MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Évadnyitó a Petőfi Színházban Bujtor István nélkül

2009.09.03. 09:22 • Van remény Bujtor István felépülésére, de családja csak akkor ad ki közleményt, ha jelentős változás áll be állapotában. Ezzel kezdte a veszprémi Petőfi Színházat fenntartó megyei önkormányzat alelnöke Talabér Márta az évadnyitó társulati ülést a teátrumban.

A megyei önkormányzat biztosítani kívánja a színház folyamatos, zökkenőmentes működését. Bujtor István felépüléséig kinevezte Horváth Lászlóné gazdasági csoportvezetőt helyettes vezetőnek, aki minden fontos kérdésben egyeztet a művészeti tanácsadóval. Eperjes Károly mindenkitől azt kérte, hogy az eddigieknél is nagyobb felelősséggel dolgozzon, mindent úgy tegyen, mintha Bujtor is köztük lenne. Az évadot egyébként már nyár elején az igazgatóval együtt előkészítették, egészen december 31-ig. A társulatnak tehát nincs más dolga, mint az előttük álló feladatokat lelkiismeretesen elvégezni. Az igazgató gyógyulásáig nagyobb felelősség hárul a darabok rendezőire. A színházban elkezdődött a bérletezés, a nagy érdeklődés miatt, két új bérletsorozat indul. Októberre pedig elkészül a felújított Játékszín is. A 2009/2010-es évad szeptember 25-én indul Szabó Magda Régimódi történetével, Bereményi Géza rendezésében. Október 11-én mutatják be a gyerekek nagy örömére a Kszel Attila által rendezett Csizmás Kandúrt. November 6-án Csiki Gergely: Egy édes boldog pesti nyár című darabjának bemutatójával folytatódik az évad, melyet Pozsgai Zsolt állít színpadra. December 18-án egy tehetséges fiatal rendező, Guelmino Sándor rendezésében láthatja a közönség Arthur Miller: Pillantás a hídról című drámáját. 2010. február 19-én mutatják be a Valló Péter által rendezett Bugyogót, április 9-én pedig a Csárdáskirálynőt. Az új évben is lesz gyermekelőadás, mégpedig Zsurzs Kati rendezésében a Rózsátnevető királykisasszony. Az előadások kezdési időpontjával és a jegyvásárlással kapcsolatos információkat megtalálják a www.petofiszinhaz.hu oldalon.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1018

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.20 13:44:38

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT