MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Kelet, vagy nyugat? Hová tart a régió?

2015.01.12. • Stefano Bottoni, az MTA Történettudományi Intézetének főmunkatársa Balatonfüreden tartott előadást, Kelet-Európa rendszerváltás utáni időszakáról. A történész szerint 25 évvel ezelőtt úgy tűnt, ez a blokk és így Magyarország is visszafordíthatatlanul a nyugathoz csatlakozott, azonban -megélve a most zajló eseményeket- újra kell értékelni a helyzetet. Nem tudni biztosan, hogy ez a régió egy ütközőpont, vagy egy nyugati periféria, esetleg szimplán a nagyhatalmak játszótere.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - enekes - 2015.01.23. - 17:22:35

Ha okosan tartoztunk" volna nyugathoz, akkor nem ilyen Trianon lett volna mint ami...Es ami meg fontos, hogy Orban Ur jol teszi ha nem csak a Nyugattal van joban.Egyebkent egyedpl az orszok nem irtak ala a Trianoni diktatumot es a II V. haboru elött is tamogattak volna ha a NYUGAT visszaadja nekünk EREDELYT a teljes Erdelyt!!!!!
/Bar ugy allanank ki mi a magyarjaink mellett -mint Putin az ö oroszai mellett./

Nem hiszi el kedves Elmelkedö Baratom, de a jövö ! neme nyugaton van hanem keleten. Es meg egy 50 ev s meglatja nem a nyugat" fog diktalni a vilagnak hanem China.
Ha ma lennek fiatal közep es felsöiskolas en kinaiul tanulnek...
MAr most is az övek a Vilag legnagyobb /materialis es immaterialis/ beruhazasai.Higgye el hogy lesz!

#1 - Elmélkedő - 2015.01.14. - 09:52:20

Nem kérdés, hogy a fejlett nyugati világhoz kell csatlakoznia Magyarországnak, a polgári értékeket képviselő egyesülettől azt kérném, hogy hívják meg Orbán Viktort és kérdezzék meg tőle, hogy Ő ezt miért gátolja és miért haverkodik az oroszokkal, akiket a rendszerváltáskor sikerült hazaküldeni. Keleten csak a baj van, nézzük meg Ukrajna, vagy az iszlám országok példáját.

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2051

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.07.19 07:32:04

ADATLAP

Forgatás napja: 2015.01.12

Sugárzás napja: 2015.01.14 (1225. adás)

Videó hossza: 0:06:56

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Forgatás helyszíne:

Balatonfüred, Közösségi Ház

Riportalany:

Dr. Stefano Bottoni történész

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT