MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Tartják a határidőt a part menti beruházásnál

2009.03.26. 09:22 • A Balaton part ékköve II. elnevezésű városrehabilitációs program keretében októberben kezdték meg az alsó városrész felújítását. Májusra nemcsak az épületek, utak újulnak meg, hanem a zöld terület is. A munkálatokkal az ütemterv szerint halad a kivitelező cég. Kedden délután Kosler Zoltánnal a városfejlesztési osztály vezetőjével jártuk be az alsó városrészt.

A hideg, csapadékos idő ellenére az ütemterv szerint halad az alsó városrész felújítása. A Vaszary-villa kivételével májusra valamennyi felújítás elkészül. Kosler Zoltán a városfejlesztési iroda vezetője kérdésünkre elmondta: a parképítések alépítményi munkái már elkészültek, jelenleg a szegélyeket építik. Szintén ezekben a napokban kap térkőburkolatot a gyalogos utak nagy része. Hátra van még a növénytelepítés, de ezzel még várni kell a jó időre. Jó tempóban haladnak az útfelújítások is. A Csokonai és a Honvéd utcában jelenleg a közműkiváltásokat végzik. A felújítás természetesen nemcsak műszaki beruházást jelent, megváltozik a zöld terület is. Erre azért is szükség van, mert mind a Gyógy téren, mind pedig a Széchényi parkban nagyon sok volt a beteg, öreg fa, ezek helyett újakat telepítettek. A beruházás összesen 2 milliárd forint értékű, ebből 1,5 milliárdot uniós pályázaton nyert a város.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#13 - Kalapos Ivett - 2009.05.02. - 22:58:28

Most jövök a sétányról. Már az elmúlt évben is /enyhe kifejezéssel szólva/csak bosszankodó emberekkel találkoztam a burkolatok minősége miatt!? Ilyen "járhatatlan" utakkal kevés helyen találkozni az országban. Gondoltam a körömcipőmet /20000 Ft/beadom a Polgármesteri Hiv.ba kártérítés céljából. A sarka felnyúzódva , a két évvel ezelőtt drága pénzen lerakott tüskés kövek kifordulva, stb. De lám-lám , most az 1.7 Milliárdból arra is telik , hogy az eddig járható sétányt kicseréljék járhatatlan bazaltra . Ami,érdekes mód külföldön nem probléma , mert ott megcsiszolják,kisebb hézaggal rakják le és kiöntik a hézagokat valami stabil anyaggal /nem értek hozzá/amiben nem törik ki a hölgyek cipősarka és mindenki bokája !! Nem lehetne ezt itt is így csinálni ?

#12 - Bori - 2009.04.23. - 08:59:59

Kedves Hozzászólók! Úgy gondolom teljesen felesleges egymás szavait kiforgatni, kifejezéseket magyarázni, enélkül is mindenki érti a lényeget, ha akarja. Ide értem az illetékeseket is. Ez a vonal azért jött létre, hogy az itt élő, ill. ide látogató emberek elmondják véleményüket a témáról. Ne egymást kritizáljuk!

#11 - AN - 2009.04.09. - 10:59:54

Gábor: Pötty féleértés akad a hasonlatban, vicces irónia akart lenni amit írtam, nem rossz értelemben írtam, tudom, hogy velejárója a dolgoknak és semmi bajom vele és amit írt megértettem, egyetértek azzal, hogy mindenképp jó úton vagyunk csak ez rengeteg pénz..

#10 - Fecske Gábor - 2009.04.09. - 10:41:52

Kedves AN! Ez a 2 milliárd nem csak a partot érinti: Vaszary villa, Jókai villa, Gyógy tér, több utca burkolatának felúítása...! Kérem jöjjön el Budapestre és meglátja, hogy itt még ennyi sem történik(talán most az V. kerületben). Ha Ön balatonfüredi, akkor biztos emlékszik, hogy mennyire rendezetlen, elhanyagolt volt a város ezelőtt 8 évvel...nem volt egységes utcabútor, kandelláber, tele volt "szocreál" és városidegen bodegákkal...! Arra a mondatára, hogy "Vietnám óta nem láttam ekkora felfordulást" azt tudom mondani, hogy ez a dolog velejárója...pl. ha betömik az Ön fogát, előtte ki kell fúrni és meg kell tisztítani rendesen. Egyébként nagyon szívesen meghallgatom vietnámi élménybeszámolóját (Ön biztos ott járt), tudniilik nagyon szeretem a történelemt. Üdvözlettel, Fecske Gábor

#9 - AN - 2009.04.08. - 11:56:44

Megnéztem a partot (Vietnám óta nem láttam ekkora felfordulást) de alakul tényleg és nagyon szép lesz bár ez nem hoz nagyobb forgalmat szerintem és elég költséges is és úgyérzem ebből az összegből lehetett volna a város sokkal rosszabb állapotban lévő részeit fejleszteni. Azért ennek is örülök. Amit nem értek, hogy hol lesz a borhét? A "sátraknak,bungallóknak,házaknak" hagyott helyek elég kicsinek tünnek.

#8 - Fecske Gábor - 2009.04.06. - 21:23:35

Kedves Tomi! Nagyon sajnálom, hogy félreértette a mondanivalómat. Biztos vagyok benne, hogy mindkét oldal segítsége benne volt! Senki nem vonta kétségbe ezt a tényt! Nagyon várom már hogy, újra Balatonfüreden legyek és sétálhassak a szépen felújított közparkokban! További sok sikert és kitartást Balatonfüred!!! Üdvözlettel, Fecske Gábor

#7 - T - 2009.04.04. - 18:18:47

Az ország nincsen csődben! Aki a csődöt emlegeti, az azt sem tudja mi az a csőd. DE a válságért nem a baloldal a felelős. Sztem a helyi ügyeket ne keverjük bele az országosba.

#6 - Pol - 2009.04.02. - 13:50:19

Ez a riport nem politikai jellegű volt szerintem. De senki sem vitatta, hogy bal oldal keze ebben benne van. Benne van, mint ahogy az ország csődjében is.

#5 - Tomi - 2009.04.01. - 16:44:56

Ne ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a baloldal segítsége is benne van, nem kis arányban, abban, hogy a beruházás megvalósulhat Füreden!

#4 - De ugye - 2009.03.30. - 12:43:40

Kedves Tomi! De ugye ezzel nem azt akarta jelezni, hogy Nagy Jenő nélkül megállna az építkezés?:-)

#3 - Honti József - 2009.03.29. - 21:53:09

Egyetértek Fecske Gábor Úrral !

#2 - Tomi - 2009.03.28. - 19:05:39

A projekt kormánybiztosa Nagy Jenő országgyűlési képviselő!

#1 - Fecske Gábor - 2009.03.28. - 10:26:27

Kedves Balatonfürediek! Kiskorom óta minden nyáron Balatonfüreden töltöm a vakációmat és évről-évre rácsodálkozok, hogy mennyit változik, szépül a városuk. Véleményem szerint Fürednek ez a második "reformkora"! Legyenek büszkék a polgármesterükre, mert a mai politikai és gazdasági viszonyok közepette is meg tudta teremteni a fejlesztések forrásait - ami nem lehetett könnyű! Le a kalappal! Üdvözlettel, Fecske Gábor

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2337

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.12 21:46:09

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT