MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Közel 100 év után újra színházi szezon indul Balatonfüreden

2008.09.02. 08:47 • Több évtizedes kihagyás után önálló színházi évad indul Balatonfüreden. Ezt Vándorfi László, a Pannon Várszínház direktora jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón. A novemberben induló és áprilisig tartó évadban öt előadásra kerül sor. A Pannon Várszínház Veszprémben is a megszokott színes programmal várja az érdeklődőket, az ottani előadások mellett indul a füredi színház.

Vándorfi László igazgató a Füred TV-nek elmondta, hogy azért esett éppen Füredre a választásuk, mivel itt nagy hagyományai vannak a kultúrának, a jelenleg is sokszínű palettát kibővítheti a színházi jelenlét. Az igazgató nem csak a füredi közönségre számít, hanem azzal a 150 ezer emberrel is számol, akik az északi parton élnek. Emellett a helyi iskolákkal is jó kapcsolatot alakítottak ki. Dr. Bóka István füredi polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a város és a Pannon Várszínház között egy öt éves együttműködési megállapodás van érvényben, amely alapján mindenben segítik a társulatot. Bár a most induló színházhoz konkrét anyagi támogatást nem ad az önkormányzat, erkölcsileg a kezdeményezés mögött állnak. Az első színházi előadás november 15-én lesz, ekkor a Boldog idő című musical kerül színpadra, ezt követi decemberben a Miniszter félrelép, majd januárban a Kinizsi Pál. Februárban jön a Kaktusz virága, áprilisban pedig a Táncdalfesztivál című darabot láthatja a közönség. Két helyszínen a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ átalakított belső színpadán, illetve az Anna Grand Hotelben rendezik az előadásokat. A jegyeket 2500 Ft-ért kínálják, a nyugdíjasok és a gyerekek 1900 Ft-ért nézhetnek meg egy-egy programot. Természetesen bérletek is válthatók, ezek ára nyolc illetve ötezer forint lesz. A Pannon Várszínház azt tervezi, hogy kifejezetten az iskolások számára külön előadásokat is tartanak majd, pl. a kötelező olvasmányok színpadi változatait tervezik bemutatni.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1237

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.05.16 06:39:37

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT