MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Darvalics Virág az Anna-bál szépe, összefoglaló a bálról

2013.07.20. • Ötszáz fős báli közönség mulatott idén a füredi Anna-bálon. Sok volt a szép lány, a helyieken kívül Kecskemétről, Debrecenből és Szolnokról, Balatonfüred kulturális testvérvárosaiból is érkeztek 18 éves elsőbálozók, hogy részesei lehessenek a nagyhagyományú társasági eseménynek. Elegánsak voltak a ruhák, és szépen szólt a zeneszó a kétszáz éves falak között.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#5 - Radics Tibor - 2013.08.02. - 12:04:56

Gratulálok a Füred tv szerkesztő asszonyának, munkatársainak a kiváló összefoglalóért a profi riportokért.
A Füred tv munkatársai szakmailag jól felkészültek,szemben a Duna tv munkatársaival akik az Anna-bált tudósítják. Egyetértve az előttem hozzászólásával csak bénáznak! Javasolom, hogy a Duna tv szerkesztője folytasson szakmai konzultációt a Füred tv vezetőjével, mert nagyságrendekben rontja az Anna-bál nívóját a nemzetközileg is elismert rendezvénynek.A Duna tv közvetítése minden évben ilyen silányan tudósít, javasolom mint balatonfüredi lakos nagyon sok embernek a nevében,hogy a Füred tv kapjon lehetőséget a tudósításra, összefoglalóra a 189 Anna-bálon.

( észrevétel, a beküldött hozzászólást a Füred tv gépe nem ismeri fel, a kötőjel-idézőjel így kérdőjelként jelenik meg.)

#4 - Radics Tibor - 2013.08.01. - 15:02:06

Nekünk, Balatonfüreden és környékén élőknek különös okunk van arra, hogy ne csak a hagyomány ápolását vállaljuk fel, de megértve a hajdanvolt hazánkfiai tetteinek szellemtörténeti üzenetét, azzal azonosulni is tudjunk. Hiszen a balatonfüredi verbunkos múlt igen gazdag. A magyar ?virtuóz-triász?tagjai Bihari János Csermák Antal Lavotta János.
I. Lavotta János cigányprímás verseny Anna-bál meghirdetett országos prímásverseny megadta a hangulatát, üzenet értékét a nemzetközi rendezvénynek.
Minden, aminek identitásformáló ereje, hatása lehet, az EU-n belüli kohéziót erősíti, és ebben nekünk is jelentős szerepünk lehet, mert a magyar kultúra sajátosságainál fogva befogadó és közvetítő kultúra.
Javaslat: A 2014-es II.Lavotta János versenyhez kapcsolódhatna a zenetudományi konferencia kiállítással egyebe kötve, amely tartalmat-értéket közvetítő kísérőprogramja lehet az Anna-bálnak. Ehhez illeszkedne a javaslatom.

#3 - Radics Tibor - 2013.08.01. - 14:56:59

A füredi Anna ?bál a bálok bálja, melynek a varázsát, a színvonalas hangulatos zene, és tánc adja meg az igazi női szépségeknek immár 188-ik éve.
Gratulálok a megújult és színvonalas programokhoz, Anna-bál győztesének és a két udvar hölgyének, valamint az első bálozóknak, aki nagyon szépek és csinosak voltak.
Mendelssohn kamarazenekar kiváló muzsikája, a táncosok profi közreműködése és nem utolsósorban a koncert szalonzenekar közreműködése tette varázslatossá a bál hangulatát.
A szalonzenekar a 188 Anna-bálon a közkedvelt melódiákból állította össze a programját, amely között szerepelt Angol-Bécsi keringők, slowfox fox, bigein, tangó, fox, foxtrott, boleró, ragtime. A koncert szalonzenekar nyitó programja: a ?Szép Juhászné? c.operett indulója három színű ősi magyar lobogó, Kancsó József hegedűművész Jules Massenet: Thais meditációját adta elő nagyon színvonalasan, a zenekar pedig az Anna-bál c.operettből a Csopak, Somló Badacsony foxtrottot.
A szalonzenekar létszáma 12 tagú, a nagyzenekari felállásával képes magas színvonalú műsorok bemutatására, legyen az népzene, szalonzene, cigányzene, klasszikus zene vagy örökzöld dallamok. A műsoraikat egyedi szempontok alapján szerkesztik megrendelők és a közönség igényéhez igazodva.
#2 - Tanulság - 2013.07.29. - 13:28:07

Kedves Anna-báli szervezők. Egy dolgot le kell szögezni itt és most. A Füredi tévé összeállítása mint mindig most is a legjobb, a Duna Tv élő bénázását jövőre nem kérjük! Minek fizetünk milliókat a közszolgálati tévének, ha nívóban meg sem közelítik a helyi média színvonalát?

#1 - sean - 2013.07.25. - 10:48:56

Ami jó volt: 1.végre nem egész estés kínlódás volt a tévében (az egész világ magyarsága előtt nem kellett szégyenkezni) 2. a helyezett lányok tényleg egyszerűen szépek:) Ami rossz volt: 1. a közvetítés színvonala (gyorsan-elmondom-a-bál-történetét-ne-is-figyeljenek-máshová) 2. a közönség viselkedése (pl. élőképben beszélgetni, rágózni, zsebre tett kézzel jópofizni...nem illendő) 3.a beszédek színvonala (bár K. L. néhány évvel ezelőtti ,,előadását" nehéz felülmúlni) 4. a beszédek tartalma (,,...mindenki tudja, hogy az Anna-bál..."- négyszer.,,...Mo. ...egységes...") 5.sok előnytelen báli ruha 6.a hagyomány méltó követése.

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 4216

Mai megtekintés: 4

Utolsó: 2024.06.14 12:16:43

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT