy pályázaton 1 millió forintot nyert a füredi iskola, amit aztán sportfelszerelésekre költöttek. Ideje volt már a megújulásnak, hiszen a korábbi eszközök már elavultnak számítottak.

 

2009.02.17   Digitális tv: Melyiket válasszuk?

Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események a digitális televíziózás területén. Már Füreden is lehet kérni az új csomagokat, azonban sokan bizonytalanok, hogy mi is lesz ezután. Egyáltalán milyen egyéb lehetőségek közül választhat a füredi tévénéző? Most következő anyagunkban megpróbáljuk felvázolni a lehetőségeket.

 

2009.02.16   Tavaszra kész a füredi kilátó

Ha az időjárás engedi azonnal elkezdik az új füredi kilátó felállítását, hiszen a több mint 10 méter magas létesítmény már elkészült. Tavasszal már a turisták is birtokba vehetik .

 

2009.02.04   Alapoznak a labdarúgók

Március 15-ei rajtra készül a megyei osztályban szereplő BFC. Jelenleg heti három edzés szerepel a programon, a pályaviszonyok miatt a csapat a terembe kényszerült.

 

2009.01.18   Hétvége a jégen

Bár a napokban erősen olvad, a hétvégén még sokan élvezték a Balaton jegét. Ha ilyen lesz az időjárás,marad az egyre népszerűbb műjégpálya. Ott rendezik majd meg a hagyományos iskolai jégkarnevált is. Most nézzék meg a Balaton jegén készült felvételeinket, amelyeket Steiner Péter operatőr készített.

 

2009.01.18   Jégklip

Búcsúzóul kérem nézzenek meg zenés klipet, a Balaton jegéről. Azok akik nem tudtak eddig hódolni kedvenc sportjuknak, vagyis a korcsolyázásnak, már valószínűleg le is maradtak erről. A Balaton jege ugyanis jelenleg már rossz minőségű. Nekik is ajánljuk a következő képsorokat.

 

2009.01.14   Kirakatverseny

A Nők a Balatonért Egyesület karácsony előtt dekorációs versenyt hirdetett a füredi vállalkozóknak, üzlettulajdonosoknak. A kirakatverseny eredményhirdetését december 28-án tartották. Bazsó Irént, az egyesület arácsi elnökét arról kérdeztük, milyen szempontok alapján értékelt a zsűri és természetesen, hogy kik lettek a helyezettek.

 

2008.12.10   Diáksportolók és tanáraik kitüntetései

A megye legjobb diáksportolóit és felkészítő tanáraikat köszöntötték múlt héten a Veszprémi HEMO-ban .A fürediek közül két Radnótis diák vehette át a ?Jó tanuló Jó sportoló? díjat. A felkészítő tanárok közül pedig Gálfi Tamás kapta a ?Veszprém Megye diáksportjáért? elismerést.

 

2008.12.07   Mikulás rali

Ugyan a Mikulás ralin nem osztanak külön pontokat, így természetesen nem számít bele az országos bajnokságba sem, mégis az egyik legnépszerűbb verseny. Balatonfüredet 5 páros képviselte.

 

2008.12.15   Vigyázz rám! - a balatoni társasjáték feléledése

A Nők a Balatonért Egyesület több mint tíz év után az idei karácsonyra újra kiadja a ?Vigyázz Rám? című környezetvédelmi társasjátékot. A játék segítségével a gyermekek felismerhetik, hogy a környezet védelme rajtuk is múlik. A kérdéseket szakértő pedagógusok állították össze, a nemzeti park szakmai tanácsainak figyelembevételével.

 

2008.12.10   Rendőrségi hírek

Egyre több fiatalkorú követ el bűncselekményt Magyarországon, így Veszprém Megyében is. A füredi rendőrkapitányság nyomozói a közelmúltban egy tihanyi fiatalokból álló bandát fogott el. Rendőrségi híreink következnek.

 

2008.12.01   Adventi pályázat

A Nők a Balatonért Egyesület arácsi és füredi csoportja második alkalommal hirdette meg a kirakatversenyt. A füredi vállalkozók mindegyike pályázhatott, amennyiben vállalta, hogy üzletét karácsonyi dekorációkkal teszi még szebbé. Az egyesület célja az, hogy a város minél jobban tükrözze az adventi hangulatot.

 

2008.11.25   Egészségnap a Bem iskolában

Kedden a Bem iskolában is megtartották a hagyományos egészségnapot. Sok támogató segítette ezt a rendezvényt is, hiszen az alapanyagokat zöldséget és gyümölcsöt helyi vállalkozók biztosították. A Bem iskolában szintén megszokott dolog, hogy a szülők is kiveszik részüket az egészséges ételek elkészítésében.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT