MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Felkészülten várja a tél támadását a város

2014.01.28. • Eddig megkegyelmezett a tél, lehetett spórolni a fűtésen és havat sem nagyon kellett lapátolni. A napokban azonban ízelítőt kaptunk a hideg évszak valódi arcából. Füreden a havazás nem okozott gondot a közlekedésben, a Probio Zrt. jelenleg is 24 órás hóügyeletet tart. Van elég szóróanyag és eszköz is. A tapasztalatok szerint azonban, a magántulajdonosok közül sokan még mindig nem takarítják el a havat saját portájuk előtt, pedig baleset esetén akár felelősségre is vonhatók.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#3 - enekes - 2014.01.31. - 18:44:33

Mind Ati-nak, mind MEterologianak igaza van....En is csodalkozom az alkalmankenti szagszerü" cikkeken.

Na de ez van... majd lesz dögmeleg" es özönvizszerü esö, aztan ujbol 2honapig egy csöpp Sem!....En mar megcsinaltam a ciszternamat 12 000 lite viz , esö viz. Ti Sem keslekedjetek !
A Joisten ill Ösmajom /mindenki vegye ki a maganak megfelelöt/ azert csinalta" a vizet lagyra, hogy az ki tudja oldani a növenyek szamara a tapanyagokat. Ezert jo a csapadekviz. En ertekelem.
Sokszor latom hogy a hazakbol kivezetik az arokba. Nem tudom megerteni. Valoszinü gazdag emberröl van szo....
Müvemeben -"JackieMA- ", a jövö mar Balaton nelkül dereng (mivel szorgos kezek betemetik azt) s ugyancsak....TEL nelkül....Csak hideg lesz-meg ,...meleg,- szol a notam . Az emberek majd megszokjak azt is.;mint mindent.... az okok es okozatok utjain. Az idöjarasrol pedig majd meselünk utodainknak, mar akinek lesz.
Egy biztos; a marcius vegi tavaszi szünetes -rövidnadragos TAVASZT elfelejthetjük...
Itt ahol lakunk, tavaly majusban majd meg haltunk a 31 fokos melegtöl...s utana majd az egesz JUNIUS-t vegigfütöttem. Nos had jöjjön a tel ha meg tud. Inkabb most.

#2 - Meteorológia - 2014.01.29. - 10:57:17

Sokszor halljuk, hogy támad a tél. Talán azért mert ezt az évszakot kevésbé szeretjük, mint a nyarat. A nyár nem támad, mert az jó. Jó az emberi testnek, hiszen ekkor gyűjti be a legtöbb vitamint és tápanyagot. Télen a szervezet is "leépül", gyengül az immunrendszer. Télen csúszkálunk az autóval, hideg van és ezt nem szeretjük. Tehát támad a tél. Nyáron pedig minden szép és jó, irány a Balaton.

#1 - Ati - 2014.01.28. - 14:18:44

Elég szomorú, hogy nincs normális tél. Az okokat felesleges lenne sorolni, aki gondolkozik az tudja miért. Továbbá hagyjuk ezt a megtévesztő és negatív csengésű "megkegyelmezett a tél" és "tél támadása" kifejezéseket. Érdekes módon, nyáron a klíma használata sem olcsóbb, sőt, de az még sincs ennyire kiemelve, mint a fűtésszámla. Ráadásul a nyárra sosem mondják, hogy "támad", az mindig csak jön... Régebben legalább 3 hónap volt a tél, manapság, jó esetben 3 hét. 3-4 napja van fagy, mégis elindult a panaszáradat. Balaton már 2 éve nem fagyott be, ellenben volt, hogy a 60-as években 110 napig volt jég a Balatonon. Ne bántsuk a telet, inkább becsüljük meg, mert ezen az éghajlati övön, ez (lenne) a természetes ilyenkor, nem utolsó sorban, a melegből és a szárazságból, sajnos több van.

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1988

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.14 07:05:21

ADATLAP

Forgatás napja: 2014.01.28

Sugárzás napja: 2014.01.29 (1175. adás)

Videó hossza: 0:02:57

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Forgatás helyszíne:

Balatonfüred, Probio Zrt.

Riportalany:

Hirsch Zoltán hulladékgazdálkodási vezető, Probio Zrt.

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT