MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Pálffy Károly festőművész

Találatok száma: 11

 

2016.10.12   Pálffy Károly és az ő ezerarcú Balatonja

Több mint ötven festménnyel várja a látogatókat a füredi polgármesteri hivatal emeleti folyosója, mely egy hónapig Pálffy Károly festőművész alkotásainak ad helyet. A képek háromnegyede új, eddig soha sem látott ábrázolása a Balatonnak, néhány képet teljesen újrafestett a művész, de van ahol a hangulatot változtatta meg. Hiszen a Balatonnak ezer arca van, mindig változik. Ami nem változik, az Pálffy Károly erős érzelmi kötődése az itteni tájhoz, ennek jegyében készültek el a november 21-éig látható képek is.

 

2016.01.20   A Magyar Kultúra Napja Balatonfüreden

A magyarságnak a 19. századig nem volt nemzeti himnusza. Az 1815-től Szatmárcsekén élő Kölcsey Ferenc 1823 januárjában írta költészetének legnagyobb remekét, a Hymnust. A kézirat tanúsága szerint Kölcsey január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Ennek emlékére 1989-től e napon ünnepeljük A Magyar Kultúra Napját. Balatonfüreden már 20-án megkezdődtek a rendezvények, ahol együttműködési megállapodást kötött a város és a Balassi Intézet.

 

2015.03.11   Balatoni mozaik: Pálffy Károly kiállítása

Tavaszköszöntő, kicsit a Nőnaphoz kapcsolódó egyedi kiállítással lepte meg a művészetek kedvelőit Pálffy Károly balatonfüredi festőművész. A Polgármester Hivatal folyosógalériájában kiállított képek között számos új alkotás is található, a téma azonban örök, a művész által is imádott Balaton.

 

2014.09.27   Balatonfüred volt a vendége a paloznaki falunapoknak

Két évtizedes hagyományra tekint vissza Paloznakon a falunapok programsorozat. A hétvégén megrendezett szüreti mulatságon kiállítással, néptánccal, főzőversennyel, esténként utcabállal várták az érdeklődőket. A település ezúttal Balatonfüredet hívta meg a háromnapos rendezvényre, a város művészei, művészeti csoportjai is bemutatkoztak Paloznakon.

 

2014.02.21   Pálffy Károly kiállítása Arácson

Gondolatok a Balatonról-ecsettel címen mutatkozott be Pálffy Károly festőművész Arácson, ahol a Füreden jól ismert alkotó képeit még nem láthatta a közönség. A népházban tartott megnyitón barátok, alkotó társak, volt kollégák vettek részt.

 

2013.10.24   Pálffy Károly ifjúkori és mai festményei

Együtt láthatók Pálffy Károly festőművész fiatalkori és jelenkori alkotásai a Polgármesteri Hivatalban megnyílt kiállításon. A közismert és sokak által kedvelt Pálffy Károly már tinédzserkorában is azzal töltötte a hétvégéket, hogy a Tapolca környéki tanúhegyeket vetette vászonra. A természet iránti alázat nagyon fontos, ahogy az is, hogy csak átéléssel, a táj megélésével szabad ecsetet ragadni, mondta a művész.

 

2012.04.26   Füredi Arcélek: Pálffy Károly

140 családi fotót gyűjtött és válogatott össze Pálffy Károly és felesége, így készültek a Füredi Arcélekre, ahol ezúttal a festőművész beszélt a családi gyökerekről, tanulmányokról és természetesen a művészetről. A könyvtár igazgatónője vezette a beszélgetést, a közönség soraiban barátok, egykori kollégák hallgatták a pedagógust. A helyszínen az érdeklődők megnézhették Pálffy Károly saját kezűleg készített linolenyomatait is.

 

2011.07.06   Pálffy Károly kiállítása az Arácsi Népházban

A balatoni és az arácsi táj szépségét, jellegzetes vonásait ábrázolják ezernyi árnyalatban azok a képek, melyek Pálffy Károly festőművész legújabb kiállításának anyagát alkotják. A tárlaton láthatóak régi, ismerős alkotások is, néhány kép azonban egészen friss, kifejezetten erre a kiállításra készült.

 

2011.04.30   Pálffy Károly festőművész kiállítása Badacsonyban

Húsz kiállított Pálffy festményből ezúttal tíz új alkotást is láthatnak azok, akik június 15-ig ellátogatnak a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumba. A tapolcai származású, de 1974 óta Balatonfüreden élő festőművész a Balaton szerelmese, képein a táj egyedi stílusban jelenik meg. Pálffy Károly képei most együtt láthatóak Marc Chagall és Egry József alkotásaival.

 

2009.03.20   Pálffy Károly kiállítása

Pálffy Károly a Füreden jól ismert festőművész születésnapi tárlata a Kisfaludy Galériában május 4-ig látható. Az új műveken arany, narancssárga, és természetesen a balatoni táj. A 60. életévét februárban betöltő művészt barátok, ismerősök és a Városi Vegyeskar köszöntötte a kiállítás megnyitóján.

 

0000.00.00   Pálffy Károly festőművész tárlatán

Pálffy Károly Pro Comitatu és Balaton-díjas füredi festőművész. Alkotásait Sarkady Tamás méltatta a Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájában, ahol Szűcsné Sallai Margit énekelt a megnyitón. Pálffy Károly Pécsett szerzett rajz és biológia szakon diplomát, a Füredi Műhely alapítója. Grafikáin, festészetében a hiteles helyszínek, részletek sajátos érzelmi töltést kapnak.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT