MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Megújulás előtt a Kiserdő

2010.01.21. 08:53 • A turisztikai vonzerő további növelése érdekében pályázik uniós forrásra Balatonfüred, hogy a 71. sz. főút és a Gyógy tér közötti Kiserdő felújítása még az idén ősszel elindulhasson. A város szívében lévő parkot többször is áttervezték már az elmúlt években, a végleges koncepció mostanra készült el. A legújabb elképzelés szerint a 240 milliós beruházás során több kisebb, tematikus részre osztanák a Kiserdőt, így a legfiatalabb és az legidősebb korosztály is megtalálhatná a kikapcsolódást a területen.

A Szívkórháztól északra a betegek részére alakítanának ki sétányokat, tornatérrel, Kneipp-kúra parkkal, regenerációs részekkel. Ettől északra a sportolni vágyóknak lenne kerékpárút és futóterület, a 71. főút alatt "kamasz-fitnesz" néven szórakoztató elemeket építenének. Megújulna a valamikori kőszínház területe is, az épületből máig megmaradt kőoszlopokat felújítanák és a színházzal kapcsolatos információs és emléktárgyakat helyeznének ide. A kiserdei óvoda környékén új tematikus mesejátszótér valósulna meg. A felújítás során új, esztétikus burkolatot kapnak a Kiserdőben található utak, kicserélik a közvilágítást is. Korábban szó volt arról, hogy a Kiserdő zöldterületét csak drasztikus lépéssel, vagyis tarvágással lehet megújítani, a mostani elképzelés azonban védi a fákat és csak az öreg, balesetveszélyes növényeket vágnák ki a területről, helyükre 80-100 új facsemete kerülne. A tervek tehát elkészültek, jelenleg a pályázat elbírálására vár az önkormányzat. Ha a január végi döntés kedvező lesz, akkor 85%-os pályázati támogatással ősszel kezdődhet a "város tüdejének" is nevezett Kiserdő rehabilitációja. A városvezetés egyébként azt várja a beruházástól, hogy nem csak a turisták de a helyiek is "visszaszoknak" a Kiserdőbe, amely így remek családi kirándulóhellyé válhat.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#4 - Éberle Ernstné - 2010.11.20. - 02:03:47

Kérdezem, hogy a tematikus helyek kialakítása során gondoltak-e a kutyás fürediekre, akiknek ez a park az egyetlen olyan terület, ahol nyugodtan sétálhatnak állataikkal. Mi lesz a kutyasétáltatók sorsa? A tematikus helyek kialakítás mennyiben érinti a kutyások fenyves parkba megszokott létezését.. Mert ami biztos, hogy ebből a parkból a kutyásokat nem lehet kiiktatni. Amikor a tervek készültek vajon hányan voltak tisztában azzal, hogy a parkba legtöbbet a kutyások járnak? Vagy a kiserdő sötét lámpái miatt e tényt éppen azok nem észlelték, akik a döntést hozták?

#3 - HJ - 2010.01.22. - 17:25:39

Köszönöm szépen !

#2 - FTV - 2010.01.22. - 09:31:06

Tisztelt HJ! Köszönjük észrevételeit. Az Online híradó lejátszásával kapcsolatban javasoljuk a RealPlayer nevű ingyenes program letöltését, ami telepítés után lehetőséget nyújt, az Online híradó számítógépre való letöltésére. Ezzel a megoldással akár internet kapcsolat nélkül is bármikor megnézheti a műsort, hiszen úgy működik mint bármelyik videólejátszó. Nincs megakadás, lefagyás és bele is "pörgethet". Üdvözlettel: FTV szerkesztőség

#1 - HJ - 2010.01.21. - 20:12:36

Az Online Hiradót csaknem végig, a 69.12 percig sikerült ma magnézni, a 78.33 percből, tehát csak az utolső 9 perc maradt le, ott állt meg. Egyre jobb a technika is. Gratulálunk a webmesternek ! És a tartalom - az nagyon jó ! És az EXTRA - super !

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1939

Mai megtekintés: 5

Utolsó: 2024.07.13 16:11:27

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT