MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Sikeres füredi pályázatok szálláshelyek korszerűsítésére

2009.02.26. 09:32 • Szerdán az Anna Grand Hotelben tartott sajtótájékoztatón hirdették ki annak a pályázatnak az eredményeit, melyet a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács írt ki, szálláshelyek korszerűsítésére, illetve új férőhelyek kialakítására. Összesen 2,5 milliárd Ft-ot lehetett ilyen célokra nyerni. A régióban a 48 beérkezett pályázatból 13 nyert, köztük hét Veszprém megyében.

Pál Béla, a Fejlesztési Tanács elnöke kiemelte: a balatonfüredi vállalkozók pályáztak a legsikeresebben, hiszen a városban két beruházás is támogatást nyert: Az Ipoly szálló, amely 114 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott, illetve a Hotel Annagora, amely 140 milliót kapott. A Veszprém megyei pályázók közül jelentős összeget nyert még az alsóörsi Laroba Hotel, a badacsonyi Borbarátok Hotel, a tapolcai Hotel Pelion és a veszprémi Oliva Panzió. dr. Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a gazdasági válságban minden ország azt vizsgálja, melyik az az ágazat, amely "húzó" maradhat, illetve amelyikben hamar megtérül a befektetés. Az elnök szerint Magyarországon az idegenforgalom ez az ágazat, ezért érdemes szálláshelyeket kialakítani és korszerűsíteni.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1504

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.12 05:17:18

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT