MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Böröcz István ügyvezető igazgató, BYC

Találatok száma: 34

 

2017.04.20   Rajzpályázat a vitorlázásról

Idén ünnepli 150. születésnapját a Balatonfüredi Yacht Club, mely több rendezvénnyel is megemlékezik az alapítás évfordulójáról. Igyekeznek minden korosztályt bevonni a programokba, legutóbb általános iskolásoknak írtak ki rajzpályázatot. Még szervezők is meglepődtek az érdeklődés nagyságán, hiszen nem csak a Balatonnál élő gyerekek pályáztak, az ország minden részéről érkezett alkotás. A közel száz rajzot ezekben a napokban szakértők zsűrízik.

 

2016.10.02   Mol-TBS Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny

16. alkalommal rendezték meg Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásversenyt amelyen ebben az évben 11 hajó állt rajthoz. A speciális 8 méteres hajók egyedül történő irányitása nem kis feladat, erre csak a legfelkészültebb vitorlázók vállalkoznak.

 

2016.09.10   Európa Kupa vitorlás verseny Balatonfüreden

A hétvégén két jelentős utánpótlás regattát is rendezett a Balatonfüredi Yacht Club. A Laser Európa kupán és az utánpótlás ranglista versenyen az időjárás mostohán bánt a résztvevőkkel, jelentősen megnehezítette a versenyzők és a rendezők dolgát.

 

2016.07.12   Elektromos autó töltő a BYC-nél

Már nem csak a yachtok villanymotorjait lehet feltölteni a Balatonfüredi Yacht Club telephelyén. Mostantól a zöld rendszámmal ellátott elektromos gépkocsik gyorstöltésére is van lehetőség, ráadásul bárkinek. Egy töltés egy óra alatt történik, ami forradalmi előrelépés a korábbi technológiák 6 órás idejéhez. Hamarosan új vitorlástöltő bázis is létesül Füreden, az BYC ügyvezetője szerint sok hajó elfér még a Balatonon.

 

2016.05.31   Utánpótlás képzés a Balatonfüredi Yach Clubban

Néhány napon belül befejeződik az a program amelyet a Balatonfüredi Yach Club a város általános iskoláival közösen hozott létre. A cél a következő versenyző generáció kinevelése, és hosszú távon a nappali tagozatos iskolai rendszerű képzés beindítása a vitorlázó sportban.

 

2016.04.29   Szezonnyitó vitorlásverseny a Balatonfüredi Yacht Clubban

Beindult a vitorlásverseny szezon a Balatonon. A füredi Yacht Club a hétvégére időzítette első nagyszabású versenyét. A J/24 és Melges 24 hajóosztályok mellett a Tolnai Kálmán László emlékverseny résztvevői is vízre szálltak.

 

2015.09.12   Merkantil Laser Európa Kupa

Rangos esemény helyszíne volt a hétvégén Balatonfüred. A Laser Európa Kupa sorozat füredi versenyét a Yacht Club rendezte. A nemzetközi vitorlás versenyre több országból érkeztek résztvevők, de a balatoni futamon mindenki hazai győzelmet várt.

 

2015.06.09   A magyar vitorlázás nyílt napja

A sportág alapjaival ismerkedtek azok a diákok akik a magyar vitorlázás napján kilátogattak a balatonfüredi Yacht Club vitorlás telepére. A délelőtti program során az edzők elméleti és gyakorlati képzésben részesítették a fiatalokat.

 

2015.05.09   Melges 24 Európa Kupa futam Balatonfüreden

Május 8. és 10. között rangos nemzetközi vitorlásversenyt rendeztek a Balatonon. Ezúttal a Melges 24 hajóosztály versenyzői szálltak vízre. A háromnapos verseny magyar hajó győzelmével zárult.

 

2014.09.19   Laser Európa-Kupa és OTP Junior ranglista vitorlás verseny Balatonfüreden

Két nagyszabású vitorlás versenyt rendeztek a hétvégén Balatonfüreden. A magyar tenger mindhárom versenynapon megmutatta igazi arcát-reggeli eső, hideg, délutáni forróság, rövidítés és halasztás nehezítette a résztvevők sorsát.

 

2014.07.19   Átadták a Balatonfüredi Yaht Club új sporttelepét

A Balatonfüredi Yacht Club az elmúlt pár évben gyakorlatilag a teljes parti és kikötői létesítményeit felújította, zömében pályázati források felhasználásával. A most záruló beruházással a 147.születésnapját ünnepelő egyesület újabb komoly lépést tett, hogy a következő évtizedekben is meghatározó szerepet játszhasson a vitorlás sport életében.

 

2014.05.31   Dragon Magyar Bajnokság

Tizenhárom magyar és egy német hajó vett részt a Dragon Magyar Bajnokság balatonfüredi futamán. A három napos versenyen a vitorlázók remek szélviszonyok mellett nyolc futamot teljesítettek.

 

2014.02.22   Díjazták a balatonfüredi sportolókat

22.alkalommal vehettek át emlékplakettet a Szabadidő Központban megrendezett ünnepségen Balatonfüred legeredményesebb versenyzői és az őket felkészítő edzők. Ugyancsak ez alkalommal adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetést az elmúlt év legeredményesebb aktív sportolójának és sportvezetőjének is.

 

2013.09.08   Vitorlázó Füred Kupa

Hat hajóosztályban 70 hajóval rajtolt szombaton a hagyományos Füred Kupa. A két napos versenyen az időjárás leginkább a strandolóknak kedvezett,de így is sikerült több futamot lebonyolítani.

 

2013.07.05   50 milliós támogatás a BYC-nek

A város önkormányzata július 5-én rendkívüli testületi ülésen döntött a Balatonfüredi Yacht Club felújításának támogatásáról. A telephely fejlesztése egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően 2007-ben kezdődött, most érkeztek az utolsó ütemhez, a régi hangár épületek elbontásához és új, modern klubhelyiség építéséhez, melyhez 103 millió Ft-os önrészt kell biztosítaniuk. Ennek az összegnek csaknem felét 50 millió Ft-ot szavaztak meg a képviselők a klubnak.

 

2013.07.07   Laser 4.7 világ- és Európa bajnokság

124 lány és 237 fiú versenyző várja a rajtot a Groupama-OTP Balaton Laser 4.7 ifjúsági világ és Európa-bajnokságon. Vasárnapig lezajlottak a hajófelmérések, megrendezték a próba futamokat a versenypályák készen állnak. Már csak a legfontosabb kellék hiányzik, de adásunk kezdetéig az nagyon.

 

2013.06.20   Laser világ- és Európa-bajnokság lesz Balatonfüreden

A hétvégén elstartol a balatonfüredi Laser invázió mezőnye. A házigazda idén 146 éves Balatonfüredi Yacht Club,hazánkban egyedülálló módon elnyerte a 2013-as év egyik legnagyobb ifjúsági vitorlás világ és Európa-bajnoki verseny rendezési jogát, Laser 4.7, Laser Radiál Női U21 és Laser Standart Férfi U21-es hajó osztályban.

 

2013.05.14   Új vezetés a vitorlás szövetségben, Böröcz István az elnökségben

Hogy mi és hogyan változik a vitorlás szövetségben azzal, hogy Gál András Leventét leváltották és helyette dr Kollár Lajos lett az új elnök, azt még nem tudjuk. Sokak szerint új szelek fújnak majd a magyar vitorlás sportban.Böröcz Istvánt, mint a legeredményesebb klub ügyvezetőjét és mint a tízfős elnökség tagját a változásról kérdeztük.

 

2013.03.04   Szezonkezdet a Balatonfüredi Yacht Clubban

A már hagyományosnak számító Kékszalag verseny mellett 11 nagy rendezvény szerepel a Yact Club ez évi programjában. Közöttük lesz 3 világ és 3 európa bajnoki verseny ennek keretén belül a laser hajóosztály teljes mezőnyét látja majd vendégül Balatonfüred.

 

2012.09.09   Laser Európa Kupa

Három hajóosztály versenyzői szálltak vízre a hétvégén Balatonfüreden. A Laser Európa Kupa amolyan bemelegítésnek számított a jövő évi világbajnokság előtt amelynek szintén Balatonfüred lesz a házigazdája.

 

2012.09.01   Németh István vitorlás emlékverseny

Több mint 50 résztvevő indult az idei Füred Kupán, amely egyben Németh István emlékverseny is. Az időjárás ugyan nem kedvezett a sportolóknak, így is szép eredmények születtek.

 

2012.08.02   Utánpótlás Országos Vitorlás Bajnokság

Július 30 és augusztus 3 között immár második alkalommal rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club az Utánpótlás Országos Vitorlás Bajnokságot. A versenyen Magyarországon kívül hét ország képviseltette magát a laser 4.7, laser radial, optimist és cadett hajóosztályban.

 

2012.07.01   Horváth Boldizsár Emlékverseny

Több mint 50 hajó indult vasárnap a Groupama-Horváth Boldizsár vitorlás emlékversenyen. Ezúttal sem volt megkötés, bármilyen hajóosztály odaállhatott a rajtvonalhoz.

 

2012.07.03   Startol a Kékszalag

44. alkalommal rajtol a Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A résztvevők száma egyre bővül, köszönhetően annak is, hogy már a többtestű hajókkal is neki lehet vágni a 150 km-es távnak.

 

2012.05.12   Vitorlabontó

Május 12-én hivatalosan is kezdetét vette a vitorlás szezon a Balatonon. A hagyományosan megrendezett vitorlabontó ünnepségen a tó megkoszorúzása előtt emléktáblát avattak, amellyel Hankóczy Jenő előtt tiszteleg a város.

 

2012.01.28   Átadták a BYC felújított kikötőjét

Január 28-án ünnepélyes keretek között adták át a BYC felújított belső kikötőjét. Az összesen 82 millió Ft-os beruházás uniós támogatással, de jelentős önerővel valósult meg. A megújult kikötő teljesen akadálymentesített, így jó esély van arra, hogy itt rendezzék majd meg az első mozgássérült vitorlás Európa bajnokságot.

 

2011.08.18   Junior vitorlás bajnokság

Nem kedvezett az időjárás a junior magyar bajnokság résztvevőinek. A több mint 200 fiatal vitorlázó négy napig hiába várta a szelet így csak a két futam alapján hirdettek győzteseket.

 

2011.06.27   F 18-as katamarán világbajnokság Füreden

Eddig 26 ország 131 hajója nevezett a Groupama F 18 katamarán világbajnokságra. A július 4-8 között zajló versenyre közel 20 magyar indulót is várnak akikkel szemben reális elvárás,hogy a hazai vizeken a mezőny első felében végezzenek.

 

2011.06.06   Gimisek a BYC-nél

Gimisek a BYC-nél

 

2011.04.07   Tolnay Kálmán László emlékverseny 2011.

Megkezdődött a vitorlás verseny szezon a Balatonon. A hétvégi évadnyitó bevezetőjeként a Balatonfüredi Yacht Club hagyományteremtő szándékkal útnak indította a Tolnay Kálmán László emlékversenyt.

 

2010.11.15   Megújul a Balatonfüredi Yacht Club kikötője

Uniós támogatással megújul a Balatonfüredi Yacht Club kikötője, a munkálatok már javában folynak. Böröcz István ügyvezető kérdésünkre válaszolva elmondta, ez az utolsó előtti lépés a teljes megújulás útján, hiszen tervben van még két klubépület megépítése is. A kikötőépítésre elnyert pénzből jut arra is, hogy 10 új hajóhelyet alakítsanak ki.

 

2010.09.11   Nagyhajós verseny Füreden

A nem éppen biztató időjárás ellenére közel százan vettek részt a hétvégén a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett nagyhajós vitorlásversenyen, amely egyben Német István emlékverseny is.

 

2010.06.12   Jóhajó Nagydíj 2010

Remek szélviszonyok közepette zajlott a Balatonfüredi Yacht Club vitorlásversenye. A háromnapos Jóhajó Kupán szép füredi sikerek születtek.

 

2009.08.06   Finn Junior VB

Rangos esemény helyszíne volt az elmúlt héten Balatonfüred. A Balatonfüredi Yacht Club rendezte ugyanis az idei junior világbajnokságot a finn hajóosztályban.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT