MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Lóczy Lajos Gimnázium

Találatok száma: 86

 

2017.06.13   Indul a Lóczy gimnázium korszerűsítése

Megszületett a kormánydöntés, közel egymilliárd forintból megkezdődik a Lóczy gimnázium felújítása. Az építkezés ütemezését június végéig dolgozzák ki, 2017 szeptemberében még a két régi épületben kezdődik meg a tanítás, jelentette be az iskolában tartott sajtótájékoztatón Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője, dr. Bóka István polgármester, Duna Katalin az iskola igazgatója és Szabó Lajos, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója.

 

2017.06.01   Brit nap a Lóczy gimnáziumban

Hogy a skótok miért kiabálják többnyire az angolok elleni foci meccseken a Remember Bannockburn! szlogent, ez is kiderült a Lóczy gimnáziumban tartott brit napon. 1314-ben ugyanis a bannockburni lápmezőn legyőzték a skótok az angolokat, és ez a győzelem azóta is fontos jelképe a skót függetlenségnek. Az angolul tanuló diákok sok más érdekességről is hallhattak, természetesen angolul, az iskolai brit napon.

 

2017.05.25   Bajnok lett a BKSE serdülő csapata

Ragyogó eredménnyel 30 mérkőzésből 27 győzelemmel végzett az első helyen a kiemelt serdülő kézilabda bajnokságban a BKSE csapata. Az utolsó hazai mérkőzésen a már bajnoknak számító füredi fiatalok a rivális Pick Szeged együttesét fogadták és ezúttal is győztesen hagyták el a pályát.

 

1995.05.10   25 éves a Füred TV: érettségi (1995.)

Minden héten belenézünk a 25 éves Füred TV archívumába. Igazi gyöngyszemeket is találunk a múltból, ilyen a Graffiti című ifjúsági magazin. 1995-ig tekerjük vissza az idő kerekét, amikor a műsor készítői az érettségiző diákokat kérdezték a vizsgáról.

 

2017.05.06   Ballagás a Lóczy gimnáziumban

84 diák búcsúzott el a hétvégén a Lóczy gimnáziumtól, azoktól a pedagógusoktól, akik éveken át tanították őket. A ballagásnak szimbolikus jelentése is van, hiszen a végzősök nemcsak az iskolájuktól, hanem eddigi életüktől is búcsút vesznek, egy korszak lezárul, amely után új élet vár rájuk. A ballagás egyben a gyermekkor végét és a felnőtté válás kezdetét is jelképezi, erről beszéltek stábunknak a végzős diákok szombaton.

 

1999.05.15   25 éves a Füred TV: középiskolai ballagások (1999.)

Ezen héten rendezik a balatonfüredi középiskolák a ballagási ünnepségeket. A Lóczy és a Szent Benedek gimnázium tanulói szombaton köszönnek el iskolájuktól, persze a vizsgák még várnak rájuk. Az eseményre való tekintettel, egyértelmű volt számunkra, hogy televíziónk negyed évszázados archívumából előkeressünk egy korábbi középiskolai ballagást. Így bukkantunk az 1999-es felvételre.

 

2016.11.19   BKSE U23 - Telekom U23 NB I-B kézilabda mérkőzés összefoglaló

Magabiztos győzelmet arattak a veszprémi juniorok a balatonfüredi NB I-B kézilabda találkozón. A mérkőzés első felében még tartotta magát a fiatal füredi csapat, de végül kidomborodott a nagyobb tapasztalat és játéktudás.

 

2016.11.07   Nyílt nap a Lóczyban

A balatonfüredi Lóczy gimnázium hagyományos nyílt napja két új foglalkozással bővült az idei tanévben. Külön érdekessége, hogy ezeket lóczy-s diákok tartották. A gimnázium webmesterével, Fábián Patrikkal notebookot javíthattak a leendő kilencedikesek, míg Kerekes András a földönkívüliekről szóló kutatásokról tartott eladást az érdeklődő nyolcadikosoknak. Emellett a hagyományos programokkal várták a diákok, akik most fontos döntés előtt állnak, középiskolát kell választaniuk. A Lóczyba való bejutás feltételei nem könnyűek, de akit felvesznek, az egy barátságos, családias iskola tanulója lehet, mondta Duna Katalin igazgatónő.

 

2016.09.13   Tanévkezdő középiskolák

Nincsenek jelentős változások az új tanévben a tavalyihoz képest a balatonfüredi középiskolákban. Az állami fenntartású Lóczy gimnázium, ahogy az igazgatónő fogalmazott, több szempontból is a maximumon van, 430 diák jár ide, és szinte százszázalékos a továbbtanulás. Az iskola épületét kell minél előbb bővíteni, legalább hét tanterem kellene, hogy mindannyian elférjenek a főépületben. A bencés Szent Benedek iskola épületei közül a tornacsarnok és a kollégiumok megújultak, a 300 fős iskola idén új osztályt, sportgimnáziumi osztályt indított.

 

2016.07.25   Indul a felkészülés a kézilabdásoknál

Erőnléti edzésekkel kezdte a felkészülést a szeptemberi bajnoki rajtra és a nemzetközi szereplésre a BKSE kézilabda csapata. Többen távoztak az együttestől, de három új játékos már a kerettel készül - mondta el a Füred Tv-nek Csoknyai István vezetőedző.

 

2016.05.21   Ötven éve érettségiztek

32 egykori diák jelent meg szombaton a Lóczy gimnáziumban, az ötvenéves osztálytalálkozón. A IV/A. osztály rendkívül jó közösség volt, id. Navracsics Tibor osztályfőnöknek ráadásul az utolsó a füredi intézményben. Könnyek és mosoly is látható volt az arcokon, a meghatódottságot senki sem tudta leplezni. A találkozót Horváth Attila szervezte meg alapos részletességgel, a sűrű napba sok minden belefért.

 

2016.04.29   Elballagtak a diákok

Ezekben a napokban már az érettségire és szakmai vizsgákra koncentrálnak a Lóczy gimnázium és a Szent Benedek iskola diákjai, pénteken és szombaton azonban egy kis időre mindenki elfelejtette, milyen nehéz időszak következik. A ballagások mindig jó hangulatúak, együtt vannak az osztálytársak és természetesen a hozzátartozók is. A két füredi középiskolától összesen 177 tanuló búcsúzott a hétvégén.

 

2016.04.20   Sztrájkoltak a füredi pedagógusok is

Balatonfüreden is több iskola csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezetének 20-ára meghirdetett sztrájkjához. Az egyházi fenntartású iskolákban nem sztrájkoltak, a KLIK-hez tartozókban a többség igen, de, a diákok érdekeire való tekintettel, pl. a közeledő érettségi vagy megyei sportverseny, voltak, akik csak részben sztrájkoltak a pedagógusok közül, tudtuk meg az intézményvezetőktől.

 

2016.04.08   60 éves a Lóczy gimnázium

Ünnepélyes zászlófelvonással, koszorúzásokkal, rendhagyó tanórákkal, öregdiák találkozóval, gálával és bállal ünnepelte meg 60. születésnapján a Lóczy Lajos gimnázium. Az intézmény az 1955/56-os tanévben nyitotta meg kapuit, akkor még nem a jelenlegi épületben. Az egykori tanárok és diákok is ellátogattak a jubileumi rendezvényekre, amelyek egy egész héten át tartottak az iskolában.

 

2016.03.24   Ötödik helyezett a Lóczy Gimnázium kézilabda csapata a világkupán

Ötödik helyen végzett a Lóczy Gimnázium fiú kézilabda csapata a franciaországi középiskolás világbajnokságon. A Kárpáti Krisztián és Kovács Gábor vezette együttes a legjobb négy közé jutásért a későbbi győztes török csapattól szenvedett vereséget, majd a folytatásban az osztrákok és a csehek legyőzésével szerezte meg az igen előkelő ötödik helyet a roueni tornán.

 

2015.11.19   Megyei kézilabda döntő a Lóczyban

Három középiskola lány csapata érkezett Balatonfüredre a kézilabda diák olimpia megyei döntőjére. A házigazdák mellett a veszprémi Vetési és a pápai Petőfi gimnázium csapatai mérkőztek az országos elődöntőbe jutásért.

 

2015.11.16   Nyílt nap a Lóczyban

Háromszáz széket készítettek ki a szervezők a Lóczy gimnázium nyílt napjára, de ez is kevésnek bizonyult, annyian érdeklődtek az intézmény által kínált lehetőségek iránt. A regisztrált nyolcadikosok több bemutatófoglalkozáson vehettek részt, megismerkedhettek a nyelvi és a természettudományos laborral is.

 

2015.09.01   Tanévkezdés a füredi középiskolákban

Népszerű a Lóczy gimnázium, idén is sokan kezdhették meg tanulmányaikat, az intézményben indult három tematikus osztály valamelyikében. A Szent Benedek iskolában új szakma képzése indult, itt is fel tudták tölteni az osztályokat. Különösebb nehézség nélkül indulhatott az új tanév, mindkét intézményben előtérbe került a sport támogatása.

 

2015.06.02   Lóczy-s aranyérem a kézilabda diákolimpián

Aranyéremmel tért haza a nyíregyházi diákolimpiáról a Lóczy Gimnázium V. korcsoportos kézilabda csapata. A fiatalok nem akartak lemaradni idősebb társaiktól, akik szintén az első helyen végeztek, így mind két korosztályban Balatonfüredre került a díszes serleg.

 

2015.05.18   Holczer Réka sikere a tehetségkutatóban

A veszprémi Pannon Várszínház 2015 tavaszán országos tehetségkutató versenyt hirdetett meg Starfactory címmel, ahol a 14-35 év közötti korosztály mérhette össze tehetségét ének, vers-próza és tánc kategóriában. Az ugyanezt a nevet viselő Gém Zoltán által alkotott musical vetélkedőjének május 16-án rendezett döntőjében a balatonfüredi Holczer Réka ének kategóriában megosztva kapott díjat.

 

2015.04.30   Ballagás a füredi középiskolákban

174 diák búcsúzott a hétvégén a két balatonfüredi középiskolában. A végzősök nagy része elmondásuk szerint továbbtanulna a felsőoktatásban, de vannak közülük akik szakmát választanának, és többen vannak akik egyéni vállalkozóként képzelik el a jövőjüket.

 

2015.04.17   Angoltanárok Nemzetközi Egyesületének faültetése a Lóczyban

Az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IAETEFL) a Lóczy Lajos Gimnázium kertjében fát ültetett és emléktáblát helyezett el egy 2008-as háromnapos angol tanári konferencia emlékeként.

 

2015.04.01   Lóczy-s siker a kézilabda diákolimpián

Az 5. korosztályban is a Lóczy gimnázium kézilabdázói jutottak tovább a diákolimpia országos döntőjébe, amit előreláthatólag májusban rendeznek Nyíregyházán. A fiúk valamennyien a BKSE serdülő korú játékosai, edzőjük Kárpáti Krisztián, testnevelő tanáruk Kovács Gábor.

 

2015.03.02   Dán középiskolás lány csapat a Lóczyban

Túl van első nemzetközi megmérettetésén a Lóczy Gimnázium lány kézilabda csapata. Hétfő délután a dániai Vejléből érkező középiskolásokkal mérkőztek akik 10 napos edzőtáborozások vesznek részt Magyarországon.

 

2015.01.27   Diákolimpiát nyert a Lóczy Gimnázium kézilabda csapata

A területi döntőt követően az országos diákolimpiát is megnyerte a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium VI. korcsoportos fiú kézilabda csapata. A díszes serleg mellett két különdíjban is részesültek, György László a legjobb edzőnek valamint Deák Máté a legtechnikásabb játékosnak járó díjat vehette át.

 

2015.01.09   Országos döntőben a Lóczy Gimnázium kézilabda csapata

Kettős győzelemmel jutott a diákolimpia döntőjébe a Lóczy Gimnázium fiú kézilabda együttese. A füredi tornára a hazaiak mellett Csurgóról, Székesfehérvárról és Zalaegerszegről érkeztek csapatok, közülük csak az első helyezett léphetett tovább.

 

2014.12.16   Lezárult az Öveges projekt első szakasza

A jövőre hatvan éves Lóczy gimnáziumban is felismerték, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a természettudományos képzésre. Pályázati pénzből elkészült a labor és elindítottak egy természettudományos osztályt is, hallottuk a projektzárón.

 

2014.12.09   Muki bácsi fizikai kísérletek - Vermes Miklós verseny

Otthon könnyen elkészíthető fizikai kísérletek versenyét rendezték meg Balatonfüreden a Lóczy Lajos Középiskolában. A Kossuth-díjas fizikatanár, Vermes Miklós tiszteletére rendezett versenyen általános és középiskolák ifjú fizikusai mutathatták meg jobbnál jobb találmányaikat.

 

2014.11.28   Területi döntőben a Lóczy gimnázium fiú kézilabda csapata

Három győzelmét követően az országos elődöntőbe jutott a Lóczy gimnázium VI. korcsoportos fiú kézilabda csapata. Az együttes legjobb góllövői ez alkalommal Deák Máté,Vízi Benjamin és Győri Mátyás voltak. Az elődöntő megrendezésére előreláthatólag Balatonfüreden kerülthet majd sor.

 

2014.11.17   Az ország harmadik legjobb szakközépiskolája a Lóczy

A HVG Rangsor forrása szerint egy budaörsi és egy egri iskola utána az ország harmadik legjobb szakközépiskolája a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola. A hétfőn megrendezett pályaválasztási délutánon is látszott, hogy nem csak a statisztikák szerint kedvelt a füredi iskola, sokan érdeklődtek az intézmény által kínált lehetőségek iránt. Kilenc teremben, tematikus órákkal várták a leendő kilencedikeseket és természetesen sportolni is lehetett. Aki most lemaradt a nyílt napról, november 24-én még pótolhatja.

 

2014.11.04   165 éve született Lóczy Lajos

Lóczy Lajos magyar geológus, földrajztudós munkásságának fénypontja balatoni kutatásaiban van. 1892-ben nyári tartózkodás céljából Balatonfüred közelében házat vásárolt, ahonnét kutatásait halála napjáig végezte. Életművéből szintén kiemelkedik a Széchenyi Béla vezette kelet-ázsiai expedíció, amelynek tagjaként tudományos felfedező tevékenységet végzett. Hazánkban egyetlen gimnázium, a füredi őrzi nevét.

 

2014.10.14   Két apa a békéért

Naponta számolnak be a világhíradók az izraeli-palesztin konfliktusról, a merényletekről, rakétatámadásokról. Sok az áldozat, mindkét országban folyamatosan készülni kell a váratlan csapásra. Nem lehet így tovább élni, vallja két édesapa, akik elveszítették kislányukat a konfliktusban. Rami Elhanan Izraelből, Bassam Aramim Palesztinából csatlakozott a PCFF nevű szervezethez, amely azt kommunikálja a világ felé, hogy a két országnak meg kell békélnie egymással, véget kell vetni a háborúskodásnak. A két férfi világjáró körútja során Magyarországra, azon belül Balatonfüredre is ellátogatott.

 

2014.09.02   Becsengettek! - iskolai körkép

Időben megérkeztek a tankönyvek és fennakadás nélkül indult el az új tanév a város iskoláiban. A nyár folyamán 15 állást hirdetett meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonfüredi Tankerülete, amivel biztosítani tudják a szakosított ellátást a hozzájuk tartozó hét oktatási intézményben. A helyi általános iskolákban összesen 141 kiselsős számára csengettek be szeptember 1-jén.

 

2014.08.09   Füreden a Magyar Újságíró Válogatott

A szeptemberi balatonfüredi Európa-bajnokságra készülő cukorbeteg futsal válogatott vendégeként Füredre látogatott a Magyar Újságíró Válogatott. A mérkőzés a felkészülési program részeként remek lehetőséget nyújtott a különböző játékelemek begyakorlására.

 

2014.08.08   Már edzenek a junior kézilabdázók is

A közel egy hónapos edzőtábor felénél járnak a BKSE fiatal kézilabdázói. A csapathoz több új játékos is csatlakozott és Kárpáti Krisztián személyében új edző is érkezett Balatonfüredre.

 

2014.07.21   Megkezdték a felkészülést a balatonfüredi kézilabdázók

Új edzővel és több új játékossal bővült a BKSE kerete. A csapat hétfőn napi két edzéssel megkezdte a felkészülést a szeptemberben induló bajnokságra. A teljes keret várhatóan augusztus elejére áll majd össze.

 

2014.05.11   Kárpátaljai vendégek Füreden

43 fős delegáció érkezett Balatonfüredre a kárpátaljai Mezőkaszony községből. A harmincnégy diák és felnőtt kísérőik a Kárpátalja Barátainak Közhasznú Egyesülete szervezésében tölthetett el öt napot a Balatonnál. Megismerkedtek Balatonfüred nevezetességeivel, de eljutottak a sümegi várba és a veszprémi állatkertbe is. Legtöbben most látták életükben először a Balatont.

 

2014.04.30   Ballagás a füredi középiskolákban

Összesen 180 diák ballagott el április 30-án a két füredi középiskolából. A ballagási ünnepségeket egymás után rendezte meg a Lóczy Lajos Gimnázium és a Szent Benedek iskola. A tanulók ezekben a napokban már az érettségin vesznek részt, ilyenkor adhatnak számot arról, hogy mit végeztek az elmúlt 4-5 évben. A sikeres vizsgák után legtöbben a továbbtanulást választják, népszerű a jogi pálya, de a kommunikációs területet is sokan kedvelik.

 

2014.04.11   Költészet napja Balatonfüreden

Pénteken egész nap, szombaton pedig este várták a költészet kedvelőit Balatonfüreden, a Radnóti-évhez kapcsolódó programokon. Volt rendhagyó irodalomóra a Lóczy gimnáziumban, verses filmek vetítése a Vaszary Villában és bemutatták a Tempevölgy című folyóirat megújult számát. Másnap egy koncert várta a közönséget.

 

2014.02.25   Az internet veszélyei

Diákoknak tartanak országszerte felvilágosító előadásokat az internet helyes használatáról. Harminc helyszínen, háromezer diákhoz jut el az "internet nem felejt" című program, amely gyakorlati példákkal mutatja be azokat a veszélyforrásokat, amelyek leginkább fenyegetik a tizenéveseket. Legyen szó internetes vásárlásról, a személyes adataink átadásáról, vagy épp párkeresésről, soha nem árt az óvatosság. A facebook is lehet ártalmas, nem csak Amerikában, de hazánkban is történt öngyilkosság azért, mert valakit a közösségi oldalon tettek tönkre.

 

2014.02.05   A brazil lány nem fázik

Camila Immich Wagner Brazíliából érkezett Balatonfüredre egy nemzetközi diákprogram keretében. Az európai életformához jobban hasonlító Dél-Brazíliából, Porto Alegréből származó diáklánynak a hó volt a legnagyobb meglepetés.

 

2014.01.22   A Magyar Kultúra Napján

Egésznapos programsorozattal várták a füredieket január 22-én, a Magyar Kultúra Napján. 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz szövegét Kölcsey Ferenc, 1989 óta ez a nap a magyar kultúráé. Délelőtt a Lóczy gimnáziumban közös Himnusz szavalással, délben a Kölcsey szobornál koszorúzással, este gálaműsorral tisztelegtek a költő előtt. A gálaműsor eseményeit a jövő heti adásunkban láthatják.

 

2013.12.20   Több százmilliós fejlesztés a Lóczy gimnáziumban

Az új kézilabdacsarnok avatása után nem sokkal, ismét jelentős, 306 millió forintos beruházás valósul meg a füredi Lóczy gimnáziumban. Ezúttal egy 160 négyzetméteres, korszerű természettudományos közoktatási laboratóriumot alakítottak ki a épületben. A modern technológiával felszerelt korszerű oktató és kutatólabor a pedagógusok számára magas szintű és látványos tanítást tesz lehetővé, a diákok képzése pedig színesebbé, érdekesebbé válik. A fejlesztés ezzel a tervek szerint nem áll meg, hiszen hamarosan emeletráépítéssel bővíthetik a megyében is népszerű intézményt.

 

2013.11.16   A Magyar Nyelv Napja

Közel kétszáz füredi közép- és általános iskolás diák szavalta el Csokonai Vitéz Mihály: Magyar! Hajnal hasad! című versét, egy országos flashmob akció keretében. November 13-át két éve nyilvánították a Magyar Nyelv Napjává. 1844-ben ezen a napon fogadta el Pozsonyban az országgyűlés azt a törvénycikket, amely a magyar nyelvet államnyelvvé nyilvánította. Az füredi ünnepségen Hári Lenke alpolgármester mondott beszédet.

 

2013.11.17   Szőr Péter emlékére

A világhírű számítógépes szakember halálhíre bejárta a sajtót.Sokan eddig nem is tudták, hogy a víruskutatás legjobbjai között van egy magyar is. Azt pedig még kevesebben, hogy a Los Angelesben élő számítógépes biztonsági szakértő balatonfüredi, itt érettségizett a Lóczy gimnáziumban.

 

2013.10.25   Lóczy-napok a helyi gimnáziumban

A diákönkormányzati napok megmutatják, hogy a Lóczy-ban nem csak a tanulásé a főszerep, de a tanulók sok minden másban is jeleskedhetnek. Az idei Lóczy-napokon házi focibajnokságot, Halloween-partit és Ki mit tud?-ot rendeztek. Az elsősavatónak is nagy sikere volt, amit végül a 9/C-sek nyertek meg.

 

2013.09.12   Új tornacsarnok a Lóczy Lajos Gimnáziumban

Mintegy bruttó 560 millió forintból készült el a Lóczy Lajos Gimnáziumban kialakított új tornacsarnok. A 20x40 méteres pálya nemcsak a testnevelés óráknak ad majd helyet,hanem fontos szerepe lesz a helyi kézilabda utánpótlás nevelésben is.

 

2013.09.02   Tanévkezdés a középiskolákban

Az új köznevelési törvény az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamok számára ír elő új kerettantervet. Ez megnövekedett óraszámot, nagyobb terhet jelent a gyerekeknek. Főleg a kilencedikeseknek van nehéz dolguk, hiszen az általános iskola után egyébként sem könnyű az átállás. A két füredi középiskolában összesen 219-en iratkoztak be a kilencedik évfolyamokra.

 

2013.03.21   Indonéz gyakornok a Lóczyban

Újra egy egzotikus országból érkező gyakornok teszi színessé a nyelvoktatást a Lóczy Gimnáziumban. Az Indonéz Pradiphta Deri Mahmoed hat hetet tölt Balatonfüreden és az angolórák lebonyolításában segít. A gyerekek nagy örömmel fogadták, hiszen a nyelvtanuláson túl, ilyenkor bepillantást nyerhetnek egy-egy távoli ország kultúrájába is.

 

2013.03.13   Matematikában is eredményesek a Lóczysok

A nagy hagyományokkal rendelkező Zrínyi Ilona Matematikaversenyt az utóbbi években már nemcsak az általános iskolásoknak, hanem a középiskolásoknak is megrendezik. A Lóczysok körében nagyon népszerű a - főleg a logikára építő- megmérettetés, idén 57-en jelentkeztek és írták meg a tesztet, csapatban és egyéniben is kiemelkedő eredményeket értek el.

 

2013.01.09   Természettudományos osztály indul a Lóczyban

A 2013/14-es tanévtől természettudományos osztály is indul a Lóczy Gimnáziumban. Ez a képzési forma öt éves lesz, az első évben az angol nyelvet, a matematikát és az informatikát tanulják majd emelt óraszámban a diákok, utána pedig dönthetnek, hogy milyen szakirányt választanak. Az osztálytípus beindításához szükséges infrastrukturális fejlesztésekhez az intézmény 306 millió Ft-os támogatást nyert. Többek között ebből a pénzből alakítják ki azt a 36 fős, 160 négyzetméteres élménylabort, ahol a diákok kedvükre kísérletezhetnek majd.

 

2012.11.05   Demokráciajáték Lóczy-s diákokkal

Húsz lóczy-s diák vett részt a Parlament által meghirdetett Demokráciajátékon, ahol egy bizottsági ülés, egy plenáris ülés és egy frakcióülés modellezését élhették át. A tanulóknak saját törvényjavaslatot kellett írni, azt előadni és megvédeni a másik három iskola diákjaival szemben. A felkészítő tanárnő Somogyiné Berkes Szilvia szerint a diákok sokat tanultak a budapesti kirándulásból.

 

2012.10.08   Jövőre újra Balatonman Triatlon Fesztivál lesz Balatonfüreden

Az idei év egyik legsikeresebb sport rendezvénye volt a Balatonman Triatlon Fesztivál. A szervezők már ki is tűzték a verseny jövő évi időpontját.

 

2012.09.26   Lengyel fordítók a Lóczy Gimnáziumban

A Lóczy Lajos Gimnáziumban mindig kiemelt helyen szerepelt az idegen nyelvek oktatása és az intézmény jónéhány külföldi kapcsolattal is büszkélkedhet. A közelmúltban fiatal lengyelországi műfordítók látogattak el a Lóczyba, akik egy rendhagyó irodalomórát tartottak a diákoknak.

 

2012.09.18   Finn delegáció Füreden

Balatonfüred finn testvérvárosából Kouvolából érkezett delegáció a városba. Látogatásuknak célja ezúttal többrétű, hiszen részt vettek budapesti városnézésen, ezen a héten pedig körbekerékpározzák a Balatont. Az indulásnál stábunk is ott volt.

 

2012.01.18   Két olimpikon a Lóczy gimnáziumban

Detre Diána és Gádorfalvi Áron szörf olimpikon tartott beszámolót a Lóczy gimnáziumban az iskola felkérésére. A két sikeres sportoló a tanulás és a sport összeegyeztethetőségéről beszélt, hogyan lehet mindkét helyen kiválóan teljesíteni, sikeresen szerepelni. Az iskola célja a példamutatás, ebben a Balatonfüredi Yacht Clubbal kötött megállapodás is segíti az intézményt.

 

2011.12.02   Vadnai Benjamin Junior Prima Primissima díjat kapott

Prima Primissima Junior díjat vehetett át Budapesten a Balatonfüredi Yach Club fiatal vitorlázója Vadnai Benjamin. A 4.7-es Lézer osztályban induló sportoló ebben az évben 6 Európa bajnoki futomon végzett az élen,jelenleg Új-Zélandon edzőtáborozik és készül a jövő évi világbajnokságra.

 

2011.11.11   Ismét Lóczy-nap

A város gimnáziumában már hosszú évek hagyománya a Lóczy-nap, amely alkalmat ad arra, hogy az intézmény méltón emlékezzen névadójára. Az idén is megkoszorúzták a geológus szobrát, a diákoknak pedig változatos progamokat kínáltak. Ezúttal egykori lóczy-s tanulókat hívtak meg az iskolába, akik ma már sikeres tagjai a társadalomnak.

 

2011.08.31   Tanévkezdés a füredi középiskolákban

A város két középiskolájában összesen 209 kilencedik évfolyamos diák kezdte meg tanulmányait szeptember 1-én. A Lóczyban továbbra is az angol nyelvi tagozat a legnépszerűbb, a Széchényiben pedig már készülnek a vendéglátóipari szakok bevezetésére.

 

2011.05.16   Skype konferencia a Lóczyban

Európa napot tartottak április 16-án a witteni Holzkamp-Gesamtschule-ban, a Lóczy Lajos Gimnázium partneriskolájában. A beszélgetésekbe Skype kapcsolat segítségével a Lóczys diákok is bekapcsolódtak.

 

2011.04.30   Ballagások a füredi középiskolákban

A város két középiskolájából közel kétszáz diák ballagott el szombaton. A Lóczy gimnázium és a Széchényi szakképző tanulói április 30-án vettek búcsút a tanároktól, osztálytársaktól, hétfőn pedig megkezdődött az érettségi is. Idén több mint 142 ezren érettségiznek május 2. és június 28. között országszerte.

 

2011.01.26   Nyelvvizsgahely lett a Lóczy Gimnázium

A Budapesti Műszaki Egyetem nyelvvizsgaközpontjának hivatalos nyelvvizsgahelye lett a Lóczy Lajos Gimnázium. Egyenlőre angolból és németből lehet államilag elismert két nyelvű vizsgát tenni alap, közép és felső fokon az intézményben. A 2011-es tavaszi vizsgaidőszakra február 18-ig lehet jelentkezni.

 

2011.01.24   Edzenek a shotokan karatésok

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek a küzdősportok. A füredi judosok után most a shotokan karatésokhoz látogattunk akiknek Huszár Antal 4 danos Európa bajnok az edzőjük.

 

2010.10.22   Diáknap Lóczyban

Október 22-én a Lóczysoknak nem kellett tanszert vinniük az iskolába, ekkor tartották ugyanis az intézményben a hagyományos diáknapot. A tanulók és tanáraik megemlékeztek iskolájuk névadójáról, érdekes előadásokat hallhattak és vidám programokon vettek részt. A 9. osztályosok persze az elsős avatót várták a legjobban.

 

2010.10.06   Német diákok a Lóczyban

A Lóczy Gimnázium mindig híres volt a magas színvonalú nyelvoktatásról. Az intézménynek több külföldi cserekapcsolata is van. Legutóbb a németországi Nidda városának gimnáziumából érkeztek diákok a Lóczyba.

 

0000.00.00   A klímaváltozásról Németh Lajos meteorológussal

Németh Lajos, a TV2 népszerű meteorológusa tartott előadást a klímaváltozásról, illetve ennek az időjárásra gyakorolt hatásáról. A vetítéssel egybekötött előadás a Lóczy gimnázium 300 diákja hallgatta végig.

 

2010.09.08   Hat új pedagógus a Lóczy-ban

Továbbra is az idegennyelv magas színvonalú oktatását tarják a legfontosabb feladatnak a Lóczy Lajos Gimnáziumban és Idegenforgalmi Szakközépiskolában. Duna Katalin igazgató a Füred Tv-nek elmondta, a saját diákokon kívül szeretnék megszólítani a helyi általános iskolásokat is, továbbá folytatódnak a külföldi testvériskolákkal kötött együttműködések is. Az idén nehéz volt bekerülni az iskolába, hatszoros volt a túljelentkezés.

 

2010.05.01   Ballagások a füredi középiskolákban

Pénteken és szombaton rendezték a ballagási ünnepségeket a füredi középiskolákban. A Lóczyból 59, a Széchényiből 95 tanuló búcsúzott el az intézménytől. Stábunk mindkét ballagási ceremónián részt vett.

 

0000.00.00   FTV Retro: Középiskolai ballagások 1993-ból

Ezen a héten rendezik meg a Lóczy Lajos Gimnáziumban és a Széchényi Ferenc Szakképzőiskolában a ballagási ünnepségeket. Mai retroösszeállításunk is ehhez kapcsolódik, 17 évet repülünk vissza az időben. Az 1993-as képeken bizonyára sok egykori diák ismeri majd fel saját magát és rég nem látott osztálytársait.

 

2010.04.01   A diákok nem akarnak másik kollégiumot

A fenntartó Veszprém Megyei Önkormányzat gazdasági okok miatt össze kívánja vonni Balatonfüred két leánykollégiumát, oly módon, hogy a Lóczys lányok a Széchényi diákotthonában kapnának helyet, így hozzávetőlegesen 3,5 millió Ft-ot tudna megtakarítani. Balatonfüred Város Önkormányzata viszont pedagógiai szempontokra hivatkozva úgy döntött, hogy nem támogatja az összevonást, így a következő tanévben még biztos, hogy külön működik a két kollégium. A középiskolák vezetői és diákjai is különbözőképp vélekednek a tervezett intézmény összevonásról. A végső döntést a Megyei Közgyűlés hozza majd meg.

 

2010.03.25   Számítástechnikai verseny a Lóczyban

A Lóczy Lajos Gimnáziumban évek óta kiemelt óraszámban folyik az informatika oktatása a számítástechnika tagozatos osztályokban. Az intézményben most általános iskolások részére rendeztek szövegszerkesztői versenyt, melyre nemcsak füredi, hanem környékbeli diákok is jelentkeztek.

 

2010.03.11   Német lektor a Lóczy-ban

Már 55 éve folyik a Lóczy Lajos Gimnáziumban a magas szintű nyelvoktatás, jelenleg angolul, németül és franciául tanulhatnak a diákok. Ősztől beindul az orosz nyelv oktatása is. Az iskola fontosnak tartja, hogy alkalmanként a pedagógusok között megjelenjen egy-egy nyelvi lektor is, akik anyanyelvi szinten beszélgetnek a fiatalokkal. Jelenleg egy német gyakornok segíti az oktatást.

 

2010.01.29   Lóczy-s lány sikere a regionális szépségversenyen

A Szépország Rendezvényiroda szervezésében január 16-án a Veszprém Arénában rendezték meg a Nyugat-Magyarország szépe és a Mr. Sarm versenyt, melyen a csopaki Kardos Kinga második helyezést ért el, az internetes közönségszavazáson pedig első lett.

 

2010.01.23   Felvételi a Lóczy Lajos Gimnáziumban

Szombaton írták a központi írásbeli felvételi vizsgákat az általános iskolások matematikából és magyarból. Füreden a Lóczy Lajos Gimnáziumban több mint kétszáz diák adott számot tudásáról. Az eredmények csütörtöktől lesznek megtekinthetők. A gyerekek többsége a matematika vizsgát találta a legnehezebbnek.

 

2010.01.18   Blaha terem a Lóczyban

Emlékszobát avattak a Lóczy Lajos Gimnáziumban, melyben egyrészt a Veszely Pál diákszínpad eddigi fellépéseiről, eredményeiről láthatók dokumentumok, másrészt Blaha Lujza életéről, színházi szerepléseiről tekinthetők meg fényképek. Molnár Sándor tanár úr és a helytörténeti gyűjtemény munkatársai közösen döntöttek arról, hogy a terem Blaha Lujza nevét viselje.

 

2010.01.18   Megjelent a Tempevölgy legújabb száma

Megjelent a Tempevölgy című kulturális művészeti tudományos folyóirat legújabb száma. A lap főszerkesztőjének tervei szerint 2010-ben már postai úton, előfizetéssel is megrendelhető lesz a Tempevölgy, hiszen nemcsak egy szűk elitnek, hanem Balatonfüred minden polgárának szól.

 

2009.11.09   Lóczy napok

A Lóczy Lajos Gimnáziumban nagy hagyománya van a diáknapnak, melyet mindig az intézmény névadójának születésnapja környékén tartanak. Az idei Lóczy-nap kicsit rendhagyó volt, több programot kínált a szokásosnál, hiszen 160 éve született a híres földrajztudós. Pénteken megemlékezéssel kezdődött a Lóczy nap, majd a diákönkormányzat által szervezett színes programok következtek. Hétfőn dr. Kubassek János a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója tartott előadást a diákoknak.

 

2009.10.13   Indiai gyakornok a Lóczyban

Egy 23 éves indiai egyetemista lány volt a vendége hat hétig a Lóczy Gimnáziumnak. Anatara a világ legnagyobb egyetemi szervezetén az AIESEC-en keresztül érkezett Magyarországra.

 

2009.09.17   Tehetséggodozás a Lóczy gimnáziumban

Tehetséggondozó program indult a Lóczy Gimnáziumban német nyelvből. Az intézmény igazgatónője a Pannon Egyetem Germanisztikai Intézetének vezetőjével Prof. Dr. Földes Csabával együtt dolgozta ki azt programot, melynek célja, hogy a német nyelv iránt komolyan érdeklődő diákok a tanórákon kívül is gyakorolhassanak.

 

2009.09.09   Becsengettek a középiskolákban

Ettől a tanévtől mindkét füredi középiskolában új igazgató kezdte meg a munkát, tele tervekkel, új elképzelésekkel. A szakképzőben elindult a rendészeti képzés, a gimnáziumban már 4 nyelvet is tanulhatnak a diákok.

 

2009.06.30   Igazgatóváltás a Lóczy Gimnáziumban

Igazgatóváltás történt a Lóczy Lajos Gimnáziumban. Mahlerné Csángó Mária 10 évig állt az intézmény élén. Augusztus 16-tól őt Hámoriné Duna Katalin követi az igazgatói székben. Érdekesség, hogy mindketten Lóczy-s diákok is voltak.

 

2009.04.30   Ballagások a füredi középiskolákban

Április 30-án elballagtak a végzős diákok a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolából és a Lóczy Lajos Gimnáziumból. Utóbbiból 86-an, az arácsi intézményből 148-an búcsúztak. Ezen a héten már érettségiznek a fiatalok.

 

2009.03.23   Diákolimpiai siker alpesi óriás műlesiklásban

Remekül szerepelt az Ausztriában megrendezett Országos Diákolimpia döntőjében a Lóczy gimnázium első osztályos tanulója. Hoffmann Hanna az alpesi óriás műlesiklásban 16 induló közül, az első helyet szerezte meg. A balatonszőlősi diáklány hét éve kezdte a sportot, versenyszerűen három éve síel. Jelenleg a szombathelyi síklub tagja.

 

2009.03.05   Látogatás a füredi vivóknál

Májusban nagyszabású vívóbajnokságra kerül sor Balatonfüreden. Most látogassanak el velünk a füredi vívó szakosztály edzésre.

 

2008.10.18   Lóczy napok

Idén október 17-én és 18-án rendezték meg a hagyományos diáknapokat a Lóczy Lajos Gimnáziumban. A kétnapos programsorozatban számos vetélkedő, előadás és bemutató várta a diákokat. A legnagyobb izgalommal a 9-esek készültek a Lóczy-napokra, hiszen nekik az elsős avatón kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.

 

2008.09.06   Tablókönyv készül a Lóczyban

Különleges meglepetéssel várja az érdeklő öreg diákokat a Lóczy Lajos Gimnázium és szakközépiskola az ide Lóczy napokon. Várhatóan október közepén jelenik meg az a kiadvány amely az intézmény elmúlt 51 évben végzett nappali tagozatos osztályainak tablóit mutatja be.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT