MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Szeptembertől megkezdődik a városközpont felújítása

2009.02.09. 14:23 • 607 millió forintot nyert Balatonfüred a városközpont átépítésére. Az összesen 830 millió forintos uniós pályázat keretében felújítják a Pálóczi kastélyt, azaz a zeneiskola épületét, a piros iskolát, kívül-belül a vásárcsarnokot és a polgármesteri hivatal két épületét. Emellett felújítják a Szent István téri közlekedési csomópontot, a polgármesteri hivatallal szemben pedig alul üzleteket, irodákat, felül lakásokat alakítanak ki. Elkészül egy mélygarázs is, és felújítják az ezen a területen található parkokat, járdákat, hallottuk a füredi sajtótájékoztatón.

Balatonfüreden így a folyamatban lévő reformkori városrész felújítása és az áprilisban kezdődő arácsi városközpont megújítása mellett, a tervek szerint szeptemberben megkezdődhet a munka a városközpontban is - emelte ki dr. Bóka István polgármester. Az önkormányzatnak a pályázathoz 250 millió forint önrészt kell hozzátennie, emellett önerőből még közel 400 millió forintból oldják meg a zeneiskola és a polgármesteri hivatal két épületének a belső felújítását és a mélygarázs építését. A hivatallal szemközti területen az építkezést az önkormányzat magánvállalkozókkal közösen finanszírozná. Pál Béla, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke szerint büszke lehet a város erre a pályázatra, mivel egy több szempontot egyeztető, integrált városrehabilitációs pályázaton nyert most Füred. A gazdasági, közösségi, közszolgálati, közterület fejlesztési szempontok mellett a műemlék épület felújításával az értékmegőrző feladatnak is megfelel a város. Füred sikerében, az eddig már két és fél milliárdos uniós támogatás megszerzésében, nagy szerepe van annak az egységnek, összefogásnak, ami a helyi közéletet jellemzi - tette hozzá az elnök. A sajtótájékoztatón Nagy Jenő tanácsnok, országgyűlési képviselő hozzátette, azért fontos ennek a pályázatnak a sikere, mert így nemcsak a Balaton-part fejlődik Füreden, viszont egy élhető kisvárosba szívesen jön a belföldi és a külföldi vendég is.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#4 - Attila - 2009.03.20. - 08:21:49

A körforgalommal végre-valahára megszűnik az az áldatlan állapot, hogy nyáron az Arácsi útról lehetetlen kifordulni az Ady E. u.-ra, valamint hogy a gyalogosok állandóan szabálytalanul és veszélyesen kelnek át a polgármesteri hivataltól a postára menet az úton...

#3 - Tamás - 2009.02.28. - 13:16:58

Na most tisztázzunk valamit. Kedves Füredi bácsika, az ön által említett gyorsétterem remélem soha nem teszi be a lábát Balatonfüredre. Rengeteg kárt okozna a vendéglátósoknak. Kedves Éva, egyetértek Önnel, és szeretném megjegyezni, hogy a pályzátok egyáltalán nem a kis és középvállalkozások támogatására irányulnak, hanem egy pár befektetési csoport, és nagyvállalkozó felé. Akkor lenne igazán szuper a városvezetés, ha munkahelyeket teremtene, olyanokat, ami nem csak nyáron idegenforgalomhoz kapcsolódik. Azt már meg sem merem említeni, hogy a baloldali kormány adja a pénzt a jobboldali önkormányzatnak. Nos, fordított helyzetben is így lenne??

#2 - Éva - 2009.02.26. - 13:20:43

Többen is igazán örülünk e sok -sok sikeres pályázatnak és a folyamatos megújulásnak is a városban. De ! Lesznek-e fejlesztések a strandokon? Leginkább bővítésekre gondolunk. (Időnként már annyian vagyunk 1-1 kis területen mint a heringek .) Mikor és hol terveznek új partszakaszokat stranddá alakítani ? Egyre több az épülő üdülő és lakás,tehát egyre több az ember, ezzel szemben egyre kevesebb a fürdésre alkalmas terület. Ez a jövő koncepciója is ?

#1 - Füredi bácsika - 2009.02.19. - 14:03:08

Milyen üzletek lesznek ebben a házban a mélygarázs fölött? Egy gyorsétterem (meki) jó lenne már Füredre.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2222

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.12 21:45:09

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT