MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Új film a városról: Balatonfüred, több mint Balaton

2014.01.16. • A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület támogatásával készült el az az invitáló film, amely Füred turisztikai produkcióit mutatja be. Az alkotók, Ladányi János és Csorba Kata szerint a film a legfontosabb hangulatokat, benyomásokat adja vissza, mit kínál a város egész éven át. A húsz szereplővel, köztük gyerekekkel is készült filmnek lehetne az is egyszerűen a címe, hogy Füred, a jó hely, ahol egész évben mindenki megtalálja a neki tetszőt, ami az itt élőknek és a várost ismerőknek nyilvánvaló, de mint invitáló filmnek, az a célja, hogy meggyőzze erről azokat is, akik még nem jártak itt. Természetesen fájó, hogy kimaradt sok, az alkotóknak is kedves hely a filmből, de nem a leltár volt a cél. Február elején elkészül egyébként egy 3-4 perces rövidített változata is a filmnek, amelyet az egyesület a hosszabb változattal együtt turisztikai vásárokon és a médiában is használhat majd. (A teljes videó HD minőségben is megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=3AgrZeRwvAM)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#6 - Vastagh György - 2014.02.04. - 14:34:02

Tisztelt Szerkesztő Asszony!Kedves Kata!
Köszönöm megtisztelő levelét.Remélem,hogy az amit hiányoltam nem csupán az én "szívemnek
kedves",de írásom lényege az szeretett volna lenni,hogy ez már h a r m a d i k ilyen,Füredet ismertető film,
amely meg sem említi a tudósok fasorát és erről -természetesen- nem a Füred TV tehet.
Önnel együtt remélem.hogy a hiánypótlásra előbb-utóbb sor kerül és olyan színvonalas megvalósításban,
mint a levelezésünk tárgyát képező jelen film.
Tisztelettel:
Vastagh György

#5 - Csorba Kata - 2014.01.31. - 10:08:24

Tisztelt Vastagh Tanár Úr!
Valóban sok minden kimaradt a filmből, ahogy írtam a felvezetésben, hosszan tudnám sorolni, hogy miről van felvételünk, de már nem tudtuk beszerkeszteni. Így is, ha meglátják, hogy 18 perc, sokan el sem kezdik nézni, ezért vágunk még februárban egy rövidebb változatot. A film nem egy útifilm, nem dokumentumfilm, hanem egy invitáló, kedvcsináló film Füredről, mindazoknak, akik még nem jártak itt, vagy mondjuk régen jártak itt, erre kaptunk megrendelést. Remélem, lesz még módunk újabb filmeket vágni Füredről, hiszen ez, például,ha a sétányt, a látogatóközpontot, az uszodát, a buszpályaudvart nézzük, ami idén elkészül, már most elavult. Természetesen mindenki a szívének kedves kimaradt részleteket fájlalja a legjobban, én pedig mindazt a még legalább egy órányi minőségi képsort, amelyet ki kellett hagynunk.
Köszönöm, hogy megnézte.
Csorba Kata

#4 - enekes - 2014.01.27. - 14:44:28

Szines-modern de hagyomanyörzö-erdekes Video.

Istenem, bar ilyen lenne Magyarorszag mindenhol. Bebarangoltam a varost reszei; Szep es ..meg szebb..
Ugy erzem a Bfürediek tudataban is vannak varosuk szepsegevel, de a legföbb erdem a szorgos odafigyelö Varosvezetöke.
Csak egy szivfajdalamam van...melyet most is közlök, A Balaton nem igazan jo kezben van......

Igazan elvezetes nezni ezt a magyar Gyöngyszemet. Balatonfüredet!
Minden Tiszteletem a vezetöknek.

Üdv. Enekes

#3 - Vastagh György - 2014.01.26. - 14:25:37

Kedves Kata,tisztelt FTV!
Csak részben megnyugtató,hogy" természetesen fájó,hogy kimaradt sok,az alkotóknak is kedves hely a filmből...",mert ez már -emlékezetem szerint a harmadik film,amely Füredet mutatja be,más TV-ktől- és egyikbesem fért bele,még egy rövid megemlítés sem a tudósok fasoráról,amely szintén unikális (Magyarországon biztosan,de talán Európában is),köztük három magyar Nobel-díjassal.
És ez nekem is fáj,nem kicsit,nagyon .És biztos vagyok benne:nem vagyok egyedül.(VGy)

#2 - M.M - 2014.01.23. - 22:40:16

A film gyönyörű,kiváló,és nagyon kell ez a városnak!!!!!! Mivel Europában még ma is keverik Budapestet Bukarestel, a Balatonról pedig nem is hallottak, illetve azt hiszik,hogy itt még ősközösségben élünk valami kis koszos pocsolya mellett. Ez a film jó hírét viszi a városnak az egész világon....stb. Viszont ami nagyon hiányzik: - Angol + Német + Francia feliratozás, és Dátumozás (hónap,nap) Így láthatja az érdeklődő, melyik program mikor elérhető. És fontos lenne,hogy melyiket hol. Tudom ez reklám is lenne,ami sok vitához vezetne...DE. !! Ide jön a (külföldi) túrista,és nem tudja (és sok füredi sem) mit hol keressen,hogy érheti el.És azt gondolja,hogy a látott film csak össze ollózott reklám. Pedig mi tudjuk,hogy nem az. Ezért szerintem (külfödi feliratozás után) közvetlen elérhetővé kell tenni Balatonfüred város honlapján (is).Valamint a város honlapján 1 egész évet (nyarat) tartalmazó, RÉSZLETES ! program katalógust ami nagyon hiányzik(vagy nem elérhető) mindenki számára évek óta. (több nyelven). Az adott napra kattintva le gördülne hogy 9.h-11h.-ig ez és ez,itt,és itt,elérhető,(rendezvény le írása).A legkisebb rendezvény is.Ami program füzetet eddig láttam,az roppant hiányos volt, a programok és látványosságok nagy része hiányzott belőle.Tudom ez nagy munka, de még csak jan. van,a szezonig biztos megoldható. Aztán jövőre már rutinból menne... Ezt a szép filmet pedig szívesen látnám a you Tube (+stb) oldalon is,Balatonfüred bemutatkozik (vagy hasonló címmel).Jó lenne,ha CSAK !!!! a városnév beírására ez jönne ki elsőként.(és nem kéne extraként semmi egyebet be írni,bemásolni.) sok sikert. M.M

#1 - PM - 2014.01.21. - 20:46:31

nagyon jó lett, kiváló felvételek, gratula!!

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2670

Mai megtekintés: 3

Utolsó: 2024.07.14 08:23:19

ADATLAP

Forgatás napja: 2014.01.16

Sugárzás napja: 2014.01.22 (1174. adás)

Videó hossza: 0:18:00

Szerkesztő:

Csorba Kata

Operatőr:

Ladányi János

Vágó:

Ladányi János

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT