MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

187. Anna-bál, ahogy mi láttuk

2012.07.28. • Egy bálról mint eseményről még sokáig beszélnek az emberek. Ki volt ott, milyen ruhákat hordtak, és mennyire voltak szépek a szépek. A 187. füredi Anna-bál is lassan részévé válik majd a helytörténetnek, felértékelődnek a porcelánszívek, és történetté szelidülnek a báli események.

Olvassa el a kapcsolódó hírt is!

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - néző - 2012.08.05. - 16:19:47

Ez az összeállítás nagyságrendekkel jobb,mint a Duna tv anyaga! Igényes,színes, sokrétű,kedves.
Gratulálok hozzá a készítőknek!

#1 - Radics Tibor - 2012.08.02. - 17:56:10

A magyar nemzeti muzsika olyan jeles műfaja, mint a verbunkoszene létjogosultsága vitathatatlan. A verbunkoszene, gazdag színeivel, mozgékonyabb hangszeres formáival, alkalmas a nemzeti szellem zenei kifejezésére A hagyományápolás nemzeti kincseink fenntartása, mely a magyarság identitásának szerves részét képezik. Mint minden nemzetnek, úgy gondoljuk nekünk is kötelességünk saját értékeink és örökségünk védelme, hogy megmaradjon mindaz, ami meghatározza nemzetünket, egyediségét és értékességét.
Úgy gondolom, hogy egy nemzetközi rendezvényen mint az Anna-bál irodalomtörténész mellet a jövőben legyen zenetörténész is, amely nagyon jó kiegészítenék egymást.
Az Opatijai Group női vokálkar közreműködői kiválóan szerepeltek, de hogy végig ők működtek közre rossz választás volt, Sánta Ferenc hegedűművész és zenekara színvonalasan megadta a hangulatát az Anna-bálnak.A Duna tv riportere Asbóth József felkészültsége nem volt megfelelő, és nagyság rendekben rontotta a nemzetközi rendezvény színvonalát,szerintem a Füred tv munkatársai jobban felkészültek és profik, a jövőben szívesen látnám a tv munkatársait mint riporterek az Anna-bálon, sokkal színesebb lenne, a közvetítés. A verbunkos zene sokáig egyet jelentett a magyar zenével, de a XVIII. században áthatotta egész Európát, főleg a német nyelvterületeken terjedt el. A német területeken kívül más népek is őrzik nemzeti hagyományaikban a verbunkos zene és táncok jellemző motívumait. Ezt fedezhetjük fel a holland, dán, angol és a francia, német zenében egyaránt. A verbunk népszerűsítési programjában helyet kapnának későbbiekben más népek verbunkos kultúrájának megjelenései is, ezáltal az Anna-bál nemzetközi rendezvény színvonalát csak emelné. Javasolom a 2008 -ban el kezdett színvonalas élőzenés közvetítést amit az Új Generáció zenekar színvonalasan képviselt, és üdítően hatott a nézőkre.

Radics Tibor a Veab zenetudományi munkabizottság szekcióvezetője.

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 4008

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.06.20 01:32:58

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT