MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett szerkesztő: Szegő András

Találatok száma: 904

 

2017.06.10   IV. Füred Utánpótlás Labdarúgó Kupa

Negyedik alkalommal rendezett nagyszabású labdarúgó utánpótlás tornát a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club. Az arácsi centrumban rendezett kupán tizenöt csapat több mint félszáz ifjú sportolója vett részt. A rendezvény különlegessége a felvidéki Dunaszerdahely szereplése volt. A szlovák élvonalban szereplő együttes részvételével nemzetközivé vált a Füred Kupa mezőnye.

 

2017.06.09   Újból az NB I/B-ben a füredi sakkcsapat

Egy év kihagyás után visszajutott az NB I/B-s bajnokságba Balatonfüred sakkcsapata. A szezon elején meghatározott célkitűzés ezzel teljesült, az őszi kezdést követően újból nehéz mérkőzések várnak az együttesre a Balaton Szabadidő Központban. A mindent eldöntő két utolsó találkozóról Róka Gábor szakosztályvezetőt kérdeztük.

 

2017.06.03   Bemutatkozott a megújult Fifty-fifty vitorlás

Közeleg a 49. Kékszalag rajtja, a versenyen induló hajók már vízre kerültek és a győzelemre esélyeseken jelentős fejlesztéseket hajtottak részre. A júliusi eseményre a rendezők közel hatszáz vitorlást és három ezer sportolót várnak. A korábbi győztesek közül most a Józsa Márton által kormányzott Fifty-Fifty kétárbocos katamarán mutatkozott be a napokban megtartott sajtótájékoztatón.

 

2017.05.25   Bajnok lett a BKSE serdülő csapata

Ragyogó eredménnyel 30 mérkőzésből 27 győzelemmel végzett az első helyen a kiemelt serdülő kézilabda bajnokságban a BKSE csapata. Az utolsó hazai mérkőzésen a már bajnoknak számító füredi fiatalok a rivális Pick Szeged együttesét fogadták és ezúttal is győztesen hagyták el a pályát.

 

2017.05.27   Szezonzáró a füredi kézilabdázóknál

Hatodik helyen zárta az évet a BKSE felnőtt kézilabda csapata. A szezonzárót a játékosok mellett megtisztelték az egyesület szponzorai és a B közép lelkes képviselői is. Az évzáron elhangzott, a helyezés megfelel a várakozásoknak és a realításoknak, de egy kis szerencsével talán előbbre is végezhetett volna csapat.

 

2017.05.27   Vízilabda torna a városi uszodában

Meghívásos tornán vettek részt a füredi vízilabdázók a városi uszodában. A vendég pápaiak mellett Mohácsról érkeztek fiatal pólósok és kellemes meglepetésként a mérkőzések szünetében a helyi szinkronúszó csapat is bemutatkozhatott a közönségnek.

 

2017.05.17   Előzetes a 18. Harley Open Road Fesztiválról

A Harley - Davidson 18. alkalommal rendezi meg Alsóörson Közép - Európa legnagyobb motoros fesztiválját. A június 7-én csütörtökön kezdődő rendezvényen a különböző motor csodák és kiváló zenekarok mellett a legfőbb atrakció továbbra is a szombati motoros felvonulás lesz.

 

2017.05.21   Kerékpáros Oxigén-túra eredményhirdetés

Közel 300-an vettek részt a 4. kerékpáros Oxigén-túrán. A több települést érintő rendezvényt követően a vasárnap Balatonfüreden tartott díjkiosztón a legkitartóbbak értékes ajándékokat vehettek át.

 

2017.05.16   Olimpiai bajnokot ünnepeltek Balatonfüreden

A római olimpián arany érmet nyert Horváth Zoltánt, Balatonfüred díszpolgárát köszöntötték a városházán. A kiváló kardvívó füreden született, később Budapesten folytatta pályafutását. Számos bajnoki címmel rendelkezik többszörös magyar, európai és világbajnok.

 

2017.05.10   6 napos ultramaraton a füredi kempingben

Svéd győzelem született a 7. füredi ultramaraton versenyen. A második és harmadik helyen magyar illetve francia befutó végzett. Az esemény nemzetközi jellegét mutatja, hogy az első hat helyen hat különböző nemzet sportolói képviselték hazájukat.

 

2017.05.06   Ballagás a füredi bencés iskolában

Hatvan diáktól búcsúzik a balatonfüredi Szent Benedek középiskola a tanév végén. Ennyien ballagtak el a szombaton megrendezett ünnepségen. A tanulók végigvonultak az iskola udvarán, majd meghallgatták az igazgató és a főigazgató szavait. Ezekben a napokban már az érettségi is elkezdődött, több tanulóra pedig szakmai vizsga vár.

 

2017.05.06   Ballagás a Lóczy gimnáziumban

84 diák búcsúzott el a hétvégén a Lóczy gimnáziumtól, azoktól a pedagógusoktól, akik éveken át tanították őket. A ballagásnak szimbolikus jelentése is van, hiszen a végzősök nemcsak az iskolájuktól, hanem eddigi életüktől is búcsút vesznek, egy korszak lezárul, amely után új élet vár rájuk. A ballagás egyben a gyermekkor végét és a felnőtté válás kezdetét is jelképezi, erről beszéltek stábunknak a végzős diákok szombaton.

 

2017.05.07   BFC - ZTE női labdarúgó mérkőzés összefoglaló

A végső helyezések szempontjából hat pontos találkozót játszott a hétvégén a BFC női labdarúgó csapata. Azt alsóházi rangadón a füredi lányok a Zalaegerszeg együttesét fogadták a városi stadionban. A vendégek a mérkőzés előtt egy ponttal előzték meg a Balaton-parti csapatot így két fordulóval a zárás előtt mind a két együttes számára fontos volt a három pont megszerzése a 12 csapatos NB II-es bajnokságban.

 

2017.04.29   BFC - Pápa Perutz labdarúgó mérkőzés összefoglaló

Vendég győzelemmel zárult a megyei labdarúgó bajnokság rangadója. Az első helyen álló Balatonfüred a nagy rivális pápai együttest fogadta és hat fordulóval a szezon záró előtt mind a két csapatnak létfontosságú volt a három pont megszerzése.

 

2017.04.22   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

34. alkalommal ültek asztal mellé Balatonfüreden az ország több pontjáról érkező fiatalok a Dr. Dibusz Lászlóról elnevezett sakk emlékversenyen. Ez a torna főképpen a legfiatalabbaknak az úgynevezett pöttömöknek szól, de az utóbbi években a felnőttek is szívesen csatlakoznak a mindig népes mezőnyhöz.

 

2017.05.01   II. Balaton Mountainbike Maraton kerékpárverseny

A tavalyi sikeres versenyt követően ebben az évben is Füreden rendezték a Balaton Mountainbike Maratont. A távok és a helyszín nem változott, továbbra is 25 és 50 km-en indulhattak a résztvevők.

 

2017.04.21   Bajnok lett a BKSE ifjúsági kézilabda csapata

A hibátlan mérlegét a Budakalász ellen is megőrző balatonfüredi ifjúsági kézilabda csapat két fordulóval a vége előtt már megnyerte az NB I-es bajnokságot. Kárpáti Krisztián tanítványainak következő célja nem lehet más: százszázalékos teljesítménnyel zárni az évadot.

 

2017.04.21   BKSE - Budakalász NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

A végső helyezések szempontjából az év talán legfontosabb mérkőzését játszotta a hétvégén a BKSE kézilabda csapata. Az újonc vendég Budakalász együttese nem kis meglepetésre a kezdeti nehézségeket követően remekül helytállt a bajnokságban.

 

2016.04.23   Tavaszi maraton futóverseny Balatonfüreden

Idén is megrendezték a Generáli Word Run elnevezésű maraton futóversenyt Balatonfüreden, melyen az előző évekhez képest rekordszámú nevező állt rajthoz. Vasárnap délelőtt négy táv várt a futókra, a legrövidebb 6,5 kilométer, míg a leghosszabb és egyben a leg emberpróbálóbb a 42 kilométeres maratoni táv volt.

 

2017.04.11   Rali siker Miskolcon

A miskolci versennyel útjára indult a hét futamosra tervezett magyar rali bajnokság. A füredi színeket akárcsak az elmúlt években most is az Osváth Péter-Suba Ákos-Mitsubishi EVO IX hármas képviselte. A fiúk számára a végső cél továbbra sem változott, dobogó a kategóriában és beleférni az első tízbe az összetettben.

 

2017.03.30   Bemutatkozik a Balatonfüredi Úszó Egylet

A vízilabdázók és a szinkron úszók mellett természetesen az úszók is birtokba vették a nemrég épült balatonfüredi városi uszodát. A 2016-ban alakult Balatonfüredi Úszó Egylet március óta tartja edzéseit a létesítményben. Az egyesület célja az úszás népszerűsítése mellett a tehetségek kiemelése és a versenyzési lehetőségek biztosítása.

 

2017.04.01   BKSE - Balmazújváros kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BKSE kézilabda csapata. A vendég Balmazújváros utolsó előttiként érkezett Balatonfüredre, így nem csoda, hogy mindent egy lapra téve próbált pontot vagy pontokat szerezni, míg a fürediek továbbra is az első hatba várják a csapatukat.

 

2017.04.01   Horgász közgyűlés Balatonfüreden

Szombat délelőtt tartotta éves közgyűlését a Balatonfüredi Horgász Egyesület. A résztvevők négy napirendi pontot tárgyaltak, többek között meghallgatták az elnöki és a bizottsági beszámolókat majd javaslatokat tettek a jövő évi munkatervben.

 

2017.04.02   Sikeres a füredi röplabda utánpótlás

Két évvel a megalakulása után első jelentős sikerét érte el a Szent Benedek iskola serdülő röplabda csapata. A lányok a füredi és a békéscsabai osztályzót követően bejutottak a Szalayné Sebők Éva leány Országos Serdülő Bajnokság döntőjébe. Nem mellesleg megnyerték az NB II-es bajnokság nyugati csoportját.

 

2017.03.26   X. Balaton Szupermaraton

Négy nap, valamivel több mint 190 megtett kilóméter, és 2400 lelkes résztvevő, ez jellemezte a X. Balaton Szupermaratont. Az évek folyamán egyre nőttek a választható betétszámok, de a fő attrakció továbbra is a négy napos tókerülő verseny volt.

 

2017.03.12   BSC - Nagyatád NB II-es sakk mérkőzés

A vasárnapi Nagyatád elleni sakk mérkőzés eredménye lényegében már nem befolyásolhatta a füredi csapat helyezését az NB II-es bajnokságban, ennek ellenére a dobogó legfelső fokán álló hazaiak nem vették félvállról a találkozót. Az egykor szebb napokat megélt vendégcsapat jelenlegi harmadik helye is óvatosságra intette a Balaton-parti sakkozókat. A szoros végeredmény nem volt véletlen.

 

2017.03.01   BKSE - Mezőkövesd NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzés

Hazai pályán fogadta a tabella utolsó helyén álló Mezőkövesd kézilabda csapatát a BKSE. Ennek ellenére nem várt könnyű mérkőzés a fürediekre, a vendégek az elmúlt fordulóban meglepetésre legyőzték a sokkal esélyesebb Csurgó együttesét. A pontszerzés mindkét együttes számára létfontosságú volt.

 

2017.03.05   Szent Benedek Röplabda Akadémia - Kalocsa NB II -es női röplabda mérkőzés összefoglaló

A helyezések alapján borítékolható volt a füredi győzelem a Kalocsa elleni női röplabda mérkőzésen. A füredi lányok továbbra is nagy harcban állnak az NB I-be való jutásért, de ehhez minden mérkőzésüket nyerniük kellene. A látottak alapján a vasárnapi találkozón ehhez megtették az első lépéseket.

 

2017.02.21   Jégvitorlás Európa-bajnokság Balatonfüreden

13 év után rendeztek jégvitorlás Európa-bajnokságot Balatonfüreden. A DN hajóosztályban 16 nemzet 124 versenyzője állt rajthoz. A kétnapos erőpróbán végül lengyel győzelem született.

 

2017.02.25   Komló - BKSE NB I-es kézilabda mérkőzés összefoglaló

Harminc gólt szerzett idegenben a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda csapata a szombati bajnoki fordulóban. A komlói mérkőzés első felében még tartották magukat a hazaiak, de a fordulás után a vendégek magabiztos játékkal megérdemelten szerezték meg a két pontot.

 

2017.02.18   Bravúros füredi győzelem a sedülő röplabda bajnokságban

Balatonfüreden rendezték az országos serdülő röplabda bajnokság C-3-as csoportjának nyitó mérkőzéseit. Az arácsi gimnázium tornatermében az első körben a vendéglátó Szent Benedek Röplabda Akadémia a Békéscsaba, a Szeged, és a Tatabánya hasonló korosztályú lánycsapatait fogadta. A késő estig tartó tornán remek füredi siker született.

 

2017.02.15   Csere Bence a vívó válogatottban

Országos szinten is a legjobbak között jegyzik az SZ-L Bau Balaton Vívóklubot. Az elmúlt év szép sikerekhez a balatonfüredi sportolók is hozzájárultak, Csere Bence személyében válogatott versenyzőt is adott a füredi szakosztály.

 

2017.02.10   Átadták a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetéseket

Balatonfüred ismét elismerte a város legeredményesebb sportolóit és sportvezetőit. Az ünnepélyes eseményt a Balaton Szabadidőközpont panoráma termében tartották, ide várták a 2016-os év legjobbjai.

 

2017.02.12   Balatonfüred - Szentlőrinc NB II-es sakk mérkőzés

Holtversenyben az első helyen várta a vasárnapi NB II-es sakk mérkőzést a BSC. A vendég Szentlőrinciek eddig meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak, így a mezőny közepén helyet foglaló vendégekkel szemben elvárható volt a hazai győzelem.

 

2017.02.11   Orosháza - BKSE NB I-es kézilabda mérkőzés összefoglaló

Orosházán játszotta első tavaszi bajnoki mérkőzését a Balatonfüredi KSE, amely ugyan esélyesebb volt vetélytársánál, idegenben mégsem mehetett biztosra. Ahhoz, hogy az élmezőnybe maradjanak a fürediek számára rendkívül fontos lett volna a pontszerzés, míg a hazaiak a tömör közép mezőnyből szerettek volna feljebb lépni.

 

2017.02.03   A Szent Benedek iskola szalagavatóján

63 végzős tanulóra tűzték fel osztályfőnökeik a középiskolai évek végét szimbolizáló kék szalagot, a Szent Benedek iskola szalagavató bálján. Közülük húszan tesznek majd tavasz végén szakmai vizsgát, a többiek az érettségire készülnek. Találkoztunk olyan diákkal, aki a tanult szakmájában fog elhelyezkedni, de sokan úgy tervezik, hogy felsőfokú oktatási intézményekben folytatják ősszel.

 

2017.02.06   A szinkronúszók edzésén

A füredi vízilabdázókat követően most kérem ismerkedjenek meg a helyi szinkronúszók csapatával. A látványos, de igen összetett mozgást igénylő sportág két éve honosodott meg Balatonfüreden, majd egy kissé hányatott időszakot követően az úszó szakosztály is beköltözött az újonnan átadott városi uszodába.

 

2017.02.04   BKSE - Komló Magyar Kupa kézilabda mérkőzés összefoglaló

A legjobb négy közé jutás volt a tét a BKSE számára a pénteki Magyar Kupa mérkőzésen. A fürediek a bajnokság középmezőnyében helyet foglaló Komló együttesét fogadták az évad első hivatalos mérkőzésén.

 

2017.02.04   Újra a pályán a füredi labdarúgók

Egy pontos előnnyel várja a tavaszi bajnoki rajtot a megyei bajnokságban a BFC labdarúgó csapata. A fürediek mellett a nagy rivális pápaiak sem mondtak le a feljutásról, így a folytatásban is nagy küzdelem várható a bajnoki pontokért. Aki a dobogó legfelső fokán akar végezni annak hibátlanul kell teljesíteni, és ezzel tisztában vannak Balatonfüreden.

 

2017.01.31   Fazekas Nándorral a kézilabda világbajnokságról

A francia válogatott nyerte a hazai földön megrendezett januári férfi kézilabda világbajnokságot. A magyar csapat soraiban Fazekas Nándorral a 7. helyen végzett, megelőzve több éremesélyes válogatottat. A mutatott játék alapján a helyezés jónak mondható, de ahhoz hogy a csapat előbbre léphessen és utolérhesse az élmezőnyt jelentősen gyorsulnia kellene a játékának- mondta többek között a válogatott kapusa.

 

2017.01.28   Közel kétszáz kilós disznót vágtak az arácsiak

A településrész apraja nagyja kíváncsi volt szombaton a disznóvágásra Arácson. A sült hús, kolbász és hurka mellett forralt borral és teával várták az érdeklődőket. Az "arácsi vérengzést" még Kutas Árpád képviselő indította útjára, halála után az Arácsért Alapítvány ápolja a hagyományt. Este bállal zárult a fárasztó nap.

 

2017.01.31   Otthonra találtak a füredi vízilabdázók

Sokáig kellett várni rá de megérte - ez volt az egyöntetű véleménye azoknak a fiatal sportolóknak akik a januári nyitást követően birtokba vették a városi uszodát. Hétköznapokon a kora délutáni órákban úszók, szinkron úszok és vízilabdázók gyakorolnak, a közeljövőben megkezdődhet az óvodai és az iskolai úszásoktatás is. Kameránkkal a vízipólósok edzésén jártunk.

 

2017.01.21   Kispályás teremlabdarúgó torna Balatonfüreden

Ebben az évben 23 együttes nevezett a balatonfüredi téli teremlabdarúgó tornára. A januári közepéig tartó selejtezőket követően a csapatok három osztályban folytatták a mérkőzéseket. A találkozókra a hétvégeken kerül sor a Balaton Szabadidő Központban.

 

2017.01.20   Pályán a BKSE kézilabdázói

Január első hetében kezdte meg a felkészülést a tavaszi rajtra a BKSE férfi kézilabda csapata. Kezdetben kissé foghíjas volt a létszám, többen különböző válogatottakban szerepeltek, de mára helyre állt a rend az egyedüli hiányzó Fazekas Nándor aki eddig jól teljesített a franciaországi világbajnokságon. A őszi szezonról és az együttes előtt álló feladatokról Csoknyai Istvánt a csapat edzőjét kérdeztük.

 

2017.01.23   Szédítő sebességgel a jégen

Jó pár éve nem volt ilyen kegyes az időjárás a Balatonon a jégvitorlázóknak. Hol a megfelelő jégvastagság, hol a nélkülözhetetlen szél hiányzott. De ebben az évben végre helyre állt a rend, minden körülmény adott a vitorlázásra és ahogy azt majd hallani fogják hosszú idő óta versenyek megrendezésére is sor kerülhet a tavon.

 

2017.01.14   Gyermek labdarúgó torna Füreden

Negyedik alkalommal rendeztek kispályás labdarúgó tornát a legfiatalabbak számára a balatonfüredi szabadidő központban. A Füred Kupán az U-7 és U-9-es korosztályok léptek pályára, szerencsére a mostoha időjárási körülmények ellenére csak egy csapat nem érkezett meg az egész napos rendezvényre.

 

2017.01.11   Látogatóban a füredi ökölvívóknál

Kis egyesület, 15-20 fős létszám és kemény munka, ez jellemzi évek óta a Balatonfüredi Box Clubot. Egy sikeres évet követően 2017-ben is akad majd bőven feladat az ökölvívók számára. Megmérettetik magukat a felnőtt magyar bajnokságban és a diákolimpián is. Szerdán a téli felkészülés pillanatait örökítettük meg.

 

2017.01.08   Utazhat a világbajnokságra a junior kézilabda válogatott

Remekül szerepelt a bécsi világbajnoki selejtezőn a junior férfi kézilabda válogatott. A csoportban megszerzett első hely az jelenti, hogy Gyurka János tanítványai ott lehetnek a nyári algériai vb-n. A magyar csapatban öt balatonfüredi játékos is helyet kapott akik összességében 30 góllal járultak hozzá a torna sikeréhez.

 

2016.12.09   BKSE-Szeged kézilabda-mérkőzés

Átrobogott vetélytársa a Balatonfüredi KSE-én, amely elég gyenge napot fogott ki a férfi kézilabda NB I-ben péntek este.

 

2016.12.11   BSC - Pécs NB II-es sakk mérkőzés

Fontos találkozó várt a füredi sakkozókra a hétvégén. A vendég pécsiek elleni nagyarányú győzelem a dobogó legfelső fokát jelenthette az NB II-ben. A hazaiaknál mindenki játékra jelentkezett, így igazolódott a papírforma.

 

2016.12.02   Gálfi Dalma közel a TOP 100-hoz

A TOP 100-ba kerülés a célja Gálfi Dalma teniszezőnek, aki a napokban a tokiói keménypályás tornán a döntőig menetelt és ott csak a világranglista 24. helyezettje, Csang Suaj tudta megállítani. A füredi sportoló jelenleg itthon készül a soron következő versenyekre és persze a jövő évi érettségire.

 

2016.12.03   Szent Benedek Balatonfüred - VESC női röplabda mérkőzés összefoglaló

Utolsó hazai mérkőzését játszotta szombaton a Szent Benedek női röplabda csapata. A vendég veszprémi egyetemistáknak a helyezések alapján nem sok esélye volt a szomszédvári találkozón, és ezúttal igazolódott is a papírforma.

 

2016.12.02   Tatabánya - BKSE NB I-es kézilabda mérkőzés összefoglaló

Rangadót játszott a hétvégén a BKSE kézilabda csapata. A fürediek a nagy rivális Tatabánya együtteséhez látogattak, és ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek feltétlenül hibátlan játékra lett volna szükségük.

 

2016.11.27   CYEB Budakalász - BKSE kézilabda mérkőzés összefoglaló

A hétvégén Budakalászon vendégszerepelt a BKSE kézilabda csapata. Kemény, nehéz mérkőzés várt a füredi csapatra az újonc otthonában, a vendéglátók eddig remekül szerepelnek a bajnokságban, hazai pályán csak a két élcsapat a Szeged és a Veszprém tudta őket legyőzni.

 

2016.11.25   Két új kézilabdázó a BKSE keretében

Az elmúlt napokban két új kézilabdázóval bővült a BKSE NB I-es kerete. Balátlövő posztra érkezett a szerb Miljan Ivanovic, míg kapus poszton a szintén szerb születésű, jelenleg a montenegrói válogatottban szereplő Radivoje Ristanovic erősíti a füredi színeket.

 

2016.11.19   BKSE U23 - Telekom U23 NB I-B kézilabda mérkőzés összefoglaló

Magabiztos győzelmet arattak a veszprémi juniorok a balatonfüredi NB I-B kézilabda találkozón. A mérkőzés első felében még tartotta magát a fiatal füredi csapat, de végül kidomborodott a nagyobb tapasztalat és játéktudás.

 

2016.11.15   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

Ezúttal is szikrázó csatát vívott egymással a balatonfüredi és csurgói csapat a férfi kézilabda NB I-ben, mégsem született szoros eredmény.

 

2016.11.20   Szent Benedek - SZoESE női röplabda mérkőzés összefoglaló

Újabb rangadót láthattak a nézők az arácsi gimnázium tornatermében. Ezúttal a Szent Benedek Gimnázium női röplabda csapata a szombathelyi egyetem együttesével mérkőzött az NB II bajnokságban. Mindkét alakulat számára fontos volt a találkozó hiszen azonos pontszámmal állnak a dobogó második illetve harmadik fokán.

 

2016.11.13   BSC - Komló sakk mérkőzés összefoglaló

Vasárnap délelőtt a Komló sakk csapatát fogadták a fürediek a városi sportcsarnokban. Ahhoz, hogy a hazaiak továbbra is az NB II élmezőnyében maradjanak feltétlenül szükségük volt a győzelemre, lehetőleg minél nagyobb arányban. Ezúttal beigazolódott a papírforma a balatonfüredi sakkozók hozták a kötelezőt.

 

2016.11.05   BFC - Tihany labdarúgó mérkőzés összefoglaló

Sokan voltak kíváncsiak szombaton a szomszédvári labdarúgó derbire, nem csoda hiszen legutóbb 16 évvel ezelőtt találkozott egymással a két csapat bajnoki mérkőzésen. A BFC veretlenül vezeti a tabellát, míg a tihanyi csapat újoncként remekel.

 

2016.11.07   Ifjúsági röplabdások a Szent Benedek Gimnáziumban

Egyre népszerűbb Balatonfüreden a női röplabda. A felnőtt csapat az NB II-es bajnokság élmezőnyéhez tartozik, míg az idei szezontól utánpótlás és ifjúsági csapattal bővült az egyesület. A létszámnövekedéshez nagyban hozzájárult, hogy a Szent Benedek Gimnázium sporttagozatos osztályt indított, ahová a jövőben továbbra is várják a különböző csapat és egyéni sportot kedvelő fiatalok jelentkezését.

 

2016.10.29   BKSE-Cegléd kézilabda-mérkőzés

Nagyot csatázott egymással a Balatonfüredi KSE és a Cegléd a kézilabda NB I-ben. A végeredmény nem tükrözi hűen a találkozó képét.

 

2016.10.18   Logikai vetélkedő a Radnóti iskolában

Ebben az évben 46 csapat több mint 140 tanulója vett részt a Radnóti iskolában megrendezett logikai versenyen. A különböző feladatok megoldására egy óra állt a diákok rendelkezésére, akik hármas csoportokban vághattak neki a számukra ismeretlen feladatok megoldásának.

 

2016.10.22   Szent Benedek - Közgáz NB II-es röplabda mérkőzés összefoglaló

Bajnoki röplabda mérkőzést rendeztek a hétvégén az arácsi sportcsarnokban. A Szent Benedek iskola két csapata a budapesti Közgáz együttesét fogadta és a felnőttek mellett a fiatalok is remekeltek.

 

2016.10.19   Új helyszínen a füredi judósok

Az Eötvös iskola után az őszi szezontól a Református iskola tornatermében tartják edzéseiket a füredi judósok. A kép nem változott, a sportág hagyományaihoz méltó fegyelemmel és kitartással végzik a gyakorlatokat már a legkisebb korosztályokban is.

 

2016.10.13   Fut a Füred a Tagore sétányon

Az is lehetne a szlogen, hogy ha október akkor Fut a Füred. 26. alkalommal rendezték meg a Tagore sétányon a hagyományos őszi futóversenyt amelyen az óvodásoktól a felnőttekig bárki indulhatott.

 

2016.10.18   Újra a dobogón a Magyar Rali bajnokságban

Továbbra is versenyben van a dobogóért vívott küzdelemben az Osváth-Nemes rali páros. Az utolsó két futam közül a füredi pilóta csak a kassaival volt elégedett, a végső döntés a befejező ózdi versenyre maradt.

 

2016.10.08   BFC - Gyulafirátót megyei labdarúgó mérkőzés összefoglaló

Nem sok esélyt hagyott a BFC a vendég Gyulafirátót csapatának a hétvégi megyei bajnoki labdarúgó mérkőzésen. A hazaiak esélyeshez méltóan léptek pályára, és az első félidő némileg kiegyenlített játékát követően a második játékrészben gyorsan eldöntötték a találkozó sorsát.

 

2016.09.30   BKSE - Komló kézilabda mérkőzés

A fürediek számára nem várt eredmény született a Komló elleni hazai kézilabda mérkőzésen, amely az utolsó percig nyitott volt, ráadásul a vendég csapatnak a győzelemre is megvolt az esélye.

 

2016.10.02   Mol-TBS Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny

16. alkalommal rendezték meg Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásversenyt amelyen ebben az évben 11 hajó állt rajthoz. A speciális 8 méteres hajók egyedül történő irányitása nem kis feladat, erre csak a legfelkészültebb vitorlázók vállalkoznak.

 

2016.09.30   Sárkányhajósok sikere Rómában és Moszkvában

A balatonfüredi sárkányhajósok az utóbbi időben nemcsak a hazai vizekről szállítják a jó eredményeket, hanem a világversenyeken is remekül szerepelnek. A 2010-ben alakult egyesület versenyzőit többek között a külföldi versenyekről kérdeztük.

 

2016.09.21   BFC - Tiszakécske Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés

A legjobb 64 közé jutásért a Tiszakécske együttesét fogadta a Magyar Kupában a BFC. Az egykor szebb napokat megért vendégek jelenleg a második helyen állnak a Bács-Kiskun megyei labdarúgó bajnokságban.

 

2016.09.17   BKSE-Orosháza kézilabda-mérkőzés

Gyengén játszott a Füred, de Fazekas hajrábeli bravúrjai és a cseh légiós elképesztő teljesítménye meghozta az első sikert a kézilabda NB I idei szezonjában. Nyilatkozatokkal!

 

2016.09.21   Iskolai teniszoktatás a Petőfi Sportkörnél

Egy új, és remélhetőleg hosszútávú kezdeményezés részesei lehetnek a balatonfüredi általános iskolák alsó tagozatos tanulói a Petőfi Sportkör segítségével. A kiserdei teniszpályákon megkezdődött a rendszeres teniszoktatás, amelyen első alkalommal a református iskola diákjai vettek részt.

 

2016.09.10   Balatonman triatlon verseny

A hétvégén Balatonfüredre látogatott a triatlon versenyzők népes mezőnye, hogy kihasználva a remek időjárást próbára tegyék erejüket és kitartásukat. A legkeményebbek számára a távok, 3.8 km úszás, 180 km kerékpár és végül levezetésként 42 km futás. A verseny rajtjára ezúttal a Füred Kempingben került sor.

 

2016.09.10   Európa Kupa vitorlás verseny Balatonfüreden

A hétvégén két jelentős utánpótlás regattát is rendezett a Balatonfüredi Yacht Club. A Laser Európa kupán és az utánpótlás ranglista versenyen az időjárás mostohán bánt a résztvevőkkel, jelentősen megnehezítette a versenyzők és a rendezők dolgát.

 

2016.09.10   Évadnyitó füredi sakkozóknál

Nehéz éven vannak túl a balatonfüredi sakkozók. Az elmúlt szezonban a lényegesen megerősödött NB I B-ben induló csapat nem tudta kiverekedni magának a bent maradást, így ebben az évben újból az NB II-es bajnokságban ülnek majd asztalhoz a füredi sportolók.

 

2016.09.02   Érdi Máriával a riói olimpiáról

Remek eredménnyel zárta a riói olimpiát a vitorlázó Érdi Mária. A Tihanyi Hajós Egylet versenyzője a 10 futamot követően összesítésben az előkelő 14 helyen végzett.

 

2016.07.30   Nemzetközi női labdarúgó torna Balatonfüreden

Negyedik alkalommal rendeztek nemzetközi női labdarúgó tornát Balatonfüreden. A két napos rendezvényen a magyar válogatott mellett a román, a szerb, és a fehérorosz nemzeti tizenegy lépett pályára.

 

2016.07.22   Brazíliába utazó vitorlázókat köszöntöttek Balatonfüreden

Egy nappal az Anna-bál előtt az Anna Grand Hotel dísztermében búcsúztatták a riói olimpiára készülő vitorlázókat. Az idei ötkarikás játékokon három magyar versenyző Berecz Zsombor, Éri Mária és Vadnai Benjamin képviseli majd a sportágat, közülük ketten Veszprém megyei sportolók.

 

2016.07.25   Indul a felkészülés a kézilabdásoknál

Erőnléti edzésekkel kezdte a felkészülést a szeptemberi bajnoki rajtra és a nemzetközi szereplésre a BKSE kézilabda csapata. Többen távoztak az együttestől, de három új játékos már a kerettel készül - mondta el a Füred Tv-nek Csoknyai István vezetőedző.

 

2016.07.15   Fiatal kapusok edzőtábora Balatonfüreden

25 ifjú kapus tehetségnek tartottak egyhetes edzőtábort Balatonarácson. A Fülöp Márton nevét viselő tábor méltő emléket állít a 32 éves korában súlyos betegségben elhunyt egykori válogatott kapusnak.

 

2016.07.17   Tizenkettedszer nyerte meg Litkey Farkas a Kékszalagot

Nem volt szokványos az idei Kékszalag, melynek rajtjára csütörtök reggel 9 órakor került sor a balatonfüredi móló előtti vízterületen. Az időjárás kemény próbára tette a vitorlázókat, akik ennek ellenére jól helytálltak, a 480 induló közül több mint 400-an teljesítették is a távot. Ebben az évben nem született rekord, de Litkey Farkas tizenkettedik győzelme minden elismerést megérdemel.

 

2016.07.09   "Mozdulj Balaton!" strandi szabadidősport rendezvény

Ebben az évben is megmozdul a magyar tenger: idén nyáron is megrendezik a "Mozdulj Balaton!" strandi szabadidősport rendezvény sorozatot. A szervezők 34 településen, közöttük Balatonfüreden várják a mozogni vágyókat.

 

2016.07.07   Készülnek a vitorlázók a Kékszalagra

Egy héttel a rajt előtt javában tart a felkészülés a 48. Kékszalag versenyre. A hajókon a legénység az utolsó simitásokat végzi, mindenki izgatottan várja a csütörtöki rajtot.

 

2016.07.01   Éjszakai futóverseny Balatonfüreden

Negyedik alkalommal rendezték meg az I Love Balaton éjszakai futó versenyt Füreden. A kezdeti ötszázas létszám mára már elérte a kétezret, az indulók nyolc kategóriában és két távon 10 valamint 20 kilométeren versenyeztek.

 

2016.07.01   Megérkeztek a készenléti rendőrök a Balatonhoz

Húsz készenléti rendőr kezdte meg a szolgálatot a Balaton északi partján. Balatonfüred mellett Balatonalmádiban és Tapolcán is vigyáznak majd a közbiztonságra, a nagyobb közlekedési csomópontoknál motoros szolgálatot is ellátnak. A népszerű turisztikai helyszíneken mindenütt meghatározó a biztonság, amelynek fenntartása továbbra is kemény feladat a rendőrség számára.

 

2016.06.27   48. Kékszalag Nagydíj sajtótájékoztató

Közel 600 hajó indulását várják a rendezők a 48. ERSTE WORLD Kékszalag Nagydíjon. A légvonalban 155 km-es táv megtételére 48 óra áll rendelkezésre a Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Keszthely - Balatonfüred útvonalon. A jelenlegi gyorsasági rekordot a Józsa Márton kormányozta Fifty - Fifty katamarán tartja. 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt értek célba.

 

2016.06.25   Sárkányhajó Roadshow Balatonfüreden

Hatodik alkalommal rendezett látványos sárkányhajó versenyt Balatonfüreden a Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás Sport Egyesület. A szombati rendezvényre a profi sárkányosok mellett, baráti társaságok és iskolák jelentkezését is várták a szervezők.

 

2016.06.25   SMASH röplabda torna a Kisfaludy strandon

Ebben az évben is három fordulót rendeznek a strandröplabda szerelmeseinek. A nyílt kategóriában az igazolt játékosok mellett a szabadidős és hobbi röpisek is indulhatnak, az amatőrök mezőnye mindenki számára nyitott. A két helyszín a régi, Balatonfüreden a Kisfaludy strand, míg Zánkán az Erzsébet Üdülőközpont.

 

2016.06.16   A Magyar Úszás Napja Balatonfüreden

Negyedszer rendezték meg Balatonfüreden a Magyar Úszás Napját, amelynek hagyományosan fő attrakciója a profi nyíltvizí úszok 10 kilométeres versenye. A világelít, ha csak egy napra is a Balaton partjára költözött, hogy az olimpia előtt még utoljára felmérje erejét. A rendezvényen ezúttal nem csak profik úszhattak, a verseny zárásaként minden nevező kipróbálhatta a zárt világbajnoki pályát.

 

2016.06.17   Vívó Olimpici 2016 Balatonfüreden

006 óta rendeznek Olimpici vívó versenyeket Magyarországon. A fiatal párbajtőrözők harmadik alkalommal érkeztek a hét végén Balatonfüredre, ahol is a nevezések alapján a hat nap alatt több mint 1000 sportoló léphetett pástra. Az SZ-L Bau Balaton Vívóklub 24 versenyzővel képviseltette magát és szép eredménnyel zárta az utánpótlás bajnokságot.

 

2016.06.08   Diáksportolók köszöntése

Az országos és a megyei versenyeken előkelő helyezést elérő diáksportolókat köszöntöttek a Balaton Szabadidő Központban. A három általános iskola és a két gimnázium több mint 200 tanulója mellett emlékéremmel köszönték meg a felkészítő tanárok és edzők munkáját is.

 

2016.06.11   Veszprém rali

A Skoda Fábiával induló Herczig Norberték nyerték a 23. Veszprém-ralit. A füredi Osváth - Nemes páros ezúttal is az élmezőnyben végzett, összetettben a tizenegy, míg saját kategóriájukban a harmadik helyen zárták a tizenkét gyorsasági szakasszal megrendezett két napos versenyt.

 

2016.06.05   BFC - Mosonmagyaróvár labdarúgó mérkőzés összefoglaló

Lejátszotta a bajnoki szezon utolsó mérkőzését a BFC NB III-as labdarúgó csapata. A vasárnap vendégként pályára lépő Mosonmagyaróvári TE együttese az eredménytől függetlenül már feljutott a másodosztályba, míg a kieső helyen végző fürediek sorsa még nem dőlt el.

 

2016.05.27   Szezonzáró a BKSE felnőtt kézilabdázóinál

Szezonzárót tartottak a BKSE felnőtt kézilabdázói. A csapat jó évet zárt, a bajnokságban és a kupában teljesítette az elvárásokat. A nyári szünetet követően újból indulhat az EHF kupában, míg a bajnokságban továbbra is az első hat hely megszerzése lesz a cél.

 

2016.05.31   Utánpótlás képzés a Balatonfüredi Yach Clubban

Néhány napon belül befejeződik az a program amelyet a Balatonfüredi Yach Club a város általános iskoláival közösen hozott létre. A cél a következő versenyző generáció kinevelése, és hosszú távon a nappali tagozatos iskolai rendszerű képzés beindítása a vitorlázó sportban.

 

2016.05.31   Vajda Katalin kiállítása

Kizárólag új olaj és akvarell festményeket láthat a közönség Vajda Katalin kedden megnyílt kiállításán. A művész nem tagadja, eddig nem találta meg végső stílusát, a mai napig kísérletezőnek tartja magát, mostani tárlata is erre bizonyíték. "Technikák találkozása" a kiállítás címe, a művész olyan kísérletben fogott, amibe eddig csak kevesen. Ugyanazon képet, vagy annak egy kiragadott részletét két festéktípussal is elkészítette.

 

2016.05.13   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

Kemény küzdelemben biztosította be bajnoki negyedik helyezését a BKSE kézilabda csapata. A fürediek az utolsó hazai mérkőzésen a nagy rivális Csurgó együttesét fektették két vállra.

 

2016.05.14   Bozsik-program mérkőzései Balatonfüreden

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2012-ben újraindította a korábbi utánpótlás programját. A Bozsik-program fő célkitűzése a sportág tömegesítése a tehetség kutatás és tehetség fejlesztés. A hétvégén a körzeti tornarendszerben megtartott mérkőzéseken a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club több csapata is pályára lépett.

 

2016.05.10   6 napos ultramaraton a balatonfüredi kempingben

Hatodik alkalommal köröztek a balatonfüredi kempingben az ultramaraton résztvevői. A 900 méteres körpályán mindenki úgy osztotta be az erejét ahogy szerette, a cél nyilván az volt, hogy a futó minél többet legyen a pályán. A hat napos verseny óriási akaratot és kitartást igényel.

 

2016.05.01   Több mint félezren a füredi mountainbike versenyen

A másfél évtizedig Budapesten működő Mountainbike Maraton 1 év kihagyással Balatonfüredre költözött. Szerencsére az érdeklődés továbbra sem lanyhult a verseny iránt, több mint félezren neveztek a 25 és az 50 kilométeres távra.

 

2016.04.30   BKSE - Tatabánya kézilabda mérkőzés

A dobogós helyezés szempontjából fontos kézilabda mérkőzésre került sor a hétvégén Balatonfüreden. A BKSE a jelenleg a bajnokság harmadik helyén álló és lépéselőnyben lévő Tatabánya együttesét fogadta a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2016.04.29   Elballagtak a diákok

Ezekben a napokban már az érettségire és szakmai vizsgákra koncentrálnak a Lóczy gimnázium és a Szent Benedek iskola diákjai, pénteken és szombaton azonban egy kis időre mindenki elfelejtette, milyen nehéz időszak következik. A ballagások mindig jó hangulatúak, együtt vannak az osztálytársak és természetesen a hozzátartozók is. A két füredi középiskolától összesen 177 tanuló búcsúzott a hétvégén.

 

2016.04.30   Maratoni futók a Tagore sétányon

Lassan megszokottá válik, hogy a Maratonman versenysorozat első nagy országos rendezvényét Balatonfüreden tartják. A Runner's World Run elnevezésű versenyen a közel 2000 résztvevő négy táv közül választhatott, így mindenki a saját erejéhez és tempójához igazíthatta a futó mennyiséget.

 

2016.04.29   Szezonnyitó vitorlásverseny a Balatonfüredi Yacht Clubban

Beindult a vitorlásverseny szezon a Balatonon. A füredi Yacht Club a hétvégére időzítette első nagyszabású versenyét. A J/24 és Melges 24 hajóosztályok mellett a Tolnai Kálmán László emlékverseny résztvevői is vízre szálltak.

 

2016.04.27   Füredi siker az Eger Ralin

Remekül kezdte az autós évadot az Osváth Péter - Csáki Richárd páros. A továbbra is Mitsubishi EVO IX - el versenyző fürediek az idénynyitó Eger Ralin a harmadik kategóriában a második, összetettben a 12. helyen zárták a versenyt.

 

2016.04.17   Bronzérmes a BKSE

Bronzéremmel tértek haza a BKSE kézilabdázói a debreceni magyar kupa négyes döntőről. Ez azt jelenti, hogy újból megnyílt az út az együttes előtt, hogy ősszel nemzetközi kupában szerepelhessen.

 

2016.04.16   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A balatonfüredi sakkozók évente két alkalommal rendeznek nagyszabású tornát, főként a fiatalabb korosztályok számára. Ezúttal a Balaton Szabadidő Központban a dr. Dibusz László emlékversenyre került sor.

 

2016.04.19   Előzetes a Balaton Mountainbike Maratonról

Nagyszabású kerékpárversenyt rendeznek május 1-én Balatonfüreden. A Balaton Mountainbike Maratonon a rajt és a cél terület a Vásárcsarnok előtti parkolóban lesz, ide várják a helyszínen nevezőket reggel 8-11 óra között.

 

2016.04.11   Balatonfüred - Szentgotthárd sakk mérkőzés

A kiesés szempontjából sorsdöntő találkozó várt a balatonfüredi sakkozókra a sportcsarnokban. A vendég Szentgotthárd együttese szlovén és román sakkmesterekkel érkezett a rangadóra.

 

2016.04.09   Válogatott kézilabda mérkőzések Balatonfüreden

A hétvégén négy válogatott kézilabda mérkőzést láthattak a nézők a Balaton Szabadidőközpontban. A magyar B csapat a lengyeleket míg a junior válogatott a spanyol korosztályos együttest fogadta. Mindkét hazai csapatban két-két balatonfüredi játékos is pályára lépett és végig meghatározó szerepük volt a négyes találkozón.

 

2016.04.01   Három város ökölvívói Balatonfüreden

Ajkáról és Veszprémből érkeztek ökölvívók Balatonfüredre, hogy egy közös edzésen mérjék fel erejüket és, hogy tovább népszerűsítsék a sportágat. A füredi ringben sorra váltották egymást a bokszolók, mindenki adott de kapott is becsületesen.

 

2016.03.24   Ötödik helyezett a Lóczy Gimnázium kézilabda csapata a világkupán

Ötödik helyen végzett a Lóczy Gimnázium fiú kézilabda csapata a franciaországi középiskolás világbajnokságon. A Kárpáti Krisztián és Kovács Gábor vezette együttes a legjobb négy közé jutásért a későbbi győztes török csapattól szenvedett vereséget, majd a folytatásban az osztrákok és a csehek legyőzésével szerezte meg az igen előkelő ötödik helyet a roueni tornán.

 

2016.03.26   Tatabánya - BKSE kézilabda mérkőzés összefoglaló

A hétvégi rájátszásban Tatabányára látogattak a BKSE kézilabdázói. Sok füredi utazott el a mérkőzésre, így telt ház fogadta a csapatokat.

 

2016.03.16   BKSE - MOL Pick Szeged kézilabda mérkőzés

Lejátszotta első mérkőzését a rájátszásban a BKSE kézilabda csapata. A BL-ben vitézkedő Szegediek ezúttal nem sok esélyt hagytak a hazaiknak, az első félidő kiegyenlített játéka után magabiztos győzelmet arattak a fiatal füredi együttessel szemben.

 

2016.03.11   Világkupa győzelem a svédországi Karlstad városában

A kazanyi Európa-bajnoki negyedik helyezés után ezúttal a dobogó legfelső fokára állhattak fel az Acro Dance egyesület nagyformációs lányai. A High Five csapatnak ez a második aranyérme amit Világkupa versenyen szerzett.

 

2016.03.13   BKSE - PLER kézilabda mérkőzés összefoglaló

Vasárnapi győzelmével a harmadik helyen zárta az alapszakaszt a BKSE. A PLER elleni mérkőzés kissé döcögősre sikeredett, de így is tiszteletet érdemel a fiatal füredi csapat eddigi teljesítménye. Most kérem nézzék meg a találkozó rövid összefoglalóját.

 

2015.03.01   BKSE-Szeged kézilabda-mérkőzés

A Balatonfüredi KSE jól kezdett és tartalékosan is remekül állta a sarat a listavezető ellen kedden a kézilabda NB I-ben. Kár az utolsó negyedóráért.

 

2016.02.28   BSC - MTK sakk mérkőzés

Nehéz találkozó várt a kiesés elől menekülő balatonfüredi sakkozókra. Az egykor szebb napokat megért MTK együttese nem titkolt célja az NB I -be való feljutás. Ennek megfelelően erős csapattal érkeztek a Balaton partjára.

 

2016.02.28   Szent Benedek Balatonfüred - Ikrény női röplabda mérkőzés

Nehéz mérkőzés várt a hétvégén a Szent Benedek női röplabda csapatára. Az arácsi csarnokban öt játszmát láthattak a nézők, a vendég Ikrényiek nagyot küzdve végig szorossá tették a mérkőzést.

 

2016.02.21   BKSE - Tatabánya kézilabda mérkőzés

Újabb rangadót vívott az alapszakaszban a BKSE kézilabda csapata. Ezúttal a bajnokságban jelenleg a második helyen álló Tatabánya együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2016.02.20   Téli kispályás teremlabdarúgó torna

Lassan a befejezéséhez közeledik a balatonfüredi téli kispályás teremlabdarúgó torna. A Balaton Szabadidő Központba nemcsak Füredről hanem a környező településekről is érkeztek csapatok. A szombati játéknapon mind a 32 együttes pályára lépett.

 

2016.02.13   Átadták a városi sportdíjakat

24. alkalommal köszöntötték az elmúlt év legeredményesebb balatonfüredi sportolóit, sportvezetőit és a felkészítő edzőket a szabadidő központban megtartott rendezvényen. Az emlékérmek és plakettek mellett itt adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetést is.

 

2016.02.13   Tisztújítás a Balatonfüredi Horgász Egyesületnél

Az 1954-ben alakult Balatonfüredi Horgász Egyesület a hétvégén a Közösségi Házban tartotta tisztújító közgyűlését. A jelenleg közel 500 főt számláló egyesület tagjai a beszámolókat követően újabb öt éves időtartamra elnököt és elnökséget választottak. A horgászegyesület területének hasznosítása ügyében a közgyűlésen nem született végleges döntés.

 

2016.02.08   Készülnek a füredi labdarúgók

Nem kis feladatra vállalkozott Lantai Balázs és stábja amikor az őszi szezon végén átvette a füredi labdarúgó együttes irányítását. A BFC az ismert okok miatt 2 ponttal kezdi meg a harcot a bent maradásért, a csapat és a mester ennek ellenére bizakodó.

 

2016.02.06   Orosháza - BKSE kézilabda mérkőzés összefoglaló

Gyenge kezdés, dupla fordítás és rendkívüli izgalmak jellemezték a BKSE első tavaszi mérkőzését. Összességében a döntetlen igazságos, még sokat kell dolgoznunk,- nyilatkozta a találkozóról Csoknyai István a fürediek mestere.

 

2016.02.01   Bánhidi Bence a kézilabda Európa-bajnokságon

A 12. helyen végzett a lengyelországi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A gyengébb szereplés okait azóta is keresik a szakértők és a szurkolók, de abban mindenki egyetértett, hogy a füredi Bánhidi Bence talán egyedüliként a fiatalok között nem okozott csalódást.

 

2016.01.22   BKSE - HC Fivers Wien

Javában tart a felkészülés a BKSE kézilabda csapatánál. Az Európa-bajnokságon szereplő Bánhidi Bence kivételével valamennyi játékos teljes munkát végez, és pénteken második edzőmérkőzését is lejátszotta az alapszakaszban az első öt közé készülő együttes.

 

2015.12.12   BKSE - Cegléd NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Gólzáporos mérkőzésen búcsúzott az évtől a BKSE férfi kézilabda csapata. A vendég ceglédiek is kivették a részüket a 66 gólból, így látványos két félidőt láthatott a csarnokba kilátogató mintegy ötszáz szurkoló.

 

2015.12.16   Mikulás-rali

1995-ben, amikor útjára indult a Mikulás-rali még a szervezők sem hittek abban, hogy a verseny ennyi éven át fennmarad. Akkor a cél csupán az októberben véget érő versenyszezon kitolása volt. A 19. futam országos eseménnyé nőtte ki magát, ahol két füredi páros is rajthoz állt.

 

2015.12.06   Balatonfüred - Nagykanizsa sakk mérkőzés

Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt a füredi sakkozókra a Balaton Szabadidő Központban. A téli pihenő előtti utolsó fordulóban a sportág fellegvárának számító Nagykanizsa csapatát fogadták a hazaiak.

 

2015.12.05   BKSE - Vác NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Harcos, egyben szoros első félidőt követően meglepően magabiztos győzelmet aratott a BKSE a hétvégi kézilabda mérkőzésen. A vendég váciaknak többször sikerült közelebb kerülniük, de összességében a hazaiak ezen a napon esélyt sem adtak ellenfelüknek.

 

2015.12.03   Szalagtűzés a Lóczyban

A szalagavatók története nagy múltra tekint vissza, csakúgy, mint sok másik diákélettel kapcsolatos hagyomány, ez is a selmecbányai akadémiától ered. A végzős diákok számára a középiskolai évek egyik legmeghatározóbb pontja a szalagtűző ünnepség és szalagavató bál. Pénteken este a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ adott otthont a helyi Lóczy gimnázium szalagavató ünnepségének, ahol 82 diákra tűzték fel a kék színű szalagot.

 

2015.12.01   BKSE - Komló Magyar Kupa kézilabda mérkőzés összefoglaló

Nem adott esélyt a tartalékosan felálló ellenfelének kedden a kézilabda Magyar Kupában a BKSE. A Komló elleni hétvégi bajnoki mérkőzést követően ez alkalommal könnyed füredi siker született.

 

2015.11.20   BKSE-Eger NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Simán legyőzte újonc ellenfelét a BKSE.

 

2015.11.19   Megyei kézilabda döntő a Lóczyban

Három középiskola lány csapata érkezett Balatonfüredre a kézilabda diák olimpia megyei döntőjére. A házigazdák mellett a veszprémi Vetési és a pápai Petőfi gimnázium csapatai mérkőztek az országos elődöntőbe jutásért.

 

2015.11.25   Vitorláscsúcs született a Keszthely - Balatonkenese távon

Dacára a téli idénynek a közelmúltban rekordkísérlet helyszíne volt a Balaton. Az elmúlt napokban a vitorlázó Rauschenberger Miklós és csapata megdöntötte a Keszthely - Kenese táv rekordját.

 

2015.11.14   Acro Dance siker Kazanból

A Világkupa siker után ezúttal Európa-­bajnoki negyedik helyezést szerzett a High Five, az Acro Dance SE csoportja a női nagyformációs kontinens vetélkedőn. A bajnoki címet, a házigazdák bánatára a cseh hölgyek szerezték meg.

 

2015.11.08   Balatonfüred - Csetény női labdarúgó mérkőzés összefoglaló

A közelmúltban átadott arácsi műfüves labdarúgó pályán került sor a női labdarúgó bajnokság újabb fordulójára. A vasárnap délutáni találkozón a fürediek vendége a csetényi hölgy csapat volt.

 

2015.11.08   BSC - Tapolca NB I/B sakk mérkőzés

Megyei rangadóra került sor az NB I/B sakk bajnokságban a hétvégén. A Balaton Szabadidő Központban a füredi csapat az évtizedekig az magyar élvonalban szereplő Tapolca együttesét fogadta.

 

2015.11.08   Szent Benedek Gimnázium - Veszprémi Egyetem NB II-es női röplabda mérkőzés összefoglaló

Szomszédvári rangadóra került sor a hétvégén az NB II-es női röplabda bajnokságban. A nemrég felújított arácsi gimnázium tornacsarnokában a Szent Benedek Gimnázium csapata a Veszprémi Egyetem együttesét fogadta.

 

2015.11.01   PLER - BKSE kézilabda mérkőzés összefoglaló

Nem várt vereséget szenvedett el a BKSE NB I-es férfi kézilabda csapata az idén gyengélkedő PLER otthonában. Csoknyai István szakvezető szerint az együttes kifejezetten rossz felfogásban játszott, és erre az eredményre az sem lehet mentség, hogy a két játékvezető az első osztályhoz méltatlan színvonalon vezette a találkozót.

 

2015.10.27   Befejeződött a rali bajnokság

A pécsi futammal befejeződött a Magyar Rali Bajnokság. Ez alkalommal az Osváth-Farnadi páros visszatalált régi formájához és jó eredménnyel zárta a versenyt.

 

2015.10.24   Új sportkomplexum Arácson

Újabb modern sportlétesítménnyel gazdagodott Balatonfüred. Ezúttal az arácsi városrész sporttolási lehetőségei bővültek, azzal a 13 ezer négyzetméteres komplexummal, amit szombaton avattak ünnepélyes keretek között.

 

2015.10.18   Elkezdődött a sakkbajnokság

Óriási küzdelemben maradt alul a hétvégén sakkcsapatunk. Vasárnap délelőtt megkezdődött a magyar sakk bajnokság a NB I/B-ben. A füredi csapat célja továbbra is a stabil másod osztályban való szereplés, ehhez minden megszerzett pontra nagy szüksége lesz.

 

2015.10.18   Női röplabda csapat Balatonfüreden

Új női röplabda csapat alakult Balatonfüreden, amely az utolsó pillanatban benevezett az NB II-es bajnokságba is. A Szent Benedek Röplabda Akadémia együttese azóta le is játszotta első hazai mérkőzését az arácsi gimnázium tornatermében.

 

2015.10.09   Nyílt napot tartott a Szent Benedek iskola

A bencések fenntartásában lévő füredi Szent Benedek iskolában is készülnek a beiskolázásra. A leendő diákok a napokban ismerkedhettek meg az iskola által kínált szolgáltatásokkal. Jövőre változások kísérik majd a működést, de a jól megszokott és népszerű szakmák képzése folytatódik. Sőt jövőre új, sportgimnázium is létesül az intézményben.

 

2015.10.04   23. Süllő-kupa Balatonfüreden

Szebbnél szebb süllők és egy 4 kilogramm feletti harcsa is horogra akadt a 23. alkalommal megrendezett Süllő-kupán. A szombatról vasárnap virradóra megrendezett versenyen húsz horgász próbált szerencsét, ahogy látni fogják, eredményesen.

 

2015.10.04   BKSE - Csurgó NB/I-es kézilabda mérkőzés

Rangadónak indult, végül teljesen megérdemelt hazai sikert hozott a BKSE - Csurgó összecsapás a kézilabda NB/I-ben. A vendégeknek csak a második játékrész közepétől nyújtottak elfogadható teljesítményt, míg a hazaiaknak ez alkalommal minden sikerült.

 

2015.10.05   Fut a Füred a Tagore sétányon

Lehet, hogy hihetetlenül hangzik de az évek során már a 23. alkalommal vágtak neki a Fut a Füred résztvevői a kijelölt távoknak. Az általános és a középiskolás győztesek számára a versengés a megyei döntőkben még tovább folytatódik.

 

2015.09.23   BFC - Diósgyőr Magyar Kupa mérkőzés összefoglaló

A vendég Diósgyőriek győzelmével zárult a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutásért zajló labdarúgó mérkőzés. Az NB-I -es csapat ezúttal esélyt sem adott a füredieknek a szép számú nézőközönség előtt lejátszott találkozón.

 

2015.09.27   BKSE - Orosháza NB-I-es kézilabda mérkőzés

Nem várt könnyű mérkőzés a BKSE kézilabdázóira a hétvégi hazai találkozón. A vendég Orosháza végig jól tartotta magát, így a végeredmény is csak az utolsó percekben alakult ki.

 

2015.09.26   Készülnek a szezonra a BSC sakkozói

Továbbra is az NB/I-B-ben szerepelnek a balatonfüredi sakkozók. Az elmúlt szezonban teljesítették célkitűzésüket, és a megerősődött mezőnyben továbbra is a bentmaradás kivívása lesz a feladatuk.

 

2015.09.19   Széchenyi István Sakk Emlékverseny

Kulturális programok és sport események színesítették a Széchenyi István emléknapot. A félsziget kerülő vitorlázó verseny mellett, megrendezték a hagyományos sakk versenyt is.

 

2015.09.13   BKSE-Balmazújváros NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Vasárnap, 13-a nem jött be a füredi kézinek.

 

2015.09.12   Merkantil Laser Európa Kupa

Rangos esemény helyszíne volt a hétvégén Balatonfüred. A Laser Európa Kupa sorozat füredi versenyét a Yacht Club rendezte. A nemzetközi vitorlás versenyre több országból érkeztek résztvevők, de a balatoni futamon mindenki hazai győzelmet várt.

 

2015.09.15   Újra Balatonfüreden a US Open győztes Gálfi Dalma

Wimbledoni győzelme után a junior US Openen sem talált legyőzőre Gálfi Dalma. A füredi teniszező újabb történelmi sikere után méltő ünneplésben részesült hazaérkezésekor.

 

2015.09.05   BKSE-Komló NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Az első húsz percben szívósan tapadt a Komló, ám utána ritmust váltott a Balatonfüred és végül könnyed, sima győzelmet aratott a férfi kézilabda NB I szombati fordulójában. Zdolik hét, Bánhidi és Bóka hat gólig jutott.

 

2015.09.03   U-14-es bajnoki nyitány a városi stadionban

Az Ugod elleni találkozóval megkezdték bajnoki szereplésüket a BFC különböző korosztályú labdarúgó utánpótlás csapatai. Az U-14-esek mérkőzése szép játékot, sok gólt és balatonfüredi győzelmet hozott.

 

2015.08.26   BKSE-Mezőkövesd NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Erre senki sem számított: a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I nyitányán feltörölte a pályát azzal a vetélytársával, amelytől két hete edzőmeccsen kikapott.

 

2015.08.31   Gálfi Dalma köszöntése

Továbbra is szállítja a remek eredményeket Gálfi Dalma. A füredi teniszező wimbledoni győzelme után a felnőtt magyar bajnokságban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A fiatal tehetséget Balatonfüreden köszöntötték.

 

2015.08.07   BKSE - Tatabánya edzőmérkőzés

Lejátszotta első hazai edzőmérkőzését a BKSE. Az ellenfél a bajnoki bronzérmes Tatabánya együttese volt. Mindkét csapat a felkészülés közepén jár, de ennek ellenére igazi kézilabda csemegét hozott a találkozó.

 

2015.08.03   III. Balaton Kupa nemzetközi női labdarúgó torna

Négy csapat részvételével rendezték a hétvégén a III. Balaton Kupát. A nemzetközi női labdarúgó tornán a magyar válogatott mellett a kétszeres címvédő szlovák valamint a lengyel és a fehérorosz nemzeti együttes lépett pályára.

 

2015.07.13   Balszerencse a Veszprém Ralin

Székesfehérvárt követően a Veszprém Ralin sem kisérte szerencse a balatonfüredi Osváth-Farnadi párost. A hét futamosra tervezett magyar bajnokságban most már csak két lehetőség maradt a javításra, augusztusban Kassán majd szeptemberben Pécsen.

 

2015.06.20   Füredi siker a nyáregyházi Brutál Futáson

Nyáregyházán egy épített motocrosspályán rendezték ebben az évben az úgynevezett Brutál Futást. Az igazi erőpróbának számító versenyen fürediek is rajthoz álltak. A következő képsorok láttán csak az a kérdés, hogy Németh Zsófi és Németh Gergő példája ragadós lesz-e.

 

2015.07.15   Gálfi Dalma párosban Wimbledon junior teniszbajnoka

Élete első Grand Slam sikerét hozta Gálfi Dalmának a wimbledoni junior teniszbajnokság. A füredi teniszező Stollár Fannival az oldalán, párosban szettvesztesség nélkül szerezte meg a legendás trófeát.

 

2015.07.18   I love Balaton Éjszakai Futás

Óriási lelkesedés és rekord létszám jellemezte az I love Balaton Éjszakai Futást. A rendezőknek 2000 főre kellett emelni a helyek számát és mint megtudtuk ebben az évben a félmaratoni táv volt a legnépszerűbb.

 

2015.07.19   I love Balaton Öbölátúszás

A hétvégén rendezték meg a 2015-ös öbölátúszást Tihany és Balatonfüred között. Óriási volt az érdeklődés a verseny iránt, ami a regisztrációnál hosszabb várakozást okozott.

 

2015.07.16   Megkezték a felkészülést a BKSE kézilabdázói

Véget ért a nyári szünet a füredi kézilabdázóknál. A csapat napi két edzéssel készül az augusztusi rajtra, a keret ha nem is jelentősen de több új játékossal kibővült, valamint kapusedző és erőnléti edző is segíti az eredményes munkát.

 

2015.07.11   Füredi kézilabdázók a magyar ifjúsági válogatottban

Az oroszországi világbajnokságra készülő magyar ifjúsági kézilabda válogatott három füredi játékossal megerősítve a németországi Lübeckben folytatta a felkészülést. A háromnapos tornán a házigazdák mellett a dán és a lengyel válogatott is szerepelt.

 

2015.07.02   Svájci győzelem a 47. Kékszalagon

Svájci győzelem született Európa legnagyobb tókerülő versenyén a Kékszalagon. A végig gyenge szélben nem érvényesülhetett a gyors katamaránok előnye és rekord idő sem született, az abszolút győztes hajó a Safram hajnali két óra után futott be a füredi kikötőbe.

 

2015.07.07   Szezonkezdés a füredi labdarúgóknál

Napi két edzéssel megkezdték a felkészülést az őszi szezonra a balatonfüredi labdarúgók. A keret teljesen átalakult, de a vezetőség reméli, hogy a jelentősen megfiatalított csapat helytáll majd a következő idényben is.

 

2015.06.20   Hét dobogós helyezés az Olimpici párbajtőr versenyen

2006 óta tartanak Olimpici párbajtőr versenyeket országos szinten. Az elmúlt három évben Balatonfüred fogadta az utánpótlás korú vívókat, és a júniusi hat napos rendezvény méretét mi sem mutatja jobban , hogy több mint 1000 neveztek a magyar bajnokságra.

 

2015.06.20   Hölgyek a füredi focipályán

Bronzéremmel zárták az évet a balatonfüredi női labdarúgók. A sikeres felnőtt csapat mellett az utánpótlásban is egyre jobbak az eredmények, a csapatból Szokoli Viktória meghívást kapott a korosztályos magyar válogatottba.

 

2015.06.17   Kitüntették a diáksportolókat

Közel 200 a különböző sportágakban sikeres általános és középiskolás tanuló vehetett át elismerő emlékérmet a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban megtartott városi ünnepségen. A díjátadón az országos, illetve a megyei versenyeken elért eredményeik alapján jutalmazták a fiatalokat a felkészítő tanáraikat, és edzőiket.

 

2015.06.10   Éremeső a kézilabda utánpótlás csapatoknál

Éremosztóval és közös strandolással zárták a szezon a BKSE utánpótlás csapatai. A kispadon történt változás miatt kissé zaklatott éven vannak túl a fiatalok, de az eredmények azt mutatják mindenki visszatalált a helyes útra, folytatódhat a több éves sikersorozat.

 

2015.06.20   Füreden úsztak a világ legjobbjai

A nőknél Risztov Éva a második, a férfiak versenyében Gyurta Gergely a negyedik helyen végzett a Magyar Úszás Napja keretében Balatonfüreden rendezett nyíltvízi úszó világkupán. A 10 kilométeres viadalon brit és brazil győzelem született, mindkét számban tizedmásodpercek döntöttek az aranyéremről.

 

2015.06.13   Utánpótlás torna városi stadionban

A nyári szünet előtti utolsó utánpótlás tornát rendezték a hétvégén a városi stadionban. A BFC ezúttal két korcsoportban U-11 és U-13-ban képviseltette magát. A műfüves focipályán a nagy meleg ellenére egy pillanatig sem volt megállás.

 

2015.06.09   A magyar vitorlázás nyílt napja

A sportág alapjaival ismerkedtek azok a diákok akik a magyar vitorlázás napján kilátogattak a balatonfüredi Yacht Club vitorlás telepére. A délelőtti program során az edzők elméleti és gyakorlati képzésben részesítették a fiatalokat.

 

2015.06.14   Balatonman Triatlon Fesztivál 2015 összefoglaló

Negyedik alkalommal álltak rajthoz szombaton a Balatonman Triatlon Fesztivál résztvevői. A különböző versenyszámok nem kis megmérettetés elé állították a résztvevőket, a speciál táv például 1.9 km úszást, 91 km kerékpározást, és 21 km futást jelentett.

 

2015.06.10   Magyarország - Japán női kézilabda mérkőzés

A dániai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda válogatott szerdán Balatonfüreden lépett pályára. Az ausztriai 12 gólos győzelmet követően a Japán válogatott sem jelentett akadály a magyar lányoknak.

 

2015.06.08   Balatonman Triatlon Fesztivál 2015

A hétvégén negyedik alkalommal vágnak neki a különböző távoknak a Balatonman Triatlon Fesztivál résztvevői. Akárcsak az elmúlt években a versenyközpont most is a Tagore sétányon lesz, és az erőpróbák sorrendje is változatlan, úszás, kerékpározás, futás.

 

2015.06.06   Búvár Kund-próbán az általános iskolások

A Teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projektben megvalósuló Hétpróba programsorozat egyik helyszíne a balatonfüredi Nemzetközi Vitorlás Telep volt. A hétvégén az általános iskolások különböző ügyességi vízi feladatokban próbálhatták ki magukat és megismerkedhettek a vízirendészet és a vízimentők munkájával is.

 

2015.06.06   Strandröplabda bajnokság Balatonfüreden

Szombaton a balatonfüredi Kisfaludy strandon tartották a SMASH röplabda bajnokság nyitó fordulóját. Kezdetekkor még a sportág népszerűsítése volt a cél, de mára a strandröplabda végképp kinőtte magát, a legjobbak olimpiai érmekért is versenyezhetnek.

 

2015.06.02   Lóczy-s aranyérem a kézilabda diákolimpián

Aranyéremmel tért haza a nyíregyházi diákolimpiáról a Lóczy Gimnázium V. korcsoportos kézilabda csapata. A fiatalok nem akartak lemaradni idősebb társaiktól, akik szintén az első helyen végeztek, így mind két korosztályban Balatonfüredre került a díszes serleg.

 

2015.05.30   Szenior Judo Európa-bajnokság Balatonfüreden

Négy napig Balatonfüreden vendégeskedett az európai judo világ színe java. A szabadidő központban a szeniorok versenyén összességében orosz siker született, de a több mint 100 magyar sportoló is szép eredménnyel zárta az Eb-t.

 

2015.06.01   Vívó érmek az országos diákolimpián

Szolnokon rendezték az országos diákolimpia vívó döntőit. Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub fiataljai ezúttal sem okoztak csalódást egyéniben és csapatban is érmes helyezésekkel tértek haza.

 

2015.05.21   Gyermek kézilabda torna Balatonfüreden

Az Eötvös Loránd Általános Iskola 30 éves jubileuma alkalmával egész napos kézilabda tornát rendeztek négy korosztály számára a szabadidő központban. A füredi fiatalok pápai, szentgotthárdi valamint várpalotai csapatokkal mérkőztek.

 

2015.05.26   Szombathely rally

Szombathelyi futammal folytatódott a Magyar Rally Bajnokság. Az Ostváth - Farnady füredi páros ezúttal lecsúszott a dobogóról, és kategória negyedik helyén fejezte be a versenyt.

 

2015.05.16   BFC - Nagyatád NB III- as labdarúgó mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC. Ezúttal a középmezőnybe tartozó Nagyatád csapata látogatott Balatonfüredre.

 

2015.05.14   Nemzetközi vitorlástábor Balatonfüreden

Május 9-én tíz ország huszonnyolc versenyzője érkezett Balatonfüredre, akik Laser Radiál, 420 és 29er hajókkal versenyeznek. Számukra rendezett edzőtábort a Nemzetközi és a Magyar Vitorlás Szövetség.

 

2015.05.19   Újra dübörögnek a Harley-k

2015. június 10. és 14. között immár 16. alkalommal rendezik meg Alsóörsön a Harley-Davidson Open Road Fesztivált. A népszerű motoros program és az elmaradhatatlan felvonulás mellett idén is színvonalas koncertekkel, valamint külföldi sztárfellépővel készülnek a szervezők. A fesztiválra a heti belépő 16.500 míg a napi jegy 6000 Ft-ba került majd.

 

2015.05.10   BKSE-Tatabánya kézilabda-mérkőzés

Sikerrel zárta az idényt a BKSE NB I-es kézilabdacsapata. A Tatabánya elleni meccsen sok minden történt: üres kapus találat, időn túli gól és egy sajnálatos sérülés is.

 

2015.05.06   Hat napos ultramaraton a kempingben

Huszonegy ország több mint hetven sportolója rajtolt az 5.ultramaraton futóversenyen Balatonfüreden. A 900 méteres aszfaltos pályát az éjszakai órákra kivilágították, így a hat nap alatt zavartalanul futhattak, kocoghattak vagy akár sétálhattak is a résztvevők.

 

2015.04.30   Ballagás a füredi középiskolákban

174 diák búcsúzott a hétvégén a két balatonfüredi középiskolában. A végzősök nagy része elmondásuk szerint továbbtanulna a felsőoktatásban, de vannak közülük akik szakmát választanának, és többen vannak akik egyéni vállalkozóként képzelik el a jövőjüket.

 

2015.04.29   Korszerű techológiák a labdarúgó pályákon

Ötödik alkalommal rendezett gépbemutatóval egybekötött konferenciát az Agrolánc Kft. A téma ez alkalommal is a sportpályák professzionális felkészítése és karbantartása volt. Az érdeklődők a balatonfüredi stadionban működés közben is megtekinthették a gépeket.

 

2015.04.25   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

32. alkalommal ültek asztalhoz a környék legnagyobb gyermek-ifjúsági és felnőtt sakk versenyén a sportág kedvelői. A rendezvény a 10 éve dr. Dibusz László nevét viseli és ez alkalommal rekordszámú 68 résztvevő várta a reggel 9 órai kezdést.

 

2015.04.25   Nemzetközi Geocaching Verseny és Fesztivál Balatonfüreden

Április 25-én közel száz geoládát kerestek a 4. DEocaching Nemzetközi Geocaching Verseny és Fesztivál résztvevői. A nemzetközi szintű eseménynek tavaly Hajdúszoboszló, idén Balatonfüred adott otthont. A népszerű navigációs játékban több mint kétszázan vettek részt.

 

2015.04.19   BKSE - Orosháza NB I-es kézilabda mérkőzés

Vasárnap délután az Orosháza csapatával folytatta a rájátszást a BKSE. A füredi mérkőzés tétje a biztos ötödik hely megszerzése volt. Ez alkalommal igazolódott a papírforma, a tartalékos vendégek csak az első játékrészben tudták tartani a lépést a hazaiakkal.

 

2015.04.18   Pingpongosok éjszakája Balatonfüreden

Családi nappal egybekötött pingpong délutánt és éjfélig tartó programokat ígértek a szervezők az első alkalommal megrendezett Pingpongozók Éjszakája elnevezésű rendezvényen. Az esemény sikerét mi sem jelzi jobban a több mint 100 nevező és a jól sikerű gyereknap.

 

2015.04.09   Elindult a Magyar Rallye Bajnokság

Március végén elrajtolt a Magyar Rallye Bajnokság. A hét futamra tervezett verseny első állomása ez alkalommal is Egerben volt. A füredieket továbbra is az Osváth - Farnady páros képviselte a már jól bevált Mitsubishi EVO IX-el.

 

2015.04.11   Tuning találkozó Balatonfüreden

Nyolcadik alkalommal tartottak seregszemlét az autó átépítők Balatonfüreden. Ahogy látni fogják a téma örökös, és ötletekben sincs hiány.

 

2015.04.01   Lóczy-s siker a kézilabda diákolimpián

Az 5. korosztályban is a Lóczy gimnázium kézilabdázói jutottak tovább a diákolimpia országos döntőjébe, amit előreláthatólag májusban rendeznek Nyíregyházán. A fiúk valamennyien a BKSE serdülő korú játékosai, edzőjük Kárpáti Krisztián, testnevelő tanáruk Kovács Gábor.

 

2015.03.27   12 évesen diákolimpiát nyert Lipthay Hanna

A balatonfüredi Lipthay Hanna remekül úszott a közelmúltban megrendezett országos diákolimpia döntőjében, ahonnan aranyéremmel tért haza. A 12 éves füredi diáklány nemcsak az úszásban jeleskedik, a páston is gyűjti az érmeket. A fontossági sorrendről még nem döntött.

 

2015.03.27   Elismerés a vívók támogatójának

Remek eredményekkel büszkélkedhet az SZ-L Bau Balaton Vívóklub. Az egyesület az elmúlt évben a szövetségi ranglista első helyén végzett, sportolóinak száma meghaladja a 250 főt. A sikerek eléréséhez komoly és megbízható szponzorra találtak a tapolcai székhelyű SZ-L Bau Kft. és Szencz Lajos ügyvezető személyében akit a napokban jutalmaztak Balatonfüreden.

 

2015.03.19   Mezei futóverseny a Kiserdőben

Remek napsütéses időjárás fogadta a körzet általános iskolásait akik számára a napokban rendezték a diákolimpia mezei futó versenyét. A Kiserdőben az alsó tagozatos diákok mellett a város óvodásai is lelkesen biztatták az indulókat.

 

2015.03.22   Távozott Balatonfüredről György László a kézilabda utánpótlás vezetője

Nem kis meglepetésre György László a BKSE utánpótlás csapatainak vezetője azonnali hatállyal felbontotta a még két évig szóló szerződését és távozott Balatonfüredről. Miután többen is értetlenül álltak a történtek előtt a hétvégén megpróbáltuk megszólaltatni az érintett feleket.

 

2015.03.18   Új szervező az öbölátúszáson

Új rendező gárdával és új névvel indulhat a 20. Öbölátúszás a Balatonon. A szervező I Love Balaton a július 19-ére tervezett rendezvényen több újdonsággal is várja az érdeklődőket.

 

2015.03.07   MT Melsungen - BKSE EHF kupa mérkőzés

A jelenlegi csoportelső otthonában lépett pályára a hétvégén az EHF kupában a BKSE. A hazai hat gólos vereség után fürediek a tisztes helytállásban bízhattak, míg a vendéglátók tovább gyarapíthatták pontjaikat.

 

2015.03.01   Átadták a 2015. évi "Balatonfüred Sportjáért" járó kitüntetéseket

23.alkalommal vehettek át kitüntetéseket a város sportolói az őket felkészítő tanárok, edzők és sportvezetők az elmúlt évben elért eredményeik alapján. Ugyancsak a hétvégi rendezvényen adták át a "Balatonfüred Sportjáért" járó elismeréseket is, a díjakat ez alkalommal Némethné Szkalla Ilona vívószakedző és Gálfi Dalma teniszező vehette át.

 

2015.02.25   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

Pont nélkül maradtunk a felsőházi rajtnál.

 

2015.03.02   Dán középiskolás lány csapat a Lóczyban

Túl van első nemzetközi megmérettetésén a Lóczy Gimnázium lány kézilabda csapata. Hétfő délután a dániai Vejléből érkező középiskolásokkal mérkőztek akik 10 napos edzőtáborozások vesznek részt Magyarországon.

 

2015.03.02   Készülnek a füredi ökölvívók

Egy év óta új otthonra találtak a balatonfüredi ökölvívók. A Fürdő utcai volt tűzoltó telephelyen tartják az edzéseket, az általuk felállított ringben zúgnak a pofonok. A létszám 15-20 főre tehető, a legkitartóbbak heti három alkalommal húznak kesztyűt.

 

2015.02.14   Darts diákolimpia Füreden

Három korcsoportban, több mint 40 résztvevővel rendezték meg február 14-én a Megyei Darts Olimpia területi döntőjét. 12 iskola képviselte magát a versenyen, amelyet ezúttal az Eötvös iskolában rendeztek meg.

 

2015.02.06   A Szent Benedek Gimnázium szalagavatóján

Három éve működik egyházi fenntartásban a balatonfüredi Szent Benedek iskola, ahol több szakmát sajátíthatnak el a diákok. Az intézmény szalagavató bálján elhangzott, a bencések hosszútávon terveznek Füreden, az iskola külső és belső pedig megújulása folyamatosan zajlik. Pénteken az ünnepségen 81 diákra került fel a kék színű szalag.

 

2015.02.04   BKSE - Cegléd NB.I-es kézilabda-mérkőzés

A második félidő elején elsöpörte sokat hibázó ellenfelét a kézilabda NB I-ben a balatonfüredi csapat, amely szerdán este először nyert ebben a naptári évben. A hazaiak újonca négy góllal mutatkozott be.

 

2015.01.31   Általános iskolások sakk versenye

A Balatonfüredi Sport Club első alkalommal rendezett egyéni és csapat sakk versenyt a körzet általános iskolásai számára, azzal a nem titkolt céllal, hogy már a legkisebb kortól sikerüljön megkedveltetni e szellemi sportot a gyerekek körében. Az Arácsi Népházban hét forduló után hirdettek győzteseket.

 

2015.01.30   Cegléd - BKSE NB I-es kézilabda mérkőzés összefoglaló

A hosszú hétvége első mérkőzését Cegléden játszotta a BKSE. A hazaik számára létfontosságú találkozón a tartalékos vendégek csak az első félidőben állták a sarat.

 

2015.01.27   Diákolimpiát nyert a Lóczy Gimnázium kézilabda csapata

A területi döntőt követően az országos diákolimpiát is megnyerte a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium VI. korcsoportos fiú kézilabda csapata. A díszes serleg mellett két különdíjban is részesültek, György László a legjobb edzőnek valamint Deák Máté a legtechnikásabb játékosnak járó díjat vehette át.

 

2015.01.19   Füredi vívó sikerek

Több mint ötven év után egy újabb sikeres évet tudhatnak maguk mögött a balatonfüredi vívók. A 2014-es olimpici versenyen ketten is a dobogóra állhattak, de alig telt el néhány nap az új évből és a két fiatal vívó újabb négy éremmel gazdagodott.

 

2015.01.13   Új edző a Balatonfüredi Futball Clubnál

A Pető-Orbán páros távozását követően új vezetőedző érkezett Balatonfüredre. Az NB-III-as bajnokságban szereplő csapatot ezúttal Földesi Károly irányítja. A fürediek mesterét a hétvégi hazai edzőmérkőzés előtt kérdeztük.

 

2015.01.11   BSC - Paks II sakkmérkőzés

A tavalyi szezonból elmaradt mérkőzést pótoltak a hétvégén a balatonfüredi sakkozók. A jelenleg hetedik helyen álló hazaiak a Paks II csapatát látták vendégül. A papírforma a vendégek győzelmét ígérte.

 

2015.01.09   Országos döntőben a Lóczy Gimnázium kézilabda csapata

Kettős győzelemmel jutott a diákolimpia döntőjébe a Lóczy Gimnázium fiú kézilabda együttese. A füredi tornára a hazaiak mellett Csurgóról, Székesfehérvárról és Zalaegerszegről érkeztek csapatok, közülük csak az első helyezett léphetett tovább.

 

2015.01.11   Téli teremlabdarúgó kispályás bajnokság Balatonfüreden

Továbbra is töretlen a népszerűsége a kispályás labdarúgásnak Balatonfüreden. A hétvégén mind a 32 csapat pályára lépett a városi sportcsarnokban majd a játéknap végeztével kialakult a négy osztály mezőnye.

 

2014.12.18   Évzáró a kézilabdázóknál

A Balaton Szabadidő Központ különtermében tartotta évzáró ünnepségét a BKSE kézilabda csapata. Az együttes remek szezont tudhat maga mögött a folytatás további izgalmas mérkőzéseket ígér, hiszen februártól a bajnokság és a magyar kupa mellett indul az EHF kupa csoportköre is.

 

2014.12.13   BKSE-Komló NB I-es kézilabda-mérkőzés

Hiába lassította a játékot, sansza nem volt Füreden a sereghajtónak. A BKSE idei utolsó hazai meccsén gyenge játékkal is kivégezte a Komlót a kézilabda NB I-ben. A testvérek külön csatáját a fiatalabb nyerte. A fiatalok még ennél is jobban kitömték a komlói kaput.

 

2014.12.06   Mikulás Rali 2014

Továbbra is töretlen a népszerűsége a veszprémi Mikulás Ralinak. A versenyen elért eredmény ugyan nem számít bele az országos bajnokság végeredményébe, ennek ellenére a majdnem teljes hazai élmezőny rajthoz áll az évzárón.

 

2014.12.10   Új ovi-foci pálya a Kiserdei Óvodában

Balatonfüreden a Kiseredi Óvodában adták át az ország 89. ovi-foci létesítményét. Az ünnepélyes átadáson még megtudtuk, hogy a továbbiakban még 50 hasonló pálya vár átadásra.

 

2014.12.07   BKSE-Csurgói KK NB I-es kézilabda-mérkőzés

Nem okozott csalódást a derbi. A Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK hatalmas csatában döntetlenre végzett egymással a férfi kézilabda NB I-ben. A sérülések sújtotta hazaiak nagy szívvel küzdöttek, öt másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük.

 

2014.11.30   Sakk: BSC - Szentgotthárd

Vasárnapi győzelmével a hatodik helyen várja a folytatást Balatonfüred sakk csapata. A hétvégi találkozón a nagyobb játékerőt képviselő Szentgotthárd együttese volt a vendég a városi sportcsarnokban.

 

2014.11.28   Területi döntőben a Lóczy gimnázium fiú kézilabda csapata

Három győzelmét követően az országos elődöntőbe jutott a Lóczy gimnázium VI. korcsoportos fiú kézilabda csapata. Az együttes legjobb góllövői ez alkalommal Deák Máté,Vízi Benjamin és Győri Mátyás voltak. Az elődöntő megrendezésére előreláthatólag Balatonfüreden kerülthet majd sor.

 

2014.11.29   Továbbjutott a BKSE az EHF kupában

Bravúros hazai győzelemével a legjobb 16 közé jutott a BKSE az EHF kupában. Egy szoros első félidőt követően a második játékrészben esélyt sem hagytak a vendég Hard együttesének. A folytatás 2015 tavaszán egy négyes csoportban.

 

2014.11.22   Alpla HC Hard - BKSE EHF Kupa kézilabda-mérkőzés

Nem sikerült a bravúr az EHF Kupa idegenbeli mérkőzésén. Nehéz visszavágó elé nézünk.

 

2014.11.18   BKSE-Gyöngyös NB I-es kézilabda-mérkőzés

Fantasztikus hangulatú harcos mérkőzésen, igazi rangadón győzött a Balatonfüred KSE a kézilabda NB I-ben. A hazaiak komoly hátrányból álltak fel úgy, hogy legjobbjuk piros lapot kapott.

 

2014.11.09   BKSE-PLER NB/I-es kézilabda-mérkőzés

A fiatal PLER-nek nem volt esélye a Balatonfüredi KSE otthonában vasárnap a kézilabda NB I-ben. A hazaiak úgy nyertek kiütéssel, hogy a második félidőben nem játszottak jól.

 

2014.11.07   Bozsik Gyermeklabdarúgó Fesztivál Balatonfürden

Megújult tartalommal folytatódik a Bozsik-program a fiatal labdarúgó palánták számára. A cél továbbra is minél több focizni akaró kislány és kisfiú pályára csalogatása, és ott tartása. A balatonfüredi rendezvényen közel hetvenen rúgták a labdát.

 

2014.11.10   Megyei rangadó az NB III-ban

Megyei rangadóra készül a hétvégén a BFC labdarúgó csapata. A fürediek ezúttal a rivális Veszprém együtteséhez látogatnak. A mérkőzést megelőzően a sportkör elnökével dr. Csákvári Tamással beszélgettünk.

 

2014.11.05   Füredi rali sikerek

Befejezéséhez közeledik a Magyar Rali Bajnokság. A pécsi versenyt követően a füredi Osváth-Farnady páros tartja kategória második helyét, és a zárófutam után akár a dobogó legfelső fokára is állhat.

 

2014.10.29   Iskolai vitorlás oktatás a BYC-ben

Alapszintű vitorlás oktatást indított a Balatonfüredi Yacht Club. A program nem titkolt célja a sportág sportiskolai kereteken belüli megvalósítása. Erre legközelebb 2015 szeptemberétől lesz majd lehetőség valamelyik balatonfüredi általános iskola keretében.

 

2014.10.24   BKSE - Balmazújváros NB/I-es kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés éppen Csoknyai István ötvenedik születésnapjára esett, ami egy plusz ok volt arra, hogy az együttes megmutassa, mit tud, és egy magabiztos győzelemmel, két bajnoki ponttal ünnepelje mesterét.

 

2014.10.21   Az EHF Kupában továbbjutó BKSE ellenfele az osztrák HC Hard együttese lesz

Bravúros idegenbeli győzelmével az EHF kupa harmadik fordulójába jutott a BKSE kézilabda csapata. A Bécsben megtartott sorsoláson a fürediek következő ellenfele az osztrák HC Hard együttese lesz. A két mérkőzésre november végén kerül majd sor.

 

2014.10.19   VI. TLC - Acro Dance Rock and Roll Országos Táncverseny

30 éve hódít hazánkban az akrobatikus rock and roll. A füredi Acro Dance Egyesület az elmúlt évek sikereit alapul véve 14. alkalommal vállalkozott arra, hogy országos táncversenyt rendezzen. Vasárnap a VI. TLC Kupára került sor.

 

2014.10.08   BKSE-Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés felvételről

Az egész meccset uralta, ennek ellenére csak három góllal tudott nyerni a Balatonfüredi KSE a Mezőkövesdi KC ellen szerdán a kézilabda NB I-ben.

 

2014.10.09   Látogatóban a füredi női labdarúgóknál

Balatonfüreden a korosztályos fiú csapatok mellett lányokkal is találkozhatunk a városi stadionban. A heti edzések mellett két csapat bajnokságban is indul, a felnőttek jelenleg a második, míg az U-15-ös korosztály a tabella negyedik helyén áll.

 

2014.10.06   Fiatal füredi sportolókat köszöntöttek a Vaszary Villában

Hat sikeres ifjú sportoló vehetett át kitüntetést hétfőn a Vaszary Villában. Négyen közülük Európa-bajnoki ezüstéremmel büszkélkedhetnek, míg ketten ifjúsági olimpián szereztek dobogós helyezést ebben az évben.

 

2014.10.02   Fut a Füred

Kissé ráijesztett az időjárás csütörtök délután a 22. Fut a Füred résztvevőire. A néhol szemerkélő eső ellenére több mint 600 lelkes futó vágott neki a különböző távoknak a Tagore sétányon.

 

2014.09.27   22. Süllő Kupa Balatonfüreden

Péntek este nyolc órakor szálltak vízre a 22. Süllő Kupa résztvevői Balatonfüreden. Az éjszakai vihar ugyan nem kedvezett a horgászoknak, de így is kerül majd bőven hal az asztalokra.

 

2014.09.24   BKSE - PICK Szeged kézilabda mérkőzés összefoglaló

Ötven percig komoly küzdelemre késztette a Balatonfüredi KSE az ország második legjobb csapatát szerdán a kézilabda NB-I-ben. Sokáig szoros volt a mérkőzés de a második félidőre végleg elfogyott a hazai csapat létszámban és erőben is egyaránt.

 

2014.09.19   Laser Európa-Kupa és OTP Junior ranglista vitorlás verseny Balatonfüreden

Két nagyszabású vitorlás versenyt rendeztek a hétvégén Balatonfüreden. A magyar tenger mindhárom versenynapon megmutatta igazi arcát-reggeli eső, hideg, délutáni forróság, rövidítés és halasztás nehezítette a résztvevők sorsát.

 

2014.09.21   Széchenyi István Sakk Emlékverseny Balatonfüreden

Évente két nagy ifjúsági sakk versenyt szervez a Balatonfüredi Sport Club. Tavasszal a Dr.Dibusz László míg ősszel a Széchenyi István Sakk Emlékversenyre kerül sor. A már hagyományos megmérettetésre az ország több településéről érkeztek a fiatal Balatonfüredre.

 

2014.09.16   Hat világbajnoki érmes a füredi sárkányhajósoknál

A hazai rendezésű versenyek mellett külföldön is remekül szerepeltek a füredi sárkányosok. A csapat hat sportolója a válogatók eredményeként kijutott a lengyelországi Poznanban megrendezett világbajnokságra ahonnan 6 arany, egy ezüst, és egy bronzéremmel tértek haza.

 

2014.09.10   Utánpótlás-nevelő klub alakult a városban

Vizes szakosztályokkal bővítette tevékenységi körét a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club, így a fiatalok a labdarúgás mellett úszással, vízilabdával és szinkronúszással is foglalkozhatnak az újonnan megalakult egyesület keretein belül.

 

2014.09.05   2.FINA Junior Nyílvízi Úszó Világbajnokság Balatonfüreden

A hétvégén Balatonfüreden rendezték a 2.FINA Junior Nyíltvízi Úszó Világbajnokságot. A Vitorlás téren rendezett megnyitót és a versenyeket több százan közöttük füredi iskolások kisérték figyelemmel. Összességében remekül szerepeltek a magyar fiatalok,két arany és egy bronz éremmel zárták a három napos világbajnokságot.

 

2014.09.06   BKSE-Orosháza 33:26 (17:13)

Biztosan gyűjtötte be a pontokat a Balatonfüred KSE szombat este a kézilabda NB I-ben. A fürediek idei első hazai meccsükön az Orosházát verték.

 

2014.09.05   Ezüst érmes a magyar csapat a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságán

Ezüst éremmel zárta a magyar válogatott a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságát. A balatonfüredi tornán 14 ország több mint 200 sportolója vett részt az érdeklődők egy héten át 52 mérkőzésen szurkolhattak a városi sportcsarnokban.

 

2014.09.01   Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság Balatonfüreden

Az ünnepélyes megnyitóval és a csoportkörök sorsolásával hétfőn elrajtolt a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi által szervezett Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság. A Hevesi Tamás irányította magyar válogatott címvédőként érkezett Balatonfüredre és az első körben Romániával és Szlovéniával mérkőzik a továbbjutásért.

 

2014.08.30   Készülnek az NB I/B-re a balatonfüredi sakkozók

Három új igazolással készülnek az őszi szezonra a balatonfüredi sakkozók. A csapatot az NB I/B nyugati csoportjába osztották, a bajnokság várhatóan október közepén indul.

 

2014.08.09   Füreden a Magyar Újságíró Válogatott

A szeptemberi balatonfüredi Európa-bajnokságra készülő cukorbeteg futsal válogatott vendégeként Füredre látogatott a Magyar Újságíró Válogatott. A mérkőzés a felkészülési program részeként remek lehetőséget nyújtott a különböző játékelemek begyakorlására.

 

2014.08.06   Látogatóban a Balatoni Kölyök Labdarúgó Clubnál

Az elmúlt héten bemutattuk önöknek a BFC új labdarúgó utánpótlás nevelési szervezetét, a héten a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club egyik edzésére látogattunk.

 

2014.08.08   Már edzenek a junior kézilabdázók is

A közel egy hónapos edzőtábor felénél járnak a BKSE fiatal kézilabdázói. A csapathoz több új játékos is csatlakozott és Kárpáti Krisztián személyében új edző is érkezett Balatonfüredre.

 

2014.07.30   Balatonfüreden rendezik a cukorbeteg futsal Európa-bajnokságot

Szeptember első hetében Balatonfüreden rendezik a cukorbeteg futsal labdarúgó Európa-bajnokságot. A válogatott az elmúlt héten újból Balatonfüredre látogatott, ez alkalommal a fiuk egy reklámfilm forgatására érkeztek.

 

2014.07.30   Új utakon a BFC utánpótlás nevelése

Tagtoborzóval egybekötött évadnyitót tartott a BFC. Az őszi szezontól az utánpótlás csoportok teljes skálája mellett lány csapatokkal is találkozhatunk majd a városi sport telepen.

 

2014.07.19   Átadták a Balatonfüredi Yaht Club új sporttelepét

A Balatonfüredi Yacht Club az elmúlt pár évben gyakorlatilag a teljes parti és kikötői létesítményeit felújította, zömében pályázati források felhasználásával. A most záruló beruházással a 147.születésnapját ünnepelő egyesület újabb komoly lépést tett, hogy a következő évtizedekben is meghatározó szerepet játszhasson a vitorlás sport életében.

 

2014.07.19   Éjszakai futóverseny Balatonfüreden

Szombat este kilenc órakor rajtoltak az éjszakai futóverseny résztvevői. A résztvevők három táv közül választhattak, félmaraton mellett 14 és 7 kilométert kellett teljesíteniük.

 

2014.07.21   Megkezdték a felkészülést a balatonfüredi kézilabdázók

Új edzővel és több új játékossal bővült a BKSE kerete. A csapat hétfőn napi két edzéssel megkezdte a felkészülést a szeptemberben induló bajnokságra. A teljes keret várhatóan augusztus elejére áll majd össze.

 

2014.07.15   Megkezdték a felkészülést a BFC labdarúgói

Augusztus 9-én Nagykátán Magyar Kupa mérkőzéssel kezdik a szezont a BFC labdarúgói. A csapat jelenleg napi két edzéssel készül az őszi fordulókra a játékoskeret még képlékeny de remélhetőleg az augusztus 16-i bajnoki rajtra a kiszemelt új játékosok is rendelkezésre állnak majd.

 

2014.07.10   Rekord idő a 46.Kékszalag versenyen

Csütörtök reggel 522 hajó vágott neki a Balatonfüred-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távnak a 46.Kékszalag versenyen. A későbbi győztes Fifty-Fifty nevű kétárbócos katamarán több mint három órával megjavítva saját rekordját, 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

 

2014.07.05   II.Szív Kupa meghívásos páros tenisz verseny

Mindenki mozogjon-ez lehetne a mottója a második alkalommal megrendezett Szív Kupa meghívásos páros tenisz versenynek. A balatonfüredi kiserdei pályákon a résztvevők kemény csatákat vívtak a győzelemért.

 

2014.07.08   Mayer Levente füredi úszó Magyarország jó tanulója - jó sportolója díjazott

A balatonfüredi Mayer Levente 12 éves korában kezdett el versenyszerűen úszni. Jelenleg Veszprémben Szokolai László tanítványa, legutóbb füreden a Magyar Úszás Napján találkozhattunk vele. Kedvenc versenyszáma a 100 és 200 mell, ebben szeretné megszorítani az élmezőnyt.

 

2014.06.30   Július 10-én rajtol a 46. Kékszalag verseny Balatonfüreden

46. alkalommal vágnak neki a vitorlázók a légvonalban 155 kilométeres távnak a hagyományos Kékszalag versenyen. Az idei rendezvény érdekessége lesz, hogy ez alkalommal katamaránok is részt vehetnek a megmérettetésen, így jó szélviszonyok mellett megdőlhet a tőkerülés rekordja.

 

2014.06.17   Olimpici Párbajtőr Magyar Bajnokság

A Balaton Szabadidő Központban 15 páston mérték össze tudásukat a jövő ifjú párbajtőrözői az Olimpici Grand Prix versenyen. A szűk egy hét alatt a füredi vívók hét éremmel gazdagodtak, ketten közülük a dobogó legfelső fokára állhattak.

 

2014.06.27   Vesebetegek kerékpártúrája

Vesebetegen is lehet teljes életet élni- ez lehetne a mottója a Ren Bike Balaton Tournak amelyre az ország minden részéből érkeztek betegek és kisérők,hogy négy nap alatt teljesítsék a 210 kilométeres távot körbetekerve ezzel a magyar tengert. A 28 vesebeteg mellett 20 egészségügyi szakdolgozó és 11 orvos is kerékpárra ült.

 

2014.06.18   Békefutók Balatonfüreden

A világ összes földrészén, több mint 150 országban eddig milliók vettek részt abban a különleges váltófutásban, amelynek célja, hogy erősítse a nemzetek közötti barátságot.A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra városról városra. Szerdán délelőtt Balatonfüredre érkeztek.

 

2014.06.19   Diáksportolók köszöntése

Hagyományosan az iskola befejezése után köszöntik a diáksportolókat Balatonfüreden. Azokat hívták meg az ünnepélyes díjátadóra, akik az elmúlt szezonban a megyei versenyeken az első háromban, vagy az országos megmérettetéseken az első hat között végeztek valamely diákolimpiai sportágban.

 

2014.06.14   Balatonman Triatlon Fesztivál 2014

Balatonfüreden évek óta szerveznek különböző triatlon versenyeket. Ezúttal harmadik alkalommal tartották meg a Balatonman Triatlon Fesztivált, ahol három, komoly kitartást igénylő távon mérhették meg magukat a jelentkezők.

 

2014.06.17   Vízilabda egyesület alakult Balatonfüreden

Most már teljesen biztos,hogy nem marad kihasználatlanul az újonnan megépülő uszoda Balatonfüreden. Az Agró Hotel medencéjét ideiglenesen birtokba vevő fiatal pólósok egy új színfoltot jelenthetnek a város sport életében.

 

2014.06.11   Bükkfürdő rali

Bükkfürdőn folytatódott a országos rali bajnokság. A füredi Osváth-Farnadi páros ezúttal is a mezőny első felében végzett a Mitsubishi EVO IX-el.

 

2014.05.25   Horgászverseny fiataloknak

Negyedszer rendeztek horgászversenyt a Tagore sétányon.A balatonfüredi fiatalok mellett sokan jöttek az ország más vidékeiről is.

 

2014.06.01   BFC - Körmend NB-III-as labdarúgó mérkőzés

Hazai találkozóval zárták az NB-III-as bajnokságot a BFC labdarúgói. Vasárnap délután a Körmend együttesét fogadták a városi stadionban. A mérkőzés esélyese a füredi csapat volt akik ez alkalommal szépen búcsúztak lelkes szurkolóiktól.

 

2014.05.31   Dragon Magyar Bajnokság

Tizenhárom magyar és egy német hajó vett részt a Dragon Magyar Bajnokság balatonfüredi futamán. A három napos versenyen a vitorlázók remek szélviszonyok mellett nyolc futamot teljesítettek.

 

2014.06.03   Évzáró a bronzérmes kézilabda csapatnál

Fennállásának legsikeresebb évét zárta a BKSE füredi kézilabda csapata. Az egyesület harmadik bronzérmével büszkélkedhet és játékosok közül 14-en kaptak meghívást a korosztályos válogatottakba.

 

2014.05.31   Évzáró táncgála a Sellő alapítványnál

Évzáró táncgálát rendezett a Sellő Alapítvány a füredi sportcsarnokban. 22 csapat lépett fel a látványos bemutatón.

 

2014.05.24   Balatonfüreden edz a magyar cukorbeteg futsal válogatott

Napi három edzéssel készül a szeptemberi balatonfüredi Európa-bajnokságra a magyar cukorbeteg futsal válogatott. A felkészülésről a csapat edzőjét az ismert előadóművészt Hevesi Tamást kérdeztük.

 

2014.05.24   Első Hajógyár Kupa vitorlás verseny

A folyamatosan fejlődő és szépülő hajógyári kikötő, több színvonalas vitorlás verseny helyszíne lehet a jövőben. Ennek első állomása a szombaton megrendezett I. Hajógyári Kupa volt. A rendezvényen a sportlétesítmény vendégei vehettek részt, akiknek élő zenével is kedveskedtek a szervezők.

 

2014.05.24   Horgász közgyűlés Balatonfüreden

Szombat délelőtt a Borcsa étterem külön termében tartott éves rendes közgyűlését a Balatonfüredi Horgász Egyesület. A meghívottak nyolc napirendi pontot vitattak meg, többek között döntöttek a beszámolókról és elfogadták az egyesület új fegyelmi szabályzatát.

 

2014.05.10   EMU-UNIX hatnapos és 48 órás ultramaraton futóverseny

Akárcsak az elmúlt években idén is a balatonfüredi kemping területén rendezték meg az EMU-UNIX hatnapos és 48 órás nemzetközi ultramaraton futóversenyét. A részvevők szerint az ideális környezet és rendezés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez alkalommal új pályacsúcs is született.

 

2014.05.11   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

Három korcsoportban rendezték meg Balatonfüreden a már hagyományos Dr. Dibusz László sakk emlékversenyt. Az úgynevezett pöttöm csoportban az óvodások, az ifjúsági csoportban az alsó és felső tagozatos iskolások míg a felnőtteknél amatőr sakk rajongok ültek asztalhoz.

 

2014.05.10   Országos Gumiasztal Diákolimpia

Kilencedik alkalommal rendezték Balatonfüreden az Országos Gumiasztal Diákolimpia döntőit. A szombati rendezvényen két kategóriában 140 fiatal versenyzett.

 

2014.05.04   BKSE -Csurgó kézilabda bajnoki rájátszás

A vendég Csurgó kézilabda csapata várhatja előnyösebb helyzetből a szombati folytatást a bajnoki bronzcsatában. A két győzelemig tartó első összecsapáson a somogyiak 14-9-es félidőt követően 26-23-ra megnyerték a balatonfüredi mérkőzést.

 

2014.04.29   BKSE-MKB MVM Veszprém kézilabda mérkőzés

A bajnoki elődöntő második meccsén nem született elsöprő veszprémi siker. A füredi fiatalok nem engedték a könnyed játszadozást a Final Four résztvevőknek.

 

2014.04.27   BSC-Tapolca NB II-es sakk mérkőzés

A hétvégén lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését a sportklub NB II-es sakk csapata. Sikeres szereplés esetén a fürediek előtt lehetőség nyílik az NB I-B-be kerülésre.

 

2014.04.17   Balatonfüredi siker a junior kézilabda bajnokságban

Zsinórban a harmadik alkalommal nyerte meg a magyar junior kézilabda bajnokságot a BKSE csapata. György László tanítványai a kecskeméti négyes tornát követően állhattak a dobogó legfelső fokára.

 

2014.04.12   BFC - Bakonynána női labdarúgó mérkőzés

A tavaszi forduló második mérkőzésére került sor a Veszprém megyei felnőtt női keresztpályás labdarúgó bajnokságban. A balatonfürediek ellenfele ezúttal a listavezető Bakonynána együttese volt.

 

2014.04.15   Füredi siker a Miskolc Ralin

Március végén Miskolcon rajtolt a Magyar Rali Bajnokság. A versenyen a balatonfüredi Osváth Péter - Farnadi Ágnes páros abszolút nyolcadik,kategóriájában az ezüst érmet szerezte meg.

 

2014.04.11   Rájátszás az NB-I-es ifjúsági kézilabda bajnokságban

Három pontos előnnyel érkezett a rájátszásra a BKSE ifjúsági kézilabda csapata. A balatonfüredi sportcsarnokban rendezett tornát György László tanítványai pontvesztesség nélkül zárták, így végeredményben az ötödik helyen fejezték be a bajnokságot.

 

2014.04.12   Régiós box gála Balatonfüreden

Regionális box versenyt rendeztek a hétvégén Balatonfüreden. A városi szabadidő központban 11 egyesület 44 sportolója lépett a szorítóba. A nézők a különböző korosztályok bemutató mérkőzései mellett a régió elit versenyzőivel is megismerkedhettek, és még egy női összecsapáson is szurkolhattak.

 

2014.04.04   Junior Európa Bajnok balatonfüredi teniszező

Tovább folytatja remek szereplését a balatonfüredi Gálfi Dalma. A Lóczy Gimnázium fiatal teniszezője Udvardy Pannával és Stollár Fannyval az oldalán Csehországban a női U-16-os tenisz válogatott tagjaként aranyérmet szerzett a fedett pályás Európa Bajnokságon.

 

2014.03.23   BKLC sikerek a futsal utánpótlás bajnokságban

A vasárnapi zárófordulóval befejeződött a Nyugat-Dunántúli Regionális Futsal Bajnokság. A BKLC fiataljai a torna során mindhárom korcsoportban pályára léptek, az U 11 ezüst az U 13 bronz míg az U 15-ös csapat ugyancsak ezüst éremmel zárta napot.

 

2014.03.29   BKSE-Gyöngyös kézilabda-mérkőzés

Fennállása során második alkalommal van esélye a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttesének az éremszerzésre, miután tegnap a negyeddöntő harmadik összecsapásán 29:25-re legyőzte a Gyöngyöst.

 

2014.03.23   7. Balaton Szupermaraton

Az elmúlt évekhez képest ez alkalommal kegyes volt az időjárás a 7. Balaton Szupermaraton résztvevőihez. A szinte nyárias meleg nagyon sokaknak meghozta a kedvét a mozgáshoz, így nem csoda, hogy rekord nevezés született a versenyen.

 

2014.03.23   BSC - Szombathely NB-II-es sakk mérkőzés

Befejezéséhez közeledik az NB-II-es sakk bajnokság. A vasárnap délelőtti hazai fordulóban a fürediek a Szombathely II. csapatát fogadták a szabadidő központban.

 

2014.03.25   Indul a rali szezon

Március utolsó hétvégéjén rajtol a Magyar Rali Bajnokság. A balatonfüredi színeket továbbra is az Osváth - Farnadi páros képviseli a már jól bevált Mitsubishi EVO IX-el.

 

2014.03.16   BFC - Nagyatád NB-III -as labdarúgó mérkőzés

Az NB-III-as bajnokság harmadik fordulójában a Nagyatád csapata látogatott Balatonfüredre. A vasárnapi mérkőzés esélyese a hazai együttes volt és ez alkalommal érvényesült a papírforma.

 

2014.03.15   Március 15. kispályás labdarúgó torna

A nemzeti ünnep alkalmával kispályás labdarúgó tornát rendeztek a református iskolában. A fantázia neveket viselő hat csapat körmérkőzéseken döntötte el a kupa sorsát.

 

2014.03.12   Politikai reklám

A kormányváltó összefogás politikai reklámja.

 

2014.03.07   BKSE-Vác kézilabda-mérkőzés

A Vác elleni magabiztos győzelmének köszönhetően a nagyszerű negyedik helyen fejezte be a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttes az alapszakaszt.

 

2014.03.05   Ketrecharcosok Balatonfüreden

Lehetséges,hogy a kevert harcművészet kifejezés sokaknak nem mond semmit, de a ketrecharcra már többen felkapják a fejüket. Az Amerikai Egyesült Államokból érkező sportág alapjait 1993-ban tették le és népszerűségét mi sem jelzi jobban,hogy Balatonfüreden a Ronin Judó Club már számos versenyzővel várja a tavaszi tornákat.

 

2014.02.22   U-11 és U-13-as Regionális Futsal Bajnokság Balatonfüreden

Nyolc csapat részvételével rendeztek regionális futsal labdarúgó tornát a városi sportcsarnokban. A Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Club meghívására Jánossomorjáról,Győrből és Szombathelyről érkeztek U-11 és U-13-as labdarúgó palánták a rendezvényre.

 

2014.02.18   Beszélgetés a Szocsi olimpiáról Berecki Brigittával a Magyar Sí Szövetség utánpótlás igazgatójával

Február 23-án végleg kialszik a láng a téli olimpián és ezzel véget érnek a különböző versenyszámok Szocsiban. A magyar résztvevők szerepvállalásáról, közülük elsősorban a biatlonosok lehetőségeiről a sífutó keret felkészítőjét Berecki Brigittát kérdeztük, aki Albertvilleben és Lillehammerben is tagja volt az olimpiai csapatnak.

 

2014.02.21   BKSE - Cegléd kézilabda-mérkőzés

Ahogy arra számítani lehetett, a Balatonfüred biztosan győzte le az alsóházi Ceglédet a férfi kézilabda NB I. pénteki játéknapján, bár az elején meglehetősen nehezen lendült bele a balatoni társaság.

 

2014.02.22   Díjazták a balatonfüredi sportolókat

22.alkalommal vehettek át emlékplakettet a Szabadidő Központban megrendezett ünnepségen Balatonfüred legeredményesebb versenyzői és az őket felkészítő edzők. Ugyancsak ez alkalommal adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetést az elmúlt év legeredményesebb aktív sportolójának és sportvezetőjének is.

 

2014.02.08   A Szent Benedek iskola szalagavatóján

A kék színű szalaggal egy jelet kaptak a végzős diákok, annak a jelét, hogy teljesítettek egy fontos feladatot, mondta Hardi Titusz, az intézmény főigazgatója a pénteki szalagavató bálon. Közel száz diák vesz búcsút az iskolától, közülük 72-en érettségire készülnek.

 

2014.02.04   BKSE - MKB kézilabda-mérkőzés

Ahogy azt várni lehetett, a bajnoki címvédő MKB-MVM Veszprém megnyerte a megyei rangadót a Balatonfüredi KSE ellen a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.

 

2014.02.08   Veszprém Megyei Darts Diákolimpia területi döntője

Hat település 34 tanulója vett részt a Veszprém Megyei Darst Diákolimpia területi döntőjén. A különböző korosztályok győztesei a budapesti döntőn folytathatják szereplésüket.

 

2014.02.02   Bravúr a javából: a Füred magabiztosan győzött

Nagyszerű teljesítménnyel, remek hozzáállással biztosan gyűjtötte be a két pontot a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján a Balatonfüred a Tatabányával szemben.

 

2014.01.25   Arácsi disznóvágás

Igazán ideális időben, hideg téli napon rendezték meg az arácsi disznóvágást. A 180 kilós disznót Szentantalfáról hozták és minden féle finomság készült belőle, az arácsiak véres- és májashurkát, kolbászt és sülthús is kóstolhattak a Szent Benedek iskola udvarán. A receptet nem árulták el a szervezők, a magyar hagyományoknak megfelelően legalább nyolcvan évre titkosították azt.

 

2014.01.29   BKSE-Pick Szeged kézilabda-mérkőzés

Érvényesült a papírforma: a Pick Szeged jutott a nyolc közé a férfi kézilabda Magyar Kupában a Balatonfüred ellenében.

 

2014.01.23   Vitorlázók köszöntése a polgármesteri hivatalban

A Yacht Club két fiatal vitorlázóját Vadnai Benjamint és Vadnai Jonatánt köszöntötték csütörtökön a polgármesteri hivatalban. A füredi sportolóknak Dr. Bóka István polgármester adott át díszes oklevelet és ajándékot az ünnepségen.

 

2014.01.18   Balatonfüred Gyermekei Sportnap a szabadidő központban

Tizenhét játékos versenyszám szerepelt az első Balatonfüred Gyermekei Sportnapon. A vidám vetélkedőn a sprintszámok mellett volt kézilabda szlalom, labdateregetés, kígyó, kidobós de még gyors öltözködésben is összemérték tudásukat a résztvevők. A szombat délelőtti rendezvényen a Radnóti iskola két csapattal indult.

 

2014.01.15   BKSE-Junior válogatott kézilabda-mérkőzés

A felkészülés szempontjából is hasznos találkozót játszott a Balatonfüredi KSE a junior válogatottal, ahol a hazaiak meggyőző produkcióval szerezték meg a két bajnoki pontot.

 

2014.01.13   Hazai mérkőzéssel rajtol a kézilabda bajnokság

Január 15-én a Junior válogatott elleni hazai mérkőzéssel rajtol a kézilabda bajnokság. A cél továbbra is az első hat hely közé kerülés, így a folytatásban is minden pontra szüksége lesz a BKSE-nek.

 

2014.01.11   Kispályás teremlabdarúgó bajnokság a sportcsarnokban

Továbbra is népszerű a kispályás labdarúgás Balatonfüreden. A már hagyományos téli tornára a helyi együttesek mellett nemcsak a környező településekről de a megyeszékhelyről is érkeztek csapatok. A mérkőzéseket a szokásos időpontokban szombaton és vasárnap rendezik a szabadidő központban.

 

2014.01.13   Megkezdte a téli felkészülést a BFC labdarúgó csapata

Gyengébb bajnoki kezdést követően a szezon második felében magához tért a BFC labdarúgó csapata és bizakodva várja a tavaszi folytatást. Az együttes heti öt edzéssel és több edző mérkőzéssel készül a márciusi rajtra.

 

2014.01.07   Arany és bronz az ománi Laser Radial ifi világbajnokságon

Egy világbajnoki aranyéremmel és egy bronzéremmel tértek haza a füredi sportolók a Laser Radial ifjúsági világbajnokságról. Az Ománban megrendezett versenyen Vadnai Benjamin a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Vadnai Jonatán az U17 mezőnyben harmadik, összetettben az ötödik helyen végzett.

 

2013.12.12   Új elnök a Balatonfüredi Yacht Club élén

Új elnököt választott a Balatonfüredi Yacht Club. Miután a leköszönő Hantó István csak egy évre vállalta az elnöki megbízatást, a november végi közgyűlésen a tagok Gerendy Zoltánnak szavaztak bizalmat.

 

2013.12.13   Új helyen a füredi ökölvívók

Új helyre a volt tűzoltó laktanyába költöztek a füredi ökölvívók. Ez alkalommal, veszprémi boksz barátaik segítségével egy látványos bemutatót tartottak egyben felavatták a Sopronból kapott ringüket is.

 

2013.12.04   BKSE - PLER Budapest NB-I-es kézilabda mérkőzés

Hektikus teljesítménnyel, de végül sikerrel vette az újabb akadályt a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese.

 

2013.12.06   Szalagtűzés, hit és optimizmus

Amilyen gyorsan elérkezett a szalagavató ünnepség, olyan gyorsan érkezik majd el az érettségi és ezt a diákok is nagyon jól tudják a Lóczy gimnáziumban. Kitartó és szorgalmas tanulás vár rájuk, előtte azonban nyugodtan kiengedhették a fáradt gőzt a pénteki ünnepségen, illetve az azt követő bulizós estén. A hagyományos szalagavatón ezúttal 84 diákra került fel a kék színű szalag.

 

2013.12.02   Látogatóban a füredi judósoknál

Sikeres évet zártak a balatonfüredi judósok. A 12 éve alakult egyesületben folyó kemény munka ezúttal is meghozta eredményét, a sportolók sorra szállítják a legfényesebb érmeket és egyre többen végeznek a dobogó legfelső fokán.

 

2013.12.02   Sikerek a taekwon-do egyesületnél

Nem pihentek ebbe az évben a füredi taekwon-do egyesület sportolói sem. Vajky László tanítványai közül kiemelkedett Kiss András és Bécsi Nikolett, mindketten dobogós helyezésekkel térhettek haza a különböző versenyekről.

 

2013.11.22   BKSE - Gyöngyös NB-I-es kézilabda mérkőzés

Rangadó várt a hétvégén a BKSE kézilabdázóira. Az 5. helyen álló fürediek a két ponttal és egy helyezéssel mögöttük álló B.Braun Gyöngyös együttesét fogadták az alapszakasz 13.fordulójában.

 

2013.11.20   Díjkiosztó a vívóknál

Egy elmaradt díjkiosztó ünnepséget pótoltak egy hete a Polgármesteri Hivatal rendezvénytermében. Az SZ-L BAU balatonfüredi vívói itt vehették a jól megérdemelt elismerésüket, egész éves kiemelkedő teljesítményükért.

 

2013.11.17   Balatonfüred SC - Lövő NB-II sakk mérkőzés

Fontos mérkőzés várt a hétvégén a balatonfüredi sakkozókra. Ahhoz, hogy továbbra is az élmezőnyben szerepelhessenek feltétlenül szükségük volt a győzelemre a Lövő csapata ellen, lehetőleg minél nagyobb arányba.

 

2013.11.17   Elnöki látogatás a balatonfüredi vívóknál

Továbbra is az egyik legnépszerűbb sportág hazánkban a vívás,így nem csoda,hogy az SZ-L BAU Vívó Club balatonfüredi csoportjában közel 300-an sportolnak. Csütörtök délelőtt Csampa Zsolt a Magyar Vívószövetség elnöke látogatott az Eötvös iskolába.

 

2013.11.12   Dobogón végzett a füredi rali páros

Áprilisban az Eger Ralival indult és a Mecsekben fejeződött be az Országos Rali Bajnokság. A füredi színeket képviselő Osváth-Farnady páros egy gyengébb kezdést követően fokozatosan magára talált és megérdemelten állhatott a dobogóra.

 

2013.11.03   U-15-ös női labdarúgó torna

Néhány évvel ezelőtt még megmosolyogták a női focistákat,de mára a helyzet jelentősen megváltozott. A leánycsapatok bajnokságokban indulnak,tornákon vesznek részt. Ez alól Balatonfüred sem kivétel, ahol továbbra is várják a focizni vágyó általános iskolás hölgyeket.

 

2013.10.25   BKSE - Orosháza kézilabda mérkőzés

Hazai rangadóval folytatta szereplését a BKSE kézilabda csapata. Ezúttal az Orosháza együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2013.10.21   Új sportpálya a Tündérkert Óvodában

Pillanatok alatt birtokba vették az új sportpályát a gyerekek a lakótelepi Tündérkert Óvodában. Az ovifoci pályázat keretén belül elkészült létesítményt remélhetőleg még több követi majd Balatonfüreden.

 
 

2013.10.15   Fut a Füred

Nyolc korcsoportban több mint 500 vágtak neki a 1000,1200,1600 és 2400 méteres távnak a Fut a Füred versenyen. Akárcsak az elmúlt években a dobogósok éremmel térhettek haza,de minden célbaért résztvevő emblémázott pólót kapott.

 

2013.10.05   BFC-Győri ETO II - labdarúgó mérkőzés összefoglaló

Hazai pályán fogadta a Győri ETO II csapatát a BFC. A hétvégi találkozón a füredieknek feltétlenül szükségük volt a győzelemre, hogy elkezdhessék a felzárkózást a középmezőnyhöz.

 

2013.10.01   Fürediek rali sikere Szlovákiában

Gyengébb kezdés után a Kassa Ralin kategória győzelmet szerzett az Osváth-Németh páros. A füredi versenyzők a népes nemzetközi mezőnyben remek időket autózva állhattak a dobogó legfelső fokára.

 

2013.09.28   Új rekord a Süllő Kupán

Rekord méretű hallal nyerte az alsóörsi Tóth István a 21. Süllő Kupát. A Zamárdi térségében kifogott süllő több mint 8 kilót nyomott de a második helyen végző horvát horgásznak sem kellett szégyenkeznie, nála a mérleg 5 kiló 48 dekát mutatott.

 

2013.09.20   BKSE-Csurgó kézilabda mérkőzés

Hazai rangadóval folytatta szereplését a BKSE kézilabda csapata.Ezúttal a tavalyi bronzérmes Csurgó együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2013.09.22   BSC-Zalaegerszeg Baki Agrárcentrum NB-II-es sakk mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését Balatonfüred sakk csapata. Az NB-II-ben vitézkedő BSC vasárnapi ellenfele a Zalaegerszeg Baki Agrárcentrum együttese volt.

 

2013.09.12   Új tornacsarnok a Lóczy Lajos Gimnáziumban

Mintegy bruttó 560 millió forintból készült el a Lóczy Lajos Gimnáziumban kialakított új tornacsarnok. A 20x40 méteres pálya nemcsak a testnevelés óráknak ad majd helyet,hanem fontos szerepe lesz a helyi kézilabda utánpótlás nevelésben is.

 

2013.09.06   Bajnoki rajt a kézilabda bajnokságban

Pénteken hazai mérkőzéssel megkezdődött az NB-I-es férfi kézilabda bajnokság. Az első fordulóban a BKSE magabiztos játékkal 10 gólos különbséggel verte a Győr együttesét.

 

2013.09.06   BKSE Győr bajnoki kézilabda-mérkőzés

Jól sikerült a rajt BKSE kézilabda-csapatának az első bajnoki mérkőzésen. Hazai részről nehezen kezdődött a találkozó, de lassan beindult a füredi henger és a végeredmény a jövőre nézve egészen biztatóra sikerült.

 

2013.09.06   Fiatal algériai labdarúgók jártak Balatonfüreden

Az algériai Tipaz városából érkezett küldöttség a hétvégén Balatonfüredre. A csoporttal tartottak az El Biar sportegyesület U-13-as korosztályú labdarúgói is akik két mérkőzést játszottak Füreden.

 

2013.09.08   Vitorlázó Füred Kupa

Hat hajóosztályban 70 hajóval rajtolt szombaton a hagyományos Füred Kupa. A két napos versenyen az időjárás leginkább a strandolóknak kedvezett,de így is sikerült több futamot lebonyolítani.

 

2013.09.03   Füredi sikerek a BYTE CII vitorlás világbajnokságon

A Balatonfüredi Yach Club két versenyzője Érdi Mária és Vadnai Jonatán a hazai sikereket követően az Egyesült Államokban is bizonyított. A BYTE CII vitorlás világbajnokságon mindketten a dobogó legfelső fokára állhattak.

 

2013.08.29   Rajt előtt a férfi kézilabda bajnokság

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a BKSE férfi kézilabda csapata. Szeptember 6-án hazai találkozóval indul a 2013-as NB-I-es bajnoki szezon. A fiatal füredi csapattal szembeni elvárás nem változott,cél az első hatba kerülés.

 

2013.08.07   Érdi Mária és Vadnai Jonatán vitorlázókat köszöntötték

Két fiatal tehetséges és sikeres vitorlázót köszöntöttek szerdán a füredi városházán. Érdi Mária és Vadnai Jonatán mindketten a Balatonfüredi Yacht Club versenyzői, kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt vitorlázó szezon során.

 

2013.08.07   Készülnek a bajnoki rajtra a kézilabdázók

Akárcsak a labdarúgóknál a BKSE kézilabdázóinál is javában tart a felkészülés. Igaz ugyan,hogy az NB-I-es bajnoki rajtig még egy hónap hátra van, de a teljes keret a fiatal játékosok válogatott béli elfoglaltsága miatt csak most lett teljes.

 

2013.08.06   Új kerettel várják a rajtot a füredi labdarúgók

Már csak két hete maradt a felkészülésből a balatonfüredi labdarúgóknak. A keret a nyár folyamán jelentősen megváltozott, nem kis feladat elé állítva ezzel a Pető-Orbán edzőpárost.

 

2013.07.27   45. Kékszalag vitorlás verseny

Litkey Farkas győzelmével zárult a 45. Kékszalag vitorlás verseny. Az egytestű hajók számára ez volt az utolsó év, 2014-től szabad a pálya indulhatnak a gyors katamaránok, várhatóan újból veszélyben lesz a tavalyi évben beállított csúcsidő.

 

2013.07.21   Befejeződött a Laser invázió Balatonfüreden

A vasárnapi érem átadással befejeződött a balatonfüredi Laser vitorlázó világ és Európa-bajnokság. Az ifjúsági és junior korú versenyzők közel egy hónapig küzdöttek a díszes trófeákért.

 

2013.07.19   Folytatódott a Magyar Rali Bajnokság

A harmadik helyen zárta a Veszprém ralit az Osváth-Farnadi páros. A füredi versenyzők lassan utolérik megszokott formájukat,de a végelszámolásig még több megmérettetés vár rájuk a legközelebbi augusztusban Kassán.

 

2013.07.12   Együttműködési szerződés a Balatoni Korona Zrt. és a Principessa Yacht Club között

A hétvégén a hajógyári kikötőben megkoronázták a Principessát a Balaton leggyorsabb egytestű vitorlás hajóját. A különleges együttműködéstől egyrészről a balatoni korona fokozottabb népszerűségét várják míg a versenyhajó a közelgő Kékszalag megmérettetésen szeretné elhódítani a legfényesebb serleget.

 

2013.07.14   Füredi siker a Laser 4.7 vitorlázó világbajnokságon

Füredi győzelemmel zárult a Laser invázió második versenyhete. Vadnai Jonatán az U 16-os korosztályban az első helyet szerezte meg, míg a hölgyeknél a legsikeresebbnek Virág Flóra bizonyult, a hetedik helyen végzett.

 

2013.07.17   Július 25-én rajtol a 45. Kékszalag tókerülő vitorlásverseny

A mezőny idén is rekordszámú lesz, reméljük az időjárás is kedvez majd a résztvevőknek.

 

2013.06.12   Diáksportolók köszöntése

A szokásos helyszínen a Szabadidő Központban rendezték a diáksportolók ünnepélyes köszöntjét. Ez alkalommal rekordszámú több mint 120 fiatal vehetett át elismerő oklevelet és díszes serleget az elmúlt tanévben elért sport eredménye elismeréseként.

 

2013.07.07   Laser 4.7 világ- és Európa bajnokság

124 lány és 237 fiú versenyző várja a rajtot a Groupama-OTP Balaton Laser 4.7 ifjúsági világ és Európa-bajnokságon. Vasárnapig lezajlottak a hajófelmérések, megrendezték a próba futamokat a versenypályák készen állnak. Már csak a legfontosabb kellék hiányzik, de adásunk kezdetéig az nagyon.

 

2013.06.22   Ingyenes jogsegély szolgálat a Balatonnál

Felkészült ügyvédek várják az ügyfeleket jövő májusig, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult Közép-Dunántúli Jogpont+ programban. A térség 16 településén adott lehetőség azoknak, akiknek segítségre van szükségük a jog útvesztőiben és nem engedhetik meg maguknak az ügyvédi díjakat.

 

2013.06.20   Laser világ- és Európa-bajnokság lesz Balatonfüreden

A hétvégén elstartol a balatonfüredi Laser invázió mezőnye. A házigazda idén 146 éves Balatonfüredi Yacht Club,hazánkban egyedülálló módon elnyerte a 2013-as év egyik legnagyobb ifjúsági vitorlás világ és Európa-bajnoki verseny rendezési jogát, Laser 4.7, Laser Radiál Női U21 és Laser Standart Férfi U21-es hajó osztályban.

 

2013.06.22   Magyar Úszás Napja Balatonfüreden

Balatonfüred kimelt szerepet kapott a Magyar Úszás Napja alkalmából. A tíz kilométeres Nyilt Vízi Európa-Kupa sorozat mellett a különböző úszó távokat több mint 3000-en teljesítették a szombati rendezvényen.

 

2013.06.15   II. Balatonman Triatlon Fesztivál

Közel ezer résztvevő vágott neki a különböző versenytávoknak a II. Balatonman Triatlon Fesztiválon. A szombat reggeli együttes rajtot követően a leggyorsabbak már délre végeztek de az indulók zöme késő estig küzdött a több mint 30 fokos melegben.

 

2013.06.16   Lábtenisz torna a Füred Kempingben

Meghívásos lábtenisz tornát rendeztek a hétvégén a Balatonfüredi Kempingben. A kétnapos rendezvényen 10-10 páros mérhette össze tudását. A füredi torna a sorozat harmadik állomása előzőleg a Club Tihanyban és Balatonszemesen rendeztek hasonló összecsapásokat.

 

2013.06.16   Sirály Táncfesztivál

Színes táncbemutatókkal várta az érdeklődőket a Múzsa Művészeti Egyesület. Tizedik alkalommal rendezték meg a Sirály Nemzetközi Táncfesztivált a Kisfaludy Színpadon. A két napos rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek fiatal versenyzők.

 

2013.05.13   Füredi sportsikerek Törökországban

Balatonfüred ismét meghívást kapott a törököktől a nilüferi nemzetközi sportfesztiválra. Ebben az évben nem kézilabdacsapattal, hanem úszókkal nevezett a város a megmérettetésre. A 23 tagú delegációval utazott a Balatonfüred Néptánc Együttes is, akik a magyar néptánccal arattak páratlan sikert. A legfontosabb, legérdekesebb történéseket a Füred TV stábja örökítette meg. A Törökországban most zajló események dacára elmondhatjuk, egy dinamikusan fejlődő országban jártunk.

 

2013.06.01   II. Balaton-felvidéki Triatlon Körverseny

A hétvégén Füredre érkezett a II. Balaton-felvidéki Triatlon Körverseny, amely egyben olimpiai távú elit országos bajnokság is. A szombati eseményen 1.5 kilométer úszás, 37 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás várt az indulókra.

 

2013.06.01   Jubileumi táncgála a Sellő Alapítvány szervezésében

Fennállásának huszadik évét ünnepelte a Sellő Alapítvány. Ez alkalommal színes tánc esten mutatkoztak be a különböző csoportok a legfiatalabbaktól a most végzőkig.

 

2013.05.29   Pénteken tartotta szokásos évzáróját a Balatonfüredi KSE

A Végh családi pincészetben tartotta a szezonzáróját a BKSE. Az eseményre hivatalosak voltak a csapat tagjai, szakvezetői, egészségügyi stábja, a szponzorok és az elnökség tagjai.

 

2013.05.25   II. Balatonfüredi Sárkányhajó Roadshow

Második alkalommal rendeztek nagyszabású sárkányhajó versenyt a Balatonon. A Balatoni Kajak-Kenu Egyesület két csapattal vett részt a rendezvényen és két arannyal valamint egy negyedik helyezéssel zárta a napot.

 

2013.05.28   Új edző az SZ-L BAU Balaton Vívóklubnál

Májustól Puskás Gábor személyében új edzővel erősített az SZ-L BAU Balaton Vívóklub. Örvendetes hír,hogy az Eötvös iskola vívó terme egész nyáron nyitva tart,így a sportolni vágyó fiatalok minden nap edzhetnek,és lehetőség nyílik napközis táborra is.

 

2013.05.04   Tavasz-kupa gyermek kézilabda torna

Alsó tagozatos általános iskolások léptek pályára a I.Tavasz- kézilabda kupán. A hat csapatos mini tornán Ajkai győzelem született.

 

2013.05.05   Tolnay Kálmán László vitorlás emlékverseny

Harmadik éve, hogy a Tolnay Kálmán László vitorlás emlékversennyel indítja a verseny szezont a Balatonfüredi Yacht Club. Ez alkalommal is a nagy hajósok szálltak először a vízre, hogy teljesítsék a közel 25 kilométeres távot.

 

2013.04.28   BKSE-Vác kézilabda mérkőzés

Vesztett pont nélkül fejezte be a rájátszás első szakaszát a BKSE kézilabda csapata.Vasárnap a Vác ellen bőven volt törleszteni való hiszen az alapszakaszban a fürediek tíz gólos vereséggel zárták a váci kirándulást.

 

2013.04.20   XXX. Dr. Dibusz László sakkverseny

30. alkalommal rendezett nagyszabású sakk tornát a BSC sakk szakosztálya. Szombaton a dr. Dibusz László sakkversenyen elsősorban a fiatalok részvételére számítottak a szervezők.

 

2013.04.10   BKSE-Orosháza NB-I-es kézilabda mérkőzés

Lejátszotta első hazai mérkőzését a rájátszásból a BKSE. A benntmaradáshoz vendég Orosháza elleni találkozón feltétlenül szükség volt a két bajnoki pontra.

 

2013.04.14   Maratonman futó fesztivál

Több százan húztak futócipőt vasárnap délelőtt Balatonfüreden. Az első Maratonman versenyen a résztvevők három táv közül választhattak,és akár egyéniben akár csapatban is teljesíthették a 6.5 a félmaratoni és a maratoni távot.

 

2013.04.09   Elindult az Országos Rally Bajnokság

A tervezett nyolc futam közül az egrivel indult az Országos Rally Bajnokság. Sajnos a fürediektől ez alkalommal elpártolt a szerencse.

 

2013.04.09   Ezüst érmes a BKSE ifjúsági csapata

A juniorok aranyérme után az ifjúságiak is a dobogóra állhattak a kézilabda bajnokságban. A Budaörsön megtartott tornát két győzelemmel és egy vereséggel zárták, így megérdemelten szerezték meg a második helyet.

 

2013.04.09   Maratonman futó verseny Balatonfüreden

Április 14-én rajtol a Maratonman versenysorozat. A két füredi megmérettetést a nyár végén egy budapesti zárja majd. Jelenleg több mint 500-an neveztek a hétvégi rendezvényre,de szombaton 12 és 17 valamint vasárnap 8 és 1/2 11 között a verseny helyszínén a Vitorlás téren is várják azokat akik a három versenytávon kipróbálnák erejüket.

 

2013.04.09   Zdolik Bence 6/6

Titkon reménykedtünk benne,hogy Zdolik Bence bemutatkozhat a felnőtt válogatottban,de ilyen szereplésre senki sem számított. A BKSE kézilabdázója hat lövésből hatot gólt ért a horvát csapat ellen.

 

2013.03.30   Ajka-BKSE II. kézilabda mérkőzés

Ajkán szerepeltek a hétvégén a BKSE fiatal kézilabdázói. Bár a bajnokságban jóval több pontot szereztek a fürediek a megyei rangadóknak mindig különleges hangulata van.

 

2013.03.24   6. Balaton Szupermaraton

15 országból több mint 1100 indultak a 6. Balaton Szupermaratonon. A négynapos verseny rajtjára Siófokon került sor a záró napon a résztvevők a balatonfüredi Tagore sétányról vágtak neki az utolsó 51 kilométernek.

 

2013.03.22   Magyar bajnokok a juniorok

Veretlenül újra bajnokságot nyert a Balatonfüredi KSE junior csapata. Az ifjú kézisek Kecskeméten a kétnapos bajnoki rájátszásban védték meg bajnoki címüket. A György László irányította csapat eredménye nagy érték, hiszen idén már több fronton is teljesítenie kellett a játékosoknak.

 

2013.03.10   BKSE-Cegléd NB-I kézilabda-mérkőzés

Lejátszotta az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését a BKSE. A vendég Cegléd elleni hazai győzelem a rájátszásban fontos pontokat

 

2013.03.06   BKSE-Pick Szeged NB-I kézilabda

A többszörös magyar bajnok Pick Szeged elleni hazai mérkőzésen próbálta menteni a menthetőt a BKSE. Az első hat közé jutásért, a hazai csapatnak feltétlenül szüksége lett volna egy vagy két pontra.

 

2013.03.11   Taekwon-do edzés a Református iskolában

Magyarországon 1977 óta tartanak taekwon-do edzéseket. A balatonfüredi csapat 11 éve alakult és heti két edzést tartanak a Református iskola tornatermében.

 

2013.03.12   Új támogató a füredi labdarúgóknál

Sólyom Sándor személyében új támogató érkezett a füredi labdarúgó csapathoz. Az NB-III-ban vitézkedő egyesületnél az új támogató belépése jelentős anyagi erősítést hozhat.

 

2013.03.04   Szezonkezdet a Balatonfüredi Yacht Clubban

A már hagyományosnak számító Kékszalag verseny mellett 11 nagy rendezvény szerepel a Yact Club ez évi programjában. Közöttük lesz 3 világ és 3 európa bajnoki verseny ennek keretén belül a laser hajóosztály teljes mezőnyét látja majd vendégül Balatonfüred.

 

2013.02.22   BKSE-Gyöngyös NB-I-es férfi kézilabda mérkőzés

A tavaszi szezon egyik legfontosabb mérkőzését játszotta pénteken a BKSE. A Gyöngyös elleni két pontra feltétlenül szüksége volt a csapatnak mert csak így maradhatott esélye a felsőházba kerüléshez.

 

2013.02.23   Új karate egyesület Balatonfüreden

Március elejétől heti három alkalommal várják a karatézni vágyókat a református iskola tornatermében. A Japán Harcművészeti Egyesületben Török Ferenc és Bacsák Csaba főinstruktorok oktatják a sportolókat.

 

2013.02.16   Sport-díjátadó ünnepség

21.alkalommal rendeztek sport-díjátadó ünnepséget Balatonfüreden. A hétvégi rendezvényen az elmúlt év legsikeresebb füredi sportolóit köszöntötték.

 

2013.02.09   Darts Diákolimpia

Három korcsoportban rendezték a Darts Diákolimpia Veszprém Megyei döntőjét. A füredi rendezvényen megtudtuk, hogy ez a sportág egyre népszerűbb a fiatalok körében.

 

2013.02.09   Tavaszi felkészülés a labdarúgóknál

Az első helyen várja a tavaszi folytatást a BFC NB-III-as labdarúgó csapata. A márciusi rajtig tíz edzőmérkőzés szerepel a programban. A télies időjárás ellenére ideális körülmények várják a füredre érkező csapatokat.

 

2013.02.01   A Szent Benedek Gimnázium szalagavatóján

Öt osztály több mint száz tanulójára került fel a kék színű szalag pénteken, a Szent Benedek Gimnázium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézménye hagyományos bálján. A középiskolai évek végét jelképező kék szalagot Hardi Titusz főigazgató áldotta meg.

 

2013.02.01   Maratonmant és Balatonmant is rendeznek idén Balatonfüreden

Április 15-én rendezik Balatonfüreden a Maratonman Fesztivált. A versenyt a rendezők amolyan bemelegítésnek szánják a júniusi Balatonman Fesztiválra. A rendezvényekre a füredi diákok ingyen nevezhetnek,a helyi lakosok pedig extra kedvezményt kapnak.

 

2013.01.27   Kispályás terem labdarúgó bajnokság

Március 3-ig tart a városi terem labdarúgó bajnokság. A selejtezőket követően a 26 csapat három osztályban folytatja a küzdelmet a bajnoki címért.

 

2013.01.27   Sakk NB-I-B BSC-Tata

A biztos bent maradást tűzték ki célul a balatonfüredi sakkozók. Vasárnap a középmezőnyben vitézkedő tatai Géniusz csapatát fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2013.01.17   A bajnokságra készül a BKSE

Edzőmérkőzésekkel készül a februári bajnoki rajtra a BKSE. A múlt héten lejátszott Fradi elleni találkozót követően a fürediek a Csurgót fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2013.01.16   Évzáró a judosoknál

Az elmúlt héten tartotta évzáró ünnepségét a 2007-ben alakult balatonfüredi Ronin Judo Közhasznú Alapítvány. A több mint 140 fővel versenyző füredi judosók három egyéni bajnoki címmel zárták az elmúlt évet

 

2013.01.13   Utánpótlás labdarúgó torna

Csaknem négyszáz gyermeklabdarúgó részvételével rendez teremtornákat a BKLC. A vasárnapi első fordulóban Zala,Győr valamint Veszprém megyéből érkeztek csapatok a balatonfüredi sportcsarnokba.

 

2013.01.07   Füredi páros a dobogón a magyar rali bajnokságban

Összetettben a hatodik, kategóriában a második helyen zárta az évet az Osváth-Farnady páros a magyar rali bajnokságban. A füredi duó végig kiegyensúlyozottan versenyzett és kis szerencsével akár az első helyet is megszerezhette volna.

 

2013.01.07   Új átlövő érkezhet a BKSE-hez

Január hetedikén véget ért a vakáció a BKSE kézilabdázói számára.A játékoskeret egyenlőre változatlan de új kézilabdázók érkezéséról is hírt kaptunk,közülük az első fecske már edzésbe is állt.

 

2012.12.07   A Lóczy gimnázium szalagavatóján

Közel száz végzős diákra került fel egy ünnepélyes bál keretében a kék színű szalag pénteken este. A Lóczy gimnázium már évek óta decemberben tartja a szalagavató bált, ahol nem csak a végzősök, de az alsóbb évfolyamok is műsorral készültek. Az diákok szerint az iskola minden szükséges tudást megadott, amire később szükség lehet. Legtöbben tovább tanulnak, vannak akik külföldön képzelik el a jövőt.

 

2012.11.24   TLC Akrobatikus Rock and Roll Magyar Bajnokság Balatonfüreden

Két korosztályban, kis és nagy formációs valamint felnőtt páros kategóriában versenyeztek a hétvégén a rock and roll táncosok. A magyar bajnokság igazi csemegének számított, hiszen hazánkban több mint harminc éve hódít ez a mozgásforma.

 

2012.11.18   BSC- Nagykanizsa sakk összefoglaló

A gyengébb kezdés ellenére bizakodóan ültek asztalhoz vasárnap délelőtt a füredi sakkozók. A vendég Nagykanizsa a papírforma alapján erősebbnek tűnt, de ezúttal a hazaiak bizonyultak jobbnak.

 

2012.11.18   Szenior teremlabdarúgó torna

Terembe vonultak a füredi kispályás labdarúgók. A téli szezont a szeniorok kezdték vasárnaponként a városi sportcsarnokban mérkőznek.

 

2012.11.11   BKSE- Kecskemét NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Nem állította nehéz feladat elé a junior játékosokkal felálló kecskeméti kézilabda csapat a füredi együttest. Az eddigi szezon talán leggyengébb hazai produkciója mellett csak a nagy gólarányú győzelemnek örülhettek a szurkolók.

 

2012.11.00   Ismét magyar bajnok a Fazekas-Horn terep-rallye páros

Befejeződött a magyar terep-rallye bajnokság. A füredi Fazekas-Horn páros a hat futam után sem talált legyőzőre,így zsinorban másodszor állhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

 

2012.10.15   Kassa rali

Kassán folytatódott a magyar rali bajnokság. Természetesen a Füred is képviseltette magát a versenyen, az Osváth-Farnady kettőssel.

 

2012.10.27   Két új műfüves pálya Balatonfüreden

A hétvégén két műfüves pályát avattak Balatonfüreden. A látvány-csapatsportokat támogató program keretében kialakított létesítmények két városi tanintézményben teremtenek ideális feltételeket az ott tanuló diákok számára, emelett megfelelő sportolási lehetőséget biztosítanak a labdarúgás kedvelőinek.

 

2012.10.15   Látogatóban az ökölvívoknál

Heti három alkalommal püfölik a zsákokat és persze egymást a balatonfüredi ökölvívók. Hétfőn este a közösségi házban találkoztunk a lelkes csapattal.

 

2012.10.20   BKSE - P. K. Vojvodina - EHF kupa kézilabda mérkőzés

Fordulatokban gazdag mérkőzést láthatott a szépszámú füredi közönség az EHF Kupa visszavágóján. A BKSE-Vojvodina összecsapás az utolsó akcióig nyitott volt, érdemes megnézni a találkozót.

 

2012.10.06   Megyei darts bajnokság

Steel kategóriában rendezték meg a megyei darts bajnokság első fordulóját. Balatonszőlősön a megfogyatkozott mezőny ellenére izgalmas verseny várt a résztvevőkre.

 

2012.10.13   P.K. Vojvodina-BKSE EHF kupa kézilabda-mérkőzés

Az EHF Kupa második fordulójában Újvidéken lépett pályára a BKSE kézilabda csapata. A Vojvodina elleni találkozó izgalmas játékot hozott, a négy gólos hazai előny a szombati visszavágón ledolgozható.

 

2012.10.07   Utánpótlás labdarúgó torna

Sopron után Balatonfüreden rendeztek utánpótlás labdarúgó tornát a hétvégén. Az U 10-es korcsoport számára a felsőházban veló részvétel volt a tét.

 

2012.10.07   BSC- Szombathely sakk összefoglaló

A Budapesten elszenvedett vereségét követően bravúros játékkal döntetlent ért el Balatonfüred NB-I-B sakk csapata. Vasárnap a Szombathelyiek több külföldi sakk mesterrel megerősített együttese látogatott Füredre.

 

2012.10.07   II. Ronin Judo Kupa

Veszprémi csapat győzelem mellett a füredi fiatalok Bartus Gergő,Györe Attila,Györe Regina,Bartus Brigitta és Nagy Rácz Kornél révén öt arany éremmel zárták a II Ronin Judo Kupát.A versenyen ez alkalommal szlovén és orosz sportolók is részt vettek

 

2012.10.08   Jövőre újra Balatonman Triatlon Fesztivál lesz Balatonfüreden

Az idei év egyik legsikeresebb sport rendezvénye volt a Balatonman Triatlon Fesztivál. A szervezők már ki is tűzték a verseny jövő évi időpontját.

 

2012.10.01   Magyar bajnok a füredi judosoknál

Újabb magyar bajnokkal büszkélkedhetnek a balatonfüredi judosok. Sárközi Gergely aki több mint tíz éve sportol a Ronin Judó Clubban a földharc országos bajnokságon az első helyet szerezte meg.

 

2012.09.22   Sakk éremosztó

A harmadik helyen zárta az elmúlt szezont Balatonfüred NB-I-B sakk csapata. A most kezdödő bajnoki év a visszalépések miatt még nehezebbnek igérkezik de a már évek óta együtt játszó együttes felkészülve várja a rajtot.

 

2012.09.19   35 éves a Honvédkórház rehabilitációs intézete

Balatonfüred több mint 200 éves gyógyászati múltra tekint vissza. 1913-ban nyitotta meg kapuit a Balatonfüred Gyógyfürdő és Éghajlati Gyógyintézet, majd 1977-ben a Magyar Néphadsereg megalapította a helyi szanatóriumot. A 90-es években aztán a szívbetegek kezelése gyökeresen megváltozott, az intézmény is új nevet kapott, MH Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetként működik azóta is. Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte meg az intézmény.

 

2012.09.20   Alsóörs a legkedveltebb üdülőhely

A megyei napilap felmérésre szerint az idén Alsóörs lett a legnépszerűbb balatoni üdülőhely. Az eredmény tíz szempont alapján született, a kérdőíveket kitöltő helyiek és nyaralók döntötték el a versenyt. Alsóörs polgármestere szerint fontos a mostani díj és ahogy eddig, ezután is figyelembe veszik majd a fejlesztéseknél, a helyiek és a turisták véleményét. A legtöbb vendég egyébként Alsóörsön a tisztaságot és az ingyenes parkolást méltányolja leginkább.

 

2012.09.23   BKSE-Orosháza kézilabda-mérkőzés

Ha nehezen is de megszerezte a két bajnoki pontot a BKSE kézilabda csapata az Orsosháza elleni találkozón. A mérkőzésen sajnálatos sérülést szenvedett a hazai csapat fiatal átlövője Pulay Gábor aki információink szerint rövid lábadozás után folytathatja a munkát csapatánál.

 

2012.09.22   Széchenyi István Sakk Emlékverseny

Az ország minden részéről érkeztek versenyzők a negyedik alkalommal megrendezett Széchenyi István Sakk Emlékversenyre. A sporteseményen zánkai és pápai siker született.

 

2012.09.20   Szent Benedek mezei futóverseny

Öt korcsoport számára rendeztek mezei futó versenyt a füredi Kiserdőben.A Széchényis szakképzősök új névadójuk tiszteletére, Szt. Benedek elnevezéssel indították útjára a rendezvényt.

 

2012.09.14   Füredi labdarúgó utánpótlás

Öt korcsoportban várják a jelentkezőket a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Klub vezetői. A Fürdő utcai sporttelepen szeptembertől indultak az edzések.

 

2012.09.15   Süllő Kupa 2012

Pénteken este hajóztak ki a Süllő Kupa résztvevői a füredi mólóról. Szombat hajnalban aztán az elmúlt húsz év versenyeinek leggyengébb fogásával tértek vissza a horgászok. A legnagyobb halat Major Imre, a legnagyobb süllőt Klement László fogta.

 

2012.09.18   Új irányító a BKSE-nél

Három góllal mutatkozott be a BKSE új, spanyol igazolása. A 188 cm magas, jobbkezes irányító reméli, hogy hamar beilleszkedik a helyi csapatba.

 

2012.09.05   BKSE-Vác NB/ I-es kézilabda-mérkőzés

Elkezdődött az őszi szezon a kézilabda NB/I-ben. Az első fordulóban a megfiatalított BKSE az újonc Vác együttesét fogadta.

 

2012.09.09   Győzelem az EHF kupában

Az észt HC KEHRA együttesét fogadta az EHF kupa első fordulójában a Balatonfüredi KC férfi kézilabdacsapata. A két mérkőzés alapján elmondható, hogy a Füred megérdemelten jutott a következő fordulóba, amikor is a szerb Vojvodina csapatával találkozik majd.

 

2012.09.09   Laser Európa Kupa

Három hajóosztály versenyzői szálltak vízre a hétvégén Balatonfüreden. A Laser Európa Kupa amolyan bemelegítésnek számított a jövő évi világbajnokság előtt amelynek szintén Balatonfüred lesz a házigazdája.

 

2012.09.03   Arad rali

Az Arad ralival folytatódott a magyar rali bajnokság. Az Osváth-Farnady páros a nehéz körülmények ellenére az élmezőnyben végzett.

 

2012.09.03   Indul a kézilabda bajnokság

Az idei esztendő a fiatalítás éve lesz a füredi kézilabdázóknál, tudtuk meg Sótonyi László edzőtől. A távozó Szőllősit, Ivanovot és Salamont junior korú játékosoknak kell majd pótolniuk. A cél továbbra is a felsőházban való szereplés.

 

2012.09.01   Németh István vitorlás emlékverseny

Több mint 50 résztvevő indult az idei Füred Kupán, amely egyben Németh István emlékverseny is. Az időjárás ugyan nem kedvezett a sportolóknak, így is szép eredmények születtek.

 

2012.08.03   Gálfi Dalma európai sikere

Az egész éves teljesítménye alapján a korosztályos európai ranglistán egészen a második helyig lépett előre Gálfi Dalma füredi teniszező. A Radnóti iskola volt diákja legutóbb a Pilzeni Európa-bajnokságon remekelt.

 

2012.08.02   Utánpótlás Országos Vitorlás Bajnokság

Július 30 és augusztus 3 között immár második alkalommal rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club az Utánpótlás Országos Vitorlás Bajnokságot. A versenyen Magyarországon kívül hét ország képviseltette magát a laser 4.7, laser radial, optimist és cadett hajóosztályban.

 

2012.07.30   Alapoznak a kézilabdások

Még egy hónap van hátra az őszi szezon kezdetéig, a kézilabda NB I-ben. Az végleges keret még nem alakult ki, de a füredi szurkolók már láthatják edzőmérkőzéseket a csapatot.

 

2012.07.28   Junior Golf Európa-bajnokság Balatonudvariban

Rangos esemény helyszíne volt a hétvégén Balatonudvari. A Royal Golf Club harmadik alkalommal rendezhetett Junior Európa-bajnokságot. Az első napon az eső kissé megtréfálta a versenyzőket, de pénteken és szombaton eredményes napokat zárt a több mint száz résztvevő.

 

2012.07.14   A Principessa nyílt napja

A Fehérszalagon aratott győzelem és a Kékszalag harmadik helye után a Principessa Yacht Club nyílt napot rendezett a Hajógyári kikötőben. Az érdeklődők nem csak megtekinthették, de ki is próbálhatták a verseny liberát.

 

2012.07.16   Alapoznak a füredi labdarúgók

Heti hat edzéssel megkezdték a felkészülést a balatonfüredi labdarúgók. A bajnokság átszervezése miatt minden pontra nagy szüksége lesz a csapatnak, hogy megtarthassa NB III-as tagságát.

 

2012.07.10   Harmadik futamra készül az Osváth-Farnadi páros

Ha nagy nehézségek árán is de elindult a Magyar Rali Bajnokság .A hétvégén a harmadik futamra kerül majd sor.A Veszprém Rally talán az egyik legnépszerűbb és látogatottabb a verseny programból.

 

2012.07.05   Új rekord a Kékszalagon

Csütörtökön valamivel este fél nyolc után megdőlt a Kékszalag vitorlásverseny 57 éves időrekordja. A 44.Kékszalagon a Fifty-Fifty nevű magyar építésű kétárbócos katamarán Józsa Márton kormányzásával 10 óra 34 perc 15 másodperc alatt teljesítette a távot, és ezzel megjavította a Nemere II 75-ös cirkáló 1955-ben felállított rekordját.

 

2012.06.20   Átadták a darts-díjakat

Balatonszőlősön búcsúztatták a szezont a megyei darts versenyzők. A rendezvényen a különböző kategóriák első hat helyezettjei vehették át az érmeket a szövetség alelnökétől.

 

2012.07.01   Horváth Boldizsár Emlékverseny

Több mint 50 hajó indult vasárnap a Groupama-Horváth Boldizsár vitorlás emlékversenyen. Ezúttal sem volt megkötés, bármilyen hajóosztály odaállhatott a rajtvonalhoz.

 

2012.07.03   Startol a Kékszalag

44. alkalommal rajtol a Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A résztvevők száma egyre bővül, köszönhetően annak is, hogy már a többtestű hajókkal is neki lehet vágni a 150 km-es távnak.

 

2012.06.20   Diáksportolókat köszöntöttek Balatonfüreden

89 serleg és 17 plakett talált gazdára a diáksportolók ünnepélyes köszöntőjén. A közel 150 fiatal 16 sportágban szerzett előkelő helyezést megyei és országos versenyen.

 

2012.06.23   Sárkányhajó Road Show

A sárkányhajó ugyan még nem olimpiai sportág, de rendeztek már világbajnokságot és világkupát is. A műfaj Magyarországon most kezd fellendülni, egyre több klub foglalkozik oktatással és csapatépítéssel. A hétvégén a sárkányosok Balatonfüreden mérték össze tudásukat.

 

2012.06.17   Balatonman 2012.

A hétvégén rendezték az első Balatonman Triatlon Fesztivált Füreden. A három napos rendezvény a rekkenő hőség ellenére remekül sikerült a résztvevő mellett ezúttal a szervezők is jelesre vizsgáztak.

 

2012.06.11   A hétvégén Balatonman Triatlon Fesztivál lesz Füreden

Több mint 350-en köztük a két balatonfüredi középiskola váltója is indul a hétvégi Balatonman Triatlon Fesztiválon. A legerősebb mezőnyre 3800 méter úszás, 180 km kerékpározás és 42.2 km futás vár.

 

2012.06.06   Edzenek a sárkányhajósok

Balatonfüredre érkezik a 2012-es Sárkányhajó Roadshow. Június 23-án 22 fős sárkányhajó csapatok mérkőznek majd egymással a különböző kategóriákban. A versenyről természetesen nem hiányozhatnak a füredi sárkányosok sem.

 

2012.06.10   Triatlon OB Füreden

Több mint 200 fő állt rajthoz vasárnap az Országos Triatlon Tour Körversenyen. Az indulók többsége 1,5 km úszást követően 37 km-t tett meg kerékpáron majd 10 km futást követően ért célba.

 

2012.05.31   A Balatonfüredi Horgász Egyesület közgyűlése

Öt napirendi pont szerepelt a Balatonfüredi Horgász Egyesület éves közgyűlésén. A felmerülő problémák mellett jó hír, hogy ebben az évben a horgászjegyek ára nem változik.

 

2012.05.30   Évzáró a BKSE-nél

Fennállásának legszebb eredményét ünnepelték a balatonfüredi kézilabdázók.Az évzáró banketten külön elismerésben részesültek a bajnoki bronz illetve az aranyérmes csapat tagjai.

 

2012.06.02   Magyarország-Szlovénia kézilabda-összefoglaló

Nehéz feladat vár a magyar férfi kézilabda válogatottra. A Londoni olimpiát megelőzően a hétvégén Veszprémben a norvégok ellen világbajnoki selejtezőre készül a csapat. A felkészülés első állomása Balatonfüreden a magyar-szlovén mérkőzés volt.

 

2012.05.26   Mini találkozó

A hétvégén lényegesen megnőtt az egy négyzetméterre eső Minik száma Balatonfüreden. Mr. Bean autójából több mint 1700-an vettek részt a füredi kempingben megrendezett 35. Mini Találkozón.

 

2012.05.19   Horgászverseny a Tagore sétányon

25 pecás próbálkozott szombat délelőtt a Tagore sétányon, hogy minél több halat fogjon a "Horgássz és védd a természetet!" elnevezésű versenyen. A Kerekedi Öböl Balatoni Horgász Egyesület ezúttal is számított a fiatalokra.

 

2012.05.16   Magyar bajnok a BKSE junior csapata

Fennállásának legsikeresebb évét zárták a BKSE utánpótlás csapatai. Az ifjúsági együttes a bajnoki negyedik hely mellett ezüst érmet szerzett az Országos Kupában, míg a juniorok a rájátszást követően pontvesztesség nélkül állhattak a dobogó legfelső fokára.

 

2012.05.09   Ultramaraton Füreden

A világ legjobb ultramaraton futói látogattak el Balatonfüredre ahol 48 órás és 6 napos versenyt rendeztek. A 47 induló összteljesítménye 26842 km volt.

 

2012.05.13   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

A csurgói győzelmet követően hazai pályán is bizonyított a BKSE. A harmadik hely megszerzése a nemzetközi porondon való indulásra jogosítja fel a csapatot.

 

2012.05.13   Bronzérmes a BKSE

A idei évad legjobb játékával szerezte meg a bajnokság harmadik helyét a BKSE kézilabda csapata. A telt ház előtt lejátszott mérkőzésen a lelkes füredi közönség vastapsa mellett vehették át a játékosok a megérdemelt bronzérmet.

 

2012.05.13   Dr. Dibusz László sakkverseny

Vasárnap rendezték a dr.Dibusz László sakkversenyt Balatonfüreden.A füredi sakkozók a bajnokságban is jól szerepelnek,jelenleg a harmadik helyen állnak. Ugyancsak remek hír,hogy a csapat edzője dr.Perkovics Géza a közelmultban a Magyar Sakkozásért kitüntetést vehette át a Budapesten megrendezett ünnepségen.

 

2012.05.10   Vadnai Benjamin vitorlázó világbajnokot köszöntötték

24 ország 71 indulóját győzte le Vadnai Benjamin vitorlázó az Argentínában megrendezett lézer világbajnokságon. Az utánpótlás világbajnokot Balatonfüreden köszöntötték.

 

2012.05.12   Vitorlabontó

Május 12-én hivatalosan is kezdetét vette a vitorlás szezon a Balatonon. A hagyományosan megrendezett vitorlabontó ünnepségen a tó megkoszorúzása előtt emléktáblát avattak, amellyel Hankóczy Jenő előtt tiszteleg a város.

 

2012.05.05   Ballagások a füredi középiskolákban

Szombaton közel 200 diák vett búcsút a két füredi középiskolától a hagyományos ballagási ünnepségeken. A Lóczy gimnázium rendhagyó módon a Balaton-parton rendezte meg a ballagást, a Széchényi iskola a hagyományos helyszínen várta a szülőket, hozzátartozókat. Ezekben a napokban már az érettségi vizsgákon adnak számot tudásukról a végzős tanulók.

 

2012.05.05   Tekerj a sereggel!

Tekerj a sereggel! címmel rendezett Balatont kerülő kerékpáros túrát a Honvédelmi Minisztérium. A közel 210 kilométert két nap alatt teljesítették a résztvevők. Az első napi résztáv Keszthely-Balatonkenese volt.

 

2012.04.28   BKSE-MKB Veszprém kézilabda-összefoglaló

Esélyt sem hagyott az MKB a BKSE-nek a kézilabda elődöntő második mérkőzésén. Így a folytatásban az aranyéremért a Veszprém a Szegeddel a harmadik negyedik helyért a Balatonfüred a Csurgóval mérkőzhet.

 

2012.04.24   Új edző a BFC-nél

Új edzővel vág neki a hátralévő nyolc fordulónak a BFC. Az egyesület vezetése a volt szövetségi kapitányt Glázer Róbertet kérte fel a csapat irányítására.

 

2012.04.27   Új sportorvos Füreden

Komoly könnyebbség a térség sportolói számára,hogy sport szakorvosi rendelés nyílt Balatonfüreden. A Fürdő utcai rendelőben az engedélyek megszerzése mellett lehetőség nyílik komplex állapot felmérő vizsgálatok elvégzésére is.

 

2012.04.23   Fazekasék nyerték az első futamot a tereprali bajnokságban

A Hajdúszoboszlói futammal indult a 20 Magyar Terepralli bajnokság. A tavalyi címvédő Fazekas-Horn páros ezúttal sem okozott csalódást.

 

2012.04.20   MKB Veszprém-BKSE kézilabda-mérkőzés

Lejátszotta első mérkőzését a négyes bajnoki rájátszásból a BKSE kézilabda csapata. Veszprémben egy remek első félidőt követően minimális vereséget szenvedett az esélyesebb MKB együttesétől a füredi gárda.

 

2012.04.19   Röplabda torna a Széchényiben

Tíz csapat részvételével rendeztek röplabda tornát a Széchényi iskola tornatermében. Az eseményen a két füredi középiskola diákjai vettek részt. A szervezők hagyományteremtő szándékkal hívták életre a sporteseményt.

 

2012.04.15   Kikapott a BKSE

A hétvégén Budapesten rendezték a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A BKSE-nek nem sikerült megismételni az elmúlt év bravúrját, vasárnapi teljesítményük a negyedik helyhez volt elegendő.

 

2012.04.12   Triatlon sajtótájékoztató

A hétvégén Káptalantótiban indul a Balaton-felvidéki Triatlon Tour elnevezésű körverseny melynek ebben az évben három állomása lesz. A rendezvényhez Balatonfüred és Ábrahámhegy is csatlakozik igy a nyári szezonban minden érdeklődő kiválaszthatja a számára megfelelő időpontot.

 

2012.03.31   Acro Dance kupa

Telt ház mellett zajlott a negyedik Acro Dance kupa Balatonfüreden. A városi szabadidő központban 520 táncos mérte össze tudását.

 

2012.04.07   Judo edzőtábor Balatonfüreden

Küzdelmi edzéssel kezdték a napot a Balatonfüreden edzőtáborozó magyar ifjúsági judo válogatott sportolói. A kétnapos összetartás jó alapot jelentett a közelgő Európa kupára.

 

2012.03.31   Tavaszköszöntő extrém sportverseny

Öt éve alakult a Balatonfüredi Gördeszka és Kerékpáros Sportegyesület. A hétvégén a második alkalommal rendezték meg tavaszköszöntő versenyüket, amelyen a megye fiatal extrém sportolói mutatták be trükkjeiket.

 

2012.03.25   BSC-Nagykanizsa sakk összefoglaló

Továbbra is dobogó közelben vannak a füredi sakkozók és ,hogy ez így is maradjon minden győzelemre szüksége van a BSC-nek.

 

2012.03.25   Gumiasztal-diákolimpia 2012.

Hat korcsoportban,A és B kategóriában 32 intézmény több mint 200 sportolója indult a gumiasztal-diákolimpia döntőjében a Balaton Szabadidőközpontba. A fiataloknak az országos megmérettetés remek erőfelmérőt jelentett.

 

2012.03.22   Judo bemutató az Eötvösben

A jó szereplés egyik legfontosabb feltétele az utánpótlás nevelés. Ezt ismerték fel a Balatonfüredi Judo Alapítványnál és nem csoda hogy nagy volt az érdeklődés s csütörtök reggeli bemutatón.

 

2012.03.18   5. Balaton Szupermaraton

Rekordszámú nevezővel indult az 5.Balaton Szupermaraton.Az utolsó Balatonfüred Siófok szakaszra vasárnap délelőtt került sor.

 

2012.03.24   Kecskemét-BKSE kézilabda-mérkőzés

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén Kecskeméten szerepelt a BKSE. A biztos negyedik hely tudatában pályára lépő fürediek ezúttal csalódást okoztak az őket nagy létszámban elkísérő szurkolóiknak.

 

2012.03.22   Mezei futóverseny a Kiserdőben

Csütörtökön rendezték a mezei futás körzeti diákolimpiai döntőit Balatonfüreden. A versenyen a Radnótis diákok remekeltek egyéniben 6 első helyet szereztek,itt két arany jutott az Eötvös iskolának,míg a csapatversenyben nem találtak legyőzőre.

 

2012.03.04   BFC-Pápa női kézilabda-összefoglaló

Hazai győzelemmel rajtolt a BFC női kézilabda együttese. A vasárnap délelőtti mérkőzésen a Pápa második csapatát fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2012.03.11   BKSE-Mezőkövesd kézilabda-mérkőzés

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a sereghajtó Mezőkövesd együttese látogatott Balatonfüredre. A négy közé jutásért csak a győzelem volt elfogadható a hazai csapat számára.

 

2012.03.11   Első helyen a junior kézisek

Az első helyről várja a folytatást a BKSE junior kézilabda csapata.A hétvégén a Mezőkövesd ellen magabiztos játékkal szerezték meg a két pontot.

 

2012.03.02   BKSE-Tata kézilabda-mérkőzés

A váratlan orosházi vereséget követően kötelező volt hazai pályán a győzelem a férfi kézilabda NB-I-ben. A Tata csak az első félidőben tartotta a lépést a füredi csapattal.

 

2012.03.02   Dobogós helyezésre pályázik a BKSE ifi csapata

Egyre közelebb kerül elsődleges céljához a BKSE ifjúsági csapata. A hétvégén a Tata elleni győzelemmel bebiztosította helyét a táblázat első felében.

 

2012.03.03   Önkormányzati sportnap

Önkormányzati sportnapot rendeztek a hétvégén Balatonfüreden. A közel 400 résztvevő 12 sportágban mérte össze tudását.

 

2012.02.15   BKSE-FTC-PLER kézilabda-mérkőzés

Az FTC elleni győzelmével nagy lépést tett a BKSE a legjobb négy közé jutásért.Végig vezetve magabiztos játékkal gyűjtötte be a két pont a hazai csapat.

 

2012.02.19   BSC-Nagykanizsa sakk összefoglaló

Szoros eredményt ígért a vasárnap délelőtti BSC-Nagykanizsa sakk találkozó. A fürediek a negyedik helyen állnak a bajnokságban,míg vendégek a dobogós helyezésük megtartására készülnek.

 

2012.02.10   Átadták a sportdíjakat Füreden

Huszadik alkalommal díjazták az elmúlt év legsikeresebb balatonfüredi sportolóit és sportvezetőit a hétvégén. Ugyancsak ezen a rendezvényen adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetéseket is.

 

2012.02.10   BKSE-Pécs NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Folytatta remek szereplését a BKSE férfi kézilabda csapata. Pénteken a Pécs együttesét fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2012.02.07   Forralt bor, zsíros kenyér, vastag jég - irány a Balaton!

A nagy hidegnek köszönhetően már biztonságos a Balaton jege, igaz nagysúlyú terepjárókkal továbbra is tilos a jégre hajtani. Aki viszont a korcsolyát választja, annak felejthetetlen élményt nyújt a tükör simára befagyott tó.

 

2012.02.03   Szalagavató a Széchényi szakképző iskolában

Pénteken este a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendezték meg a Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola szalagavató bálját. Az ünnepségen közel 100 tanulóra került fel a kék színű szalag, ami a középiskolai évek végét jelzi. A diákokra most a felkészülés vár, hogy májusban sikeres érettségi és szakmai vizsgát tegyenek.

 

2012.01.28   Törökszentmiklós-BKSE - kézilabda

Törökszentmiklóson vívta ki a négy közé jutást a Magyar Kupában a BKSE férfi kézilabda csapata. A második félidőt ugyan a hazai csapat nyerte, de a fürediek győzelme így sem forgott veszélyben.

 

2012.01.19   BKSE-Hlohovec kézilabda-összefoglaló

Szlovák ellenfelet fogadott csütörtökön a BKSE férfi kézilabda csapata. A Galgóc együttese jelenleg a harmadik helyen áll,és két játékosuk tagja a szerbiai Európa Bajnokságon szereplő nemzeti csapatnak.

 

2012.01.21   Bowling verseny az Anna Grand Hotelben

Egyre népszerűbb Balatonfüreden a bowling és szerencsések a helyiek hiszen négy kitűnő pálya várja a sportág szerelmeseit az Anna Grand Hotelben. Szombaton hét csapat mérte össze tudását az Ágnes napi versenyen.

 

2012.01.16   Évzáró a judosoknál

Töretlen népszerűségnek örvend a judo Balatonfüreden. Hétfőn negyedik alkalommal rendeztek díjátadó ünnepséget a Közösségi Házban.

 

2012.01.16   Alapoznak a füredi labdarúgók

Hatodik helyen zárta az őszi szezont a BFC NB-III-as labdarúgó csapata.A várható átszervezés miatt továbbra is az első hat hely megszerzése a cél a füredi csapatnál.

 

2012.01.14   Bendes Lajos Emléktorna

Szombaton az egykori játékostársak részvételével emléktornát rendeztek a közelmúltban elhunyt Bendes Lajos labdarúgó tiszteletére. A torna szervezői így kívántak megemlékezni egykori csapattársukról.

 

2012.01.09   Új igazolás a BKSE-nél

Három távozó és Maxim Butenko személyében egy újonnan érkező játékossal kezdte meg a felkészülést a BKSE férfi kézilabda csapata. A feladatok adottak. A legjobb négy közé jutás a bajnokságban és a Magyar Kupában.

 

2011.12.13   Edzenek a füredi vívók

Jelentős összeget nyert a Széchenyi Terv keretén belül az SZ-L Bau Balaton Vívó Club a sportág népszerűsítésére. A megállapodást 10 a Balaton régióhoz tartozó oktatási intézménnyel kötötték, köztük van a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola is.

 

2011.12.19   Fazekas Károly magyar tereprali bajnok

Hat éve kezdte a terepralizást Fazekas Károly, aki ebben az évben ért fel a csúcsra, hiszen megszerezte a magyar bajnoki címet.A hat futamból álló versenysorozat végén Nagykállón ünnepelte a győzelmet.

 

2011.12.09   A Lóczy gimnázium szalagavató bálja

December 9-én közel száz végzős diákra tűzték ki tanáraik a kék színű szalagot, amely azt jelzi, hogy a tanulóknak hamarosan búcsút kell venniük iskolájuktól. A hagyományos szalagavató bálon az intézmény vezetője beszélt a gimnázium terveiről is, a diákokat az elmúlt évekről és a jövőbeli terveikről kérdeztük.

 
 

2011.12.10   BKSE-MKB Veszprém kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1064. adásában látható.

 
 

2011.12.04   BKSE - Dunkerque EHF visszavágó mérkőzés összefoglaló

Remek játékkal és győzelemmel búcsúzott a BKSE a nemzetközi kupasorozattól.Sikerült visszavágni a múlt heti kilencgólos vereségért,de ez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz

 

2011.12.03   Mikulás-kupa

A Tagore-sétányról rajtolt a Mikulás tájfutó kupa. Nagyon sok család indult a téli futamon, ami az év utolsó versenye volt.

 

2011.12.02   Vadnai Benjamin Junior Prima Primissima díjat kapott

Prima Primissima Junior díjat vehetett át Budapesten a Balatonfüredi Yach Club fiatal vitorlázója Vadnai Benjamin. A 4.7-es Lézer osztályban induló sportoló ebben az évben 6 Európa bajnoki futomon végzett az élen,jelenleg Új-Zélandon edzőtáborozik és készül a jövő évi világbajnokságra.

 

2011.11.26   H.C.Dunkerque - BKSE, az EHF kupa kézilabda-mérkőzés

FTV SPORT EXKLUZÍV! Nézze meg a BKSE franciaországi szereplését.

 

2011.11.18   BKSE-Kecskemét kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1061. adásában látható.

 

2011.11.11   Ismét Lóczy-nap

A város gimnáziumában már hosszú évek hagyománya a Lóczy-nap, amely alkalmat ad arra, hogy az intézmény méltón emlékezzen névadójára. Az idén is megkoszorúzták a geológus szobrát, a diákoknak pedig változatos progamokat kínáltak. Ezúttal egykori lóczy-s tanulókat hívtak meg az iskolába, akik ma már sikeres tagjai a társadalomnak.

 

2011.11.11   Schirilla György a cukorbetegek támogatásáért futott

A cukorbeteg gyerekekért futott Schirilla György az ismert sportember. Pécsről indult és 33 települést érintve Budapestre érkezik meg. Balatonfüred is az állomások között volt.

 

2011.10.28   Diákolimpiát nyertek a Radnótis lányok

A körzeti és a megyei bajnokság megnyerése után a Radnóti iskola távolugró leány csapata az országos bajnokságon is remekelt. Az Albertirsai versenyen új diákolimpiai csúccsal szerezték meg az első helyet az összetett versenyben.

 

2011.10.30   Jól szerepelnek a juniorok a kézilabda-bajnokságban

Nyolc győzelem és két vereség az eddigi mérlege a balatonfüredi junior kézilabdásoknak a legmagasabb osztályban. A csapat az NB-I mellett a megyei bajnokságban is szerepel.A tudósítás a Fűzfő elleni mérkőzésen készült.

 

2011.10.30   Sakk: BSC - Győri Elektromos

Újból az NB I/B-ben szerepel a BSC sakk csapata. Vasárnap délelőtt a Győri Elektromos együttesét fogadták Balatonfüreden.

 

2011.10.28   40 éves a Radnóti iskola

1971-ben alapították a Radnóti Miklós Általános Iskolát. Akkor a mainál jóval kisebb épületben, murvás utak mentén kezdődhetett meg a tanítás. Az elmúlt negyven évben azonban látványos fejlődésen ment át az intézmény, új épületszárnyak, tornaterem, udvar is épült. Az alapítás után tíz évvel sporttagozatos lett a Radnóti iskola, a 90-es évek elején nyelvi tagozattal bövült.

 

2011.10.28   A Tata - BKSE NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés összefoglalója

Tatán folytatta szereplését a BKSE NB I-es férfi kézilabdacsapata. Nézzék meg a találkozó rövid összefoglalóját.

 

2011.10.27   Bemutatkozik az új BYC elnök

Megújult a Balatonfüredi Yacht Club vezetősége. Az új elnökség élére Aranyos Józsefet választották, akit az egyesület terveiről kérdeztünk.

 

2011.10.28   Sportnap a 40 éves Radnótiban

Mai híradónkban már láthatták azt, hogy mivel ünnepelt a 40 éves Radnóti iskola. Ezen a napon természetesen nem hiányozhattak a sportprogramok sem.

 

2011.10.21   BKSE-Orosháza kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1057. adásában látható.

 

2011.10.22   Új elnök a BYC élén

Szombattól új elnök és elnökség irányítja a Balatonfüredi Yacht Clubot. A 121 szavazásra jogosult küldött Aranyos Józsefet választotta meg a klub élére.

 

2011.10.16   BKSE-H.C.Berchem kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1056. adásában látható.

 

2011.10.15   III. TLC Acro Dance kupa

A balatonfüredi szabadidő központban rendezték a III. TLC Acro Dance táncversenyt. A rendezvényen a füredi táncosok tíz érmet, köztük hat aranyat szereztek.

 

2011.10.07   Edzés a bokszolóknál

A 70-es évek eleje óta létezik boksz egyesület Balatonfüreden. Hol jobb, hol rosszabb napokat is megéltek már a sportolók. Hogy mi a helyzet jelenleg, ennek jártunk utána amikor egyik edzésükön látogattuk meg őket.

 

2011.10.12   Elhunyt Bendes Lajos labdarúgó

Gyászolnak a füredi labdarúgók. Életének 56. évében elhunyt Bendes Lajos, aki 1980 óta játszott a füredi csapatban. A következő visszaemlékezéssel búcsúzunk tőle.

 

2011.10.08   FTV Exkluzív: HC Berchem - BKSE férfi kézilabda-mérkőzés

Luxemburgban kezdte meg EHF szereplését a BKSE kézilabdacsapata. A szombati mérkőzést megnézhetik teljesen terjedelmében.

 

2011.09.30   BKSE-Gyöngyös kézilabda-mérkőzés

A kézilabda bajnokság hatodik fordulójában a BKSE a Gyöngyös együttesét fogadta. A fürediek az előző fordulók nehéz ellenfelei után a Gyöngyös ellen győzelmi eséllyel léptek pályára.

 

2011.09.21   Eredményes idényt zártak a sárkányhajósok

A balatonfüredi sárkányhajósok ezüstérmet szereztek a versenyidény utolsó szakaszán Budapesten. A lelkes csapat azonban nem sokat pihen, ugyanis már októberben elkezdi a felkészülést a 2012-es szezonra.

 

2011.09.18   Utánpótlás kézilabda Füreden

Sok új játékost igazolt a BKSE az utánpótlás keretbe. A juniorok kimagaslóan kezdték az őszi szezont, a Pick Szegedet magabiztosan verték a hétvégén.

 

2011.09.18   Regionális kölyök labdarúgás

Hat csapat részvételével rendezték meg a Regionális Kölyökliga első fordulóját Balatonfüreden. A korosztályra jellemzően a fiatalok nagy lelkesedéssel rúgták a labdát a nyáriasan kellemes időben.

 

2011.09.17   Süllő Kupa 2011

39-en neveztek a Kutassy László Süllő Kupára Balatonfüreden. Közülük a szerencse Csönge Ferencnek kedvezett, ő fogta a legnagyobb süllőt. Az elejtett zsákmány összsúlya több mint 50 kg volt.

 

2011.09.17   Széchenyi István Sakk Emlékverseny

Harmadik alkalommal rendezték meg a Széchenyi István Sakk Emlékversenyt Balatonfüreden. A rendezvény zánkai sikert hozott, Szabó Benjámin második alkalommal bizonyult a legjobbnak.

 

2011.09.03   Kézilabda: Csurgó-BKSE összefoglaló

A BKSE férfi kézilabda csapata Csurgón kezdte meg az idei bajnokságot. A mérkőzés nagy csatát hozott, hiszen mindkét együttes sikeres rajttal szeretett volna bemutatkozni.

 

2011.08.18   Junior vitorlás bajnokság

Nem kedvezett az időjárás a junior magyar bajnokság résztvevőinek. A több mint 200 fiatal vitorlázó négy napig hiába várta a szelet így csak a két futam alapján hirdettek győzteseket.

 

2011.08.18   Látogatók az SOS gyermekfaluból a vitorlázóknál

Egy példa nélküli önkéntes összefogásnak köszönhetően több mint 200 SOS Gyermekfaluban felnövő fiatal juthatott el a Balatonra és élhette át a vitorlázás örömeit. Augusztus 18-án negyedik alkalommal futottak ki velük a hajók a Balatonfüredi Edzőtábor kikötőjéből.

 

2011.08.30   Összefogás a füredi labdarúgásért

Jobb körülmények és szakmai feltételek mellett futballozhatnak ezen túl a füredi gyerekek ugyanis együttműködési megállapodást kötött egymással a Balatonfüredi FC és a Balatoni Kölyök Labdarúgó Klub.

 

2011.08.10   BKSE-Gyöngyös kézilabda összefoglaló

Tovább folytatják az alapozást a kéziseink. A legutóbbi hazai találkozón a Gyöngyöst fogadták.

 

2011.08.13   Öbölátúszás 2011.

Az idén is sikeresen rendezték meg az öbölátúszást Füred és Tihany között. Közel 1500-n indultak köztük olyanok is akik többször is teljesítették a négy kilóméteres távot.

 

2011.08.10   Új klubházat avattak a BFC-nél

Hosszú évek óta nem voltak annyian labdarúgó-mérkőzésen Füreden , mint a Ferencváros elleni összecsapáson. A találkozót az új klubház avatója alkalmából rendezték.

 

2011.07.22   Idénynyitó a kézilabdásoknál

Megkezdte a felkészülést a BKSE férfi kézilabdacsapata. Az évadnyitón bemutatták az új játékosokat és a csapat új szponzorát.

 

2011.07.23   Junior Golf Európa-bajnokság Balatonudvariban

Rangos esemény helyszíne volt júliusban a balatonudvari Royal Balaton Golf & Yacht Club. A második alkalommal megrendezett junior Európa-bajnokságon 29 ország 103 játékosa vett részt.

 

2011.07.16   A Lisa nyerte a 43. Kékszalagot

12 óra 23 perccel immár tizedik címét szerezte Litkey Farkas a Kékszalagon, ezzel sport történelmet írt. A versenyen 588 hajó és összesen több mint 3500 fős legénység vett részt.

 

2011.07.02   Franck Cammas vitorlázó Balatonfüreden

A hosszútávú vitorlásversenyek egy nagy ásza Franck Cammas látogatott el Balatonfüredre a katamarán világbajnokság apropóján. A sportoló dedikálással egybekötött élménybeszámolót tartott a füredi gyerekeknek és stábunknak is nyilatkozott.

 

2011.06.27   F 18-as katamarán világbajnokság Füreden

Eddig 26 ország 131 hajója nevezett a Groupama F 18 katamarán világbajnokságra. A július 4-8 között zajló versenyre közel 20 magyar indulót is várnak akikkel szemben reális elvárás,hogy a hazai vizeken a mezőny első felében végezzenek.

 

2011.06.15   Diáksportolókat jutalmaztak

Balatonfüreden minden évben díjazzák a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat. Ez alkalommal a diákokra került sor.

 

2011.06.21   Elhunyt Litkey Bence

69 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Litkey Bence vitorlázó, festőművész. Litkey Bence részt vett az 1972-es müncheni olimpián, ezentúl számos hazai bajnoki cím birtokosa.

 

2011.06.20   Sárkányhajó a Balatonon

Egy újabb sportág bontogatja szárnyait a Balatonon. A hozzávalók : 1 kormányos,1 dobos,20 evezős és egy hajó.Na de milyen hajó !

 

2011.06.06   Gimisek a BYC-nél

Gimisek a BYC-nél

 

2011.06.04   Tíz éve jutottak az NB II-be a füredi labdarúgók

Tíz éve jutottak az NB II-be a füredi labdarúgók

 
 

2011.06.04   Labdarúgás: Balatonfüred-Sopron

Labdarúgás: Balatonfüred-Sopron

 

2011.05.26   Miskolc rali

Miskolc rali

 

2011.05.27   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv adásában látható.

 

2011.05.28   Évzáró a BKSE-nél

...

 

2011.05.21   BFC - Héviz FC

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC NB III-as labdarúgó csapata. Szombaton a hévízi együttest fogadták a városi stadionban.

 

2011.05.20   BKSE-PLER kézilabda-mérkőzés

A mérkózés csak a Füred Tv adásában látható.

 

2011.05.23   Új edző a BKSE-nél

A Dunaferr SE-től szerződött a Balatonfüredi KSE-hez György László utánpótlás-szakedző. Az ifjúsági válogatott másodedzője két évre érkezik a füredi csapathoz.

 

2011.05.15   BSC - Tapolca sakkmérkőzés

BSC - Tapolca sakkmérkőzés

 

2011.05.15   Női kézilabda: Balatonfüred - Várpalota

Várpalotát fogadta a hétvégén a Balatonfüred női kézilabda csapata. Győzelmi szándékkal léptek pályára a lányok de sajnos a végére elfogyott az erejük és a Várpalota vihette el a 2 pontot.

 

2011.05.08   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A 28 évvel ezelőtt elkezdődött Füredi Március Kupa folytatásaként idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Dr. Dibusz László Sakk Emlékverseny. Az Ő ötlete alapján kerül megrendezésre évente városunkban az amatőr játékosok és gyermekek nagyszabású versenye.

 

2011.05.07   Labdarúgás: BFC - Sárvár

Megszakadt a kilenc hete tartó veretlenségi sorozat az NB III-as labdarúgóknál. Szombat délután a Sárvár együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2011.04.07   Tolnay Kálmán László emlékverseny 2011.

Megkezdődött a vitorlás verseny szezon a Balatonon. A hétvégi évadnyitó bevezetőjeként a Balatonfüredi Yacht Club hagyományteremtő szándékkal útnak indította a Tolnay Kálmán László emlékversenyt.

 

2011.04.28   BKSE - Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

BKSE - Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

 

2011.05.03   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny előzetes

Dr. Dibusz László sakk emlékverseny előzetes

 

2011.04.01   FTV Extra: Tájékozódási kerékpár világkupa 2011.

FTV Extra: Tájékozódási kerékpár világkupa 2011.

 

2011.04.17   Tájékozódási kerékpár világkupa 2011.

A hétvégén Tapolcára költözött a tájékozódási kerékpárosok élvonala. A világkupa sorozat magyarországi állomásán 21 országból érkeztek versenyzők.

 
 

2011.04.10   Országos gumiasztal bajnokság

Hetedik alkalommal rendeztek országos gumiasztal diákolimpiát Balatonfüreden. A versenyen minden füredi általános iskola képviseltette magát.

 

2011.04.10   Sakk: BSC - Budapest HÜSI SC

Nehéz helyzetben van a BSC sakk szakosztálya. A bent maradáshoz az utolsó fordulókban csak a győzelem lehet elfogadható. Első lépésként a budapesti HÜSI SC-t kellet legyőzni.

 

2011.04.02   BFC-Csorna összefoglaló

A szombati labdarúgó-mérkőzés összefoglalója.

 

2011.04.02   Eger rali

Akárcsak az elmúlt években most is Egerben indult a magyar rally szezon. Az Osváth-Farnady páros egy új autóval de továbbra is a jól bevált Mitsubishi EVO IX-el versenyez.

 

2011.03.20   4. Balaton Szupermaraton

Negyedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Balaton Szupermaratont.Ez alkalommal rekordszámú nevező közel 900 fő vett részt a versenyen.

 

2011.03.19   BFC-Kőszeg

Második hazai mérkőzését játszotta szombaton a BFC. A Kőszeg ellen volt mint törlesztenie a hazai csapatnak hiszen az őszi szezonban a vendégek egy győzelmet szereztek, azt is a Balatonfüred ellen.

 

2011.03.15   Bowling verseny az Anna Grand hotelben

Második alkalommal rendeztek nyílt bowling versenyt a balatonfüredi Anna Grand hotelben. A rendezvény nem titkolt célja a sportág népszerűsítése és a versenyzési lehetőség biztosítása.

 

2011.03.15   Március 15 kispályás kupa

A híradóban már beszámoltunk a március 15-i kulturális programokról, most következzen egy összefoglaló a kispályás labdarúgó tornáról.

 
 

2011.03.05   Hajósbál az Astoriában

...

 

2011.02.23   BKSE-PLER kézilabda mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv adásában látható.

 

2011.02.27   BKSE-Tremblay KEK kézilabda mérkőzés összefoglalója

Nem sikerült a bravúr,nagy küzdelemben döntetlent játszott a vendég Tremblay csapatával a BKSE a KEK nyolcaddöntőjében rendezett párharc vasárnapi visszavágóján,így búcsúzott a további küzdelmektől.

 

2011.02.20   Tremblay France-BKSE kézilabda mérkőzés

Vasárnap a BKSE Franciaországban játszotta le a KEK-ben az első mérkőzést.A Tremblay elleni összecsapást teljes egészében megnézhetik hiszen ezt a Füred Tv rögzítette.

 

2011.02.11   BKLC - Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvétel

BKLC - Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda mérkőzés. A felvétel csak az adásban tekinthető meg.

 
 

2011.02.12   Sportolók díjátadó ünnepsége

Az elmúlt héten 19. alkalommal adták át a helyi sport díjakat a Szabadidő Központban. Itt nem csak a csapatokat, de az egyéni sikereket elért sportolókat is megjutalmazták. A "Balatonfüred Sportjáért - 2011." városi elismerést Csima László, a füredi kézilabda egyesület ügyvezető-igazgatója vehette át.

 

2011.01.02   Alapozás a labdarúgóknál

A kézilabdázók mellett a labdarúgóknál is elkezdődött a tavaszi felkészülés. A szurkolók először a Füred Kupa mérkőzésein láthatják a csapatot, míg a bajnoki rajtig márciusig várniuk kell.

 

2011.02.04   Szalagavató a Széchényiben

Február 4-én rendezték meg a Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola szalagavató bálját a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Az ünnepségen 87 tanulóra került fel a középiskolai évek végét is szimbolizáló kék színű szalag.

 

2011.01.24   Edzenek a judosok

A legkisebb korosztály részére tartottak judo edzést az Eötvös iskola tornatermében. A fiatalok heti több alkalommal ismerkedhetnek a sportág alapjaival.

 

2011.01.24   Edzenek a shotokan karatésok

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek a küzdősportok. A füredi judosok után most a shotokan karatésokhoz látogattunk akiknek Huszár Antal 4 danos Európa bajnok az edzőjük.

 

2011.01.13   Téli teremlabdarúgó torna

Akárcsak az elmúlt években a téli szezonban a terembe vonulnak a kispályás labdarúgók. A 35 csapat hetente szombaton és vasárnap reggeltől késő estig játssza a mérkőzéseit.

 

2011.01.25   Zumba fitnesz Balatonfüreden

Nemcsak a hölgyeknek ajánlott de urak is kipróbálhatják a legújabb őrületet a zumba fitneszt, amely most Balatonfüredre is megérkezett.

 

2011.01.13   BKSE- Érsekújvár kézilabda összefoglaló

Két hazai mérkőzéssel kezdte a tavaszi felkészülést a BKSE férfi kézilabdacsapata. A vendég az első osztályban szereplő szlovák Érsekújvár csapata volt amelyben ismerős arcokkal is találkoztunk.

 

2011.01.13   Díjátadás a judósoknál

A Közösségi házban tartotta évértékelő rendezvényét a Balatonfüredi Judo Alapítvány. A több mint tíz éve megalakult egyesület fokozatosan fejlődött és országos szinten is egyre szebb eredményeket ér el.

 

2011.01.18   Rali évértékelő

Rali évértékelő

 

2011.01.05   Alapoznak a füredi kézilabdások

Egy híján teljes kerettel vágott neki a tavaszi felkészülésnek a BKSE. A csarnokban napi két edzéssel készülnek a februári rajtra. Egyedül Szőllősi Bence állapota volt kérdéses de a felvételünk óta lezajlott orvosi vizsgálat szerencsére pozitív eredménnyel zárult,akárcsak a veszprémi egyetemi államvizsga.

 

2011.01.08   Balaton-Átcsúszás - első jégsport találkozó Füreden

A Kékszalag vitorlásverseny téli párjaként balatoni Jégszalag fesztivál megrendezését tervezi az újonnan megalakult Magyar Jégsport Liga. A hétvégi Balaton-Átcsúszás évnyitó programjaként jégvitorlás versennyel egybekötött jégsport találkozót rendeztek. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz és az időjósok a folytatásra sem ígérnek mínuszokat.

 

2011.01.05   Jégnap a Radnóti iskolában

Vidám jégnapot rendeztek a Radnóti iskolások szerda délelőtt. A programon az iskola valamennyi tanulója részt vett ki korcsolyával ki anélkül.

 

2010.12.16   Évzáró a labdarúgóknál

Évzáró a labdarúgóknál

 

2010.12.16   Pilates torna Balatonfüreden

Pilates torna Balatonfüreden

 

2010.12.12   Acro Dance karácsony

A 36 csapatos bécsi világbajnokságon elért nyolcadik helyezésükkel búcsúztak a közönségtől a balatonfüredi Acro Sokk nagyformáció táncosai. A 25 csapat részvételével megrendezett Acro Dance karácsonyi gálán az ő bemutatójuk zárta a programot.

 

2010.12.08   Tatabánya-BKSE MK.

A Csurgó elleni szombati mérkőzéssel befejeződik a kézilabdások őszi szezonja. Adósok maradtunk még a Tatabánya elleni Magyar Kupa mérkőzés rövid összefoglalójával.

 

2010.12.04   BFC-Badacsonytomaj labdarúgás összefoglaló

Befejeződött az NB III-as labdarúgó bajnokság őszi szezonja. A BFC a tizedik helyen zárta a bajnokságot. Adósok maradtunk még a Badacsonytomaj elleni mérkőzés összefoglalójával.

 
 

2010.12.05   Kézilabda: BKSE-Orosháza

A mérkőzés kizárólag az ONLINE HÍRADÓ-ban tekinthető meg. Csütörtöktől jövő csütörtökig.

 

2010.12.03   Szalagavató a Lóczyban

Három osztály 84 tanulójára került fel a kék szalag, a Lóczy gimnázium szalagavató bálján, amelyet hagyományosan ilyenkor az ünnepek előtt rendeznek az iskolában. A végzős lóczysok közül -kevés kivétellel- mindenki felsőfokú tanulmányait kezdi el jövő szeptemberben, a következő hónapokban azonban még egy nagy feladatra készülnek, nyár elején az érettségi vár rájuk.

 

2010.11.28   BKSE - HC Olimpus KEK kézilabda

A BKSE - HC Olimpus KEK kézilabda mérkőzést 2010. december 2-a és 2010. december 9-e között az ONLINE HÍRADÓ-ban tekinthetik meg. A mérkőzés 1 óra 18 perctől indul.

 
 
 

2010.11.20   BFC-Várpalota

Szombat délelőtt játszották a BFC-Várpalota NB III-as labdarúgó mérkőzést. A találkozóra ezúttal műfüves pályán került sor és a helyezéseik miatt mindkét együttes számára létfontosságú volt a győzelem.

 

2010.11.06   BFC-Pápa II

A listavezetőt fogadta hétvégén a BFC NB III-as labdarúgócsapata. A vendég Lombard Pápa II csapata meggyőző fölénnyel vezeti a bajnokságot.

 

2010.11.07   BKSE- Kecskemét kézilabda-mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BKSE. Vasárnap a Kecskemét együttese látogatott Balatonfüredre. A mérkőzés megtekinthető az ONLINE HÍRADÓBAN csütörtöktől.

 

2010.10.23   BFC-Répcelak NB-III foci

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC labdarúgó csapata. Szombaton szintén a középmezőnyben helyet foglaló Répcelak együttesét fogadták.

 

2010.10.24   BSC-Decs sakkmérkőzés

Egy győzelem és két vereség az eddigi mérlege a balatonfüredi sakkozóknak. Az NB I B-ben szereplő együttes vasárnap a Decs csapatát fogadta a városi sportcsarnokban.

 

2010.10.24   Probio-BFC-Csákvár asztalitenisz mérkőzés

Ebben az évben a Probio-BFC négy csapatot indított a különböző asztalitenisz bajnokságokban. A hétvégén az NB-III-as csapat szerepelt Balatonfüreden.

 

2010.10.14   Fut a Füred

Ha ősz akkor "Fut a Füred". A hagyományos futóversenyen a Tagore sétányon ez alkalommal 487 fő vett részt. A körzet óvodái, általános és középiskolái mellett ezúttal felnőttek is indultak.

 

2010.10.15   Kézilabda: Balatonfüred - Pécs

Kézilabda: Balatonfüred - Pécs

 

2010.10.10   BFC-Nyirád női kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC női kézilabda csapata. Vasárnap a Nyirád együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2010.10.08   Jótékonysági kerékpártúra

Közel százan vettek részt azon az adománygyűjtő kerékpártúrán, amelynek rajtja szombaton délelőtt indult Balatonfüredről. A befolyt összegen a Heim Pál Gyermekkórház, illetve a Hópihe Gyermekalapítvány osztozott.

 

2010.09.26   BSC-BEAC sakkmérkőzés

A tavalyi évadban még az NB-I-ben játszó BEAC csapatát látta vendégül vasárnap délelőtt a BSC. A fürediek célja ezúttal egy szoros eredmény elérése lehetett.

 

2010.09.25   Labdarúgás: BFC-Szombathely Haladás II. mérkőzés

A Zalaegerszeg után egy újabb NB-I-es csapat fiók együttese érkezett Balatonfüredre. A BFC szombati ellenfele ezúttal a Haladás második csapata volt.

 

2010.09.19   BKSE Tatabánya kézilabda összefoglaló

Vasárnap a Tatabánya együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2010.09.18   Nyíltvízi horgászverseny

Péntekről szombatra virradóra rendezték a már hagyományosnak számító nyílt vízi süllőhorgász versenyt. Igaz ugyan, hogy az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz de a Merlin hajó párosa a versenyek történetében talán a legnagyobb hallal tért vissza a Balatonról.

 

2010.09.18   Széchenyi nemzetközi gyermek sakkverseny

Közel száz résztvevővel rendezték szombaton a Széchenyi nemzetközi sakkversenyt. A hétvégi eseményen a sakkozók mellett a go játék kedvelő is asztalhoz ültek.

 
 

2010.09.11   Nagyhajós verseny Füreden

A nem éppen biztató időjárás ellenére közel százan vettek részt a hétvégén a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett nagyhajós vitorlásversenyen, amely egyben Német István emlékverseny is.

 

2010.09.04   BFC-ZTE -a labdarúgó mérkőzés összefoglalója

BFC-ZTE -a labdarúgó mérkőzés összefoglalója

 

2010.09.04   Nemzetközi Férfi Kézilabda Fesztivál Füreden

Negyedik alkalommal rendeztek rangos férfi kézilabdát Balatonfüreden. Az ezúttal meghívott két külföldi és két hazai csapat a Laver kupa elnyeréséért mérkőzött.

 

2010.08.31   BKLC együttműködési szerződése az Illés akadémiával

Jelentős állomásához érkezett a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club. Kedden a csopaki Kerekedi csárdában írták alá azt az együttműködési megállapodást amely értelmében BKLC sportolók a szombathelyi Illés akadémián folytathatják tanulmányait.

 

2010.08.28   Éremosztó a sakkozóknál

Magabiztosan 99 pontot szerezve nyerte az NBII-es bajnokságot Balatonfüred sakkcsapata,így 6 év után ősztől az NBI-B-ben szerepelhet.A szombati ünnepségen került sor az aranyérmek átadására.

 

2010.08.05   Úszó Eb Füreden

Öt napig Balatonfüred volt az egyik helyszíne a 2010-es Úszó Európa-bajnokságnak. A Marina előtt 7 magyar versenyzőt láthatott a közönség, akik közül Risztov Éva szerepelt a legjobban. A csütörtöki napon 10 km-es távon a 7. helyet szerezte meg alig 10 mp-vel lemaradva a győztes holland versenyzőtől.

 

2010.07.29   Úszó Eb 2010 - sajtótájékoztató

Újabb nagyszabású sporteseményre kerül sor augusztus 4. és 8. között Balatonfüreden. A magyarországi Úszó Európa-bajnokság nyíltvízi, hosszútávú versenyszámait rendezik a Marina Hotel előtti vízfelületen. A verseny sajótájékoztatóját az elmúlt héten rendezték.

 

2010.07.15   Kézilabdások köszöntése

Aranyéremmel tért haza Szőllősi Bence és Szabó Tamás a 20. nyíregyházi főiskolás egyetemi kézilabda világbajnokságról. A Polgármesteri hivatalban megtartott köszöntőn a két játékos mellett Bene Tamás a válogatott technikai vezetője is elismerésben részesült.

 

2010.07.14   Tihanyi Kalandpark

Az utóbbi években több olyan létesítmény épült a Balaton környékén ahol az aktív kikapcsolódás és a szórakozás egybeolvad. A kalandparkokban nem csak erőnket de ügyességünket és bátorságunkat is próbára tehetjük a fák és kötelek között.

 

2010.07.12   Megkezdték az alapozó edzéseket a BKSE kézilabdásai

Nehéz ősz vár a BKSE NB I-es kézilabdázóira. Nemcsak a bajnokságban és a kupában, hanem nemzetközi porondon is helyt kell állniuk. A csapat hétfőn kezdte a felkészülést.

 

2010.07.02   Rali

Az Osváth-Farnady páros mellett a Murai testvérek számára is folytatódott a rali bajnokság. Először látogassunk el a Szombathely ralira, majd nézzünk meg egy összefoglalót Muraiék két versenyéről.

 

2010.07.02   Kékszalag

Idén 42. alkalommal rajtol a Kékszalag mezőnye. A 3 napos vitorlásverseny legjobb pillanatait Önök élőben láthatták itt a Füred Tv-ben, most összefoglaljuk a Kékszalag nagydíj történéseit.

 
 

2010.06.18   Diáksportolók köszöntése 2010.

Akárcsak az elmúlt években most is külön köszöntötték a legjobb eredmény elérő balatonfüredi diáksportolókat. Ezúttal több mint 160 fiatal általános és középiskolás vehetett át kupát illetve díszoklevelet.

 

2010.06.10   Évzáró a női kéziseknél

Befejeződött a bajnokság női kéziseinknél. A lányok az Astotia éttetemben ünnepelték az elért eredményüket.

 

2010.06.12   Jóhajó Nagydíj 2010

Remek szélviszonyok közepette zajlott a Balatonfüredi Yacht Club vitorlásversenye. A háromnapos Jóhajó Kupán szép füredi sikerek születtek.

 

2010.06.11   Radnóti-hét 2.

Két volt Radnótis diák vendégeskedett az iskolában az elmúlt héten. A fiúk a kézilabdát népszerűsítették nagy sikerrel.

 

2010.06.01   Senior asztalitenisz 2010

A pingponglabdáé volt a főszerep a Balaton Szabadidő Központban. Ezúttal a szeniorok mérték össze tudásukat a háromnapos versenyen.

 

2010.06.05   Bemutatkoztak az új füredi kézilabdások

Három új játékossal bővült a BKSE férfi kézilabda csapatának kerete. Az újonnan érkezett sportolókat pénteken mutatták be.

 

2010.05.31   Erős Ferenc testépítő

Több országos bajnoki cím mellett nemzetközi szinten is jelentős sikerekkel büszkélkedhet Erős Ferenc testépítő. A füredi sportoló civilben a TLC dolgozója a hét majd minden napján tonnákat mozgat meg a konditeremben. Most megnézhetik a végeredményt.

 

2010.05.28   Salgó Rali

A harmadik forduló zajlott a hétvégén az országos rali bajnokságban. A versenyzők ezúttal Salgótarjánba és a szomszédos Szlovákiába látogattak.

 

2010.05.23   Asztalitenisz

A Probio NB III-as asztalitenisz csapata a Veszprémi Dózsa együttesét fogadta a Bem iskola tornatermében. A testvérvári rangadó esélyese ezúttal a füredi csapat volt.

 

2010.05.22   BFC - Tapolca -a megyei bajnokság mérkőzésének összefoglalója

Befejezéséhez közeledik a 2010. évi megyei elsőosztályú labdarúgó bajnokság. Szombaton a Tapolca együttese látogatott Füredre.

 

2010.05.16   BFC-Ajka női kézilabda-összefoglaló

Vasárnap az utolsó hazai mérkőzését játszotta a megyei bajnokságban a BFC női kézilabda csapata. Az Ajka elleni összecsapás a második hely sorsáról döntött.

 

2010.05.18   Rali

Folytatták szereplésüket a füredi ralisok. Osváthék sajnos nem tudták befejezni a miskolci versenyt, Muraiék Simontornyán és Nagyszékelyen álltak rajthoz.

 
 

2010.05.02   BKSE-Kecskemét kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB I-es kézilabda csapatunk. A rájátszásban a BKSE a Kecskemétet fogadta.

 

2010.05.02   BSC-Ajka sakk

8:4-es győzelmével magasabb osztályba lépett Balatonfüred sakk csapata. A küzdelem ősszel folytatódik az NB I/B.-ben.

 

2010.05.02   Kölyökfoci Paloznakon

Négy csapat részvételével rendeztek kölyök labdarúgó tornát Paloznakon. A három korosztályt felvonultató rendezvényen természetesen részt vettek a balatonfüredi fiatalok is.

 

2010.04.27   Balaton Vágta 2010

Első alkalommal rendeznek Balaton Vágtát a Rádpusztai Lovasudvarban. A május 9-i rendezvény a Nemzeti Vágta válogató versenye, ugyanis aki itt nyer, az vehet majd részt a június elején sorra kerülő budapesti döntőn.

 

2010.04.23   Tájékozódási kerékpár világkupa Balatonfüreden

Több mint 500-an vettek részt a hétvégén rendezett Tájékozódási Kerékpáros Világkupán. A legnépesebb mezőny Csehországból érkezett, de szép számmal láthattunk magyar kerekeseket is.

 

2010.04.20   Bemutatkozik Bartus Melinda

Egy újabb fiatal tehetséges sportoló mutatkozik be a Füred TV-ben. Bartus Melinda az Eötvös iskola 6. osztályos tanulója sportágában a judoban jelentős sikereket ért el.

 

2010.04.19   Gumiasztal Diákolimpia

11 egyesület és 20 iskola sportolói vettek részt az Országos Gumiasztal Diákolimpia döntőjén. A szombati rendezvényről természetesen nem hiányozhattak a füredi fiatalok sem.

 

2010.04.18   Tuningtalálkozó Füreden

Harmadik alkalommal rendeztek autós tuningtalálkozót Füreden. Ez alkalommal a kempingben gyűltek össze az autóépítés szerelmesei.

 

2010.03.26   Eger Rali 2010

ól sikerült a bemutatkozás a magyar rali bajnokságban az Osváth - Farnadi párosnak. A Mitsubishi Evo-IX-el induló füredi kettős a hatodik helyen végezte a kétnapos versenyt.

 

2010.04.10   Kézilabda Magyar Kupa Balatonfüreden

Harmadik helyen végzett és ezzel a Kupagyőztesek Európa Kupájában indulhat a BKSE kézilabdacsapata. Most kérem nézzék meg az Uniqa Magyar Kupáról készült összefoglalónkat.

 

2010.04.09   Úszó EB Füreden

Újabb jelentős nemzetközi esemény helyszíne lesz augusztusban Balatonfüred. Az Európa Bajnokság nyílt vízi versenyeit a hajógyári öbölben rendezik majd meg.

 

2010.04.02   BKSE-PLER kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB I-es férfi kézilabdacsapatunk. Ezúttal a PLER csapatát fogadták a füredi csarnokban.

 

2010.04.07   Füreden lesz a Kézilabda Magyar Kupa döntő

A Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében Balatonfüreden rendezik a Kézilabda Magyar Kupa döntőt. A rangos mérkőzéseket országos sportcsatornák is közvetítik, mi a sportesemény sajtótájékoztatóján is ott voltunk Budapesten.

 

2010.03.19   Rali: I. FÉSZ Kupa

A Murai kettős első versenyén vehetett részt a szezonnyitó Fész Kupán Kisvejkén. A fiúk hozták a megszokott kitűnő eredményt.

 

2010.04.02   Tájékozódási Kerékpáros világkupa forduló Balatonfüreden

Április 24-én és 25-én rendezik Balatonfüreden a kerékpáros tájékozódási világkupát. A versenyről tartottak sajtótájékoztatót Veszprémben.

 

2010.03.24   75. éves a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola

75. születésnapját ünnepelte a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola az elmúlt napokban. Az esemény tiszteletére emlékfát ültettek és átadtak egy új növénykertet is. A megyei fenntartó úgy látja, hogy az iskola működése nincs veszélyben, sőt szemléletváltás t terveznek az intézményben, ami a megújítást is szolgálja.

 

2010.03.28   BKSE-Debrecen

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésére került sor vasárnap a balatonfüredi sportcsarnokban. A BKSE vendége a Debreceni Hotel Lycium együttese volt.

 

2010.03.27   dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A tavaszi szezon legnagyobb sakkversenyére került sor a hétvégén. A Dr. Dibusz László emlékversenyen akárcsak az elmúlt 27 évben most is a fiataloké volt a főszerep.

 

2010.03.20   Twirling regionális döntő Zánkán

Négy egyesület közel 100 versenyzője mérte össze tudását Zánkán a magyar Twirling Bajnokság dunántúli régiós fordulójában. Az indulóknak 3 versenyszámban kellett bemutatkozniuk,a kötelező botos gyakorlatot kötelező gimnasztikai gyakorlat követte,végül a fiataloknak botos szóló gyakorlatot kellett teljesíteniük.

 

2010.03.21   3. Balaton Szupermaraton

Harmadik alkalommal rendeztek szuper maratont, ahol idén már 12 ország futói kerülték meg a Balatont. A versenyzők között egyre több helyi sportoló vág neki a több mint 200 km-es távnak.

 

2010.03.21   BFC-Ősi női kézilabda

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC női kézilabdacsapata. Vasárnap délelőtt az Ősi együttesét fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2010.03.12   Dr. Sárga Ferenc kardvívó válogató

Talán már kevesen tudják,hogy az ötvenes évek elejétől pezsgő vívó élet folyt Balatonfüreden. Ezért nem volt meglepetés, hogy az utánpótlás kardvívó válogatóversenyét dr. Sárga Ferencről a balatonfüredi kardvívás alapítójáról nevezték el.

 

2010.03.06   Befejeződött a kispályás teremlabdarúgó bajnokság

Idén sem talált legyőzőre a RACER kispályás labdarugócsapata a terem labdarúgó bajnokságban. A négy osztályban több mint 1000 gól esett és egészen pontosan 346-an léptek pályára a téli szezonban.

 

2010.03.10   Bemutatkozik Szász Zsolt Gergő kézilabdakapus

Folytatjuk sorozatunkat amelyben fiatal balatonfüredi sportolókat mutatunk be Önöknek. Ez alkalommal Szász Zsolt Gergő a BKSE még ifjúsági korú kézilabda kapusa állt a kameránk elé.

 

2010.03.10   BKSE-Csúrgó kézilabda összefoglaló

Sporttörténeti pillanatot írt a BKSE kézilabdacsapata. Fennállása óta először bekerült a Magyar Kupa négyes döntőjébe,amelynek helyszíne április 9 és 10.-én a Balatonfüredi Sportcsarnok lesz.

 

2010.03.14   BKSE-Tatabánya NB I-es kézilabda

Talán a tavaszi szezon legfontosabb mérkőzését játszotta vasárnap a BKSE.

 
 

2010.02.28   Asztalitenisz

A volt válogatottakkal teletűzdelt Gödöllő együttesét fogadta vasárnap délelőtt a Probio asztaliteniszcsapata. A mérkőzés tétje a középmezőnyhöz valóbiztos felzárkózás volt.

 

2010.02.28   BSC-Győr - sakk

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB-II-es sakkcsapatunk. Az első hely sorsát is eldöntő találkozón a BSC ellenfele a második helyen álló Győri Elektromos volt.

 

2010.02.27   Hajósbál

Az egykori hajógyár dolgozói báloztak a hétvégén az Astoria Étteremben. A báli szezon ugyan már pár hete véget ért, a hajóépítők kitűnően érezték magukat, hiszen nem csak a zene volt kiváló, de az étterem is kitett magáért a menüt illetően, így a vendéglátás is tökéletes volt.

 

2010.02.12   Átadták a "Füred Sportjáért" kitüntetést

Ünnepélyes körülmények között adták át a Balatonfüred Sportjáért kitüntetést a 2009-ben sikeresen szereplő sportolóknak ,sportvezetőknek. Ez alkalommal több mint 100-an vehettek át elismerést a város vezetőitől a Balaton Szabadidőközpontban.

 

2010.02.20   TLC Kupa a Balaton Vívóklubnál

TLC kupa néven a legfiatalabb vívópalántáknak rendeztek versenyt az Eötvös iskolában. A Balaton Vívóklub által szervezett versenyről természetesen nem hiányozhattak a füredi sportolók sem.

 

2010.02.22   Új edző a BKSE-nél

Sótonyi László személyében új edző érkezett a BKSE férfi kézilabdacsapatához. A 40 éves szakemberrel fél éves szerződést kötött a klub. Ugyancsak friss hír a kézisek háza tájáról ,hogy most a fürediek óvtak egy bírói műhibára hivatkozva.

 
 

2010.02.06   Horgászbál 2010.

Minden alkalommal zenés táncos bállal kezdik a szezont a balatonfüredi horgászok. A reggelig tartó mulatságon természetesen az anekdoták most is úgy kezdődtek: - Tegnap egy akkora halat fogtam...

 

2010.02.04   Jégnap a Balatonon

Kihasználva az utolsó lehetőségeket a Radnóti iskolások két napon is jégkarnevált rendeztek a Vitorlás előtti területen.

 

2010.02.15   Taekwon-do edzés Pécselyen

Pécselyen tartja az edzéseit a Balatonfüredi Farkasok Taekwon-do Egyesület. A nagy létszámból látható, hogy továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a küzdősportok.

 

2010.02.05   A Széchényi szakképzőiskola szalagavatóján

Közel 100 diákra került fel a kék szalag a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola szalagavató bálján. A Szabadidő Központban az alsóbb évfolyamok zenés, táncos műsorral köszöntötték a végzősöket. Az iskola igazgatója elmondta, az intézmény törekszik a megújulásra, hogy minél több fiatal itt találja meg számítását.

 

2010.01.27   Bemutatkozik Steierlein Dzsenifer

Folytatjuk a sikeres fiatal sportolók bemutatását. Ezúttal egy atlétával Steierlein Dzseniferrel ismerkedhetnek meg.

 

2010.01.27   Évértékelő a judosoknál

Évértékelőt tartottak a balatonfüredi judósok. A sikerekben gazdag 2009 után hasonlókra számítanak ebben az évben is.

 

2010.01.27   Tavaszi felkészülés a BFC-nél

Megkezdődött a téli alapozás a BFC labdarúgó csapatánál.

 

2010.01.27   Horgászközgyűlés 2010

Szombaton megtartotta éves közgyűlését a Balatonfüredi Horgászegyesület, ahol megtudtuk, hogy az éves taglétszám egyre csökken, jelenleg mintegy 180 fő.

 

2010.01.30   Korcsolyázás a Balatonon

A nagy hidegnek köszönhetően végre kellő vastagságúra hízott a Balaton jege. Most egy zenés összeállítás következik, amellyel szeretnénk kedvet csinálni ehhez a remek téli sporthoz.

 

2010.01.30   Rali díjkiosztó

Hajmáskéren rendezték a 2009-es drt rally díjkiosztóját. A fürediek közül Marits, Páhi és a Murai páros is kapott díjat. Kupákat többek között Nemes Csaba és Osváth Péter adták át.

 

2010.01.29   Vitorlázókat köszöntöttek

Évek óta országos ranglista vezetők a Balatonfüredi Yacht Club vitorlázói. Most közülük ketten vehettek át elismerést a város vezetőitől.

 

2010.01.21   BKSE-Kecskemét kézilabda összefoglaló

Három félidős edzőmérkőzést játszott a hétvégén a BKSE férfi kézilabda csapata. A február elején induló bajnokságig, a Gyöngyös kupán is szerepelnek.

 

2010.01.23   Gyermek labdarúgó torna

Második alkalommal rendeztek kispályás gyermek labdarúgó teremtornát Balatonfüreden. Úgy tűnik ebben a korosztályban még töretlen a lelkesedés, hiszen itt nem az eredmény hanem a játék szeretete számít.

 

2010.01.16   Folytatódik a teremlabdarúgó bajnokság

Továbbra is tart a kispályás fociláz Balatonfüreden. Az időjárás ilyenkor a terembe kényszeríti a labdarúgókat így a városi sportcsarnokban folytatódik a bajnokság.

 

2010.01.17   Megyei úszó diákolimpia

Veszprém megye harminc iskolájának tanulói álltak rajthoz a diákolimpia megyei úszódöntőjén. Természetesen nem hiányozhattak a füredi résztvevők sem.

 

2010.01.05   Alapoznak az NB I-es férdi kézilabdások

Rövid téli szünetet követően megkezdték az edzéseket a BKSE kézilabdázói. A február hatodikai rajtig több edzőmérkőzés is szerepel az együttes programjában.

 

2010.01.07   Bemutatkozik Bathó Péter vitorlázó

Több sportágban is sikeres évet zártak a füredi fiatalok. A következő hetekben olyan sportolók kerülnek majd a képernyőre akikre 2010-ben számos nagy feladat vár. Sorozatunkat kezdjük egy vitorlázóval.

 

2009.12.10   132 milliós korszerűsítés a Széchényi szakképzőben

Átadták a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola felújított épületszárnyát. A megyei fenntartású intézmény összefogással bővülhetett tanteremmel és öltözőkkel. A város, a megyei közgyűlés és az iskola is hozzájárult a munkálatokhoz.

 

2009.12.11   Sportolók díjazása a Megyeházán

Ünnepélyes körülmények között adták át a sportdíjakat Veszprémben. Ebben az évben négy füredit díjaztak, köztük Burka Tibort aki a Tüskés Endre emlékplakettet vehette át.

 

2009.12.06   13. Mikulás rali

Minden évben óriási érdeklődés mellett rendezik meg Veszprémben a Mikulás ralit. Idén öt Füredi páros állt rajthoz.

 

2009.12.04   Szalagavató a Lóczyban

Pénteken rendezték meg a Lóczy Lajos Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola szalagavató bálját az Anna Grand Hotel impozáns dísztermében. A diákok már nem csak a karácsonyra, de lassan-lassan az érettségire is készülnek, hiszen a gimnáziumi évek végét jelentő kék szalagot már mindannyian viselik. Összefoglalónk következik, melyben minden végzős diák látható.

 

2009.12.06   Vívás

A Balaton Isover Vívóklub meghívására Füreden edzőtáboroztak az olimpici versenysorozatra készülő diáksportolók. Az egész napos versenyen a fiúknál hazai siker született.

 

2009.12.01   Fellebbez a BKSE

A kézilabda rajongók között már köztudott, hogy a Ferencváros megóvta a Balatonfüred elleni mérkőzést. A fürediek természetesen fellebbeztek, remélhetőleg a napokban döntés születik az ügyben. Most kérem nézzék meg, mi is történt ominózus mérkőzésen.

 

2009.11.28   Stefánia Vitorlás gyermek labdarúgó torna

Három korcsoport, több, mint 150 ifjú focistája lépett pályára múlt szombaton a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a II. Stefánia Vitorlás Gyermek Teremlabdarúgó tornán. A Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Klub által szervezett rendezvény keretén belül köszöntötték az idősebb balatonfüredi focistákat, külön kiemelve azokat, aki egészen az NB I-ig jutottak.

 

2009.11.21   BFC-Csopak női kézilabda-összefoglaló

Befejeződött a megyei női kézilabdabajnokság. Szombaton testvérvári rangadóra került sor a városi sportcsarnokban.

 

2009.11.22   BSC-Tapolca VSE NB II-es sakk

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BSC sakk csapata. Vasárnap a tapolcai együttest fogadták.

 

2009.11.21   Kránitz-kupa

Az eheti retro összeállításban láthatják a kitűnő volt füredi futballistát Kránitz Róbertet, aki egy betegség miatt azóta sem lehet a pályán. A család megsegítésére minden évben jótékonysági kupát rendeznek a balatonfüredi sportcsarnokban.

 

2009.11.15   BFC-Probio-Tokod asztalitenisz

Javában tart az országos asztalitenisz bajnokság. A Probio NB II-es csapata vasárnap a Tokod együttesét fogadta.

 

2009.11.13   Márton-napi újbor-mustra

A hagyományok szerint Márton napjához nemcsak a libaételek fogyasztása, hanem az új bor megkóstolása is kötődik. A Balatonvin Borlovagrend nyolcadik alkalommal rendezett újbormustrát és libatort. A borászok szerint az idei bor kimagaslóan jó minőségű, hiszen több helyen is 27 cukorfokos olaszrizlinget szüreteltek.

 

2009.11.15   Tatabánya-BKSE NB I-es kézilabda összefoglaló

Tatabányán vendégszerepelt a BKSE NB I-es férfi kézilabda csapata. A jelentősen megerősödött hazaiakkal szemben a fürediek nehéz mérkőzésre számíthattak.

 

2009.11.08   Megyei asztalitenisz csapatbajnokság

9 együttes részvételével megyei asztalitenisz csapatbajnokságot rendeztek a balatonfüredi sportcsarnokban. A 12 asztalon zajló küzdelemben 45 férfi és 12 női induló vett részt.

 

2009.11.08   Női kézilabda, BFC-Nyirád

Döntetlent játszott a BFC női kézilabdacsapata a Nyirád elleni vasárnapi mérkőzésen. A megyei bajnokságból már csak egy mérkőzés van hátra, akkor a csopaki lányok látogatnak Füredre.

 

2009.11.04   BKSE-FTC NB I-es kézilabda

Az őszi szezon talán legfontosabb mérkőzését játszotta szerdán este a BKSE férfi kézilabdacsapata. A vendég Ferencváros jelentősen megerősödött, így a fürediek nehéz feladat előtt álltak.

 

2009.10.06   Extrém bringázás

Egyre népszerűbb Balatonfüreden az extrém bringázás. Operatőrünk 3 helyszínen követte a különleges sport szerelmeseit.

 

2009.10.14   Komlo rali

A 30 ezres kisvárosban Komlón rendezték a hazai rali bajnokság utolsó fordulóját. Az Osváth - Farnady kettős ezúttal is az első helyen végzett, ezzel az N csoportban összesítésben a II. helyet szerezték meg.

 

2009.10.06   Fut a Füred 2009

Remek időjárás fogadta a Fut a Füred idei résztvevőit. A versenyen a körzet óvodásai és iskolásai vettek részt.

 

2009.10.04   Rali Vigantpetenden

A vigándpetendi hatodik futammal véget ért a dunántúli ralibajnokság. Akárcsak az elmúlt évben a balatonfüredi versenyzők most is kitettek magukért, ketten is kategóriagyőztesként fejezték be a sorozatot.

 

2009.09.29   Akadályverseny a Radnótiban

Kitűnő időben, több helyszínen rendezték meg a Radnóti iskola akadályversenyért, a Pákozdi csata emlékére. A versenyen valamennyi évfolyam részt vett.

 

2009.10.01   BKSE-Mezőkövesd

 

2009.10.01   Futsal BFC-ELTE SE

Újabb sportág mutatkozott be Balatonfüreden, így hétfőnként NB II-es futsal mérkőzést láthatnak a labdarúgás kedvelői. A helyiek ellenfele az ELTE csapata volt.

 

2009.09.27   Alsóörs-BFC összefoglaló

Szomszédvári rangadóra kerül sor a hétvégén Alsóörsön. A mérkőzésnek a füredi csapat volt az esélyese, ennek megfelelően alakult ki a végeredmény.

 

2009.09.23   BKSE-Csurgó

Hazai rangadóval folytatta szereplését a BKSE NB I-es férfi kézilabdacsapata.

 

2009.09.27   TLC sportnap

Vidám sportnapon rendeztek a TLC dolgozói. A pécselyi sportpályán egész napos, színes program várta az érdeklődőket.

 

2009.09.18   Go verseny Füreden

A sakkversennyel egy időben egy új sportág is bemutatkozott Balatonfüreden. A ?Go? egy ősi kínai játék, amit a sakkhoz hasonlóan táblán játszanak. A füredi verseny első hat helyezettje, az országos döntőben folytathatja a szellemi küzdelmet.

 

2009.09.18   Sülló-kupa

Pénteken este hajóztak ki a Süllő-kupa résztvevői a füredi mólóról. Szombat hajnalban aztán bőséges fogással tértek vissza a horgászok, az eredményhirdetést a megszokott helyszínen a Vitorlás étteremben tartották.

 

2009.09.18   Széchenyi Sakk Emlékverseny

A magyar fiatalokon kívül még 5 országból érkeztek sakkozók az első alkalommal megrendezett Széchenyi emlékversenyre. A sakktorna a svájci szisztémájú 7 fordulós rendszerben került lebonyolításra.

 

2009.09.09   BKSE-Pick Szeged

Befejezésül továbbra is kézilabda, szerdán a BKSE a többszörös magyar bajnok Pick Szegedet fogadta a városi sportcsarnokban.

 

2009.09.13   BKSE-Tatran Presov

A szlovák bajnok Tatran Presov vendégeskedett a hétvégén Balatonfüreden. A vendégek győzelme ezért nem volt meglepő igaz ugyan hogy ez a mérkőzés nem számít bele a bajnokság végeredményébe.

 

2009.09.14   Nyírség rali

Összetettben az ötödik kategóriájában a második helyet szerezte meg az Osváth Farnadi páros a Nyírség ralin. Az országos bajnokságból már csak egy forduló van hátra, ha Osiéktól a szerencse nem pártol el akár az első helyen is végezhetnek.

 

2009.09.04   BKSE-Zágreb összefoglaló

Barátságos mérkőzésen fogadta Európa egyik legjobb klubcsapatát a BKSE. A horvát bajnokság második helyezettje a hétvégi Csermely-kupára érkezett Balatonfüredre.

 

2009.09.04   Muraiék első helye Simontornyán

Újabb füredi siker született a ralibajnokságon. Ezúttal a Muray testvérpár hozta el az első helyezéséért járó kupát Simontornyáról.

 

2009.09.07   Új bowlingpálya a városban

Balatonfüreden is megjelent a bowling. A külföldön annyira népszerű sportnak helyet adó Anna Grand Hotelben remélik, hogy egyre többen ismerik majd meg a társasági szórakozást nyújtó lehetőséget.

 

2009.08.30   BKSE-Gyöngyös NB I-es kézilabda

A Balatonfüred-Gyöngyös mérkőzéssel megkezdődött pontvadászat az NB I-es kézilabda bajnokságban.

 

2009.09.01   Előzetes a hétvégi kézilabda kupáról

Nem maradnak kézilabda nélkül a hétvégén a füredi nézők. A bajnokság most szünetel, de neves kézilabdacsapatok tornáját rendezik meg a sportcsarnokban.

 

2009.08.30   Pécselyi lovasverseny

Pécselyen rendezték a hétvégén a megyei lovasbajnokság ötödik fordulóját. Több mint ötven ló és lovasa mérte össze tudását.

 

2009.08.11   Átadták a BFC új pályáit

Nemzetközi méretű élőfüves labdarúgópályát valamint villanyvilágítású műfüves pályát avattak Balatonfüreden. Az eseményen akárcsak harminc évvel ezelőtt most is az Újpesti labdarúgócsapat vendégeskedett.

 

2009.08.25   Felkészülés a BKSE-nél

A vasárnapi Gyöngyös elleni mérkőzéssel megkezdődik a kézilabda NB I-es bajnokság. Az idei szezonról Velky Mihályt az együttes edzőjét és Pásztor István csapatkapitányt kérdeztük.

 

2009.08.06   Finn Junior VB

Rangos esemény helyszíne volt az elmúlt héten Balatonfüred. A Balatonfüredi Yacht Club rendezte ugyanis az idei junior világbajnokságot a finn hajóosztályban.

 

2009.08.04   Bemutatkozik Gálfi Dalma

Balatonfüred egyik legtehetségesebb diáksportolója a teniszező Gálfi Dalma. A Radnóti iskola 5. osztályos tanulója ebben az évben korosztályában megnyerte az országos diákolimpiát.

 

2009.08.01   Mecsek Rali

Két futammal a magyar ralibajnokság előtt továbbra is a dobogón áll az Osváth Farnady kettős. A hétvégén Pécsen bizonyították, hogy ez a helyezés egyáltalán nem véletlen.

 

2009.07.15   Éremosztó az asztaliteniszezőknél

Remekül teljesítettek a Pobio BFC asztaliteniszezői. A számukra kiírt bajnokságokban remek teljesítménnyel megszerezték az első helyet, így ősztől mindkét csapat magasabb osztályban szerepelhet.

 

2009.07.27   Nyári felkészülés a BKC-nál

Ugyan az augusztus 30. rajt még messze van, de a BKC kézilabdázói napi két edzéssel már megkezdték a felkészülést a bajnokságra. Mint ahogy megtudtuk augusztus közepétől már edzőmérkőzéseken is találkozhatnak a csapattal a füredi szurkolók.

 

2009.07.12   Öbölátúszás

Egy napos csúszással vasárnap rendezték meg az idei öbölátúszást. A Balatonfüred és Tihany közötti 3,6 km-t több mint kétezren teljesíttették.

 

2009.07.04   Veszprém rali

Három futammal a Magyar Rali Bajnokság befejezése előtt a 3. helyen áll a füredi Ostváth-Farnady páros. A Mitsubishi ezúttal is bírta a kiképzést, a Veszprém Ralin Osváthék bronzérmesek lettek.

 

2009.07.05   Kékszalag: Litkeyék vitték el a díjat

Továbbra is verhetetlen hazánk legnagyobb,legrégibb és leghosszabb vitorlásversenyén, a Kék szalagon Litkey Farkas és legénysége : sorozatban kilencedik sikerüknek örülhettek a hétvégén.

 

2009.06.28   41. kékszalag

Pénteken pontban 10 órakor elrajtol a 41. Kékszalag mezőnye. Akárcsak az elmúlt években, most is két nyitott kérdés van: meglehet-e dönteni a Nemere II csúcsát és ki győzi le a 2000 óta veretlen Litkey Farkast.

 

2009.06.27   Bikefest

Több mint háromezren vettek részt az első balatoni biciklis fesztiválon. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz, de a látványos program így is nagy sikert aratott. Most kérem nézzék meg bikefestről készült zenés összeállításunkat.

 

2009.06.10   Edzőtáboroznak a legkisebb focisták

Első alkalommal rendezett nyári tábort a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Klub. A közel félszáz általános iskolás részvételével zajló tíz napos táborban természetesen a focié volt a főszerep, de emellett izgalmas szabadidős programok is várták a gyerekeket. Egy- egy edzést az egykor Balatonfüredről induló, több élvonalbeli egyesületben is megforduló Erős Gábor tartott.

 

2009.06.17   A Magyar Kézilabda Szövetség ülése

Balatonfüreden mutatkozott be a kézilabdaszövetség új elnöke. A leköszönő Kiss Istvánt az eddigi főtitkár Sinka László váltotta a szövetség élén.

 

2009.06.13   Átadták a műfüves labdarugó pályát

A veszprémi műfüves pályáról Balatonfüredre költöztek a BFC labdarúgói. A tavaszi szezon utolsó két mérkőzését már az új pályán játszották.

 

2009.06.15   Diáksportolók kitüntetései

A legjobb eredményt elért diáksportolókat köszöntötték a Balaton Szabadidő Központban. A balatonfüredi diákok minden évben szép sikereket érnek el a megyei és országos versenyeken.

 

2009.06.10   Kézilabda évadzáró

Sikeres évet tudhat maga mögött a BKC férfi kézilabdacsapata. Az 5. hely óriási bravúrt jelent. Jövőre a bajnokság újbóli átszervezése miatt még nehezebb lesz a kézisek feladata.

 

2009.06.12   Meghívásos asztalitenisz verseny

Több mint 200-an neveztek az első meghívásos balatonfüredi asztalitenisz versenyre. A háromnapos rendezvényen 20 asztalon zajlott az ádáz csata.

 

2009.05.18   Salgó-Gemer rali

Három futamot teljesítettek eddig az országos rali bajnokságban. A balatonfüredi Osváth-Farnadi kettős hétről-hétre jobban szerepel, ezúttal Salgótarjánban a dobogó 3. fokára állhattak.

 

2009.06.06   Jubileum a Veszprém Megyei Búvárklubnál

40 éve alakult a Veszprém megyei búvárklub. Az egykor az MHSZ keretén belül működő szervezet a most ünnepelte jubileumát.

 

2009.06.07   Triatlon Balatonfüreden

A nem várt vihar kissé felforgatta a programot de több mint egy órás késéssel mégis megtartották a nagyszabású Triatlon Tour viadalt. Balatonfüreden serdülő, ifjúsági és junior korosztály állt rajthoz, a 110 induló induló közül 70-en érkeztek külföldről.

 

2009.06.06   Veterán autók találkozója

Több mint 70 autócsodát láthattak szombaton Balatonfüreden, akik a parton sétáltak. Bár a résztvevő autók többsége már több mint 50 éves, mindegyik kitűnően bírta az egész napos versenyt.

 

2009.05.31   BKC-Tatabánya NB I-es kézilabda mérkőzés

A tatabánya elleni hazai mérkőzéssel befejeződött az NB I-es bajnokság. A BKC remekül helytállt az 5. helyen zárta az idényt.

 

2009.05.28   Judo verseny az Eötvös Iskolában

Meghívásos Judo versenyt rendeztek az Eötvös Iskolában. A hétköznapi rendezvényre rekord számú nevezőt vártak.

 

2009.05.28   Vizimentők előadása a Yacht Club-ban

A Balaton veszélyeiről tartottak előadást a füredi yacht clubban. A téma főleg a Balaton partján lakó gyerekek számára volt hasznos.

 

2009.05.09   Gyorsasági verseny Vigántpetenden

Vigándpetenden rendezték azt a gyorsasági autóversenyt, amelyen öt füredi páros is részt vett.

 

2009.05.23   Horgássz ne drogozz

A fóti gyermekvárosból is érkeztek arra a tihanyi horgászversenyre, amelynek mottója Horgássz, ne drogozz! Szombaton nem a kifogott hal mennyisége volt a lényeg hanem, hogy a fiatalok hasznosan töltsék el szabadidejüket.

 

2009.05.18   Pécselyi lovasverseny gyerekeknek

Rekordszámú nevező vett részt a 4. gyermek lovasnapokon Pécsely Klára-pusztán. A rendezvényen 30 ló, 8 póni és kb. 60 lovas vett részt.

 

2009.05.10   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A Balaton Szabadidő és Konferencia Központ adott otthont a már hagyományos dr. Dibusz László sakk emlékversenyek. A nevezők között az amatőrökön kívül, sok fiatalt is láttunk.

 

2009.05.17   Nyílt nap a balatonudvarii golfpályán

Sokan éltek a lehetőséggel a hétvégén, amikor bárki számára kedvezményes oktatást tartottak a balatonudvari golfpályán. Akik most nem éltek a lehetőséggel azoknak a klub vezetői azt ígérik, hogy ebben az évben lesz még hasonló alkalom.

 
 

2009.04.25   Horgászverseny

Horgászversenyt rendezett szabadstrandon a balatonfüredi horgász egyesület. Most sem a résztvevők számával volt a baj.

 

2009.05.09   Tatabánya-BKC összefoglaló

A rájátszás legfontosabb mérkőzésén Tatabányán vendég szerepelt BKC NB I-es férfi kézilabdacsapata. Kérem nézzék meg a mérkőzés rövid összefoglalóját.

 

2009.04.30   Ballagások a füredi középiskolákban

Április 30-án elballagtak a végzős diákok a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolából és a Lóczy Lajos Gimnáziumból. Utóbbiból 86-an, az arácsi intézményből 148-an búcsúztak. Ezen a héten már érettségiznek a fiatalok.

 

2009.04.28   Béres Alexandra a Széchényiben

A népszerű fitnesz edző tartott Béres Alexandra tartott órát a Széchenyi Szakképző Iskolában. Sajnos a fiatalokat nehéz volt megmozgatni.

 

2009.04.28   Radnóti-kupa

Radnóti Miklós születésének 100. évfordulóját ünnepelték a róla elnevezett általános iskolában Balatonfüreden. Ez alkalomból kispályás labdarúgó tornát is rendeztek.

 

2009.04.19   Cseh Sándor emléktorna

A fiatalon elhunyt balatonfüredi labdarúgóra emlékeztek a hétvégén az Eötvös iskolában. A Cseh Sándor emléktornára öt csapat nevezett.

 

2009.04.20   Film Puskás Ferencről

Film készült a legendás magyar labdarúgó Puskás Öcsi életéről. A film füredi bemutatóján a rendező Almássy Tamással is találkozhattak. A most következő riportban részleteket láthatnak a dokumentumfilmből, a rendező engedélyével.

 

2009.04.19   Nemzetközi kézilabdatorna

Nemzetközi ifjúsági és serdülő kézilabdatornát rendeztek 5 Balaton parti városban. A füredi helyszínen 18 csapat mérte össze tudását.

 

2009.04.17   BKC-Százhalombatta összefoglaló

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játszotta a BKC NBI-es kézilabdacsapata. Szombaton a jelentősen megfiatalított Százhalombatta látogatott Balatonfüredre.

 

2009.04.19   Dart siker Füreden

Sikeresen szerepeltek a hétvégén a balatonfüredi Dart klub versenyzői. Mind a két szakágban továbbra is biztosították helyüket az első osztályban.

 

2009.04.19   Negyedik hely a második osztályban

A vasárnapi találkozóval befejeződött az NB-II-es sakkbajnokság. A BSC számára a tavalyi dobogós helyezés megszerzése volt a cél.

 

2009.04.19   Országoos bajnokság Füreden

Országos Gumiasztal diákolimpiai döntőt rendeztek hétvégén Balatonfüreden. Természetesen a versenyről ezúttal sem hiányozhattak a füredi résztvevők.

 

2009.04.08   Eger rali

Remekül kezdte az idei rali szezont az Osváth Péter Farnadi Ágnes páros. Legutóbb Egerben az előkelő hatodik helyen végeztek.

 

2009.04.10   Kerékpár

Évadnyitó extrém kerékpár versenyt rendeztek Badacsonytomajon. A downhill kategóriában ötvenen mérték össze tudásukat.

 

2009.04.05   BKC-Gyöngyös NB I-es kézilabda mérkőzés felvételről

Igen fontos mérkőzést játszott vasárnap a BKC NB-I-es kézilabdacsapata. A Fürediek számára az élmezőnyhöz való felzárkózás, míg a vendég gyöngyösiek részére a bennmaradás volt a tét.

 

2009.03.27   Győr-BKC összefoglaló

Győrben vendégszerepelt a BKC NB-I-es férfi kézilabdacsapata. A tét ezúttal az osztályzó biztos elkerülése volt.

 

2009.03.22   Tour de Tihany

A hagyományoknak megfelelően minden évben Tihanyban indul a kerékpáros szezon. A népes mezőny ezúttal is megkerülte a félszigetet és 10 kör megtétele után ért be célba.

 

2009.03.22   Balaton Szupermaraton

Második alkalommal rendezték meg a Balaton Szupermaratont. A mezőny Siófokról indult és megkerülve a Balatont, 4 nap elteltével érkezett vissza. A versenyen ezúttal nem volt füredi futó.

 

2009.03.23   Diákolimpiai siker alpesi óriás műlesiklásban

Remekül szerepelt az Ausztriában megrendezett Országos Diákolimpia döntőjében a Lóczy gimnázium első osztályos tanulója. Hoffmann Hanna az alpesi óriás műlesiklásban 16 induló közül, az első helyet szerezte meg. A balatonszőlősi diáklány hét éve kezdte a sportot, versenyszerűen három éve síel. Jelenleg a szombathelyi síklub tagja.

 

2009.03.19   Körzeti mezei futóverseny

Hagyományos helyszínen a Kiserdőben rendezték meg a körzeti mezei futóversenyt. Az általános iskolákból közel 400 diák vett részt a programon.

 

2009.03.14   BKC - Mezőkövesd NB I-es kézilabda

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a két pontot a BKC NB I-es kézilabda csapata. A szombati találkozón a vendég Mezőkövesd nehéz feladat elé állította a hazaiakat.

 

2009.03.08   Ismét győztek a füredi sakkozók

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a balatonfüredi sakkcsapat. Vasárnap délelőtt a Vértesi Erőmű együttese látogatott a városi sportcsarnokba.

 

2009.03.15   Kispályás kupa

A hagyományoknak megfelelően a március 15-ei kulturális programok mellett Balatonfüreden sporttal is köszöntötték az ünnepet. Ebben az évben 10 csapat jelentkezett a kispályás tornára.

 

2009.03.10   BKC-MKB összefoglaló

Magyar Kupa visszavágó mérkőzésen fogadta a BKC, a veszprémi MKB csapatát a városi sportcsarnokban. A kedd esti mérkőzés esélyese természetesen a többszörös bajnokcsapat, veszprémi együttes volt.

 
 

2009.03.05   Látogatás a füredi vivóknál

Májusban nagyszabású vívóbajnokságra kerül sor Balatonfüreden. Most látogassanak el velünk a füredi vívó szakosztály edzésre.

 

2009.03.08   Téli teremlabdarúgó bajnokság

A hétvégén befejeződött a téli kispályás teremlabdarúgó bajnokság. A négy csoportban küzdő 36 csapat több mint 1000 gól lőtt.

 

2009.03.01   BKC-Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

A Kecskemét együttesét látta vendégül a BKC NB I-es kézilabda csapata. A későbbi helyezések szempontjából igen fontos volt a mérkőzés eredménye.

 

2009.02.26   Jégnap

A balatonfüredi általános iskolák minden évben vidám jégkarnevált rendeztek. Ezúttal a karnevál elmaradt, helyette gyors korcsolyában mérték össze tudásukat a fiatalok.

 

2009.02.21   Hajósbál hetedszer

Hetedik alkalommal tartottak vidám bált a hajógyár egykori dolgozói. Az Astoria étteremben hajnalig tartott a mulatság.

 

2009.02.12   BKC-Debrecen kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel kezdődött az NB I-es kézilabda bajnokság. A hosszúra nyúlt szünet után a BKC a Debrecen együttesét fogadta

 

2009.02.11   Jégkorong felszerelések ajándékba

A hajdan vidékbajnoki címet nyert helyi jégkorongcsapat utódait kellemes meglepetés érte a városi fedett csarnokban. A jégkorongszövetség képviselői értékes ajándékcsomagokat adtak át, ezzel is népszerűsítve a Magyarországon egyre sikeresebb sportágat.

 

2009.02.06   A Széchényi szalagavatóján

Soha ennyi diák nem végzett még egyszerre a kertészeti szakképzőiskolában. A pénteki szalagavatón az iskola igazgatója elmondta, az intézmény tovább bővíti profilját, hamarosan rendészeti osztály indul, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével.

 

2009.02.04   Alapoznak a labdarúgók

Március 15-ei rajtra készül a megyei osztályban szereplő BFC. Jelenleg heti három edzés szerepel a programon, a pályaviszonyok miatt a csapat a terembe kényszerült.

 

2009.02.07   MKB-BKC összefoglaló

Magyar Kupa mérkőzést játszott egymással az MKB Veszprém és a Balatonfüredi KC. A csapatok a legjobb négy közé jutásért küzdöttek, a visszavágóra előreláthatóan márciusban kerül majd sor Balatonfüreden. A szombati meccsen játszott utoljára a tragikus körülmények között elhunyt Marian Cosma.

 

2009.02.07   Sportbál 2009-ben

17. alkalommal köszöntötték Balatonfüreden a legjobb eredményt elért sportolókat és sportvezetőket. A hagyományos sportbálon élőzene és finom vacsora várta a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2009.01.28   Alapoznak a kézilabdások

Megkezdte tavaszi felkészülését NB I-es férfi kézilabda csapatunk. A fiúk az őszi szezont kitűnő eredménnyel zárták, ami a jövőre nézve bíztató. A cél, hogy megtartsák NB I-es tagságukat.

 

2009.02.02   Box Füreden

Egyre aktívabb a füredi küzdősport társadalom. A judo mellett a bokszolók is szállítják a jó eredményeket. A legutóbbi versenyen a megyei indulók közül egyedül egy füredinek sikerült kupát szereznie.

 

2009.01.29   Óvodás labdarúgás

A labdarúgás egy olyan sport, amely már kisgyermekkorban hódít. Ki tudja talán a mai óvodásokból lesznek a jövő klasszis magyar labdarúgói, most számukra kínálnak sportolási lehetőséget Balatonfüreden.

 

2009.01.25   Hazai győzelem az NB II-es bajnokságban

Veretlenül várta vasárnapi mérkőzését Balatonfüred sakkcsapata. A BSC jelenleg holtversenyben a II. III. helyen áll.

 

2009.01.25   Kölyökfoci Balatonfüreden

Nagy sikerű teremtornát rendeztek vasárnap délelőtt a Balaton Szabadidő Központban. A meghívásos tornára két korosztályban, négy-négy csapat jelentkezett.

 

2009.01.23   Radnótisok sikere a diákolimpián

Pápán rendezték a megyei diákolimpia torna döntőit. A balatonfüredi radnótis lányok kitettek magukért, hiszen szoros küzdelemben az első helyet szerezték meg.

 

2009.01.16   Évértékelés a füredi judosoknál

Egyre népszerűbb Balatonfüreden a judo. Ma már csaknem 100-an hódolnak ennek a sportnak. A klub 10 éves évfordulóját ünnepelték meg az elmúlt héten a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2009.01.19   Serdülő kézilabda

Az NB I-es kézilabda bajnokságban még tart a szünet nem így az ifjúságaiknál. A hétvégén a második serdülő csapat ellenfele a székesfehérvári Alba Régia volt.

 

2009.01.13   Megyei kosárlabda rangadó

Nehéz ellenfelet fogadott az XL Bau kosárlabda csapata kedden az arácsi csarnokban. A vendég Fűzfőiek vezetik a megyei bajnokságot.

 

2009.01.10   Teremlabdarúgó bajnokság

Ahogy hallhatták az időjárás miatt az utakon megállt az élet, szerencsére a labdarúgók ilyenkor a terembe vonulhatnak. Elkezdődött ugyanis a városi kispályás bajnokság legújabb fordulója.

 

2009.01.05   Jéghelyzet a Balatonon

Hetek óta tartja magát a kemény fagy, ennek ellenére a Balaton jege a megszokott területeken még nem alkalmas a sportolásra. A fürediek azonban szerencsések, hiszen december 20-a óta műjégpálya várja a korcsolyázást szerelemeseit.

 

2008.12.20   Remiztek sakkozóink

Remekül szerepeltek az őszi szezonban a balatonfüredi sakkozók. Az utolsó mérkőzésüket karácsonykor a tatai GENIUS ellen játszották.

 

2008.12.10   BKC-MKB

Szomszédvári rangadót láthatott a közönség Balatonfüreden. A szerdai mérkőzésen a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes vendégszerepelt a sportcsarnokban. Most nézzék meg a BKC-Veszprém mérkőzés összefoglalóját.

 

2008.12.12   Lóczy Gimnázium szalagavatóján

A tanulást és a vizsgákra való felkészülés ünnep szakította meg egy napra a Lóczy Lajos Gimnáziumban. Pénteken tartották ugyanis a nyelvoktatásáról messze híres iskola szalagavatóját. Itt a végzősökre, a hagyományok szerint felkerült a kék színű szalag, az alsóbb évfolyamok pedig műsorral köszöntötték a hamarosan ballagókat. Nézzék meg báli tudósításunkat.

 

2008.12.07   Mikulás rali

Ugyan a Mikulás ralin nem osztanak külön pontokat, így természetesen nem számít bele az országos bajnokságba sem, mégis az egyik legnépszerűbb verseny. Balatonfüredet 5 páros képviselte.

 

2008.12.07   BKC-Komló NB I-es kézilabda mérkőzés

A dunaújvárosi mérkőzést követően vasárnap a Komló együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2008.12.03   Dunaferr-BKC

Folytassuk kézilabdával. Adósok vagyunk még a BKC múlt heti Dunaferr elleni mérkőzésével. Most nézzék meg a mérkőzés rövid összefoglalóját.

 

2008.12.07   Mikulás kupa teremlabdarúgó torna

6 csapat részvételével rendezték meg vasárnap a hagyományteremtő mikulás kispályás gyermek labdarúgó tornát. A fürediek mellett ezúttal Veszprémből és Ajkáról is érkeztek csapatok.

 

2008.12.07   Probio BSC-Balatonalmádi

ovábbra is vezeti az NB III-as férfi asztalitenisz bajnokságot a Probio. Vasárnap délelőtt a Balatonalmádi együttesét fogadták.

 

2008.11.25   Garai László testépítő

A testépítés már jó ideje rendkívül népszerű hazánkban is. Vannak akik csak hobbiból űzik, de akadnak, akik versenyeken is megmérettetik magukat. Közéjük tartozik a balatonfüredi Garai László, aki már több bajnoki címmel büszkélkedhet.

 

2008.11.29   Kispályás szuperkupa

Folytatódtak a kispályás labdarúgó mérkőzések a balatonfüredi sportcsarnokban. Ezúttal a bajnokok tornájára került sor, természetesen füredi résztvevővel.

 

2008.11.30   Serdülő kézilabdatorna

Ahhoz, hogy a balatonfüredi felnőtt kézilabdacsapat a jövőben is sikeresen szerepeljen, feltétlenül szükség van komoly utánpótlás bázisra. A BKC a helyes úton jár, és ezt a célt szolgálta a hétvégén megrendezett Adidas serdülő kézilabda torna is.

 

2008.11.24   BKC-Tatabánya

Továbbra is kézilabda, de most már a férfiak. A Magyar kupában a legjobb 16 között a Tatabánya volt a BKC ellenfele. A fordulatos mérkőzésen végül is hazai siker született.

 

2008.11.23   Női kézilabda

Az őszi forduló utolsó mérkőzését játszotta vasárnap női kézilabdacsapatunk. A hölgyek ezúttal is jól szerepeltek, hiszen magabiztos játékkal nyerték a Nyirád elleni találkozót.

 

2008.11.22   Százhalombatta-BKC NB I-es kézilabda mérkőzés

A Magyar kupagyőzelem után Százhalombattára látogatott a BKC.

 

2008.11.16   Asztalitenisz

A szokásos helyszínen a Bem iskola tornatermében játszotta mérkőzését a Probio asztalitenisz csapata. Pingpongosaink toronymagasan vezetik az NB III-as bajnokságot, így minden remény meg van arra, hogy jövőre visszakerüljenek az NB II-be.

 

2008.11.16   Kispályás labdarúgás

A tél beálltával kispályás labdarúgóink terembe vonulnak. A balatonfüredi sportcsarnokban ideális körülmények között rendezik meg a Varga József labdarúgó tornát.

 

2008.11.13   Új labdarúgó pályák

Noha a labdarúgóknál már befejeződött a bajnokság, a sporttelepen nem állt meg az élet. Javában tart a két új játéktér építése és ha az időjárás nem szól közbe januártól villanyvilágításos pályán gyakorolhatnak a sportolók.

 

2008.11.10   BKC-Győr

Továbbra is remekül szerepel a legmagasabb osztályban férfi kézilabda csapatunk. Vasárnap a Győr együttesét fogadták, és bár a vendégek a tabella utolsó helyét foglalják el, mégis egy szoros mérkőzést láthattak a nézők.

 

2008.10.22   BKC-Pick Szeged NB I-es férfi kézilabda

Bár a bajnokság most szünetel, ezen a héten sem maradnak kézilabda nélkül, hiszen tartozunk még a BKC - Szeged mérkőzéssel. Most kérem tekintsék meg teljes egészében az összecsapást.

 

2008.11.03   Rali

Rendre nyeri futamait Murai József és Murai Gábor a fehér Suzukival. Az utóbbi versenyen már az abszolút első helyet is sikerült megszerezniük.

 

2008.11.02   Sakk

Győzelemmel kezdte NB II-es szereplését sakk csapatunk. Az esztergomi 9:3-as eredmény után vasárnap a Zsámbék együttese érkezett Füredre.

 

2008.10.25   Judo

Követve a labdarúgók és a vitorlázók példáját a balatonfüredi judosok is az utánpótlásnevelésre helyezik a hangsúlyt. A városi sportcsarnokban megtartott játékos edzéseken már az óvodáskorúak is megismerkedhetnek a sport alapjaival.

 

2008.10.25   Mezőkövesd-BKC NB I-es férfi kézilabda

Hatgólos győzelemmel tért haza Mezőkövesdről NB I-es férfi kézilabda csapatunk. Ezzel a győzelmével együttesünk jelenleg a 6. helyen áll a bajnokságban. Most megnézhetik a mérkőzést a Mezőkövesdi televízió jóvoltából.

 

2008.10.18   BKC-Csurgó NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

Rangadót játszott szerdán NB I-es férfi kézilabdacsapatunk. A Csurgó elleni mérkőzés két pontja, mindkét együttes számára életbevágóan fontos volt, hiszen a győzelem a középmezőnyhöz való felzárkózást jelenhette.

 

2008.10.13   Kecskemét-BKC

Kecskeméten vendégszerepelt NB I-es férfi kézilabdacsapatunk. A mérkőzés összefoglalóját most a Kecskeméti Városi TV jóvoltából nézhetik meg.

 

2008.10.10   Rali

Ózdra költözött a magyar autósport élmezőnye. A balatonfüredi Osváth-Gács páros ezúttal remek versenyzéssel bizonyította, hogy helyük van a legjobbak között.

 

2008.10.08   Vitorlás oktatás

Ezen a héten már a Balatonra is kivitték azokat a diákokat, akik a Yacht Klub szervezésében, ismerkedtek a vitorlázás alapjaival. A programnak ezen a héten egyelőre vége, de tavasszal újra várják az érdeklődő fiatalokat.

 

2008.09.24   BKC-Dunaferr NB I-es kézilabda mérkőzés felvételről

A hétvégén ugyan nem volt forduló, de adósak maradtunk még a BKC - Dunaferr mérkőzésről készült tudósításunkkal. Most kérem nézzék meg teljes terjedelmében a múlt szerdai mérkőzést.

 

2008.10.02   Fut a füred

17. alkalommal rendeztek futóversenyt a füredi Tagore sétányon. Az óvodásoktól az iskolásokig több mint 400-an futották le az 1200 illetve 2400 méteres távot.

 

2008.10.04   Karate Európa-kupa

6 ország részvételével nagyszabású karate versenyt és bemutatót tartottak a hétvégén Alsóörsön és Balatonfüreden. A kétnapos rendezvényen füredi sportolókkal is találkozhatott a közönség.

 

2008.09.27   Horgászverseny

Csalódás érhette a rendező Balatoni Halászati Zrt.-t a hétvégi első Nagy balatoni horgászversenyen. A vártnál jóval kevesebben érkeztek a rendezvényre. Nem mondható ez el a hagyományos Süllő-kupáról, akik az idén is szép számmal képviseltették magukat.

 

2008.09.24   J 24-es EB

Köszöntöm a Nézőket! A pénteki futamokkal véget ért a J24-es Európa vitorlás bajnokság Balatonfüreden. Az 5 napos versenyen végül német siker született.

 

2008.09.20   Éremosztó a sakkozóknál

Ötödik éve szerepel az NB II-ben városunk sakkcsapata. A hétvégén ünnepélyes körülmények között vehették át a 2008-ban elért harmadik helyért járó bronzérmeket.

 

2008.09.14   BKC-Tatabánya

Lejátszotta első hazai mérkőzését NB-I-es férfi kézilabdacsapatunk. Vasárnap a városi sportcsarnokban a BKC a Tatabányát fogadta. Most nézzék meg a mérkőzés összefoglalóját.

 

2008.09.16   Vitorlás Eb lesz Füreden

Eddig hat ország 11 egysége jelezte, hogy részt vesz a J24-es vitorlás Európa bajnokságon. A legjobb magyarok mellett itt lesznek a világ élvonalbeli vitorlázói is.

 

2008.09.07   Kézilabda

Rangos nemzetközi esemény helyszíne volt Balatonfüred. Második alkalommal rendezték meg a Csermely Nemzetközi Kézilabda-kupát. A 3 európai élcsapat mellett, a BKC is pályára lépett.

 

2008.09.04   Kovács Norbert füredi úszóval Pekingről

A 19 éves Kovács Norbert jól szerepelt egyéniben és váltóban is a Pekingben. Talán kevesen tudják, hogy Ő az 5. füredi olimpikon. A következő percekben a vele készült interjút láthatják.

 

2008.09.01   Felkészülés a BKC-nál

Befejeződött a nyári felkészülési szezon, egy hét múlva rajtol az NB I-es férfi kézilabda bajnokság. A csapatban a nyáron nagy volt a jövés-menés, ennek ellenére a felkészülési mérkőzéseken eddig bíztató eredmények születtek.

 

2008.09.01   Kölyök foci

Új sportegyesület alakult Balatonfüreden. Augusztus 25-én a városi sportcsarnokban megalapították a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Clubot. Az egyesület céljairól Mayer Tamás ügyvezető elnököt kérdeztük.

 

2008.08.02   Golf

Meghívásos golfversenyt rendeztek a hétvégén Balatonudvariban. Az eseményen amatőrök és klubtagok nevezését várták.

 

2008.08.05   Rali

Nyár ide vagy oda, van akinek nem a víz, hanem a poros utak jelentik az örömet. A füredi Muray József és Muray Gábor a közelmúltban három sikeres rali versenyen is remekül szerepelt.

 

0000.00.00   40. Kékszalag vitorlásverseny

Részvételi csúcsot hozott a 40. Kékszalag Balaton kerülő vitorlásverseny. Európában négy hasonlóan nagyszabású eseményt szerveznek, bodeni, genfi és Garda-tavi mellett ezek közé tartozik a balatoni is. Az első Kékszalagot 1934-ben rendezték, a 10 óra 40 perces gyorsasági rekord 1955-ben született, amelyet máig sem sikerült megdönteni.

 

2008.07.11   12 éves aranyérmes

Köszöntöm Önöket! Ritka, hogy valaki 12 évesen nemzetközi versenyen aranyérmet nyerjen. A füredi Steierlein Éda Dzsenifer Varsóban a kelet-európai iskolák versenyén lett a legjobb.

 

2008.07.12   Öbölátúszás

A táv maradt továbbra is a 3,6 km, a résztvevők száma azonban jelentősen megcsappant a hagyományos öbölátúszáson. Szombaton voltak akik háromszor is teljesítették a távot.

 

0000.00.00   Kettős fogathajtás Tihanyban

Hétvégén rendezték meg a tihanyi Belső-tónál a kettős fogathajtó akadályversenyt. A csodálatos környezetben esztétikus fogatokat is láthatott a közönség.

 

0000.00.00   Tiltakoznak a vitorlázók

Megütközéssel vették tudomásul a balatoni vitorlázók, hogy egy új törvény értelmében egy bizonyos szélerősség fölött kiparancsolják a vízről a sportolókat. A vitorlázók szerint a kialakult helyzet elfogadhatatlan, ezért indítványozzák a rendelet módosítását.

 

0000.00.00   Japán kézilabdások Füreden

8 napig Balatonfüreden edzőtáborozott a Japán junior kézilabda válogatott. Ugyancsak a füredi sportcsarnokban tartotta edzéseit a magyar válogatott is, így lehetőség nyílt a közös edzőmérkőzésre. A Japán kispadon egy ismerős arcot is felfedezhettek a nézők, hiszen a csapattal érkezett a füredi Nemes Roland, aki csaknem 10 éve a szigetországban él.

 

0000.00.00   Vízisí

Egy sport, ami nemcsak a mozgás örömét jelenti, de izgalmas, látványos, és amint látni fogják, könnyen megtanulható. Kihasználva a Balaton-part adta lehetőségeket, egyre többen választják a vízisít.

 

0000.00.00   Kézilabda évadzáró

Sikeres szezont zárt a BKC férfi kézilabda csapata. Az egyesület vezetői szombaton este a füredi sportcsarnokban búcsúztak a nyári pihenőre vonuló sportolóktól.

 

0000.00.00   Nyári sporttáborok Füreden

Újra itt a vakáció. De ami nagy öröm a diákoknak, sok esetben nagy gond a szülőknek. A héten annak jártunk utána, hogy a térségben milyen sporttáborok várják a gyerekeket.

 

0000.00.00   Sportolási lehetőségek mozgássérülteknek

Három minisztérium összefogásával új program indul Balatonfüreden. Ezzel lehetőséget biztosítanak a mozgássérült emberek számára, hogy aktívan és akadálymentesen pihenhessenek a Balatonnál. Ráadásul több vízi és szárazföldi sportágban is kipróbálhatják magukat.

 

0000.00.00   Diáksportolók köszöntése

Szép hagyomány, hogy Balatonfüreden a felnőttek mellett külön köszöntik a diáksportolókat is. Ebben az évben több mint 150 fiatal vehetett át díszoklevelet és serleget az ünnepségen.

 

0000.00.00   Triatlon Európa Kupa

Újabb nagyszabású nemzetközi sportversenynek adott otthont Balatonfüred. A Triatlon Tour Európa Kupa második fordulóját szombaton rendezték.

 

0000.00.00   Újabb igazolások a kézilabda csapatnál

Újabb két fiatal kézilabdázóval bővül a BKC kerete. Pásztor Istvánék után most a Horváth-testvérpárt mutatták be a sajtónak.

 

0000.00.00   Triatlon előzetes

Újból nagyszabású, nemzetközi sporteseménynek ad otthont Balatonfüred. A június 7-én zajló triatlon Európa-kupára eddig közel 300-an neveztek. A rendezvény miatt szombaton a 71-es főúton forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

 

0000.00.00   Újabb leigazolás a kézilabda csapathoz

Nagy a jövés-menés a BKC háza táján. Alig egy hete írta alá szerződését Pásztor István, most pedig Kiss Ákos igazolt a csapathoz. Ő a többszörös bajnok veszprémi csapatban is játszott, majd külföldre igazolt.

 

0000.00.00   Füred is részt vesz a Nemzeti vágtán

A hétvégén kerül sor az I. Nemzeti Vágtára Budapesten a Hősök terén. Eddig 96 település nevezte be lovát és lovasát, hogy a verseny végén hazavihesse a 30 milliós fődíjat. Természetesen Balatonfüred is képviselteti magát, a füred-tihanyi közös csapat a 6. futamban kezd majd, ahol is ellenfelei Siklós, Szeged, Detk, Letenye és Gyöngyös lesz.

 

0000.00.00   Nemzetközi sakkverseny

Nagyszabású nemzetközi sakktornát rendeztek a hétvégén Balatonfüreden. A szervezők a visegrádi országokból hívták meg a fiatalokat.

 

0000.00.00   Sakk szimultán

Különleges helyszínen tartottak szimultánt a sakktorna résztvevőinek. Horváth József nemzetközi nagymester a női válogatott kapitánya egy sétahajó fedélzetén fogadta a 39 fiatal sakkozót.

 

0000.00.00   Vitorlázás

Benépesedett a Balaton - elindultak a vitorlásversenyek a tavon. A Balatonfüredi Yacht Club versenyzői a tavaly a csapatbajnokságban megszerzett első hely megvédéséért ülnek hajóba.

 

0000.00.00   BKC - Gyöngyös NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

A BKC-Gyöngyös mérkőzéssel zárult a 2007-es kézilabda szezon. Csapatunk már korábban bebiztosította helyét a legmagasabb osztályba, de a vasárnapi mérkőzés így is presztízscsatának számított.

 

0000.00.00   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

25. alkalommal rendeztek sakkversenyt Balatonfüreden. A Dr. Dibusz László nevét viselő eseményre főleg a fiatalabb korosztály jelentkezésére számítottak. De, mint ahogy azt látni fogják, a felnőttek is képviseltették magukat.

 

0000.00.00   Tanuljon golfozni!

A folytatásban a golfozás alapjaival ismertetjük meg Önöket. Ehhez szerencsére nem kellett sokat utaznunk, mert Balatonudvariban egy minden igényt kielégítő pálya várja az érdeklődőket.

 

0000.00.00   Sakk

Új helyszínen, az Arany Korona étteremben rendezik a dr. Dibusz László sakk emlékversenyt. A rendezőktől megtudtuk, hogy ebben az évben Erdélyből és Hollandiából is neveztek.

 

0000.00.00   BKC - Tata NB I-es férfi kézilabda mérkőzés (összefoglaló)

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB I-es férfi kézilabda csapatunk. Most kérem nézzék meg az összecsapásról készül beszámolónkat.

 

0000.00.00   Rali

A Somogy megyei Nagyszékelyen rendezték a Suzuki Rali kupasorozat legújabb fordulóját. A kétnapos versenyen Murai József és Murai Gábor az élen végeztek.

 

0000.00.00   Befutott Füredre a Közép-Európa Rali mezőnye

Szombaton délután a Vitorlás téren felállított pódiumra érkeztek az első Közép-Európa Rali résztvevői. Elsőként a motorosok, majd az autók, végül a kamionok dübörögtek végig a Zákonyi utcán. Az óriási érdeklődés mellett lezajlott terepralin végül is spanyol győzelem született.

 

0000.00.00   Győr-BKC NB I-es férfi kézilabda mérkőzés (összefoglaló)

Győrben vendégszerepelt NB I-es férfi kézilabda csapatunk. A találkozó leginkább a házigazdák számára volt fontos, hiszen a bennmaradáshoz minden pontra szükségük lett volna.

 

0000.00.00   Soling EB

Két rangos nemzetközi eseménynek is otthont adott a hétvégén Balatonfüred. Az öt napig tartó Soling Európa-bajnokságon 9 országból 19 hajó versenyzett a helyezésekért.

 

0000.00.00   Eger Rali

Egerben rendezték meg a magyar rali bajnokság első futamát. Balatonfüredet az Osváth Péter-Nemes Csaba páros képviselte.

 

0000.00.00   Soling EB

Kétnapos regisztráció és hajófelmérés után kedden délelőtt elrajtolt a Soling Európa-bajnokság mezőnye. Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, de ettől függetlenül 6 futam után lehetne eredményt hirdetni.

 

0000.00.00   BKC - Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB-I-es kézilabda csapatunk. A Mezőkövesd elleni győzelemével az együttes jövőre is tagja lesz a legmagasabb osztálynak.

 

0000.00.00   Tuning találkozó

Az autóké volt a főszerep a hétvégén megrendezett első balatonfüredi Tuning találkozón. A látványos bemutatón a járgányok szépségükkel és nem mindennapi hangerejükkel szórakoztatták a közönséget.

 

0000.00.00   BKC - Hort NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

A Gyöngyös elleni rangadót követően vasárnap este egy könnyed mérkőzés várt férfi kézilabdázóinkra. A tétnek megfelelően a Hort elleni összecsapást jóval kevesebben tekintették meg a helyszínen, de szerencsére a már megszokott 20-30 lelkes szurkoló most sem hiányzott, így végig remek hangulat uralkodott a sportcsarnokban.

 

0000.00.00   BKC - Győri ETO NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Maradjunk továbbra is a sportcsarnokban. A győri ETO együttesét fogadta vasárnap NB I-es férfi kézilabdacsapatunk.

 

0000.00.00   BKC-Tatabánya NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Talán a rájátszás legfontosabb mérkőzése várt vasárnap NB I-es kézilabdázóinkra. A hétvégén a Tatabánya együttese látogatott Füredre.

 

0000.00.00   BKC - Nyíregyháza NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Megkezdődött a rájátszás az NB I-es férfi kézilabda bajnokságban. Vasárnap délután a Nyíregyháza együttesét fogadta a BKC a városi sportcsarnokban.

 

2004.04.04   23. Tavaszi Sakk Kupa

Hatvanhatan neveztek a 23. Tavaszi Sakk Kupára és külön öröm, hogy a rendezvény híre eljutott a környező településekre is. A nagy létszám még a rendezőket is meglepte, a tartalék sakk készletekre is szükség volt.

 

2004.04.05   Focipálya készül Csopakon

Csopakon nemsokára egy vadonatúj focipályán sportolhatnak a fiatalok.

 

2004.04.04   Ikarus FC - BFC labdarúgás

NB III-as labdarúgó csapatunk a hétvégén Székesfehérváron lépett pályára.

 

2004.04.04   Sportszer kiállítás Veszprémben

Képes beszámolót láthatnak a veszprémi Mozdulj 2004 sportszer kiállításról.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT