MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Hámoriné Duna Katalin igazgató, Lóczy Lajos Gimnázium

Találatok száma: 10

 

2010.05.01   Ballagások a füredi középiskolákban

Pénteken és szombaton rendezték a ballagási ünnepségeket a füredi középiskolákban. A Lóczyból 59, a Széchényiből 95 tanuló búcsúzott el az intézménytől. Stábunk mindkét ballagási ceremónián részt vett.

 

2010.04.01   A diákok nem akarnak másik kollégiumot

A fenntartó Veszprém Megyei Önkormányzat gazdasági okok miatt össze kívánja vonni Balatonfüred két leánykollégiumát, oly módon, hogy a Lóczys lányok a Széchényi diákotthonában kapnának helyet, így hozzávetőlegesen 3,5 millió Ft-ot tudna megtakarítani. Balatonfüred Város Önkormányzata viszont pedagógiai szempontokra hivatkozva úgy döntött, hogy nem támogatja az összevonást, így a következő tanévben még biztos, hogy külön működik a két kollégium. A középiskolák vezetői és diákjai is különbözőképp vélekednek a tervezett intézmény összevonásról. A végső döntést a Megyei Közgyűlés hozza majd meg.

 

2010.03.11   Lóczy Gála az Anna Grandban

A Lóczy Gimnáziumban folyó nyelvoktatás után most arról, hogy a diákok között sokan vannak olyanok, akik a művészetek területén is kiemelkedően teljesítenek. A naponta végig ült 8-9 óra után többen még különböző szakkörökre, ének és zenei órákra járnak. A hétvégén megrendezett Lóczy Gálán közel 100 diák mutatkozhatott be ezen a területen is.

 

2010.03.11   Német lektor a Lóczy-ban

Már 55 éve folyik a Lóczy Lajos Gimnáziumban a magas szintű nyelvoktatás, jelenleg angolul, németül és franciául tanulhatnak a diákok. Ősztől beindul az orosz nyelv oktatása is. Az iskola fontosnak tartja, hogy alkalmanként a pedagógusok között megjelenjen egy-egy nyelvi lektor is, akik anyanyelvi szinten beszélgetnek a fiatalokkal. Jelenleg egy német gyakornok segíti az oktatást.

 

2010.01.23   Felvételi a Lóczy Lajos Gimnáziumban

Szombaton írták a központi írásbeli felvételi vizsgákat az általános iskolások matematikából és magyarból. Füreden a Lóczy Lajos Gimnáziumban több mint kétszáz diák adott számot tudásáról. Az eredmények csütörtöktől lesznek megtekinthetők. A gyerekek többsége a matematika vizsgát találta a legnehezebbnek.

 

2009.12.04   Szalagavató a Lóczyban

Pénteken rendezték meg a Lóczy Lajos Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola szalagavató bálját az Anna Grand Hotel impozáns dísztermében. A diákok már nem csak a karácsonyra, de lassan-lassan az érettségire is készülnek, hiszen a gimnáziumi évek végét jelentő kék szalagot már mindannyian viselik. Összefoglalónk következik, melyben minden végzős diák látható.

 

2009.11.09   Lóczy napok

A Lóczy Lajos Gimnáziumban nagy hagyománya van a diáknapnak, melyet mindig az intézmény névadójának születésnapja környékén tartanak. Az idei Lóczy-nap kicsit rendhagyó volt, több programot kínált a szokásosnál, hiszen 160 éve született a híres földrajztudós. Pénteken megemlékezéssel kezdődött a Lóczy nap, majd a diákönkormányzat által szervezett színes programok következtek. Hétfőn dr. Kubassek János a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója tartott előadást a diákoknak.

 

2009.10.13   Indiai gyakornok a Lóczyban

Egy 23 éves indiai egyetemista lány volt a vendége hat hétig a Lóczy Gimnáziumnak. Anatara a világ legnagyobb egyetemi szervezetén az AIESEC-en keresztül érkezett Magyarországra.

 

2009.09.17   Tehetséggodozás a Lóczy gimnáziumban

Tehetséggondozó program indult a Lóczy Gimnáziumban német nyelvből. Az intézmény igazgatónője a Pannon Egyetem Germanisztikai Intézetének vezetőjével Prof. Dr. Földes Csabával együtt dolgozta ki azt programot, melynek célja, hogy a német nyelv iránt komolyan érdeklődő diákok a tanórákon kívül is gyakorolhassanak.

 

2009.09.09   Becsengettek a középiskolákban

Ettől a tanévtől mindkét füredi középiskolában új igazgató kezdte meg a munkát, tele tervekkel, új elképzelésekkel. A szakképzőben elindult a rendészeti képzés, a gimnáziumban már 4 nyelvet is tanulhatnak a diákok.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT