MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

Találatok száma: 486

 

2017.06.09   Újból az NB I/B-ben a füredi sakkcsapat

Egy év kihagyás után visszajutott az NB I/B-s bajnokságba Balatonfüred sakkcsapata. A szezon elején meghatározott célkitűzés ezzel teljesült, az őszi kezdést követően újból nehéz mérkőzések várnak az együttesre a Balaton Szabadidő Központban. A mindent eldöntő két utolsó találkozóról Róka Gábor szakosztályvezetőt kérdeztük.

 

2017.06.01   Közlekedési vetélkedőt nyert a református iskola

Ebben az évben ismét megrendezték a "Már tudok biztonságosan közlekedni" című vetélkedőt, a balatonfüredi rendőrkapitánysághoz tartozó területen. A szellemi és ügyességi feladatokat felvonultató vetélkedőt általános iskolás gyerekek részére hirdeti meg a helyi kapitányság, elsősorban azzal a céllal, hogy a helyes közlekedési szabályokra oktassák a diákokat. A játékos megmérettetés döntőjén komoly ajándékokért folyt a versengés.

 

2017.04.22   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

34. alkalommal ültek asztal mellé Balatonfüreden az ország több pontjáról érkező fiatalok a Dr. Dibusz Lászlóról elnevezett sakk emlékversenyen. Ez a torna főképpen a legfiatalabbaknak az úgynevezett pöttömöknek szól, de az utóbbi években a felnőttek is szívesen csatlakoznak a mindig népes mezőnyhöz.

 

2017.04.29   Partnervárosok nyugdíjas találkozója

"Füredi ficánkolás" címmel rendeztek nyugdíjas találkozót április 29-én Balatonfüreden. A város kulturális partnertelepüléseiről érkeztek nyugdíjas klubok, hogy sporttal és szellemi vetélkedővel töltsék el a napot. Bemutatkozott a debreceni, szolnoki, gyulai és a komáromi klub, természetesen a házigazda füredi csapat volt a főszervező. Az alkalom kiváló lehetőség volt arra, hogy az egyes nyugdíjas egyesületek tapasztalatot cseréljenek, akár a programok, akár a hétköznapi működés területén.

 

2017.04.21   Bajnok lett a BKSE ifjúsági kézilabda csapata

A hibátlan mérlegét a Budakalász ellen is megőrző balatonfüredi ifjúsági kézilabda csapat két fordulóval a vége előtt már megnyerte az NB I-es bajnokságot. Kárpáti Krisztián tanítványainak következő célja nem lehet más: százszázalékos teljesítménnyel zárni az évadot.

 

2017.04.21   BKSE - Budakalász NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

A végső helyezések szempontjából az év talán legfontosabb mérkőzését játszotta a hétvégén a BKSE kézilabda csapata. Az újonc vendég Budakalász együttese nem kis meglepetésre a kezdeti nehézségeket követően remekül helytállt a bajnokságban.

 

2017.04.01   BKSE - Balmazújváros kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BKSE kézilabda csapata. A vendég Balmazújváros utolsó előttiként érkezett Balatonfüredre, így nem csoda, hogy mindent egy lapra téve próbált pontot vagy pontokat szerezni, míg a fürediek továbbra is az első hatba várják a csapatukat.

 

2017.03.12   BSC - Nagyatád NB II-es sakk mérkőzés

A vasárnapi Nagyatád elleni sakk mérkőzés eredménye lényegében már nem befolyásolhatta a füredi csapat helyezését az NB II-es bajnokságban, ennek ellenére a dobogó legfelső fokán álló hazaiak nem vették félvállról a találkozót. Az egykor szebb napokat megélt vendégcsapat jelenlegi harmadik helye is óvatosságra intette a Balaton-parti sakkozókat. A szoros végeredmény nem volt véletlen.

 

2017.03.01   BKSE - Mezőkövesd NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzés

Hazai pályán fogadta a tabella utolsó helyén álló Mezőkövesd kézilabda csapatát a BKSE. Ennek ellenére nem várt könnyű mérkőzés a fürediekre, a vendégek az elmúlt fordulóban meglepetésre legyőzték a sokkal esélyesebb Csurgó együttesét. A pontszerzés mindkét együttes számára létfontosságú volt.

 

2017.02.26   Nagy siker volt a tavaszváró farsangi koncert

Február 26-án két és fél órás koncert helyszíne volt a füredi sportcsarnok, ahol tavaszköszöntő, farsangi koncertet adott az idén 82. éves városi koncert fúvószenekar. Az 1935-ben, a helyi tűzoltók által alapított zenekar nélkül ma már nincs városi rendezvény, koncertjeikkel, térzenéjükkel csábítják a közönséget, öregbítik a város hírnevét nemzetközi és hazai sikereiken keresztül. A vidám és szórakoztató vasárnap délután repertoárjába bekerültek operettek, indulók, musical és filmzene részletek is.

 

2017.02.12   Balatonfüred - Szentlőrinc NB II-es sakk mérkőzés

Holtversenyben az első helyen várta a vasárnapi NB II-es sakk mérkőzést a BSC. A vendég Szentlőrinciek eddig meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak, így a mezőny közepén helyet foglaló vendégekkel szemben elvárható volt a hazai győzelem.

 

2017.02.03   A Szent Benedek iskola szalagavatóján

63 végzős tanulóra tűzték fel osztályfőnökeik a középiskolai évek végét szimbolizáló kék szalagot, a Szent Benedek iskola szalagavató bálján. Közülük húszan tesznek majd tavasz végén szakmai vizsgát, a többiek az érettségire készülnek. Találkoztunk olyan diákkal, aki a tanult szakmájában fog elhelyezkedni, de sokan úgy tervezik, hogy felsőfokú oktatási intézményekben folytatják ősszel.

 

2017.02.04   BKSE - Komló Magyar Kupa kézilabda mérkőzés összefoglaló

A legjobb négy közé jutás volt a tét a BKSE számára a pénteki Magyar Kupa mérkőzésen. A fürediek a bajnokság középmezőnyében helyet foglaló Komló együttesét fogadták az évad első hivatalos mérkőzésén.

 

2017.01.31   Fazekas Nándorral a kézilabda világbajnokságról

A francia válogatott nyerte a hazai földön megrendezett januári férfi kézilabda világbajnokságot. A magyar csapat soraiban Fazekas Nándorral a 7. helyen végzett, megelőzve több éremesélyes válogatottat. A mutatott játék alapján a helyezés jónak mondható, de ahhoz hogy a csapat előbbre léphessen és utolérhesse az élmezőnyt jelentősen gyorsulnia kellene a játékának- mondta többek között a válogatott kapusa.

 

2017.01.21   Kispályás teremlabdarúgó torna Balatonfüreden

Ebben az évben 23 együttes nevezett a balatonfüredi téli teremlabdarúgó tornára. A januári közepéig tartó selejtezőket követően a csapatok három osztályban folytatták a mérkőzéseket. A találkozókra a hétvégeken kerül sor a Balaton Szabadidő Központban.

 

2017.01.20   Pályán a BKSE kézilabdázói

Január első hetében kezdte meg a felkészülést a tavaszi rajtra a BKSE férfi kézilabda csapata. Kezdetben kissé foghíjas volt a létszám, többen különböző válogatottakban szerepeltek, de mára helyre állt a rend az egyedüli hiányzó Fazekas Nándor aki eddig jól teljesített a franciaországi világbajnokságon. A őszi szezonról és az együttes előtt álló feladatokról Csoknyai Istvánt a csapat edzőjét kérdeztük.

 

2017.01.14   Gyermek labdarúgó torna Füreden

Negyedik alkalommal rendeztek kispályás labdarúgó tornát a legfiatalabbak számára a balatonfüredi szabadidő központban. A Füred Kupán az U-7 és U-9-es korosztályok léptek pályára, szerencsére a mostoha időjárási körülmények ellenére csak egy csapat nem érkezett meg az egész napos rendezvényre.

 

2016.12.16   A füredi gyermekkórusok és a Ghymes együttes közös koncertjén

Hosszú évek hagyománya már a városban, hogy a helyi iskolák kórusai karácsonyi koncertet adnak. Az idén rendhagyó módon a Ghymes együttessel léptek fel a kórusok. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban minden jegy elkelt az eseményre. Most ízelítőt láthatnak a közös szereplésből, annyit, amennyit stábunk rögzíthetett.

 

2016.12.09   BKSE-Szeged kézilabda-mérkőzés

Átrobogott vetélytársa a Balatonfüredi KSE-én, amely elég gyenge napot fogott ki a férfi kézilabda NB I-ben péntek este.

 

2016.12.11   BSC - Pécs NB II-es sakk mérkőzés

Fontos találkozó várt a füredi sakkozókra a hétvégén. A vendég pécsiek elleni nagyarányú győzelem a dobogó legfelső fokát jelenthette az NB II-ben. A hazaiaknál mindenki játékra jelentkezett, így igazolódott a papírforma.

 

2016.12.02   Gálfi Dalma közel a TOP 100-hoz

A TOP 100-ba kerülés a célja Gálfi Dalma teniszezőnek, aki a napokban a tokiói keménypályás tornán a döntőig menetelt és ott csak a világranglista 24. helyezettje, Csang Suaj tudta megállítani. A füredi sportoló jelenleg itthon készül a soron következő versenyekre és persze a jövő évi érettségire.

 

2016.12.13   Jubileumi karácsony a TLC-ben

Húszéves fennállását ünnepelte a balatonfüredi Termelés Logistic Centrum. A karácsonyi fogadáson együtt ünnepeltek a dolgozók a német tulajdonos családdal és a városvezetéssel megemlékezve az elmúlt két évtizedről. A cégvezetés nem fél a jövőtől sem, mert a világ akármennyire is a teljes digitalizáció felé halad, a nehézgépekre, ha számítógép irányítja is őket, mindig szükség lesz.

 

2016.11.30   40 éves a füredi nyugdíjas klub

1976. december 6-án tartotta alakuló ülését a balatonfüredi Kék Balaton Nyugdíjas Klub, három nyugdíjas, Bereznay József, Marosi Gyula és Zsámák Dénes kezdeményezésére. A mai könyvtár épülete, ahol megalakult az egyesület hosszútávon nem lehetett a klub tagjainak találkozóhelye, új megoldást kerestek. 1978. augusztus 20-án pedig fel is avatták klubházukat a Vasút utcában, ezután beindult az igazi klubélet. Kirándulások, közös programok és a legfontosabb, a barátságok kialakulása sem váratott sokat magára. A legidősebb füredi egyesület tagjai, a napokban tartották meg a szervezet 40. születésnapját.

 

2016.12.02   A Lóczy Lajos Gimnázium szalagavató bálján

December 2-án, pénteken 72 diákra került fel, ünnepélyes bál keretében, a kék színű szalag. A Lóczy Lajos Gimnázium már évek óta decemberben tartja a szalagavató bálját, ahol az alsóbb évfolyamok műsorral készülnek. A megkérdezett diákok szerint az iskola minden szükséges tudást megadott, amire a jövőben szükségük lehet. Legtöbben tovább tanulnak, vannak, akik külföldön képzelik el a jövőt.

 

2016.11.27   Advent fényei táncgála 2016.

Több száz táncos lépett fel vasárnap este a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, a hagyományos Advent Fényei Táncgálán. A műsorszámok változatosak voltak, néhány produkció már a karácsonyhoz is kapcsolódott. A kétórás program végén a táncosok közül sorsolással kiválasztott "angyalka" meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.

 

2016.11.25   Két új kézilabdázó a BKSE keretében

Az elmúlt napokban két új kézilabdázóval bővült a BKSE NB I-es kerete. Balátlövő posztra érkezett a szerb Miljan Ivanovic, míg kapus poszton a szintén szerb születésű, jelenleg a montenegrói válogatottban szereplő Radivoje Ristanovic erősíti a füredi színeket.

 

2016.11.15   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

Ezúttal is szikrázó csatát vívott egymással a balatonfüredi és csurgói csapat a férfi kézilabda NB I-ben, mégsem született szoros eredmény.

 

2016.11.13   BSC - Komló sakk mérkőzés összefoglaló

Vasárnap délelőtt a Komló sakk csapatát fogadták a fürediek a városi sportcsarnokban. Ahhoz, hogy a hazaiak továbbra is az NB II élmezőnyében maradjanak feltétlenül szükségük volt a győzelemre, lehetőleg minél nagyobb arányban. Ezúttal beigazolódott a papírforma a balatonfüredi sakkozók hozták a kötelezőt.

 

2016.11.12   Világíts! - református hittanos találkozó Füreden

Több mint 600 diák gyűlt össze a II. Dunántúli Felső Tagozatos Hittanos találkozón, amelyet Világíts címmel, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendeztek meg november 12-én. Az egész napos programra többek között Csurgóról, Tatáról, Pápáról érkeztek diákok, de természetesen a füredi gyerekek is ott voltak a találkozón.

 

2016.10.29   BKSE-Cegléd kézilabda-mérkőzés

Nagyot csatázott egymással a Balatonfüredi KSE és a Cegléd a kézilabda NB I-ben. A végeredmény nem tükrözi hűen a találkozó képét.

 

2016.10.30   Remekül szerepeltek a füredi sakkozók

Megőrizte veretlenségét a Balatonfüredi Sport Club Sakk szakosztálya. A hétvégi ellenfél a dunaújvárosi királysakk SE csapatával küzdöttek meg. A várt győzelem meglett, de a hazai csapat vezetése nagyobb arányú győzelemben reménykedett.

 

2016.10.13   Időseket köszöntöttek

Október 1-je az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a napokban Balatonfüreden is. A szép korúakat külön autóbuszjáratokkal szállították a rendezvény helyszínére, ahol kulturális műsorral és szeretetvendégséggel várták a helyi idős lakosságot. dr. Bóka István polgármester beszédében azt hangsúlyozta, hogy a rohanó világban háttérbe szorul a család és mi magunk is, de az idős emberekkel szükséges együtt lenni, időt szakítani rájuk.

 

2016.09.30   BKSE - Komló kézilabda mérkőzés

A fürediek számára nem várt eredmény született a Komló elleni hazai kézilabda mérkőzésen, amely az utolsó percig nyitott volt, ráadásul a vendég csapatnak a győzelemre is megvolt az esélye.

 

2016.09.24   Sakk-matt! Széchenyi emlékverseny

Mozgalmas hétvége volt a Balatonfüredi Sport Club háza táján. Idén szeptember 24-én került megrendezésre a VIII. Széchenyi Sakk emlékverseny. A közel félszáz versenyző hét fordulós rapid versenyen döntötte el a helyezéseket.

 

2016.09.17   BKSE-Orosháza kézilabda-mérkőzés

Gyengén játszott a Füred, de Fazekas hajrábeli bravúrjai és a cseh légiós elképesztő teljesítménye meghozta az első sikert a kézilabda NB I idei szezonjában. Nyilatkozatokkal!

 

2016.07.18   Michael Loberg fotói

Több mint két évtizede jár Magyarországra, és azon belül Balatonfüredre Michael Loberg. A svéd mérnök, akinek balatonfüredi származású a felesége, több ezer fotót készített már, és most 25-öt állított ki a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A fényképek ötezer forintért megvásárolhatók, és az ezekből befolyó pénzt a Fekete István Általános Iskolának ajánlotta fel a svéd-magyar család.

 

2016.07.04   Semmelweis-napi ünnepség Balatonfüreden

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác magyar orvos, az "anyák megmentője", aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Születésnapjának évfordulóján idén Balatonfüreden is megtartották a hagyományos ünnepséget, ahol ketten vehették át a város kitüntetését.

 

2016.06.25   Református fesztivál, több ezren a Dunántúlról

A kétévente megtartott dunántúli Református Egyházi Napokon, azaz röviden a REND fesztiválon közel tízezer hívő vett részt. A több helyszínen folyó programok - arácsi, füredi templom, arácsi népház - központja a Balaton Szabadidő Központ volt, ahol a Református utcában koncertek, kiállítások, előadások, istentisztelet várta a híveket és érdeklődőket. A fesztivál egyszerre szól a híveknek, hogy megerősítsék egymást, ugyanakkor az útkeresőknek, kíváncsiaknak, kifelé, mondta a Füred tévének Steinbach József dunántúli református püspök.

 

2016.06.21   Tízezer embert várnak a füredi református hétvégére

"Tóvá lesz a délibáb és víz fakad a szomjú Földön", ezzel a mottóval rendezik meg a hétvégén a 7. Református Egyházi Napok Dunántúl elnevezésű fesztivált. Péntektől vasárnapig a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ lesz a fő bázis, de az arácsi és balatonfüredi református templomban is lesznek rendezvények. Komoly forgalomkorlátozásokra is számítani kell a környéken, ahol minden lehetséges helyen parkolókat alakítanak ki, a Horváth Mihály utca ezen szakaszát teljesen le is zárják. Több mint tízezer embert várnak a szervezők, lesznek koncertek, kiállítások, gyermekprogramok és számtalan Istentisztelet.

 

2016.06.17   Vívó Olimpici 2016 Balatonfüreden

006 óta rendeznek Olimpici vívó versenyeket Magyarországon. A fiatal párbajtőrözők harmadik alkalommal érkeztek a hét végén Balatonfüredre, ahol is a nevezések alapján a hat nap alatt több mint 1000 sportoló léphetett pástra. Az SZ-L Bau Balaton Vívóklub 24 versenyzővel képviseltette magát és szép eredménnyel zárta az utánpótlás bajnokságot.

 

2016.06.08   Diáksportolók köszöntése

Az országos és a megyei versenyeken előkelő helyezést elérő diáksportolókat köszöntöttek a Balaton Szabadidő Központban. A három általános iskola és a két gimnázium több mint 200 tanulója mellett emlékéremmel köszönték meg a felkészítő tanárok és edzők munkáját is.

 

2016.05.30   Lezárult a diákok közlekedésbiztonsági vetélkedője

Szekeres Kornél címzetes rendőr őrnagy, megelőzési főelőadó saját ötlete alapján 2004-ben indult útjára a "Már tudok biztonságosan közlekedni" vetélkedősorozat. A térség általános iskolásainak bevonásával azóta évről-évre megrendezték a közlekedésbiztonsági vetélkedőt, ahol a diákoknak különböző feladatokat kell megoldaniuk. Ez év tavaszán lezajlottak az elődöntők, a héten pedig a döntőt rendezték meg. Elsősegély kvíz, közlekedési szituációs feladat, kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ-teszt, sorversenyek várták a gyerekeket, akik értékes ajándékokért küzdöttek.

 

2016.05.27   Szezonzáró a BKSE felnőtt kézilabdázóinál

Szezonzárót tartottak a BKSE felnőtt kézilabdázói. A csapat jó évet zárt, a bajnokságban és a kupában teljesítette az elvárásokat. A nyári szünetet követően újból indulhat az EHF kupában, míg a bajnokságban továbbra is az első hat hely megszerzése lesz a cél.

 

2016.05.31   Vajda Katalin kiállítása

Kizárólag új olaj és akvarell festményeket láthat a közönség Vajda Katalin kedden megnyílt kiállításán. A művész nem tagadja, eddig nem találta meg végső stílusát, a mai napig kísérletezőnek tartja magát, mostani tárlata is erre bizonyíték. "Technikák találkozása" a kiállítás címe, a művész olyan kísérletben fogott, amibe eddig csak kevesen. Ugyanazon képet, vagy annak egy kiragadott részletét két festéktípussal is elkészítette.

 

2016.05.13   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

Kemény küzdelemben biztosította be bajnoki negyedik helyezését a BKSE kézilabda csapata. A fürediek az utolsó hazai mérkőzésen a nagy rivális Csurgó együttesét fektették két vállra.

 

2016.05.05   Kardiológusok tanácskoztak Füreden

Ötvenedik alkalommal tartották meg Balatonfüreden a Magyar Kardiológusok Társasága tudományos kongresszusát. A területen elért legújabb eredményekről hallhattak előadásokat a résztvevők hazai és külföldi szakemberektől. Emellett tisztújításra is sor került, hiszen az elnökség hároméves megbízatása idén lejárt. A leköszönő elnök az eddig elért eredményekről, az újonnan megválasztott elnök pedig a megoldandó feladatokról, például a másodlagos megelőzés és a rehabilitáció lehetőségeinek bővítéséről beszélt.

 

2016.04.30   BKSE - Tatabánya kézilabda mérkőzés

A dobogós helyezés szempontjából fontos kézilabda mérkőzésre került sor a hétvégén Balatonfüreden. A BKSE a jelenleg a bajnokság harmadik helyén álló és lépéselőnyben lévő Tatabánya együttesét fogadta a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2016.04.16   135 éves a Balatonfüredi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A füredi tűzoltók csapata először csak önkéntesekből állt, majd kormányrendeletre 1998-ban megalakult a főállású tűzoltókból álló önkormányzati tűzoltóság, amely 13 település területén ment, ha szükséges. A főállásúak, mivel szabadidejükben is vállalnak szolgálatot, tagjai az önkéntes egyesületnek is, így a füredi tűzoltók fennállásának 135. évfordulóját együtt ünnepelték. Az ünnepségen a vendégek között itt voltak a magas rangú elöljárók is, akik elismerően nyilatkoztak a fürediek munkájáról, Kontrát Károly államtitkár pedig az egyesületnek Pintér Sándor belügyminiszter Elismerő Oklevelét adta át.

 

2016.04.16   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A balatonfüredi sakkozók évente két alkalommal rendeznek nagyszabású tornát, főként a fiatalabb korosztályok számára. Ezúttal a Balaton Szabadidő Központban a dr. Dibusz László emlékversenyre került sor.

 

2016.04.11   Balatonfüred - Szentgotthárd sakk mérkőzés

A kiesés szempontjából sorsdöntő találkozó várt a balatonfüredi sakkozókra a sportcsarnokban. A vendég Szentgotthárd együttese szlovén és román sakkmesterekkel érkezett a rangadóra.

 

2016.04.09   Válogatott kézilabda mérkőzések Balatonfüreden

A hétvégén négy válogatott kézilabda mérkőzést láthattak a nézők a Balaton Szabadidőközpontban. A magyar B csapat a lengyeleket míg a junior válogatott a spanyol korosztályos együttest fogadta. Mindkét hazai csapatban két-két balatonfüredi játékos is pályára lépett és végig meghatározó szerepük volt a négyes találkozón.

 

2016.03.16   BKSE - MOL Pick Szeged kézilabda mérkőzés

Lejátszotta első mérkőzését a rájátszásban a BKSE kézilabda csapata. A BL-ben vitézkedő Szegediek ezúttal nem sok esélyt hagytak a hazaiknak, az első félidő kiegyenlített játéka után magabiztos győzelmet arattak a fiatal füredi együttessel szemben.

 

2016.03.19   Több mint kétszáz versenyző az I. Balaton Kupán

Dunántúli városokból érkeztek versenyzők hat korcsoportban, a szombaton megrendezett Országos FitKid Dance és Dance Show versenyre. A balatonfüredi sportcsarnokban egyéniben és csapatban is zsűri elé álltak a gyerekek, akiknek a felkészültségét nem csak technikailag, de művészileg is pontozták. A rendező Balaton Fitness SE tanítványai kiválóan szerepeltek, a csoportban több füredi gyerek is van.

 

2016.03.13   BKSE - PLER kézilabda mérkőzés összefoglaló

Vasárnapi győzelmével a harmadik helyen zárta az alapszakaszt a BKSE. A PLER elleni mérkőzés kissé döcögősre sikeredett, de így is tiszteletet érdemel a fiatal füredi csapat eddigi teljesítménye. Most kérem nézzék meg a találkozó rövid összefoglalóját.

 

2016.03.12   Koncertekkel nyitott a kulturális szezon

Sebestyén Márta reformkori műsorával, valamint a Mendelssohn Kamarazenekar és a debreceni Kodály Kórus hangversenyével indult a 4. Füredi Tavaszi Fesztivál a hosszú hétvégén. A 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójához kapcsolódó ötnapos programsorozat, változatos kikapcsolódási lehetőséget jelentett az érdeklődők számára. A két koncert kellően megalapozta az ünnepi hangulatot.

 

2016.03.06   Arany minősítés a füredi fúvósoknak

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség neves vezetőiből álló szakmai zsűri arany minősítést ítélt oda Balatonfüred Város Koncertfúvós zenekarának koncertfúvós fokozatban és show kategóriában. Az elismeréseket Hégely Ákos karnagy vehette át Szabó Ferenc zsűrielnöktől a vasárnap megtartott tavaszköszöntő és minősítő koncerten. A repertoár ezúttal is változatos volt, a nehezebb és komolyabb dallamok kedvelői épp úgy elégedettek lehettek, mint a könnyedebb muzsika szerelmesei. Még egy elismerést átadtak a koncerten, néhai Csincsi Ferenc karnagy lánya vehette át az édesapjának odaítélt posztumusz kitüntetést, amelyet a Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa, azaz a Landesrat adományozott.

 

2015.03.01   BKSE-Szeged kézilabda-mérkőzés

A Balatonfüredi KSE jól kezdett és tartalékosan is remekül állta a sarat a listavezető ellen kedden a kézilabda NB I-ben. Kár az utolsó negyedóráért.

 

2016.02.28   BSC - MTK sakk mérkőzés

Nehéz találkozó várt a kiesés elől menekülő balatonfüredi sakkozókra. Az egykor szebb napokat megért MTK együttese nem titkolt célja az NB I -be való feljutás. Ennek megfelelően erős csapattal érkeztek a Balaton partjára.

 

2016.02.21   BKSE - Tatabánya kézilabda mérkőzés

Újabb rangadót vívott az alapszakaszban a BKSE kézilabda csapata. Ezúttal a bajnokságban jelenleg a második helyen álló Tatabánya együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2016.02.20   Téli kispályás teremlabdarúgó torna

Lassan a befejezéséhez közeledik a balatonfüredi téli kispályás teremlabdarúgó torna. A Balaton Szabadidő Központba nemcsak Füredről hanem a környező településekről is érkeztek csapatok. A szombati játéknapon mind a 32 együttes pályára lépett.

 

2016.02.13   Átadták a városi sportdíjakat

24. alkalommal köszöntötték az elmúlt év legeredményesebb balatonfüredi sportolóit, sportvezetőit és a felkészítő edzőket a szabadidő központban megtartott rendezvényen. Az emlékérmek és plakettek mellett itt adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetést is.

 

2016.02.05   A Szent Benedek iskola szalagavatóján

Február 5-én pénteken a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendezték meg a Szent Benedek iskola szalagavató bálját. Az ünnepségen három osztály, több mint 90 tanulójára került fel a kék színű szalag, ami a középiskolai évek végét jelzi. A diákokra persze a következő hónapokban még fontos feladat vár, sikeres szakmai és érettségi vizsgát kell tenniük. Sokan továbbtanulnak, de a többség azonnal munkába szeretne állni.

 

2016.02.01   Bánhidi Bence a kézilabda Európa-bajnokságon

A 12. helyen végzett a lengyelországi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A gyengébb szereplés okait azóta is keresik a szakértők és a szurkolók, de abban mindenki egyetértett, hogy a füredi Bánhidi Bence talán egyedüliként a fiatalok között nem okozott csalódást.

 

2016.01.22   BKSE - HC Fivers Wien

Javában tart a felkészülés a BKSE kézilabda csapatánál. Az Európa-bajnokságon szereplő Bánhidi Bence kivételével valamennyi játékos teljes munkát végez, és pénteken második edzőmérkőzését is lejátszotta az alapszakaszban az első öt közé készülő együttes.

 

2015.12.12   BKSE - Cegléd NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Gólzáporos mérkőzésen búcsúzott az évtől a BKSE férfi kézilabda csapata. A vendég ceglédiek is kivették a részüket a 66 gólból, így látványos két félidőt láthatott a csarnokba kilátogató mintegy ötszáz szurkoló.

 

2015.12.11   Fizetésemelés és prémium a TLC-seknek

A balatonfüredi székelyű Termelés Logistic Centrum Kft. a gyengülő gazdasági körülmények ellenére is jó évet zárt, idei eredményeik a 2014-es számokat is túlszárnyalták, hallottuk a cég hagyományos karácsonyi ünnepségén. Az egész világon visszaesett a nehézgépalkaltrészek iránti kereslet, ráadásul a termékeket egyre olcsóbban és egyre jobb minőségben kell előállítaniuk. Mindezek ellenére a Sennebogen cégcsoport 2016-ban is fejleszt, érkezik a robottechnológia.

 

2015.12.06   Balatonfüred - Nagykanizsa sakk mérkőzés

Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt a füredi sakkozókra a Balaton Szabadidő Központban. A téli pihenő előtti utolsó fordulóban a sportág fellegvárának számító Nagykanizsa csapatát fogadták a hazaiak.

 

2015.12.05   BKSE - Vác NB I-es férfi kézilabda mérkőzés

Harcos, egyben szoros első félidőt követően meglepően magabiztos győzelmet aratott a BKSE a hétvégi kézilabda mérkőzésen. A vendég váciaknak többször sikerült közelebb kerülniük, de összességében a hazaiak ezen a napon esélyt sem adtak ellenfelüknek.

 

2015.12.03   Szalagtűzés a Lóczyban

A szalagavatók története nagy múltra tekint vissza, csakúgy, mint sok másik diákélettel kapcsolatos hagyomány, ez is a selmecbányai akadémiától ered. A végzős diákok számára a középiskolai évek egyik legmeghatározóbb pontja a szalagtűző ünnepség és szalagavató bál. Pénteken este a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ adott otthont a helyi Lóczy gimnázium szalagavató ünnepségének, ahol 82 diákra tűzték fel a kék színű szalagot.

 

2015.11.29   Advent fényei táncgála

Kellemes és változatos program részesei lehettek mindazok, akik advent első vasárnapján ellátogattak a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ által szervezett hagyományos táncgálára. A meghitt hangulatú, mintegy kétórás műsorban bemutatkoztak a város gyermekművészeti csoportjai, táncos, zenés és énekes produkcióikkal. A legfiatalabb táncos gyújthatta meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel megkezdődött a temérdek ünnepi eseményt kínáló programsorozat Balatonfüreden.

 

2015.12.01   BKSE - Komló Magyar Kupa kézilabda mérkőzés összefoglaló

Nem adott esélyt a tartalékosan felálló ellenfelének kedden a kézilabda Magyar Kupában a BKSE. A Komló elleni hétvégi bajnoki mérkőzést követően ez alkalommal könnyed füredi siker született.

 

2015.11.20   BKSE-Eger NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Simán legyőzte újonc ellenfelét a BKSE.

 

2015.11.14   Acro Dance siker Kazanból

A Világkupa siker után ezúttal Európa-­bajnoki negyedik helyezést szerzett a High Five, az Acro Dance SE csoportja a női nagyformációs kontinens vetélkedőn. A bajnoki címet, a házigazdák bánatára a cseh hölgyek szerezték meg.

 

2015.11.13   Városi elismerés a szociális központnak

Ezúttal nem egy dolgozó, hanem a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ egész kollektívája kapta meg a "Balatonfüred Szociális Tevékenységéért" járó kitüntetést. A szociális dolgozók napján megtartott ünnepségen dr. Bóka István polgármester azt mondta: az államnak komoly pótolnivalója van a szociális szférával szemben, hiszen a rendszer jelenleg alulfinanszírozott. Váradi Gézáné intézményvezető kiemelte, a városi szintű elismerés örömmel tölti el az intézmény dolgozóit, akik egyébként megyei szinten is kiemelkedő munkát végeznek.

 

2015.11.08   BSC - Tapolca NB I/B sakk mérkőzés

Megyei rangadóra került sor az NB I/B sakk bajnokságban a hétvégén. A Balaton Szabadidő Központban a füredi csapat az évtizedekig az magyar élvonalban szereplő Tapolca együttesét fogadta.

 

2015.10.18   Elkezdődött a sakkbajnokság

Óriási küzdelemben maradt alul a hétvégén sakkcsapatunk. Vasárnap délelőtt megkezdődött a magyar sakk bajnokság a NB I/B-ben. A füredi csapat célja továbbra is a stabil másod osztályban való szereplés, ehhez minden megszerzett pontra nagy szüksége lesz.

 

2015.10.01   Az időseket köszöntötték Füreden

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek tapasztalataik átadásával. Balatonfüreden minden évben megvendégelik a városban élő szépkorúakat, ahol kulturális műsorral is szórakoztatják őket. A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ egész évben gondoskodik az idősebb korosztályról.

 

2015.10.04   BKSE - Csurgó NB/I-es kézilabda mérkőzés

Rangadónak indult, végül teljesen megérdemelt hazai sikert hozott a BKSE - Csurgó összecsapás a kézilabda NB/I-ben. A vendégeknek csak a második játékrész közepétől nyújtottak elfogadható teljesítményt, míg a hazaiaknak ez alkalommal minden sikerült.

 

2015.09.27   BKSE - Orosháza NB-I-es kézilabda mérkőzés

Nem várt könnyű mérkőzés a BKSE kézilabdázóira a hétvégi hazai találkozón. A vendég Orosháza végig jól tartotta magát, így a végeredmény is csak az utolsó percekben alakult ki.

 

2015.09.25   Nyolcvan éve zenélnek

Szeptember 25-én közel háromórás gálakoncert helyszíne volt a füredi sportcsarnok, ahol jubileumi gálakoncertet adott a 80. éves Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. Az 1935-ben, a helyi tűzoltók által alapított zenekar nélkül ma már nincs városi rendezvény, koncertjeikkel, térzenéjükkel csábítják a közönséget. Az együttes egy műhely is egyben, hiszen több nemzedék volt részese a szerepléseknek, nemzetközi és hazai sikereknek. A gálán minden zenekari tag és támogató emléklapot kapott.

 

2015.09.19   Jubiláló fesztivál: Romantikus Reformkor

Minden évben megújul a Romantikus Reformkor fesztivál programja. Idén Mága Zoltán és zenekarának koncertjével nyitott a rendezvény és főúri magyar családok, a Batthyány és Teleki család leszármazottjai voltak a vendégek. Megrendezték a reformkori főzőversenyt is, ahol a különdíjat a hortobágyi húsos palacsinta nyerte el.

 

2015.09.19   Széchenyi István Sakk Emlékverseny

Kulturális programok és sport események színesítették a Széchenyi István emléknapot. A félsziget kerülő vitorlázó verseny mellett, megrendezték a hagyományos sakk versenyt is.

 

2015.09.13   BKSE-Balmazújváros NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Vasárnap, 13-a nem jött be a füredi kézinek.

 

2015.09.05   BKSE-Komló NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Az első húsz percben szívósan tapadt a Komló, ám utána ritmust váltott a Balatonfüred és végül könnyed, sima győzelmet aratott a férfi kézilabda NB I szombati fordulójában. Zdolik hét, Bánhidi és Bóka hat gólig jutott.

 

2015.08.26   BKSE-Mezőkövesd NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Erre senki sem számított: a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I nyitányán feltörölte a pályát azzal a vetélytársával, amelytől két hete edzőmeccsen kikapott.

 

2015.08.07   BKSE - Tatabánya edzőmérkőzés

Lejátszotta első hazai edzőmérkőzését a BKSE. Az ellenfél a bajnoki bronzérmes Tatabánya együttese volt. Mindkét csapat a felkészülés közepén jár, de ennek ellenére igazi kézilabda csemegét hozott a találkozó.

 

2015.07.16   Megkezték a felkészülést a BKSE kézilabdázói

Véget ért a nyári szünet a füredi kézilabdázóknál. A csapat napi két edzéssel készül az augusztusi rajtra, a keret ha nem is jelentősen de több új játékossal kibővült, valamint kapusedző és erőnléti edző is segíti az eredményes munkát.

 

2015.07.10   Balatonfüred ismét pályázik a legvirágosabb város címre

A Virágos Magyarországért mozgalom 1994-ben indult és gyorsan ismertté vált. Célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása, bemutatása, népszerűsítése. A mozgalom részeként évente 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztják az öt legvirágosabb várost, falut és Budapesti kerületet. Balatonfüred is pályázik idén a címre, a város mindent megtett a sikeres szereplésért.

 

2015.07.13   Semmelweis-napi kitüntetések

Megemlékezésekkel, ünnepségekkel emlékeztek országszerte július elején a 197 éve született kiváló magyar orvosra, a gyermekágyi láz okának felfedezőjére Semmelweis Ignácra. Balatonfüreden az egészségügyi dolgozók ünnepén kitüntetést vehetett át a szívkórház intenzív osztályának főnővére és a város közismert védőnője.

 

2015.06.20   Hét dobogós helyezés az Olimpici párbajtőr versenyen

2006 óta tartanak Olimpici párbajtőr versenyeket országos szinten. Az elmúlt három évben Balatonfüred fogadta az utánpótlás korú vívókat, és a júniusi hat napos rendezvény méretét mi sem mutatja jobban , hogy több mint 1000 neveztek a magyar bajnokságra.

 

2015.06.17   Kitüntették a diáksportolókat

Közel 200 a különböző sportágakban sikeres általános és középiskolás tanuló vehetett át elismerő emlékérmet a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban megtartott városi ünnepségen. A díjátadón az országos, illetve a megyei versenyeken elért eredményeik alapján jutalmazták a fiatalokat a felkészítő tanáraikat, és edzőiket.

 

2015.06.10   Magyarország - Japán női kézilabda mérkőzés

A dániai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda válogatott szerdán Balatonfüreden lépett pályára. Az ausztriai 12 gólos győzelmet követően a Japán válogatott sem jelentett akadály a magyar lányoknak.

 

2015.05.31   Road-show a gyermekek biztonságáért

Alig két hét múlva végleg kicsengetnek a iskolákban, kezdetét veszi a nyári vakáció, ami a sok kaland és élmény mellett bizony veszélyeket is rejteget. A közlekedési szabályok ismerése és betartása sok balesetet előzhet meg, ezért a gyerekeket egy road-show keretében világosították fel a legfontosabb tudnivalókról.

 

2015.05.30   Szenior Judo Európa-bajnokság Balatonfüreden

Négy napig Balatonfüreden vendégeskedett az európai judo világ színe java. A szabadidő központban a szeniorok versenyén összességében orosz siker született, de a több mint 100 magyar sportoló is szép eredménnyel zárta az Eb-t.

 

2015.05.26   Balatoncsicsói siker a közlekedésbiztonsági vetélkedőn

A balatonfüredi rendőrkapitányság egy évtizeddel ezelőtt indította útjára a "Már tudok biztonságosan közlekedni" című vetélkedőt. Szekeres Kornél megelőzési előadó ötlete alapján létrejött versenyre, minden évben jelentkezhetnek csapatok a térség általános iskoláiból, hogy az előselejtezők után a döntőn értékes ajándékokért versengjenek. Az idén a füredi iskolák a középmezőnyben végeztek, a balatoncsicsóiak szerepeltek a legjobban.

 

2015.05.21   Gyermek kézilabda torna Balatonfüreden

Az Eötvös Loránd Általános Iskola 30 éves jubileuma alkalmával egész napos kézilabda tornát rendeztek négy korosztály számára a szabadidő központban. A füredi fiatalok pápai, szentgotthárdi valamint várpalotai csapatokkal mérkőztek.

 

2015.05.23   Véget ért a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

13. alkalommal töltötte meg igényes művészeti programokkal a város néhány napját a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál. Május 22-25. között többek között jazzmuzsikával, Halász Judit gyermekkoncertjével, táncelőadással, Herczku Ágnes népzenei estjével várták a közönséget. A sokszínű művészetért jelmondatú rendezvényen valóban színes volt a paletta, minden korosztály megtalálhatta a neki tetszőt.

 

2015.05.10   BKSE-Tatabánya kézilabda-mérkőzés

Sikerrel zárta az idényt a BKSE NB I-es kézilabdacsapata. A Tatabánya elleni meccsen sok minden történt: üres kapus találat, időn túli gól és egy sajnálatos sérülés is.

 

2015.04.29   Korszerű techológiák a labdarúgó pályákon

Ötödik alkalommal rendezett gépbemutatóval egybekötött konferenciát az Agrolánc Kft. A téma ez alkalommal is a sportpályák professzionális felkészítése és karbantartása volt. Az érdeklődők a balatonfüredi stadionban működés közben is megtekinthették a gépeket.

 

2015.04.19   BKSE - Orosháza NB I-es kézilabda mérkőzés

Vasárnap délután az Orosháza csapatával folytatta a rájátszást a BKSE. A füredi mérkőzés tétje a biztos ötödik hely megszerzése volt. Ez alkalommal igazolódott a papírforma, a tartalékos vendégek csak az első játékrészben tudták tartani a lépést a hazaiakkal.

 

2015.04.18   Pingpongosok éjszakája Balatonfüreden

Családi nappal egybekötött pingpong délutánt és éjfélig tartó programokat ígértek a szervezők az első alkalommal megrendezett Pingpongozók Éjszakája elnevezésű rendezvényen. Az esemény sikerét mi sem jelzi jobban a több mint 100 nevező és a jól sikerű gyereknap.

 

2015.03.22   Távozott Balatonfüredről György László a kézilabda utánpótlás vezetője

Nem kis meglepetésre György László a BKSE utánpótlás csapatainak vezetője azonnali hatállyal felbontotta a még két évig szóló szerződését és távozott Balatonfüredről. Miután többen is értetlenül álltak a történtek előtt a hétvégén megpróbáltuk megszólaltatni az érintett feleket.

 

2015.03.01   Átadták a 2015. évi "Balatonfüred Sportjáért" járó kitüntetéseket

23.alkalommal vehettek át kitüntetéseket a város sportolói az őket felkészítő tanárok, edzők és sportvezetők az elmúlt évben elért eredményeik alapján. Ugyancsak a hétvégi rendezvényen adták át a "Balatonfüred Sportjáért" járó elismeréseket is, a díjakat ez alkalommal Némethné Szkalla Ilona vívószakedző és Gálfi Dalma teniszező vehette át.

 

2015.02.25   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

Pont nélkül maradtunk a felsőházi rajtnál.

 

2015.02.22   Indulóktól a swingig - Tavaszköszöntő Fúvóskoncert

Teltházas koncerttel köszöntötte a tavaszt az idén 80 éves Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A Fűzfő Bigband együttessel és szólóénekesekkel kiegészülve széles repertoárt vonultattak fel az est folyamán.

 

2015.02.06   A Szent Benedek Gimnázium szalagavatóján

Három éve működik egyházi fenntartásban a balatonfüredi Szent Benedek iskola, ahol több szakmát sajátíthatnak el a diákok. Az intézmény szalagavató bálján elhangzott, a bencések hosszútávon terveznek Füreden, az iskola külső és belső pedig megújulása folyamatosan zajlik. Pénteken az ünnepségen 81 diákra került fel a kék színű szalag.

 

2015.02.04   BKSE - Cegléd NB.I-es kézilabda-mérkőzés

A második félidő elején elsöpörte sokat hibázó ellenfelét a kézilabda NB I-ben a balatonfüredi csapat, amely szerdán este először nyert ebben a naptári évben. A hazaiak újonca négy góllal mutatkozott be.

 

2015.01.11   BSC - Paks II sakkmérkőzés

A tavalyi szezonból elmaradt mérkőzést pótoltak a hétvégén a balatonfüredi sakkozók. A jelenleg hetedik helyen álló hazaiak a Paks II csapatát látták vendégül. A papírforma a vendégek győzelmét ígérte.

 

2015.01.11   Téli teremlabdarúgó kispályás bajnokság Balatonfüreden

Továbbra is töretlen a népszerűsége a kispályás labdarúgásnak Balatonfüreden. A hétvégén mind a 32 csapat pályára lépett a városi sportcsarnokban majd a játéknap végeztével kialakult a négy osztály mezőnye.

 

2014.12.18   Évzáró a kézilabdázóknál

A Balaton Szabadidő Központ különtermében tartotta évzáró ünnepségét a BKSE kézilabda csapata. Az együttes remek szezont tudhat maga mögött a folytatás további izgalmas mérkőzéseket ígér, hiszen februártól a bajnokság és a magyar kupa mellett indul az EHF kupa csoportköre is.

 

2014.12.13   BKSE-Komló NB I-es kézilabda-mérkőzés

Hiába lassította a játékot, sansza nem volt Füreden a sereghajtónak. A BKSE idei utolsó hazai meccsén gyenge játékkal is kivégezte a Komlót a kézilabda NB I-ben. A testvérek külön csatáját a fiatalabb nyerte. A fiatalok még ennél is jobban kitömték a komlói kaput.

 

2014.12.13   Csapó Eszter a fotósviadal nyertese

2010-ben hagyományteremtő jelleggel indult a Fotósviadal, amelyet a Pannon Egyetem Fényképészkör hasonló jellegű külföldi és itthoni rendezvények alapján szervezett meg. Ebben az évben Balatonfüred és Jókai volt a téma, amatőr és profi fotósok egyaránt indulhattak a versenyen. A Fotósviadal vándorkupáját ezúttal Csapó Eszter, a győztes sorozat készítője vihette haza. A díjátadóra a beérkező művekből időszakos kiállítás is nyílt a szabadidőközpontban.

 

2014.12.05   A Lóczy gimnázium szalagavatóján

Hagyományosan ilyenkor decemberben rendezik meg a Lóczy Lajos gimnázium szalagavató bálját, nem volt ez másként az idén sem. 12-én pénteken délután kilencven tanulóra tűzték fel osztályfőnökeik a gimnáziumi évek végét jelző kék színű szalagot. Most először adták át a bálon a Szőr Péter díjat, amit az Amerikában elhunyt híres számítástechnikai biztonsági szakértő emlékére alapított az iskola.

 

2014.12.07   BKSE-Csurgói KK NB I-es kézilabda-mérkőzés

Nem okozott csalódást a derbi. A Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK hatalmas csatában döntetlenre végzett egymással a férfi kézilabda NB I-ben. A sérülések sújtotta hazaiak nagy szívvel küzdöttek, öt másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük.

 

2014.12.04   Karácsonyi ünnepség a TLC-nél

A TLC, azaz a Termelés Logistic Centrum biztos munkahely. Az acélmegmunkáló gyárban stabilak a jövedelmek és a termelés is, amelyet 2015-ben tíz százalékkal terveznek még tovább növelni. A német cégcsoportba tartozó füredi cég ötven országba gyárt alkatrészeket óriási anyagmozgató gépekhez, köztük a Dubai-ban dolgozó 880-as daruhoz is.

 

2014.11.30   Advent fényei a 10 éves sportközpontban

Advent első vasárnapján ismét megrendezték a hagyományosnak számító, ünnepváró, táncos, zenés Advent fényei gálát. A kétórás műsorban egy születésnapot is megünnepeltek, hiszen éppen tíz éve nyitotta meg kapuit a rendezvény állandó helyszíne, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ. Az adventi koszorú első gyertyáját ezúttal is táncoslány gyújthatta meg, a város polgármesterével közösen.

 

2014.11.30   Sakk: BSC - Szentgotthárd

Vasárnapi győzelmével a hatodik helyen várja a folytatást Balatonfüred sakk csapata. A hétvégi találkozón a nagyobb játékerőt képviselő Szentgotthárd együttese volt a vendég a városi sportcsarnokban.

 

2014.11.29   Továbbjutott a BKSE az EHF kupában

Bravúros hazai győzelemével a legjobb 16 közé jutott a BKSE az EHF kupában. Egy szoros első félidőt követően a második játékrészben esélyt sem hagytak a vendég Hard együttesének. A folytatás 2015 tavaszán egy négyes csoportban.

 

2014.11.18   BKSE-Gyöngyös NB I-es kézilabda-mérkőzés

Fantasztikus hangulatú harcos mérkőzésen, igazi rangadón győzött a Balatonfüred KSE a kézilabda NB I-ben. A hazaiak komoly hátrányból álltak fel úgy, hogy legjobbjuk piros lapot kapott.

 

2014.11.09   BKSE-PLER NB/I-es kézilabda-mérkőzés

A fiatal PLER-nek nem volt esélye a Balatonfüredi KSE otthonában vasárnap a kézilabda NB I-ben. A hazaiak úgy nyertek kiütéssel, hogy a második félidőben nem játszottak jól.

 

2014.10.24   BKSE - Balmazújváros NB/I-es kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés éppen Csoknyai István ötvenedik születésnapjára esett, ami egy plusz ok volt arra, hogy az együttes megmutassa, mit tud, és egy magabiztos győzelemmel, két bajnoki ponttal ünnepelje mesterét.

 

2014.10.19   VI. TLC - Acro Dance Rock and Roll Országos Táncverseny

30 éve hódít hazánkban az akrobatikus rock and roll. A füredi Acro Dance Egyesület az elmúlt évek sikereit alapul véve 14. alkalommal vállalkozott arra, hogy országos táncversenyt rendezzen. Vasárnap a VI. TLC Kupára került sor.

 

2014.10.08   BKSE-Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés felvételről

Az egész meccset uralta, ennek ellenére csak három góllal tudott nyerni a Balatonfüredi KSE a Mezőkövesdi KC ellen szerdán a kézilabda NB I-ben.

 

2014.10.01   Idősek napja

Meg kell fogadnunk azokat a tanácsokat, amelyeket nagyszüleinktől, dédszüleinktől kaptunk, az ő iránymutatásuk fontos életünk során, - fogalmazott dr. Bóka István polgármester az Idősek napján megrendezett városi ünnepségen. A szép korúakat verssel és zenés előadással szórakoztatták. A város legidősebb polgárai ezúttal nem voltak jelen, őket otthonukban köszöntötték a szociális központ dolgozói.

 

2014.09.24   BKSE - PICK Szeged kézilabda mérkőzés összefoglaló

Ötven percig komoly küzdelemre késztette a Balatonfüredi KSE az ország második legjobb csapatát szerdán a kézilabda NB-I-ben. Sokáig szoros volt a mérkőzés de a második félidőre végleg elfogyott a hazai csapat létszámban és erőben is egyaránt.

 

2014.09.21   Széchenyi István Sakk Emlékverseny Balatonfüreden

Évente két nagy ifjúsági sakk versenyt szervez a Balatonfüredi Sport Club. Tavasszal a Dr.Dibusz László míg ősszel a Széchenyi István Sakk Emlékversenyre kerül sor. A már hagyományos megmérettetésre az ország több településéről érkeztek a fiatal Balatonfüredre.

 

2014.09.06   BKSE-Orosháza 33:26 (17:13)

Biztosan gyűjtötte be a pontokat a Balatonfüred KSE szombat este a kézilabda NB I-ben. A fürediek idei első hazai meccsükön az Orosházát verték.

 

2014.09.05   Ezüst érmes a magyar csapat a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságán

Ezüst éremmel zárta a magyar válogatott a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságát. A balatonfüredi tornán 14 ország több mint 200 sportolója vett részt az érdeklődők egy héten át 52 mérkőzésen szurkolhattak a városi sportcsarnokban.

 

2014.09.01   Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság Balatonfüreden

Az ünnepélyes megnyitóval és a csoportkörök sorsolásával hétfőn elrajtolt a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi által szervezett Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság. A Hevesi Tamás irányította magyar válogatott címvédőként érkezett Balatonfüredre és az első körben Romániával és Szlovéniával mérkőzik a továbbjutásért.

 

2014.08.09   20 éves hatvani lány a Miss Balaton győztese

Szerencsét hozott a 16-os sorszám Király Lilinek, aki nagy küzdelemben végül megnyerte a Miss Balaton 2014. szépségversenyt. A balatonfüredi rendezvényen igazi sztárzsűri mustrálta a lányokat, nem volt könnyű a döntés. Az első udvarhölgy Viczián Lili, a második pedig Parragh Blanka lett. A közönségszavazást Horváth Cintia nyerte.

 

2014.08.04   Piszkos Fred is Füreden nyaral

Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány című regényének musical változatával találkozhat a füredi közönség augusztus 10-én. A humorral teli kalandos történetet Sas Tamás rendező állította színre sztárszereposztással. A címszerepet Bezerédi Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész alakítja. A darabban az Appril Projekt táncosai is folyamatosan jelen vannak.

 

2014.07.11   A Pictura Alkotóműhely kiállítása

Kárpáti-Beneda Ágnes, Kárpáti Zoltán, Bojtor Melinda, H. Nagy István és Szilvássy Katalin alkotásait láthatják az érdeklődők a füredi szabadidő központban augusztus 8-ig. A két éve alakult Pictura Alkotóműhely létrehozóinak és barátainak közös tárlatán nemezképek, olaj- akvarell- és akrillképek, fotók láthatók.

 

2014.07.04   Semmelweis-napi kitüntetések

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Semmelweis Ignác nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. Születésnapjának évfordulóján idén Balatonfüreden is megtartották a hagyományos ünnepséget, ahol ketten vehették a város kitüntetését.

 

2014.06.28   Levelek a lövészárokból

A Levelek a lövészárokból című produkciót láthatták a nézők szombat este Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ színpadán. A Veszprémi Petőfi Színház előadása az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából készült, Kéri Kitty rendezésében. Előtte egy kiállítást is megnyitottak, ahol korabeli plakátok tükrözik a kor hangulatát, ami meglepő módon nem volt mindig szomorú, sőt.

 

2014.06.17   Olimpici Párbajtőr Magyar Bajnokság

A Balaton Szabadidő Központban 15 páston mérték össze tudásukat a jövő ifjú párbajtőrözői az Olimpici Grand Prix versenyen. A szűk egy hét alatt a füredi vívók hét éremmel gazdagodtak, ketten közülük a dobogó legfelső fokára állhattak.

 

2014.06.19   Diáksportolók köszöntése

Hagyományosan az iskola befejezése után köszöntik a diáksportolókat Balatonfüreden. Azokat hívták meg az ünnepélyes díjátadóra, akik az elmúlt szezonban a megyei versenyeken az első háromban, vagy az országos megmérettetéseken az első hat között végeztek valamely diákolimpiai sportágban.

 

2014.05.31   Évzáró táncgála a Sellő alapítványnál

Évzáró táncgálát rendezett a Sellő Alapítvány a füredi sportcsarnokban. 22 csapat lépett fel a látványos bemutatón.

 

2014.05.24   Balatonfüreden edz a magyar cukorbeteg futsal válogatott

Napi három edzéssel készül a szeptemberi balatonfüredi Európa-bajnokságra a magyar cukorbeteg futsal válogatott. A felkészülésről a csapat edzőjét az ismert előadóművészt Hevesi Tamást kérdeztük.

 

2014.05.27   Lezárult a "Már tudok biztonságosan közlekedni" vetélkedősorozat

Hat iskolai csapat részvételével rendezték meg kedden a "Már tudok biztonságosan közlekedni" vetélkedősorozat döntőjét Balatonfüreden. A füredi rendőrkapitányság által kilencedik alkalommal meghirdetett verseny, több előselejtező után ért a végéhez. A diákok az elsősegélynyújtás, a KRESZ, a kerékpáros közlekedés fontosabb szabályaival ismerkedhettek a verseny idején, ezekkel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. Végül a zánkai Bozzay Pál iskola csapata bizonyult a legjobbnak.

 

2014.05.11   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

Három korcsoportban rendezték meg Balatonfüreden a már hagyományos Dr. Dibusz László sakk emlékversenyt. Az úgynevezett pöttöm csoportban az óvodások, az ifjúsági csoportban az alsó és felső tagozatos iskolások míg a felnőtteknél amatőr sakk rajongok ültek asztalhoz.

 

2014.05.10   Országos Gumiasztal Diákolimpia

Kilencedik alkalommal rendezték Balatonfüreden az Országos Gumiasztal Diákolimpia döntőit. A szombati rendezvényen két kategóriában 140 fiatal versenyzett.

 

2014.05.04   BKSE -Csurgó kézilabda bajnoki rájátszás

A vendég Csurgó kézilabda csapata várhatja előnyösebb helyzetből a szombati folytatást a bajnoki bronzcsatában. A két győzelemig tartó első összecsapáson a somogyiak 14-9-es félidőt követően 26-23-ra megnyerték a balatonfüredi mérkőzést.

 

2014.04.29   BKSE-MKB MVM Veszprém kézilabda mérkőzés

A bajnoki elődöntő második meccsén nem született elsöprő veszprémi siker. A füredi fiatalok nem engedték a könnyed játszadozást a Final Four résztvevőknek.

 

2014.04.27   BSC-Tapolca NB II-es sakk mérkőzés

A hétvégén lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését a sportklub NB II-es sakk csapata. Sikeres szereplés esetén a fürediek előtt lehetőség nyílik az NB I-B-be kerülésre.

 

2014.04.19   Stabat Mater, a Szegedi Kortárs Balett előadása

Két zeneszerző, az 1700-as években alkotó Pergolesi és napjaink ismert zeneszerzője Arvo Part Stabat Mater című művére írt darabját mutatta be a szegedi balett Balatonfüreden. Mindkettő Mária jóvátehetetlen fájdalmát jeleníti meg Krisztus halála miatt. Letisztult, egyszerű, de kifejező színpadkép, szenvedélyes erejű, de mértéktartó koreográfia, világos húsvéti üzenet a fájdalomról a feltámadás ünnepén.

 

2014.04.11   Rájátszás az NB-I-es ifjúsági kézilabda bajnokságban

Három pontos előnnyel érkezett a rájátszásra a BKSE ifjúsági kézilabda csapata. A balatonfüredi sportcsarnokban rendezett tornát György László tanítványai pontvesztesség nélkül zárták, így végeredményben az ötödik helyen fejezték be a bajnokságot.

 

2014.04.12   Régiós box gála Balatonfüreden

Regionális box versenyt rendeztek a hétvégén Balatonfüreden. A városi szabadidő központban 11 egyesület 44 sportolója lépett a szorítóba. A nézők a különböző korosztályok bemutató mérkőzései mellett a régió elit versenyzőivel is megismerkedhettek, és még egy női összecsapáson is szurkolhattak.

 

2014.03.23   BKLC sikerek a futsal utánpótlás bajnokságban

A vasárnapi zárófordulóval befejeződött a Nyugat-Dunántúli Regionális Futsal Bajnokság. A BKLC fiataljai a torna során mindhárom korcsoportban pályára léptek, az U 11 ezüst az U 13 bronz míg az U 15-ös csapat ugyancsak ezüst éremmel zárta napot.

 

2014.03.29   BKSE-Gyöngyös kézilabda-mérkőzés

Fennállása során második alkalommal van esélye a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttesének az éremszerzésre, miután tegnap a negyeddöntő harmadik összecsapásán 29:25-re legyőzte a Gyöngyöst.

 

2014.04.01   Jótékonysági gála a mentősökért

Nagyon közel járunk ahhoz, hogy végre meg tudjuk vásárolni a Lucas2 nevű újraélesztő készüléket. -mondta híradónknak Karáth János, a helyi mentőállomás vezetője. Mint ismeretes, hosszú hónapok óta folyik a gyűjtés a többmilliós készülék beszerzéséért. Szombaton egy zenés jótékonysági esten bárki támogathatja a célt, ráadásul a belépőt vásárlók között értékes művészeti alkotásokat sorsolnak ki. Ha háromnegyedik megtelik majd a sportcsarnok, biztosan megvehetik az újraélesztő készüléket.

 

2014.03.23   BSC - Szombathely NB-II-es sakk mérkőzés

Befejezéséhez közeledik az NB-II-es sakk bajnokság. A vasárnap délelőtti hazai fordulóban a fürediek a Szombathely II. csapatát fogadták a szabadidő központban.

 

2014.03.07   BKSE-Vác kézilabda-mérkőzés

A Vác elleni magabiztos győzelmének köszönhetően a nagyszerű negyedik helyen fejezte be a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttes az alapszakaszt.

 

2014.03.02   Farsangi fúvóskoncert meglepetésekkel

Jövőre ünnepli megalapításának 80. évfordulóját Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, amely nem csak országos de nemzetközi sikereket is maga mögött tudhat. A jelenleg negyven tagú zenekar adott farsangi koncertet vasárnap, a csaknem teljesen megtelt sportcsarnokban. Több szóló énekkel, az ütősök külön produkciójával, egy megható hangulatú megemlékezéssel és Csincsi Ferenc köszöntésével lezajlott koncert vastapsot kapott.

 

2014.02.22   U-11 és U-13-as Regionális Futsal Bajnokság Balatonfüreden

Nyolc csapat részvételével rendeztek regionális futsal labdarúgó tornát a városi sportcsarnokban. A Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Club meghívására Jánossomorjáról,Győrből és Szombathelyről érkeztek U-11 és U-13-as labdarúgó palánták a rendezvényre.

 

2014.02.18   Beszélgetés a Szocsi olimpiáról Berecki Brigittával a Magyar Sí Szövetség utánpótlás igazgatójával

Február 23-án végleg kialszik a láng a téli olimpián és ezzel véget érnek a különböző versenyszámok Szocsiban. A magyar résztvevők szerepvállalásáról, közülük elsősorban a biatlonosok lehetőségeiről a sífutó keret felkészítőjét Berecki Brigittát kérdeztük, aki Albertvilleben és Lillehammerben is tagja volt az olimpiai csapatnak.

 

2014.02.21   BKSE - Cegléd kézilabda-mérkőzés

Ahogy arra számítani lehetett, a Balatonfüred biztosan győzte le az alsóházi Ceglédet a férfi kézilabda NB I. pénteki játéknapján, bár az elején meglehetősen nehezen lendült bele a balatoni társaság.

 

2014.02.22   Díjazták a balatonfüredi sportolókat

22.alkalommal vehettek át emlékplakettet a Szabadidő Központban megrendezett ünnepségen Balatonfüred legeredményesebb versenyzői és az őket felkészítő edzők. Ugyancsak ez alkalommal adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetést az elmúlt év legeredményesebb aktív sportolójának és sportvezetőjének is.

 

2014.02.08   A Szent Benedek iskola szalagavatóján

A kék színű szalaggal egy jelet kaptak a végzős diákok, annak a jelét, hogy teljesítettek egy fontos feladatot, mondta Hardi Titusz, az intézmény főigazgatója a pénteki szalagavató bálon. Közel száz diák vesz búcsút az iskolától, közülük 72-en érettségire készülnek.

 

2014.02.04   BKSE - MKB kézilabda-mérkőzés

Ahogy azt várni lehetett, a bajnoki címvédő MKB-MVM Veszprém megnyerte a megyei rangadót a Balatonfüredi KSE ellen a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.

 

2014.02.02   Bravúr a javából: a Füred magabiztosan győzött

Nagyszerű teljesítménnyel, remek hozzáállással biztosan gyűjtötte be a két pontot a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján a Balatonfüred a Tatabányával szemben.

 

2014.01.29   BKSE-Pick Szeged kézilabda-mérkőzés

Érvényesült a papírforma: a Pick Szeged jutott a nyolc közé a férfi kézilabda Magyar Kupában a Balatonfüred ellenében.

 

2014.01.18   Balatonfüred Gyermekei Sportnap a szabadidő központban

Tizenhét játékos versenyszám szerepelt az első Balatonfüred Gyermekei Sportnapon. A vidám vetélkedőn a sprintszámok mellett volt kézilabda szlalom, labdateregetés, kígyó, kidobós de még gyors öltözködésben is összemérték tudásukat a résztvevők. A szombat délelőtti rendezvényen a Radnóti iskola két csapattal indult.

 

2014.01.15   BKSE-Junior válogatott kézilabda-mérkőzés

A felkészülés szempontjából is hasznos találkozót játszott a Balatonfüredi KSE a junior válogatottal, ahol a hazaiak meggyőző produkcióval szerezték meg a két bajnoki pontot.

 

2014.01.13   Hazai mérkőzéssel rajtol a kézilabda bajnokság

Január 15-én a Junior válogatott elleni hazai mérkőzéssel rajtol a kézilabda bajnokság. A cél továbbra is az első hat hely közé kerülés, így a folytatásban is minden pontra szüksége lesz a BKSE-nek.

 

2014.01.11   Kispályás teremlabdarúgó bajnokság a sportcsarnokban

Továbbra is népszerű a kispályás labdarúgás Balatonfüreden. A már hagyományos téli tornára a helyi együttesek mellett nemcsak a környező településekről de a megyeszékhelyről is érkeztek csapatok. A mérkőzéseket a szokásos időpontokban szombaton és vasárnap rendezik a szabadidő központban.

 

2014.01.12   Újév köszöntő koncert

Hagyományosan január derekán rendezik meg Balatonfüreden az újév köszöntő koncertet, amelyen a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei lépnek fel. Az Ifjúsági Vonószenekar, az Ifjúsági Kamarakórus és az Ifjúsági Fúvószenekar ezúttal is telt ház előtt játszott, a repertoárban komolyabb és közismertebb, fülbemászó dallamok is szerepeltek.

 

2013.12.13   TLC karácsony

Hagyományos karácsonyi ünnepségre hívta dolgozóit Füred legnagyobb munkaadója a TLC Kft. Ahogy megszokhattuk már, túl az ünnepi hangulaton és az ajándékokon, az egész termelési évet is értékeli ilyenkor háromszáz dolgozójával együtt az ügyvezetés.

 

2013.12.04   BKSE - PLER Budapest NB-I-es kézilabda mérkőzés

Hektikus teljesítménnyel, de végül sikerrel vette az újabb akadályt a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese.

 

2013.12.06   Szalagtűzés, hit és optimizmus

Amilyen gyorsan elérkezett a szalagavató ünnepség, olyan gyorsan érkezik majd el az érettségi és ezt a diákok is nagyon jól tudják a Lóczy gimnáziumban. Kitartó és szorgalmas tanulás vár rájuk, előtte azonban nyugodtan kiengedhették a fáradt gőzt a pénteki ünnepségen, illetve az azt követő bulizós estén. A hagyományos szalagavatón ezúttal 84 diákra került fel a kék színű szalag.

 

2013.12.01   Jubilált az Advent fényei táncgála

Tizedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden, a több száz táncost felvonultató Advent fényei táncgálát. A Sellő Alapítvány 2004 óta szervezi meg az ünnepi ráhangolódást segítő látványos programot, ahol a helyi tánccsoportok mellett veszprémi és budapesti gyerekek is felléptek. Az gála zárásaként ünnepélyesen meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

 

2013.11.22   BKSE - Gyöngyös NB-I-es kézilabda mérkőzés

Rangadó várt a hétvégén a BKSE kézilabdázóira. Az 5. helyen álló fürediek a két ponttal és egy helyezéssel mögöttük álló B.Braun Gyöngyös együttesét fogadták az alapszakasz 13.fordulójában.

 

2013.11.17   Balatonfüred SC - Lövő NB-II sakk mérkőzés

Fontos mérkőzés várt a hétvégén a balatonfüredi sakkozókra. Ahhoz, hogy továbbra is az élmezőnyben szerepelhessenek feltétlenül szükségük volt a győzelemre a Lövő csapata ellen, lehetőleg minél nagyobb arányba.

 

2013.10.25   BKSE - Orosháza kézilabda mérkőzés

Hazai rangadóval folytatta szereplését a BKSE kézilabda csapata. Ezúttal az Orosháza együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2013.10.17   A szépkorúakat köszöntötték

Csak az öregszik meg, aki lemond az eszményeiről. Így fogalmazott dr. Bóka István polgármester azon az ünnepségen, melyet az idősek világnapja alkalmából tartottak a szabadidő központban. Szintén ezen a napon köszöntötték a város legidősebb női és férfi polgárát: a 104 éves Kerner Jánosnét és a 97 esztendős Kreiner Gábort.

 
 

2013.10.06   III. Ronin Judo Kupa

Új helyszínen, a jóval nagyobb befogadóképességű Balaton Konferencia és Szabadidő Központban rendezték meg a hétvégén a III. Ronin Judo Kupát. Ezúttal a gyerekek és diákok mellett amatőr felnőttek is nevezhettek az országos versenyre. Több mint 250 induló volt, az aranyérmesek között több füredi is van.

 

2013.09.27   Továbbra is a rezsicsökkentés mellett a FIDESZ

A Veszprém megyei 2. számú választókörzet fideszeseinek tartott fórumot a rezsicsökkentésről Kontrát Károly és Németh Zsolt államtitkár. A Balaton Szabadidő Központban aláírást is gyűjtöttek a rezsicsökkentés mellett. A füredi fórumon közel négyszázan vettek részt.

 

2013.09.20   BKSE-Csurgó kézilabda mérkőzés

Hazai rangadóval folytatta szereplését a BKSE kézilabda csapata.Ezúttal a tavalyi bronzérmes Csurgó együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2013.09.22   BSC-Zalaegerszeg Baki Agrárcentrum NB-II-es sakk mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését Balatonfüred sakk csapata. Az NB-II-ben vitézkedő BSC vasárnapi ellenfele a Zalaegerszeg Baki Agrárcentrum együttese volt.

 

2013.09.06   Bajnoki rajt a kézilabda bajnokságban

Pénteken hazai mérkőzéssel megkezdődött az NB-I-es férfi kézilabda bajnokság. Az első fordulóban a BKSE magabiztos játékkal 10 gólos különbséggel verte a Győr együttesét.

 

2013.09.06   BKSE Győr bajnoki kézilabda-mérkőzés

Jól sikerült a rajt BKSE kézilabda-csapatának az első bajnoki mérkőzésen. Hazai részről nehezen kezdődött a találkozó, de lassan beindult a füredi henger és a végeredmény a jövőre nézve egészen biztatóra sikerült.

 

2013.08.29   Rajt előtt a férfi kézilabda bajnokság

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a BKSE férfi kézilabda csapata. Szeptember 6-án hazai találkozóval indul a 2013-as NB-I-es bajnoki szezon. A fiatal füredi csapattal szembeni elvárás nem változott,cél az első hatba kerülés.

 

2013.08.07   Készülnek a bajnoki rajtra a kézilabdázók

Akárcsak a labdarúgóknál a BKSE kézilabdázóinál is javában tart a felkészülés. Igaz ugyan,hogy az NB-I-es bajnoki rajtig még egy hónap hátra van, de a teljes keret a fiatal játékosok válogatott béli elfoglaltsága miatt csak most lett teljes.

 

2013.06.12   Diáksportolók köszöntése

A szokásos helyszínen a Szabadidő Központban rendezték a diáksportolók ünnepélyes köszöntjét. Ez alkalommal rekordszámú több mint 120 fiatal vehetett át elismerő oklevelet és díszes serleget az elmúlt tanévben elért sport eredménye elismeréseként.

 

2013.06.30   "A nagy négyes" a művészeti fesztiválon

Az öregedésről, az emberi méltóság megőrzéséről, a művészet hatalmáról, az idősödő színészek, énekesek sorsáról szól az Oscar-díjas Ronald Harwood darabja A nagy négyes, amely a drámai mondanivalót sok-sok iróniával és önirónival, egyfajta abszurd humorral adja át a nézőknek. Az előadás Magyarországon négy kiváló színművész tolmácsolásában két éve fut töretlen sikerrel, vasárnap a füredi közönség is láthatta.

 

2013.06.28   Átadták a "Balatonfüred Egészségügyéért" kitüntetéseket

Semmelweis Ignác az anyák megmentője, világszerte a legismertebb magyar orvos, születésnapja július elseje a magyar egészségügy napja. A városban hagyomány, hogy ilyenkor adják át a "Balatonfüred Egészségügyéért" kitüntetéseket. Ebben az évben dr. Poós Gabriella kardiológus főorvos és Némethné Panev Anna laboráns vehette át az elismerést a polgármestertől. Mindketten itt Füreden kezdték pályafutásukat.

 

2013.06.14   "A világ három szemszögből"- kollektív kiállítás a Szabadidő Központban

Két füredi és egy veszprémi fiatal alkotó festményeiből nyílt kollektív kiállítás a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Végh-Mozgai Henit és Vajda Katit már jól ismerik a fürediek, Sörös Mária szürrealista képei azonban először láthatók a városban. A három különböző stílusú festő képei július 5-ig tekinthetők meg.

 

2013.06.01   Jubileumi táncgála a Sellő Alapítvány szervezésében

Fennállásának huszadik évét ünnepelte a Sellő Alapítvány. Ez alkalommal színes tánc esten mutatkoztak be a különböző csoportok a legfiatalabbaktól a most végzőkig.

 

2013.05.04   Tavasz-kupa gyermek kézilabda torna

Alsó tagozatos általános iskolások léptek pályára a I.Tavasz- kézilabda kupán. A hat csapatos mini tornán Ajkai győzelem született.

 

2013.04.28   BKSE-Vác kézilabda mérkőzés

Vesztett pont nélkül fejezte be a rájátszás első szakaszát a BKSE kézilabda csapata.Vasárnap a Vác ellen bőven volt törleszteni való hiszen az alapszakaszban a fürediek tíz gólos vereséggel zárták a váci kirándulást.

 

2013.04.20   XXX. Dr. Dibusz László sakkverseny

30. alkalommal rendezett nagyszabású sakk tornát a BSC sakk szakosztálya. Szombaton a dr. Dibusz László sakkversenyen elsősorban a fiatalok részvételére számítottak a szervezők.

 

2013.04.10   BKSE-Orosháza NB-I-es kézilabda mérkőzés

Lejátszotta első hazai mérkőzését a rájátszásból a BKSE. A benntmaradáshoz vendég Orosháza elleni találkozón feltétlenül szükség volt a két bajnoki pontra.

 

2013.04.09   Ezüst érmes a BKSE ifjúsági csapata

A juniorok aranyérme után az ifjúságiak is a dobogóra állhattak a kézilabda bajnokságban. A Budaörsön megtartott tornát két győzelemmel és egy vereséggel zárták, így megérdemelten szerezték meg a második helyet.

 

2013.04.09   Zdolik Bence 6/6

Titkon reménykedtünk benne,hogy Zdolik Bence bemutatkozhat a felnőtt válogatottban,de ilyen szereplésre senki sem számított. A BKSE kézilabdázója hat lövésből hatot gólt ért a horvát csapat ellen.

 

2013.03.10   BKSE-Cegléd NB-I kézilabda-mérkőzés

Lejátszotta az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését a BKSE. A vendég Cegléd elleni hazai győzelem a rájátszásban fontos pontokat

 

2013.03.06   BKSE-Pick Szeged NB-I kézilabda

A többszörös magyar bajnok Pick Szeged elleni hazai mérkőzésen próbálta menteni a menthetőt a BKSE. Az első hat közé jutásért, a hazai csapatnak feltétlenül szüksége lett volna egy vagy két pontra.

 

2013.02.24   30. Farsangi Fúvóskoncert

Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának közreműködésével három évtizede rendezik meg a farsangi koncertet. Jó ideje már a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ ad otthont a zenei eseménynek. Ezúttal a lovrani zenekar vezetői is eljöttek a koncertre, sőt karnagyuk irányította is a füredi együttest.

 

2013.02.22   BKSE-Gyöngyös NB-I-es férfi kézilabda mérkőzés

A tavaszi szezon egyik legfontosabb mérkőzését játszotta pénteken a BKSE. A Gyöngyös elleni két pontra feltétlenül szüksége volt a csapatnak mert csak így maradhatott esélye a felsőházba kerüléshez.

 

2013.02.20   Gaál Ágnes és tanítványai kiállításán

A Radnóti iskola művésztanára Gaál Ágnes és tanítványai évről-évre a nagyközönség előtt is megmutatják legszebb alkotásaikat. A képek többsége a diákok körében igen népszerű nyári festőtáborban készült, ezekből látható kiállítás a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2013.02.16   Sport-díjátadó ünnepség

21.alkalommal rendeztek sport-díjátadó ünnepséget Balatonfüreden. A hétvégi rendezvényen az elmúlt év legsikeresebb füredi sportolóit köszöntötték.

 

2013.02.01   A Szent Benedek Gimnázium szalagavatóján

Öt osztály több mint száz tanulójára került fel a kék színű szalag pénteken, a Szent Benedek Gimnázium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézménye hagyományos bálján. A középiskolai évek végét jelképező kék szalagot Hardi Titusz főigazgató áldotta meg.

 

2013.01.27   Kispályás terem labdarúgó bajnokság

Március 3-ig tart a városi terem labdarúgó bajnokság. A selejtezőket követően a 26 csapat három osztályban folytatja a küzdelmet a bajnoki címért.

 

2013.01.27   Sakk NB-I-B BSC-Tata

A biztos bent maradást tűzték ki célul a balatonfüredi sakkozók. Vasárnap a középmezőnyben vitézkedő tatai Géniusz csapatát fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2013.01.17   A bajnokságra készül a BKSE

Edzőmérkőzésekkel készül a februári bajnoki rajtra a BKSE. A múlt héten lejátszott Fradi elleni találkozót követően a fürediek a Csurgót fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2013.01.11   Két füredi zenekar újévi koncertje

A Ferencsik János Zeneiskola Vonószenekara és a Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével rendezték meg a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a hagyományos újévi koncertet. Mindkét zenei együttes ősz óta készült koncertre, sőt külön zenetáborban is részt vettek. A repertoárban elsőként komolyabb művek szerepeltek, majd levezetésként rock and roll egyveleget és filmzenéket is hallhatott a közönség.

 

2013.01.13   Utánpótlás labdarúgó torna

Csaknem négyszáz gyermeklabdarúgó részvételével rendez teremtornákat a BKLC. A vasárnapi első fordulóban Zala,Győr valamint Veszprém megyéből érkeztek csapatok a balatonfüredi sportcsarnokba.

 

2013.01.07   Új átlövő érkezhet a BKSE-hez

Január hetedikén véget ért a vakáció a BKSE kézilabdázói számára.A játékoskeret egyenlőre változatlan de új kézilabdázók érkezéséról is hírt kaptunk,közülük az első fecske már edzésbe is állt.

 

2012.12.09   9. Advent fényei táncgála

Az Advent fényei táncgála egyidős a Balaton Szabadidiő és Konferencia Központtal. 2004-ben sportcsarnok átadóján a Sellő Alapítvány táncgálája része volt a műsornak. Azóta az ünnepi készülődés jegyében rendezett program hagyománnyá vált. Ebben az évben 180 fiatal lépett színpadra, a tánc mellett zenés-énekes produkciókat is láthatott a közönség.

 

2012.12.07   A Lóczy gimnázium szalagavatóján

Közel száz végzős diákra került fel egy ünnepélyes bál keretében a kék színű szalag pénteken este. A Lóczy gimnázium már évek óta decemberben tartja a szalagavató bált, ahol nem csak a végzősök, de az alsóbb évfolyamok is műsorral készültek. Az diákok szerint az iskola minden szükséges tudást megadott, amire később szükség lehet. Legtöbben tovább tanulnak, vannak akik külföldön képzelik el a jövőt.

 

2012.12.02   Diótörő - a Szegedi Kortárs Balett előadásán

Advent első vasárnapján mutatták be Balatonfüreden a Diótörő című balettelőadást. A Diótörő Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve. A történet alapját E. T. A. Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje képezi. A Szegedi Kortárs Balett 14 fős társulata látványos és kedves produkciót hozott el a városba, csaknem telt ház előtt ment le az előadás.

 

2012.11.24   TLC Akrobatikus Rock and Roll Magyar Bajnokság Balatonfüreden

Két korosztályban, kis és nagy formációs valamint felnőtt páros kategóriában versenyeztek a hétvégén a rock and roll táncosok. A magyar bajnokság igazi csemegének számított, hiszen hazánkban több mint harminc éve hódít ez a mozgásforma.

 

2012.11.18   BSC- Nagykanizsa sakk összefoglaló

A gyengébb kezdés ellenére bizakodóan ültek asztalhoz vasárnap délelőtt a füredi sakkozók. A vendég Nagykanizsa a papírforma alapján erősebbnek tűnt, de ezúttal a hazaiak bizonyultak jobbnak.

 

2012.11.18   Szenior teremlabdarúgó torna

Terembe vonultak a füredi kispályás labdarúgók. A téli szezont a szeniorok kezdték vasárnaponként a városi sportcsarnokban mérkőznek.

 

2012.11.11   BKSE- Kecskemét NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Nem állította nehéz feladat elé a junior játékosokkal felálló kecskeméti kézilabda csapat a füredi együttest. Az eddigi szezon talán leggyengébb hazai produkciója mellett csak a nagy gólarányú győzelemnek örülhettek a szurkolók.

 

2012.10.29   Életeket menthetünk- elsősegélynyújtó tanfolyamot tartottak a gyermekmentők

A Magyar Gyermekmentő Alapítványt 2005-ben hívták életre gyermekintenzíves szakorvosok és szakápolók, akik önkéntesen mindennapi munkájuk mellett végzik tevékenységüket. Jelenleg három állandó és egy plusz nyári bázisuk van, Budapesten, Győrben, Pécsett és Balatonlellén. A mentés mellett fontosnak tartják az oktatást, hiszen a gyermekbalesetek 80%-a megelőzhető lenne kicsit több odafigyeléssel. Ennek szellemében szerveznek országszerte ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat. A program keretében október 29-én Balatonfüredre is ellátogattak.

 

2012.10.20   BKSE - P. K. Vojvodina - EHF kupa kézilabda mérkőzés

Fordulatokban gazdag mérkőzést láthatott a szépszámú füredi közönség az EHF Kupa visszavágóján. A BKSE-Vojvodina összecsapás az utolsó akcióig nyitott volt, érdemes megnézni a találkozót.

 

2012.10.19   Idősek Napja Füreden

Október 1. az Idősek Világnapja és ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a napokban Balatonfüreden is. A szép korúakat különjáratokkal szállították a rendezvény helyszínére, ahol kulturális műsorral és szeretetvendégséggel várták a helyi idős lakosságot.

 

2012.10.07   BSC- Szombathely sakk összefoglaló

A Budapesten elszenvedett vereségét követően bravúros játékkal döntetlent ért el Balatonfüred NB-I-B sakk csapata. Vasárnap a Szombathelyiek több külföldi sakk mesterrel megerősített együttese látogatott Füredre.

 

2012.09.23   BKSE-Orosháza kézilabda-mérkőzés

Ha nehezen is de megszerezte a két bajnoki pontot a BKSE kézilabda csapata az Orsosháza elleni találkozón. A mérkőzésen sajnálatos sérülést szenvedett a hazai csapat fiatal átlövője Pulay Gábor aki információink szerint rövid lábadozás után folytathatja a munkát csapatánál.

 

2012.09.22   Széchenyi István Sakk Emlékverseny

Az ország minden részéről érkeztek versenyzők a negyedik alkalommal megrendezett Széchenyi István Sakk Emlékversenyre. A sporteseményen zánkai és pápai siker született.

 

2012.09.18   Új irányító a BKSE-nél

Három góllal mutatkozott be a BKSE új, spanyol igazolása. A 188 cm magas, jobbkezes irányító reméli, hogy hamar beilleszkedik a helyi csapatba.

 

2012.09.05   BKSE-Vác NB/ I-es kézilabda-mérkőzés

Elkezdődött az őszi szezon a kézilabda NB/I-ben. Az első fordulóban a megfiatalított BKSE az újonc Vác együttesét fogadta.

 

2012.09.09   Győzelem az EHF kupában

Az észt HC KEHRA együttesét fogadta az EHF kupa első fordulójában a Balatonfüredi KC férfi kézilabdacsapata. A két mérkőzés alapján elmondható, hogy a Füred megérdemelten jutott a következő fordulóba, amikor is a szerb Vojvodina csapatával találkozik majd.

 

2012.09.03   Indul a kézilabda bajnokság

Az idei esztendő a fiatalítás éve lesz a füredi kézilabdázóknál, tudtuk meg Sótonyi László edzőtől. A távozó Szőllősit, Ivanovot és Salamont junior korú játékosoknak kell majd pótolniuk. A cél továbbra is a felsőházban való szereplés.

 

2012.07.30   Alapoznak a kézilabdások

Még egy hónap van hátra az őszi szezon kezdetéig, a kézilabda NB I-ben. Az végleges keret még nem alakult ki, de a füredi szurkolók már láthatják edzőmérkőzéseket a csapatot.

 

2012.07.20   FTV EXTRA: Füred Jam

Új kezdeményezésként, de hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Kisfaludy Színház július 21-én és 22-én a Füred Jam könnyűzenei fesztivált. A legtöbb érdeklődőt a várakozásoknak megfelelően a Quimby zenekar vonzotta, de a többi fellépő sem maradt közönség nélkül, hiszen mindannyian minőségi zenét játszottak és remek hangulatot teremtettek. Következő összeállításunk segítségével azok is bepillantást nyerhetnek a fesztivál hangulatába, akik nem tudtak eljönni.

 

0000.00.00   Átadták a "Balatonfüred Egészségügyéért" kitüntetéseket

Megemlékezésekkel, ünnepségekkel emlékeztek országszerte július elsején a 194 éve született kiváló magyar orvosra, a gyermekágyi láz okának felfedezőjére Semmelweis Ignácra. Balatonfüreden az ünnepség keretében kitüntetést vehetett át Horn Brigitta a központi ügyelet vezető nővére és Kónya Anikó az Állami Szívkórház ápolási igazgatója, akik évtizedek óta a városban teljesítik hivatásukat.

 

2012.07.01   Átutazó - Udvaros Dorottya koncertje

28 év után újra felcsendülnek egy országjáró turné keretében Dés László és Bereményi Géza felejthetetlen dalai, melyeket Udvaros Dorottya közel három évtizede énekelt az "Átutazó" című albumán. A turné vasárnapi állomása Balatonfüred volt, a Szabadidő Központban mutatták be a nagy sikerű produkciót.

 

2012.06.30   Véget ért a gitárfesztivál

Telt házas koncertek, vérpezsdítő flamenco-est. Ezzel a mérleggel zárhatták a szervezők a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált szombaton este. A hagyományos füredi rendezvénysorozat már világhírű, - mondta Eötvös József művészeti vezető, hiszen a fellépők sokszor maguk keresik a lehetőséget, hogy Balatonfüredre utazzanak és szórakoztassák a közönséget.

 

2012.06.09   A Sellő Alapítvány évzáró gáláján

A Sellő Alapítvány jövőre ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A mazsorett csoportokkal induló egyesület fő profilja ma már a ritmikus gimnasztika és a twirling. Az elmúlt évben a füredi lányok gyermek és junior korcsoportban is aranyérmet szereztek az országos versenyen. Tudásukat június 9-én nagyszabású gála keretében mutatták be.

 

2012.06.12   Somogyi Réka kiállítása

Egy fiatal selyemfestő Somogyi Réka képeiből nyílt kiállítás a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A képeknek nem csak a technikája hanem a mondanivalója is különleges, a művész ugyanis naplót fest, vagyis saját gondolatait és megtörtént eseményeket visz selyemre.

 

2012.06.02   Magyarország-Szlovénia kézilabda-összefoglaló

Nehéz feladat vár a magyar férfi kézilabda válogatottra. A Londoni olimpiát megelőzően a hétvégén Veszprémben a norvégok ellen világbajnoki selejtezőre készül a csapat. A felkészülés első állomása Balatonfüreden a magyar-szlovén mérkőzés volt.

 

2012.05.31   Már tudok biztonságosan közlekedni - vetélkedő

A Radnóti Miklós Általános Iskola nyerte a balatonfüredi rendőrkapitányság vetélkedőjének döntőjét, melyet a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendeztek meg. A több feladatból álló megmérettetésen a testet és a szellemet is megmozgatták a szervezők, a diákok értékes jutalmakkal térhettek haza, az első három iskola pénzjutalmat is kapott.

 

2012.05.16   Magyar bajnok a BKSE junior csapata

Fennállásának legsikeresebb évét zárták a BKSE utánpótlás csapatai. Az ifjúsági együttes a bajnoki negyedik hely mellett ezüst érmet szerzett az Országos Kupában, míg a juniorok a rájátszást követően pontvesztesség nélkül állhattak a dobogó legfelső fokára.

 

2012.05.18   Óz, a csodák csodája Balatonfüreden

Komoly stábbal és technikai felszereltséggel érkezett Balatonfüredre a Győri Balett. A sportcsarnok adott helyett a Forgószél, avagy a képzelet csodája című egyfelvonásos mesebalettnek, mely L. F. Braum: Óz, a csodák csodája című regénye alapján született. A színház évek óta sikerrel játssza a darabot, Füreden is elbűvölte a főleg gyerekekből álló közönséget.

 

2012.05.20   Pünkösdi Ének tizedszer

Jubileumot ünnepelt Balatonfüred nemzetközi gyermekkórus fesztiválja, a Pünkösdi Ének. A három napon át tartó programsorozatra a vendéglátó Bem iskola kórusa mellett 11 vendégkórus érkezett. Ebben az évben Szlovákiából és Finnországból is jöttek kórusok, akik a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban neves szakmai zsűri előtt mutatták be énektudásukat.

 

2012.05.13   BKSE-Csurgó kézilabda-mérkőzés

A csurgói győzelmet követően hazai pályán is bizonyított a BKSE. A harmadik hely megszerzése a nemzetközi porondon való indulásra jogosítja fel a csapatot.

 

2012.05.13   Bronzérmes a BKSE

A idei évad legjobb játékával szerezte meg a bajnokság harmadik helyét a BKSE kézilabda csapata. A telt ház előtt lejátszott mérkőzésen a lelkes füredi közönség vastapsa mellett vehették át a játékosok a megérdemelt bronzérmet.

 

2012.05.13   Dr. Dibusz László sakkverseny

Vasárnap rendezték a dr.Dibusz László sakkversenyt Balatonfüreden.A füredi sakkozók a bajnokságban is jól szerepelnek,jelenleg a harmadik helyen állnak. Ugyancsak remek hír,hogy a csapat edzője dr.Perkovics Géza a közelmultban a Magyar Sakkozásért kitüntetést vehette át a Budapesten megrendezett ünnepségen.

 

2012.05.14   Új tánciskola indul Füreden

Újabb szórakozási, kikapcsolódási lehetőséggel bővül a város kínálata. Ezúttal a latin-amerikai táncok kedvelőinek indul tánciskola a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Nyáron lesz gyerekeknek szóló tánctábor, ősszel pedig korosztálytól függetlenül bárki megtanulhatja ezt a népszerű versenytáncot. Az első bemutató foglalkozást hétfőn délután tartották meg.

 

2012.04.29   A szív egyesület országos sporttalálkozóján

Április 27-29 között Balatonfüred adott otthont a Magyar Szív Egyesület XXIII. Országos Sporttalálkozójának. A sportversenyeket 12 sportágban több korcsoportban rendezték meg. Füredi siker is született: Kovacsics Sándor futásban aranyérmet szerzett.

 

2012.04.28   BKSE-MKB Veszprém kézilabda-összefoglaló

Esélyt sem hagyott az MKB a BKSE-nek a kézilabda elődöntő második mérkőzésén. Így a folytatásban az aranyéremért a Veszprém a Szegeddel a harmadik negyedik helyért a Balatonfüred a Csurgóval mérkőzhet.

 

2012.04.20   Hegedűs Lórántné (Jobbik) Balatonfüreden

Az országgyűlés jegyzője tartott fórumot a balatonfüredi Jobbik felkérésére. A téma a készülő járási törvény volt, mellyel kapcsolatban a politikus azt mondta, hogy a kormány rossz úton jár az önkormányzati rendszer átalakításával. Szerinte nem lesz egyszerűbb az ügyintézés, sőt egyes esetekben 50-100 km-t is utazniuk kell majd az embereknek, ha hivatalos ügyet szeretnének intézni.

 

2012.03.31   Acro Dance kupa

Telt ház mellett zajlott a negyedik Acro Dance kupa Balatonfüreden. A városi szabadidő központban 520 táncos mérte össze tudását.

 

2012.03.25   BSC-Nagykanizsa sakk összefoglaló

Továbbra is dobogó közelben vannak a füredi sakkozók és ,hogy ez így is maradjon minden győzelemre szüksége van a BSC-nek.

 

2012.03.25   Gumiasztal-diákolimpia 2012.

Hat korcsoportban,A és B kategóriában 32 intézmény több mint 200 sportolója indult a gumiasztal-diákolimpia döntőjében a Balaton Szabadidőközpontba. A fiataloknak az országos megmérettetés remek erőfelmérőt jelentett.

 

2012.03.04   BFC-Pápa női kézilabda-összefoglaló

Hazai győzelemmel rajtolt a BFC női kézilabda együttese. A vasárnap délelőtti mérkőzésen a Pápa második csapatát fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2012.03.11   BKSE-Mezőkövesd kézilabda-mérkőzés

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a sereghajtó Mezőkövesd együttese látogatott Balatonfüredre. A négy közé jutásért csak a győzelem volt elfogadható a hazai csapat számára.

 

2012.03.11   Első helyen a junior kézisek

Az első helyről várja a folytatást a BKSE junior kézilabda csapata.A hétvégén a Mezőkövesd ellen magabiztos játékkal szerezték meg a két pontot.

 

2012.03.02   BKSE-Tata kézilabda-mérkőzés

A váratlan orosházi vereséget követően kötelező volt hazai pályán a győzelem a férfi kézilabda NB-I-ben. A Tata csak az első félidőben tartotta a lépést a füredi csapattal.

 

2012.03.02   Dobogós helyezésre pályázik a BKSE ifi csapata

Egyre közelebb kerül elsődleges céljához a BKSE ifjúsági csapata. A hétvégén a Tata elleni győzelemmel bebiztosította helyét a táblázat első felében.

 

2012.03.03   Önkormányzati sportnap

Önkormányzati sportnapot rendeztek a hétvégén Balatonfüreden. A közel 400 résztvevő 12 sportágban mérte össze tudását.

 

2012.02.15   BKSE-FTC-PLER kézilabda-mérkőzés

Az FTC elleni győzelmével nagy lépést tett a BKSE a legjobb négy közé jutásért.Végig vezetve magabiztos játékkal gyűjtötte be a két pont a hazai csapat.

 

2012.02.19   BSC-Nagykanizsa sakk összefoglaló

Szoros eredményt ígért a vasárnap délelőtti BSC-Nagykanizsa sakk találkozó. A fürediek a negyedik helyen állnak a bajnokságban,míg vendégek a dobogós helyezésük megtartására készülnek.

 

2012.02.19   Farsangi fúvóskoncert a sportcsarnokban

Az idén 77 éves Balatonfüred Város Koncertfúvószenekara adott nagysikerű koncertet vasárnap délután a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A farsang jegyében megrendezett koncert két részből állt, elsőként komolyabb, majd vidámabb, könnyedebb muzsikát hallhatott a közönség. Telt ház és ismét vastaps fogadta a zenekart.

 

2012.02.10   Átadták a sportdíjakat Füreden

Huszadik alkalommal díjazták az elmúlt év legsikeresebb balatonfüredi sportolóit és sportvezetőit a hétvégén. Ugyancsak ezen a rendezvényen adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetéseket is.

 

2012.02.10   BKSE-Pécs NB/I-es kézilabda-mérkőzés

Folytatta remek szereplését a BKSE férfi kézilabda csapata. Pénteken a Pécs együttesét fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2012.02.03   Szalagavató a Széchényi szakképző iskolában

Pénteken este a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendezték meg a Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola szalagavató bálját. Az ünnepségen közel 100 tanulóra került fel a kék színű szalag, ami a középiskolai évek végét jelzi. A diákokra most a felkészülés vár, hogy májusban sikeres érettségi és szakmai vizsgát tegyenek.

 

2012.01.19   BKSE-Hlohovec kézilabda-összefoglaló

Szlovák ellenfelet fogadott csütörtökön a BKSE férfi kézilabda csapata. A Galgóc együttese jelenleg a harmadik helyen áll,és két játékosuk tagja a szerbiai Európa Bajnokságon szereplő nemzeti csapatnak.

 

2012.01.14   Bendes Lajos Emléktorna

Szombaton az egykori játékostársak részvételével emléktornát rendeztek a közelmúltban elhunyt Bendes Lajos labdarúgó tiszteletére. A torna szervezői így kívántak megemlékezni egykori csapattársukról.

 

2012.01.15   Ifjúsági zenekarok újévköszöntő koncertje

Jubileumi újévköszöntő koncerttel várták az érdeklődőket január 15-én a Ferencsik János Zeneiskola ifjúsági zenekarai. A zsúfolásig megtelt szabadidő központban elsőként a vonósok majd a fúvósok játszottak. Mindkét produkcióban közreműködtek a zeneiskola tanárai is.

 

2012.01.09   Új igazolás a BKSE-nél

Három távozó és Maxim Butenko személyében egy újonnan érkező játékossal kezdte meg a felkészülést a BKSE férfi kézilabda csapata. A feladatok adottak. A legjobb négy közé jutás a bajnokságban és a Magyar Kupában.

 

2011.12.09   A Lóczy gimnázium szalagavató bálja

December 9-én közel száz végzős diákra tűzték ki tanáraik a kék színű szalagot, amely azt jelzi, hogy a tanulóknak hamarosan búcsút kell venniük iskolájuktól. A hagyományos szalagavató bálon az intézmény vezetője beszélt a gimnázium terveiről is, a diákokat az elmúlt évekről és a jövőbeli terveikről kérdeztük.

 

2011.12.02   A TLC karácsonyán

Biztos munkahelyeket, jó munkakörülményeket és új gépeket ígér jövőre a TLC, azaz a nehézgép alkatrészeket gyártó füredi Termelés Logistic Centrum. A város intézményeit, kézilabda csapatát jelentősen támogató cég vezetése teljesen optimista a jövő évet tekintve, hangzott el az évvégi ünnepségen.

 
 

2011.12.10   BKSE-MKB Veszprém kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1064. adásában látható.

 

2011.12.11   XV. Acro Dance Karácsony

Több mint 400 táncos részvételével december 11-én tartották a 15. Acro Dance Karácsonyt. A győzelmeket mind az öt kategóriában a veszprémi táncosok szerezték meg, a fürediek második hellyel büszkélkedhetnek.

 

2011.12.04   BKSE - Dunkerque EHF visszavágó mérkőzés összefoglaló

Remek játékkal és győzelemmel búcsúzott a BKSE a nemzetközi kupasorozattól.Sikerült visszavágni a múlt heti kilencgólos vereségért,de ez kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz

 

2011.11.25   Gaál Ágnes és tanítványai kiállítása

Évente egyszer bemutatkozik a füredi közönség előtt Gaál Ágnes művésztanár és tanítványai, ahol a radnótis gyerekek alkotásait ismerheti meg az érdeklődő. Az idei kiállításon három meghatározott témakör szerint készült rajzok, festmények láthatók. Természetesen a gyerekek mellett, az őket tanító Gaál Ágnes képei is megtekinthetők a Szabadidő Központban.

 

2011.11.27   Nyolcadik Advent Fényei Táncgála

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a jövőre 20 esztendős Sellő Alapítvány az "Advent Fényei" elnevezésű táncgálát november 27-én a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Hat művészeti csoport összesen 144 fellépője állt színpadra. A modern táncok mellett klasszikus és néptáncot is láthatott a közönség valamint énekprodukciók is színesítették a gálát.

 

2011.11.18   BKSE-Kecskemét kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1061. adásában látható.

 

2011.10.30   Jól szerepelnek a juniorok a kézilabda-bajnokságban

Nyolc győzelem és két vereség az eddigi mérlege a balatonfüredi junior kézilabdásoknak a legmagasabb osztályban. A csapat az NB-I mellett a megyei bajnokságban is szerepel.A tudósítás a Fűzfő elleni mérkőzésen készült.

 

2011.10.30   Sakk: BSC - Győri Elektromos

Újból az NB I/B-ben szerepel a BSC sakk csapata. Vasárnap délelőtt a Győri Elektromos együttesét fogadták Balatonfüreden.

 

2011.10.25   Aranyősz Nemzetközi Művészeti Fesztivál

Tizenegy év után ismét Balatonfüred adott otthont az Aranyősz Nemzetközi Művészeti Fesztiválnak. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban magyar, orosz és ukrán művészeti csoportok produkcióit láthatta a közönség. A gálaműsort megelőzően a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal és arcfestéssel várták.

 

2011.10.21   BKSE-Orosháza kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1057. adásában látható.

 

2011.10.21   Idősek napja

Az önkormányzat és a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében Balatonfüreden október 21-én az idősek napja alkalmából köszöntötték a város szép korú polgárait. A legidősebb hölgy Kerner Jánosné karácsonykor lesz 102 esztendős, a legidősebb férfi Kreiner Gábor pedig 95 éves.

 

2011.10.16   BKSE-H.C.Berchem kézilabda-mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv 1056. adásában látható.

 

2011.10.15   III. TLC Acro Dance kupa

A balatonfüredi szabadidő központban rendezték a III. TLC Acro Dance táncversenyt. A rendezvényen a füredi táncosok tíz érmet, köztük hat aranyat szereztek.

 

2011.10.14   Jász Péterné Sz. Zsuzsa kiállításán

Első kiállítása látható Jász Péterné Sz. Zsuzsának a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A tárlat előzménye egy több mint egy évtizedes pályafutás. Sz. Zsuzsa, Pálffy Károly és felesége ösztönzésére kezdett neki a festésnek, kedvenc témája a táj, de szívesen készít portrékat is.

 

2011.10.14   Országos '56-os megemlékezés Balatonfüreden

Az 1956-os forradalom és szabadságharc történetét már ismerjük, igazi lényegét, a titkos utasításokat, a valódi mozgatórugókat azonban máig homály fedi. Ezt mondta vitéz Krasznay Béla ny. ezredes a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség Balatonfüreden tartott megemlékezésén. Az ünnepség keretében a szövetség mintegy száz kitüntetést adott át.

 

2011.09.30   BKSE-Gyöngyös kézilabda-mérkőzés

A kézilabda bajnokság hatodik fordulójában a BKSE a Gyöngyös együttesét fogadta. A fürediek az előző fordulók nehéz ellenfelei után a Gyöngyös ellen győzelmi eséllyel léptek pályára.

 

2011.09.18   Utánpótlás kézilabda Füreden

Sok új játékost igazolt a BKSE az utánpótlás keretbe. A juniorok kimagaslóan kezdték az őszi szezont, a Pick Szegedet magabiztosan verték a hétvégén.

 

2011.09.17   Széchenyi István Sakk Emlékverseny

Harmadik alkalommal rendezték meg a Széchenyi István Sakk Emlékversenyt Balatonfüreden. A rendezvény zánkai sikert hozott, Szabó Benjámin második alkalommal bizonyult a legjobbnak.

 

2011.09.09   Országos Légimentő Vándorgyűlés

Balatonfüred adott otthont szeptember 9 és 11 között a III. Országos Légimentő Vándorgyűlésnek, amely a "folyadékok éve" alcímet viselte. A hazai légi mentés hagyományossá vált éves seregszemléjén a földi és a vízi mentők képviselői is jelen voltak. Az előadások után kulturális programok várták az érdeklődőket.

 

2011.08.10   BKSE-Gyöngyös kézilabda összefoglaló

Tovább folytatják az alapozást a kéziseink. A legutóbbi hazai találkozón a Gyöngyöst fogadták.

 

2011.07.01   Kitüntetések a Semmelweis-napon

Semmelweis Ignác az anyák megmentője. Nem véletlenül nevezik így a tudóst, hiszen rájött, hogy a gyermekágyi lázat az orvosok és orvostanhallgatók okozták azzal, hogy boncolás után mentek át a szülészeti osztályra és ott fertőtlenítetlen kézzel vizsgálták a várandós nőket. A klórmész-oldatos kézmosást ajánlotta kollégáinak, ezzel véget vetve a sűrű elhalálozásoknak. Az orvos 193. születésnapján rendezték meg Balatonfüreden a hagyományos Semmelweis-napot, ahol kitüntetéseket is átadtak.

 

2011.06.15   Diáksportolókat jutalmaztak

Balatonfüreden minden évben díjazzák a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat. Ez alkalommal a diákokra került sor.

 

2011.06.03   Hangulatok és színek keringője

Egy ember életében két év hosszú idő és eközben számtalan különböző élethelyzetbe kerül, hangulata változik. Vajda Katalin két év után jelentkezik kiállítással és az elmúlt időben ő is számtalan élményt, negatívat és pozitívat egyaránt átélt, legújabb képein pedig ez is megjelenik. Az olajfestményeken kivül ezúttal akvarell képekkel is kísérletezett. Kiállítása a sportcsarnok aulájában látható.

 

2011.05.29   A Sellő Alapítvány évzáró gáláján

Nagyszabású gálaműsorral várta az érdeklődőket május 29-én a szabadidő központban a Sellő Alapítvány. Öt korcsoportban csaknem száz ifjú táncos mutatta be tudását. Az est folyamán köszöntötték a már tíz éve táncoló lányokat, emellett számos oklevelet és ajándékot adtak át.

 

2011.05.28   Évzáró a BKSE-nél

...

 

2011.05.20   BKSE-PLER kézilabda-mérkőzés

A mérkózés csak a Füred Tv adásában látható.

 

2011.05.23   Új edző a BKSE-nél

A Dunaferr SE-től szerződött a Balatonfüredi KSE-hez György László utánpótlás-szakedző. Az ifjúsági válogatott másodedzője két évre érkezik a füredi csapathoz.

 

2011.05.15   BSC - Tapolca sakkmérkőzés

BSC - Tapolca sakkmérkőzés

 

2011.05.15   Női kézilabda: Balatonfüred - Várpalota

Várpalotát fogadta a hétvégén a Balatonfüred női kézilabda csapata. Győzelmi szándékkal léptek pályára a lányok de sajnos a végére elfogyott az erejük és a Várpalota vihette el a 2 pontot.

 

2011.05.08   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A 28 évvel ezelőtt elkezdődött Füredi Március Kupa folytatásaként idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Dr. Dibusz László Sakk Emlékverseny. Az Ő ötlete alapján kerül megrendezésre évente városunkban az amatőr játékosok és gyermekek nagyszabású versenye.

 

2011.04.28   BKSE - Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

BKSE - Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

 

2011.04.16   Moderntánc kupaforduló Balatonfüreden

700 táncos vendégszerepelt a hétvégén Balatonfüreden, a Modern-tánc Kupasorozat versenynapján. 50 kategóriában, 30 csoport lépett a zsűri elé, hogy bemutassák tánctudásukat. A nyugat-magyarországi esemény kiemelt volt a versenyzők számára, hiszen itt dupla pontokért folyt a küzdelem. Az országos döntőre Budapesten kerül majd sor, ahol több mint egymillió forintos összdíjazásban részesülnek a legjobbak.

 

2011.04.15   Önkéntes tűzoltók tanácskoztak Füreden

Az önkéntes tűzoltók jogszabályi háttere nem tisztázott Magyarországon, pedig azt mindenkinek be kell látnia, hogy a helyből érkező segítség sokkal gyorsabb és így akár hatékonyabb mint a távolabb lévő tűzoltó laktanyákból, ezt hallottuk a LÖTOSZ füredi konferenciáján. Az önkormányzati önkéntes tűzoltóságok helyzetének rendbetételét a kormányzattól várják a szakemberek, a szándék erre meg is van.

 

2011.04.09   800 éves Füred: a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén

Különleges zenei és vizuális élményben lehetett része azoknak, akik április 9-én ellátogattak a Balaton Szabadidő Központba a Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyére. Az együttes rendkívül népszerű vetítéssel egybekötött filmzene koncertjét hallhatta és láthatta a közönség. Az est folyamán John Williams és Ennio Morricone népszerű filmslágerei mellett klasszikus szerzemények is felcsendültek.

 

2011.04.10   Országos gumiasztal bajnokság

Hetedik alkalommal rendeztek országos gumiasztal diákolimpiát Balatonfüreden. A versenyen minden füredi általános iskola képviseltette magát.

 

2011.04.10   Sakk: BSC - Budapest HÜSI SC

Nehéz helyzetben van a BSC sakk szakosztálya. A bent maradáshoz az utolsó fordulókban csak a győzelem lehet elfogadható. Első lépésként a budapesti HÜSI SC-t kellet legyőzni.

 

2011.03.20   Comenius találkozó Balatonfüreden

Négy országból érkeztek diákok Balatonfüredre a Comenius program keretében. A vendég delegációkat a Lóczy gimnázium látja vendégül. A szerdai megnyitó után számos program vár a fiatalokra, a konzultáció épp a nyelvgyakorlás miatt angolul történik.

 

2011.03.17   Digital 3D mozi Füreden

Március 17-től már 3D-s filmeket is lehet nézni a füredi Balaton Moziban. A korszerű digitális technikát szerdán telepítették, a tesztek után délután meg is volt az első vetítés. Ez az ország harmadik un. aktívszemüveges mozija. A mozi műsorkínálata is jelentősen átalakul, nem csak az újonnan belépő 3D-s filmek miatt, áprilistól ugyanis az országos mozipremierrel egy időben mutatnak be egyes alkotásokat. Ebben a hónapban öt 3 dimenziós filmet láthat a közönség.

 
 

2011.02.23   BKSE-PLER kézilabda mérkőzés

A mérkőzés csak a Füred Tv adásában látható.

 

2011.02.27   BKSE-Tremblay KEK kézilabda mérkőzés összefoglalója

Nem sikerült a bravúr,nagy küzdelemben döntetlent játszott a vendég Tremblay csapatával a BKSE a KEK nyolcaddöntőjében rendezett párharc vasárnapi visszavágóján,így búcsúzott a további küzdelmektől.

 

2011.02.19   Farsangi koncert a 76. éves fúvószenekarral

Szombaton farsangi koncertet rendeztek Balatonfüreden, a 76. éves Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának közreműködésével. A repertoárban komolyzenei szerzemények éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a farsangoláshoz kapcsolódó könnyedebb muzsika.

 

2011.02.16   Gaál Ágnes kiállításán

Öt éve kilépve az iskola kapuján rendszeresen bemutatkozik a nagy nyilvánosságnak is a Radnóti iskola képzőművész szakköre. 25 diák és tanáruk, Gaál Ágnes közös tárlata a Balaton Szabadidőközpontban látható.

 

2011.02.11   BKLC - Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvétel

BKLC - Mezőkövesd NB I-es férfi kézilabda mérkőzés. A felvétel csak az adásban tekinthető meg.

 
 

2011.02.12   Sportolók díjátadó ünnepsége

Az elmúlt héten 19. alkalommal adták át a helyi sport díjakat a Szabadidő Központban. Itt nem csak a csapatokat, de az egyéni sikereket elért sportolókat is megjutalmazták. A "Balatonfüred Sportjáért - 2011." városi elismerést Csima László, a füredi kézilabda egyesület ügyvezető-igazgatója vehette át.

 

2011.02.04   Szalagavató a Széchényiben

Február 4-én rendezték meg a Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola szalagavató bálját a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Az ünnepségen 87 tanulóra került fel a középiskolai évek végét is szimbolizáló kék színű szalag.

 

2011.01.13   Téli teremlabdarúgó torna

Akárcsak az elmúlt években a téli szezonban a terembe vonulnak a kispályás labdarúgók. A 35 csapat hetente szombaton és vasárnap reggeltől késő estig játssza a mérkőzéseit.

 

2011.01.25   Zumba fitnesz Balatonfüreden

Nemcsak a hölgyeknek ajánlott de urak is kipróbálhatják a legújabb őrületet a zumba fitneszt, amely most Balatonfüredre is megérkezett.

 

2011.01.13   BKSE- Érsekújvár kézilabda összefoglaló

Két hazai mérkőzéssel kezdte a tavaszi felkészülést a BKSE férfi kézilabdacsapata. A vendég az első osztályban szereplő szlovák Érsekújvár csapata volt amelyben ismerős arcokkal is találkoztunk.

 

2010.01.16   Újévköszöntő koncert

Hosszú évek hagyománya Balatonfüreden az új évet köszöntő ünnepi hangverseny. Vasárnap a szabadidőközpont közönsége előtt lépett fel és adott nagy sikerű koncertet a Ferencsik János Zeneiskola Vonószenekara, valamint az Ifjúsági Fúvószenekar.

 

2011.01.05   Alapoznak a füredi kézilabdások

Egy híján teljes kerettel vágott neki a tavaszi felkészülésnek a BKSE. A csarnokban napi két edzéssel készülnek a februári rajtra. Egyedül Szőllősi Bence állapota volt kérdéses de a felvételünk óta lezajlott orvosi vizsgálat szerencsére pozitív eredménnyel zárult,akárcsak a veszprémi egyetemi államvizsga.

 

2010.12.22   10 éves a Balatonfüred Néptánc Együttes

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Balatonfüred Néptánc Együttes. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a füredi táncosok mellett a Veszprém Táncegyüttes Szenior csoportja és a Debreceni Népi Együttes is fellépett. A gálaműsor után táncház várta az érdeklődőket.

 

2010.12.16   Évzáró a labdarúgóknál

Évzáró a labdarúgóknál

 

2010.12.12   Acro Dance karácsony

A 36 csapatos bécsi világbajnokságon elért nyolcadik helyezésükkel búcsúztak a közönségtől a balatonfüredi Acro Sokk nagyformáció táncosai. A 25 csapat részvételével megrendezett Acro Dance karácsonyi gálán az ő bemutatójuk zárta a programot.

 

2010.12.10   Minősítő hangversenyen a 75 éves füredi fúvószenekar

Az idén ünnepli 75. születésnapját Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. Az év végi koncert hangulatát nem csak az adventi időszak szőtte át, de pénteken este egy minősítésen is meg kellett felelnie a zenekarnak. Az 1935-ben megalapított együttes már számos nemzetközi és hazai elismeréssel büszkélkedhet, a fejlődés folyamatos volt. Az igazi áttörést az 1974-es év hozta meg, amikor a zenekar vezetését Horváth Ernő vette át, aki megújította a repertoárt is. A 90-es évek elejétől Csincsi Ferenc karnagy vezeti a zenekart.

 

2010.12.05   Advent fényei

Több mint száz gyermektáncos vett részt az idei Advent fényei táncgálán a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A füredi Sellő Alapítvány táncosain kívül Veszprémből és Balatonalmádiból is érkeztek művészeti csoportok. Ezúttal is egy, a táncosok közül kiválasztott "angyal" segítségével gyújtották meg a második gyertyát az adventi koszorún.

 
 

2010.12.05   Kézilabda: BKSE-Orosháza

A mérkőzés kizárólag az ONLINE HÍRADÓ-ban tekinthető meg. Csütörtöktől jövő csütörtökig.

 

2010.12.03   Szalagavató a Lóczyban

Három osztály 84 tanulójára került fel a kék szalag, a Lóczy gimnázium szalagavató bálján, amelyet hagyományosan ilyenkor az ünnepek előtt rendeznek az iskolában. A végzős lóczysok közül -kevés kivétellel- mindenki felsőfokú tanulmányait kezdi el jövő szeptemberben, a következő hónapokban azonban még egy nagy feladatra készülnek, nyár elején az érettségi vár rájuk.

 

2010.11.28   BKSE - HC Olimpus KEK kézilabda

A BKSE - HC Olimpus KEK kézilabda mérkőzést 2010. december 2-a és 2010. december 9-e között az ONLINE HÍRADÓ-ban tekinthetik meg. A mérkőzés 1 óra 18 perctől indul.

 

2010.11.07   BKSE- Kecskemét kézilabda-mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BKSE. Vasárnap a Kecskemét együttese látogatott Balatonfüredre. A mérkőzés megtekinthető az ONLINE HÍRADÓBAN csütörtöktől.

 

2010.10.31   Rock and Roll táncverseny Balatonfüreden

Országos Akrobatikus Rock and Roll verseny helyszíne volt az elmúlt hétvégén Balatonfüred. A megmérettetésre közel ezer ifjú táncoslány jött el. A füredi Acro Dance-es lányok valamennyi kategóriában szépen szerepeltek. A felnőtt nemzetközi nagyformációs csapat 2. lett és ezzel kvalifikálta magát a bécsi vb-re.

 

2010.10.24   BSC-Decs sakkmérkőzés

Egy győzelem és két vereség az eddigi mérlege a balatonfüredi sakkozóknak. Az NB I B-ben szereplő együttes vasárnap a Decs csapatát fogadta a városi sportcsarnokban.

 

2010.10.15   Kézilabda: Balatonfüred - Pécs

Kézilabda: Balatonfüred - Pécs

 

2010.10.10   BFC-Nyirád női kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC női kézilabda csapata. Vasárnap a Nyirád együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2010.10.01   Idősek napja

Október elseje nemcsak a zene, hanem az idősek világnapja is. 1991 óta ezen a napon köszöntik a föld csaknem 600 millió idős korú lakóját. Balatonfüreden az Önkormányzat és a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében vidám műsorral köszöntötték a szépkorúakat a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2010.09.26   BSC-BEAC sakkmérkőzés

A tavalyi évadban még az NB-I-ben játszó BEAC csapatát látta vendégül vasárnap délelőtt a BSC. A fürediek célja ezúttal egy szoros eredmény elérése lehetett.

 

2010.09.19   BKSE Tatabánya kézilabda összefoglaló

Vasárnap a Tatabánya együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2010.09.18   Széchenyi nemzetközi gyermek sakkverseny

Közel száz résztvevővel rendezték szombaton a Széchenyi nemzetközi sakkversenyt. A hétvégi eseményen a sakkozók mellett a go játék kedvelő is asztalhoz ültek.

 
 

0000.00.00   Évnyitó a Zeneiskolában

Az általános és a középiskolák után a Zeneiskolában is megtartották a tanévnyitó ünnepséget. A különböző tanszakokra eddig 250-en iratkoztak be, de ezen a héten még várják a jelentkezőket fúvós, vonós és zongora szakra.

 

2010.09.04   Nemzetközi Férfi Kézilabda Fesztivál Füreden

Negyedik alkalommal rendeztek rangos férfi kézilabdát Balatonfüreden. Az ezúttal meghívott két külföldi és két hazai csapat a Laver kupa elnyeréséért mérkőzött.

 

2010.07.30   Könnyű erkölcsök - Gregor Bernadettel és Koncz Gáborral

Gregor Bernadett és Koncz Gábor főszereplésével mutatták be Balatonfüreden, Nino Manfredi: Könnyű erkölcsök című darabját. A kétszemélyes műben egy prostituált és egy író véletlenszerű és kezdetben igen rossz kapcsolata tárul a közönség elé. Az idő előrehaladtával azonban lassan megkedvelik egymást. Vajon lehet egy pár, egy ősi mesterséget űző nő és egy érzékeny író?

 

2010.07.12   Megkezdték az alapozó edzéseket a BKSE kézilabdásai

Nehéz ősz vár a BKSE NB I-es kézilabdázóira. Nemcsak a bajnokságban és a kupában, hanem nemzetközi porondon is helyt kell állniuk. A csapat hétfőn kezdte a felkészülést.

 

2010.07.06   Művészeti fesztivál: Fischer György kiállítása, Klezmer est, Tárogató fesztivál

Július 11-én zárul a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, amely eddig zenei koncerteket, színházi estet, kiállítást nyújtott a közönségnek. A fesztivál programjában, szerdai adásunkkal egy időben zajlik az I. Nemzetközi Klezmer Fesztivál, hétvégén pedig a verbunkos zenéé lesz a főszerep.

 

2010.06.24   FüredFest 2010.

Tíz előadással, köztük valódi premierekkel várja a közönséget az idei FüredFest július 16. és augusztus 19. között. Musical, koncert és gyerekeknek szóló zenés mesejáték is szerepel a programban. A fesztivál rögtön egy ősbemutatóval, Jókai: A kőszívű ember fiai című regényének új színpadi változatával indul.

 

2010.06.21   Pálffy Károly kiállításán

Hétfőn megnyílt Pálffy Károly festőművész kiállítása a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A tárlatot a művész távollétében nyitották meg, mivel Pálffy Károly betegsége miatt nem tudott találkozni a közönséggel.

 

2010.06.19   Sirály Táncfesztivál

Június 18. és 20. között hetedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Sirály Táncfesztivált, melyre az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is érkezetek fiatal táncosok. A társadalmi zsűri mellett két Harangozó-díjas táncművész, Lőrinc Katalin és Demcsák Ottó is értékelte a produkciókat.

 

2010.06.01   Senior asztalitenisz 2010

A pingponglabdáé volt a főszerep a Balaton Szabadidő Központban. Ezúttal a szeniorok mérték össze tudásukat a háromnapos versenyen.

 

2010.06.05   Bemutatkoztak az új füredi kézilabdások

Három új játékossal bővült a BKSE férfi kézilabda csapatának kerete. Az újonnan érkezett sportolókat pénteken mutatták be.

 

2010.05.28   Már tudok biztonságosan közlekedni - döntő

A füredi rendőrkapitányság már hatodik alkalommal rendezte meg a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, a "Már tudok biztonságosan közlekedni!" című egész évben zajló vetélkedősorozat döntőjét. Ebben az évben a három füredi általános iskola mellett, négy kistérségi intézmény diákjai is összemérhették tudásukat.

 

2010.05.18   A net még nem győzte le a tévét

Egyelőre nem kell attól tartani, hogy az internet kiszorítja a hagyományos televíziózást, de tény, hogy a legnagyobbak is fejlesztik online platformjukat. Ezt a hagyományos Media Hungary 2010 elnevezésű médiaszakmai konferencián hallottuk, amit a tihanyi helyszín helyett, Balatonfüreden rendeztek május 18-19. között. Olyan témákat érintettek a részvevők mint az internetes tartalmak szabályozhatósága, az online felületekben rejlő lehetőségek, a közszolgálatiság és természetesen a digitális televíziózás.

 

2010.05.16   BFC-Ajka női kézilabda-összefoglaló

Vasárnap az utolsó hazai mérkőzését játszotta a megyei bajnokságban a BFC női kézilabda csapata. Az Ajka elleni összecsapás a második hely sorsáról döntött.

 

2010.05.14   Zorán koncert Füreden

Nagysikerű lemezbemutató koncertet adott Balatonfüreden Zorán. A 34 dal című válogatás album tartalmazza a nagy slágereket, de sok elfelejtett számot is leporoltak. A koncert különlegessége, hogy a kedvelt dalok némelyikét áthangszerelték.

 
 

2010.05.07   Kardiológusok konferenciája

Május 5. és 8. között Balatonfüreden tartották a Magyar Kardiológusok Társaságának 54. konferenciáját. A hirtelen szívhalál megelőzésének lehetőségeiről, a gyógyszeres és műszeres terápia legújabb lehetőségeiről neves külföldi szakemberek tartottak előadást.A konferenciával egy időben szűrőkamion is várta az érdeklődőket, ahol azonnal kiértékelték az eredményeket.

 

2010.05.02   BKSE-Kecskemét kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB I-es kézilabda csapatunk. A rájátszásban a BKSE a Kecskemétet fogadta.

 

2010.05.02   BSC-Ajka sakk

8:4-es győzelmével magasabb osztályba lépett Balatonfüred sakk csapata. A küzdelem ősszel folytatódik az NB I/B.-ben.

 

2010.05.01   Moderntánc Kupasorozat regionális döntője Balatonfüreden

A Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ adott otthont a Moderntánc Kupasorozat 2009/2010-es évad hetedik és egyben utolsó állomásának május 1-jén és május 2-án. A verseny már nem először érkezett a városba, hiszen az elmúlt két tanév versenysorozatainak 1-1 állomása is itt volt. A szervezők a korábbi nagy sikerű versenyek hatására, Balatonfüred Város Önkormányzatának támogatásával, ismét Balatonfüreden rendezték meg a moderntánc Kupasorozat regionális döntőjét.

 

2010.04.19   Gumiasztal Diákolimpia

11 egyesület és 20 iskola sportolói vettek részt az Országos Gumiasztal Diákolimpia döntőjén. A szombati rendezvényről természetesen nem hiányozhattak a füredi fiatalok sem.

 

2010.04.09   A Múzsák tavaszi kiállítása

A Múzsa Művészeti Egyesület tavaszi kiállítását láthatja a közönség a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A festők, keramikusok, fotósok munkái mind új alkotások, tehát eddig még sehol sem láthatta őket a közönség. A megnyitón mi is ott voltunk.

 

2010.04.10   Kézilabda Magyar Kupa Balatonfüreden

Harmadik helyen végzett és ezzel a Kupagyőztesek Európa Kupájában indulhat a BKSE kézilabdacsapata. Most kérem nézzék meg az Uniqa Magyar Kupáról készült összefoglalónkat.

 

2010.04.03   A Jobbik füredi fórumán

Kampányzáró ülést tartott Balatonfüreden a Jobbik.

 

2010.04.02   BKSE-PLER kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB I-es férfi kézilabdacsapatunk. Ezúttal a PLER csapatát fogadták a füredi csarnokban.

 

2010.03.28   BKSE-Debrecen

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésére került sor vasárnap a balatonfüredi sportcsarnokban. A BKSE vendége a Debreceni Hotel Lycium együttese volt.

 

2010.03.27   dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A tavaszi szezon legnagyobb sakkversenyére került sor a hétvégén. A Dr. Dibusz László emlékversenyen akárcsak az elmúlt 27 évben most is a fiataloké volt a főszerep.

 

2010.03.21   BFC-Ősi női kézilabda

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BFC női kézilabdacsapata. Vasárnap délelőtt az Ősi együttesét fogadták a városi sportcsarnokban.

 

2010.03.06   Befejeződött a kispályás teremlabdarúgó bajnokság

Idén sem talált legyőzőre a RACER kispályás labdarugócsapata a terem labdarúgó bajnokságban. A négy osztályban több mint 1000 gól esett és egészen pontosan 346-an léptek pályára a téli szezonban.

 

2010.03.10   Bemutatkozik Szász Zsolt Gergő kézilabdakapus

Folytatjuk sorozatunkat amelyben fiatal balatonfüredi sportolókat mutatunk be Önöknek. Ez alkalommal Szász Zsolt Gergő a BKSE még ifjúsági korú kézilabda kapusa állt a kameránk elé.

 

2010.03.10   BKSE-Csúrgó kézilabda összefoglaló

Sporttörténeti pillanatot írt a BKSE kézilabdacsapata. Fennállása óta először bekerült a Magyar Kupa négyes döntőjébe,amelynek helyszíne április 9 és 10.-én a Balatonfüredi Sportcsarnok lesz.

 

2010.03.14   BKSE-Tatabánya NB I-es kézilabda

Talán a tavaszi szezon legfontosabb mérkőzését játszotta vasárnap a BKSE.

 

2010.03.15   Március 15-i programok Balatonfüreden

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kapcsán, változatos programokat kínált Balatonfüred a helyieknek és azoknak, akik itt töltötték az ünnepet. Itt volt a városban a népszerű Csík Zenekar és Debrecenből a Filharmonikus zenekar, valamint a Kodály kórus. Most nézzék meg a négynapos programsorozat összefoglalóját.

 
 

2010.03.09   Négy új játékos a BFC-nél

Négy új játékos igazolt a Balatonfüredi Futball Clubhoz, ami a vezetőedző szerint olyan erőt és lendületet ad a csapatnak, hogy akár az osztályváltás is szóba jöhet. A bajnokság hazai mérkőzéssel, szombaton indul a Csabrendek elleni összecsapással. Az új csapattagokat kedden mutatták be a sajtónak.

 

2010.02.26   A Jobbik füredi rendezvényén

A Jobbik 2003 októberétől létezik mint párt, jelenleg nyolcezer tagja van a 700 alapszervezetben. Legutóbb 427 ezer szavazatot kaptak az uniós választáson, ezért bizakodóak a következő választást tekintve, "nagy meglepetést fognak okozni"- mondta Kepli Lajos képviselőjelölt Balatonfüreden.

 

2010.02.28   Farsangi fúvóskoncert

Vasárnap rendezték meg a hagyományos Farsangi fúvóskoncertet a sportcsarnokban. A két részes zenei élmény különlegessége, hogy az idén ünnepli 75. születésnapját Balatonfüred Város Koncertfúvós-zenekara.

 

2010.02.12   Átadták a "Füred Sportjáért" kitüntetést

Ünnepélyes körülmények között adták át a Balatonfüred Sportjáért kitüntetést a 2009-ben sikeresen szereplő sportolóknak ,sportvezetőknek. Ez alkalommal több mint 100-an vehettek át elismerést a város vezetőitől a Balaton Szabadidőközpontban.

 

2010.02.22   Új edző a BKSE-nél

Sótonyi László személyében új edző érkezett a BKSE férfi kézilabdacsapatához. A 40 éves szakemberrel fél éves szerződést kötött a klub. Ugyancsak friss hír a kézisek háza tájáról ,hogy most a fürediek óvtak egy bírói műhibára hivatkozva.

 
 

2010.02.05   A Széchényi szakképzőiskola szalagavatóján

Közel 100 diákra került fel a kék szalag a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola szalagavató bálján. A Szabadidő Központban az alsóbb évfolyamok zenés, táncos műsorral köszöntötték a végzősöket. Az iskola igazgatója elmondta, az intézmény törekszik a megújulásra, hogy minél több fiatal itt találja meg számítását.

 

2010.01.27   Bemutatkozik Steierlein Dzsenifer

Folytatjuk a sikeres fiatal sportolók bemutatását. Ezúttal egy atlétával Steierlein Dzseniferrel ismerkedhetnek meg.

 

2010.01.27   Évértékelő a judosoknál

Évértékelőt tartottak a balatonfüredi judósok. A sikerekben gazdag 2009 után hasonlókra számítanak ebben az évben is.

 

2010.01.23   A Jobbik gyűlésén

Megkezdte kampányát a Jobbik. 23-án a Balaton Szabadidő Központban mutatták be ennek a térségnek, azaz a Veszprém megyei 2. számú választókörzetnek a képviselőjelöltjét.

 

2010.01.21   BKSE-Kecskemét kézilabda összefoglaló

Három félidős edzőmérkőzést játszott a hétvégén a BKSE férfi kézilabda csapata. A február elején induló bajnokságig, a Gyöngyös kupán is szerepelnek.

 

2010.01.23   Gyermek labdarúgó torna

Második alkalommal rendeztek kispályás gyermek labdarúgó teremtornát Balatonfüreden. Úgy tűnik ebben a korosztályban még töretlen a lelkesedés, hiszen itt nem az eredmény hanem a játék szeretete számít.

 

2010.01.16   Folytatódik a teremlabdarúgó bajnokság

Továbbra is tart a kispályás fociláz Balatonfüreden. Az időjárás ilyenkor a terembe kényszeríti a labdarúgókat így a városi sportcsarnokban folytatódik a bajnokság.

 

2010.01.17   Ifjúsági zenekarok újévköszöntő hangversenye

Közel negyed évszázada hagyomány már Balatonfüreden az újévet köszöntő koncert, amelyen az ifjúsági zenekarok mutatkoznak be. Az elmúlt hétvégén a Vonós Kamaraegyüttes és az Ifjúsági Fúvószenekar adott nagy sikerű koncertet a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2010.01.05   Alapoznak az NB I-es férdi kézilabdások

Rövid téli szünetet követően megkezdték az edzéseket a BKSE kézilabdázói. A február hatodikai rajtig több edzőmérkőzés is szerepel az együttes programjában.

 

2010.01.11   Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar újévi koncertje

Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar adott Füreden újévi hangversenyt, Alexander Lonquich zongoraművésszel és karmesterrel az élén. A koncertet kulturális minisztérium támogatta.

 

2009.11.29   Advent fényei, táncos-zenés gyertyagyújtás

Hatodik alkalommal rendezett advent első vasárnapján táncművészeti gálát a Sellő Alapítvány a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Az est folyamán több mint 200 ifjú táncos mutatta be tudását a legkülönbözőbb műfajokban a néptánctól a rock and rollig. A hagyományokhoz híven a gála után dr. Bóka István polgármester egy kisorsolt angyalkával közösen gyújtotta meg az adventi koszorún az első gyertyát.

 

2009.12.01   Fellebbez a BKSE

A kézilabda rajongók között már köztudott, hogy a Ferencváros megóvta a Balatonfüred elleni mérkőzést. A fürediek természetesen fellebbeztek, remélhetőleg a napokban döntés születik az ügyben. Most kérem nézzék meg, mi is történt ominózus mérkőzésen.

 

2009.11.28   Stefánia Vitorlás gyermek labdarúgó torna

Három korcsoport, több, mint 150 ifjú focistája lépett pályára múlt szombaton a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a II. Stefánia Vitorlás Gyermek Teremlabdarúgó tornán. A Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Klub által szervezett rendezvény keretén belül köszöntötték az idősebb balatonfüredi focistákat, külön kiemelve azokat, aki egészen az NB I-ig jutottak.

 

2009.11.28   Zeneterápia

A Disznóláb Alapítvány meghívására Balatonfüreden tartott előadást dr. Kokas Klára. A híres zenepedagógus több mint ötven éve foglalkozik sérült és épp gyermekek zenei nevelésével. Számos könyve, publikációja jelent meg nem éppen hétköznapi módszeréről. Akkreditált pedagógusképzés keretében egyre többen sajátítják el a ?Kokas pedagógiát?, melynek lényege, hogy a gyerekek szabadon mozoghatnak a foglalkozások alatt, miközben a zene hatására történeteket találnak ki és játszanak el.

 

2009.11.21   BFC-Csopak női kézilabda-összefoglaló

Befejeződött a megyei női kézilabdabajnokság. Szombaton testvérvári rangadóra került sor a városi sportcsarnokban.

 

2009.11.22   BSC-Tapolca VSE NB II-es sakk

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a BSC sakk csapata. Vasárnap a tapolcai együttest fogadták.

 

2009.11.21   Kránitz-kupa

Az eheti retro összeállításban láthatják a kitűnő volt füredi futballistát Kránitz Róbertet, aki egy betegség miatt azóta sem lehet a pályán. A család megsegítésére minden évben jótékonysági kupát rendeznek a balatonfüredi sportcsarnokban.

 

2009.11.15   Debreceni Filharmonikusok koncertje

A híres Debeceni Filharmonikus Zenekar adott koncertet vasárnap a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A műsor egy kortárs magyar zeneszerző Tóth Péter: Téli Rege című művének előadásával kezdődött, majd Elgar és Brahms művei csendültek fel.

 

2009.11.08   Megyei asztalitenisz csapatbajnokság

9 együttes részvételével megyei asztalitenisz csapatbajnokságot rendeztek a balatonfüredi sportcsarnokban. A 12 asztalon zajló küzdelemben 45 férfi és 12 női induló vett részt.

 

2009.11.08   Női kézilabda, BFC-Nyirád

Döntetlent játszott a BFC női kézilabdacsapata a Nyirád elleni vasárnapi mérkőzésen. A megyei bajnokságból már csak egy mérkőzés van hátra, akkor a csopaki lányok látogatnak Füredre.

 

2009.11.04   BKSE-FTC NB I-es kézilabda

Az őszi szezon talán legfontosabb mérkőzését játszotta szerdán este a BKSE férfi kézilabdacsapata. A vendég Ferencváros jelentősen megerősödött, így a fürediek nehéz feladat előtt álltak.

 

2009.10.29   Dolby Digital a moziban

Új, korszerű hangtechnikát szereltek be a Balatonfüredi Moziba. Az úgynevezett Dolby 5.1 digital ma már nélkülözhetetlen a minőségi moziélményhez. A 2,5 millió forintos beruházás felét az önkormányzat, másik felét pedig a mozit üzemeltető vállalkozó biztosította.

 

2009.10.25   Haydn koncert Füreden

Nagy sikerű telt házas koncerten hallhatták a fürediek az Osztrák-Magyar Haydn Zenekart a Balaton Szabadidő Központban. A világhírű zenészek világhírű karmesterükkel, Fischer Ádámmal, felejthetetlen zenei élményt nyújtottak. A koncert a kulturális és az önkormányzati minisztérium támogatásával jött létre, és a zenekar választása alapján lett Balatonfüred a helyszíne.

 

2009.10.10   TLC Acro Dance verseny Balatonfüreden

Első alkalommal rendezett országos bajnokságot a Balatonfüredi Acro Dance Sportegyesület. A fürediek szépen szerepeltek,az Acro Sokk-os lányok megnyerték a felnőtt nemzeti nagyformációs versenyt

 

2009.10.10   I. Sportnap Füreden

Első alkalommal rendeztek sportágválasztó napot Balatonfüreden. A füredi dzsúdósok meghívására több százan látogattak ki a városi sportcsarnokba.

 

2009.10.01   BKSE-Mezőkövesd

 

2009.10.01   Futsal BFC-ELTE SE

Újabb sportág mutatkozott be Balatonfüreden, így hétfőnként NB II-es futsal mérkőzést láthatnak a labdarúgás kedvelői. A helyiek ellenfele az ELTE csapata volt.

 

2009.10.02   Idősek világnapján

Október elseje az idősek világnapja. Erről az ENSZ közgyűlése1991-ben határozott. Balatonfüreden az önkormányzat és a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban tartottak ünnepséget a szépkorúak tiszteletére. A hagyományok szerint ezen a napon köszöntötték a város legidősebb hölgy és férfi lakosát.

 

2009.09.23   BKSE-Csurgó

Hazai rangadóval folytatta szereplését a BKSE NB I-es férfi kézilabdacsapata.

 

2009.09.18   Go verseny Füreden

A sakkversennyel egy időben egy új sportág is bemutatkozott Balatonfüreden. A ?Go? egy ősi kínai játék, amit a sakkhoz hasonlóan táblán játszanak. A füredi verseny első hat helyezettje, az országos döntőben folytathatja a szellemi küzdelmet.

 

2009.09.19   Népek tánca gálaest

Látványos, vidám szórakozás várta az érdeklődőket a Népek tánca gálaesten.

 

2009.09.18   Széchenyi Sakk Emlékverseny

A magyar fiatalokon kívül még 5 országból érkeztek sakkozók az első alkalommal megrendezett Széchenyi emlékversenyre. A sakktorna a svájci szisztémájú 7 fordulós rendszerben került lebonyolításra.

 

2009.09.09   BKSE-Pick Szeged

Befejezésül továbbra is kézilabda, szerdán a BKSE a többszörös magyar bajnok Pick Szegedet fogadta a városi sportcsarnokban.

 

2009.09.13   BKSE-Tatran Presov

A szlovák bajnok Tatran Presov vendégeskedett a hétvégén Balatonfüreden. A vendégek győzelme ezért nem volt meglepő igaz ugyan hogy ez a mérkőzés nem számít bele a bajnokság végeredményébe.

 

2009.09.04   BKSE-Zágreb összefoglaló

Barátságos mérkőzésen fogadta Európa egyik legjobb klubcsapatát a BKSE. A horvát bajnokság második helyezettje a hétvégi Csermely-kupára érkezett Balatonfüredre.

 

2009.08.30   BKSE-Gyöngyös NB I-es kézilabda

A Balatonfüred-Gyöngyös mérkőzéssel megkezdődött pontvadászat az NB I-es kézilabda bajnokságban.

 

2009.09.01   Előzetes a hétvégi kézilabda kupáról

Nem maradnak kézilabda nélkül a hétvégén a füredi nézők. A bajnokság most szünetel, de neves kézilabdacsapatok tornáját rendezik meg a sportcsarnokban.

 

2009.07.31   Zeneművészeti nyári akadémia

Július 31-én Balatonfüreden koncertezett a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar. A nívós hangversenyen Érdi Tamás zongoraművész és Horváth Ádám magánének művész is fellépett. A zenekart Vásáry Tamás vezényelte.

 

2009.07.18   Füred Anno kiállítás

Füred Anno címmel Somos Zsuzsa grafikus és festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Balaton Szabadidő és konferencia Központban. A századelő hangulatát idéző tárlatot Kőrös Márta diorámái színesítik.

 

2009.06.24   Férfi és nő a FüredFesten

Június 24-én a FüredFest nyitó rendezvényeként láthatta a közönség a Férfi és Nő című koncertet. A produkciót Bereményi Géza rendezte és Dés László írta. A két párt Udvaros Dorottya és Kulka János, illetve Básti Juli és Cserhalmi György alakította.

 

2009.06.19   6. Sirály nemzetközi táncfesztivál

Június 18. és 21. között rendezték Balatonfüreden a 6. Nemzetközi Sirály Táncfesztivált. A klasszikustól a hip-hop-ig rengeteg táncműfaj képviseltette magát. Újdonság volt az előző évekhez képest, hogy a társadalmi zsűri mellett szakmai zsűri is értékelt. A négynapos rendezvénysorozat alatt több, mint 800 fiatal állt színpadra.

 

2009.06.15   Diáksportolók kitüntetései

A legjobb eredményt elért diáksportolókat köszöntötték a Balaton Szabadidő Központban. A balatonfüredi diákok minden évben szép sikereket érnek el a megyei és országos versenyeken.

 

2009.06.10   A Füred Fest sajtótájékoztatóján

Ebben az évben a szokásosnál korábban június 24-én kezdődik a Füredfest a Férfi és a Nő című 4 színészre és zenekarra írt koncerttel. A fesztivál sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy idén a nehéz gazdasági helyzet ellenére nem emelkednek a jegyárak, 2000 és 2500 Ft között maradnak. A programkínálat viszont bővül a tavalyihoz képest, 12 előadás várja a füredi közönséget.

 

2009.06.12   Sirály fotokiállítás

Június 18. és 21. között rendezik a 6. nemzetközi Sirály Táncfesztivált Balatonfüreden. A rendezvényhez kapcsolódóan fotókiállítás nyílt a tavalyi fesztivál legjobb képeiből. A tárlat a Balaton Szabadidő Központban június 21-ig tekinthető meg.

 

2009.05.24   10. Veterán Vívó Európa- bajnokság

Adásainkban már többször beszámoltunk a veterán vívó Európa-bajnokságról, amit májusban Balatonfüreden rendeztek nagy sikerrel. A Füred TV a nagyszabású eseményről egy 20 perces dokumentumfilmet is készített, ezt láthatják most.

 

2009.05.31   A teremtés című oratórium bemutatója Balatonfüreden

2009-ben Haydn halálának 200. évfordulója előtt tiszteleg az egész zenekedvelő világ. Ebből az alkalomból május 31-én a világ számos városában egy időben csendült fel Haydn a teremtés című oratóriuma. A nemzetközi kezdeményezéshez Balatonfüred is csatlakozott, a Szabadidő Központban a Debreceni Kodály Kórus és a Veszprémi Mendelsshon Kamarazenekar közösen adta elő az oratórikus művet.

 

2009.05.31   BKC-Tatabánya NB I-es kézilabda mérkőzés

A tatabánya elleni hazai mérkőzéssel befejeződött az NB I-es bajnokság. A BKC remekül helytállt az 5. helyen zárta az idényt.

 

2009.05.24   Sikeres veterán vívó Eb

En-Garde Pret Allez. (Állás, készen, rajta) Hangzott el a versenybíróktól több ezerszer múlt héten Füreden megrendezett veterán vívó Európa bajnokságon. A legtöbb érmet a német versenyzők nyerték, utána az olaszok, angolok és oroszok következtek. A magyar 40 feletti vívók közül ketten kaptak ezüst érmet, közülük a 70 év fölötti kategóriában dr. Kamuti Jenő többszörös olimpikon.

 

2009.05.14   Aneszteziológusok konferenciája

Az aneszteziológia jóval több, mint altató orvoslás. A szakma társadalmi megbecsültsége azonban nagyon alacsony. Talán ez az oka annak, hogy a legtöbb jó szakember külföldön szerez szakmai tapasztalatot és nem is tér vissza. Mindezt az aneszteziológusok és intenzív terápiás szakorvosok Balatonfüreden tartott konferenciáján hallottuk.

 

2009.05.10   Dr. Dibusz László sakk emlékverseny

A Balaton Szabadidő és Konferencia Központ adott otthont a már hagyományos dr. Dibusz László sakk emlékversenyek. A nevezők között az amatőrökön kívül, sok fiatalt is láttunk.

 

2009.05.19   Veterán vívó Eb

Vasárnap, 24-én ér véget Balatonfüreden a szabadidő központban a veterán vívó Európa-bajnokság. Az egyhetes rendezvényen komoly küzdelmeket látni, hiszen ha 40 év felettiek is a résztvevők, de vagy vívó élsportolók voltak, vagy többszörös világverseny győztesek, komoly edzésekkel, sportmúlttal a hátuk mögött. A veterán vívó Európa-bajnokságon közelről láthatjuk a kard, tőr és párbajtőr vívás minden izgalmát és szépségét, azt a koncentrációt és fegyelmet, amit ez a sport követel.

 

2009.05.03   BKC-Mezőkövesd NB I-es kázilbda mérkőzés

Megkezdődött a rájátszás a kézilabda első osztályban. Vasárnap a Mezőkövesd látogatott Balatonfüredre.

 

2009.04.20   Film Puskás Ferencről

Film készült a legendás magyar labdarúgó Puskás Öcsi életéről. A film füredi bemutatóján a rendező Almássy Tamással is találkozhattak. A most következő riportban részleteket láthatnak a dokumentumfilmből, a rendező engedélyével.

 

2009.04.19   Nemzetközi kézilabdatorna

Nemzetközi ifjúsági és serdülő kézilabdatornát rendeztek 5 Balaton parti városban. A füredi helyszínen 18 csapat mérte össze tudását.

 

2009.04.17   BKC-Százhalombatta összefoglaló

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játszotta a BKC NBI-es kézilabdacsapata. Szombaton a jelentősen megfiatalított Százhalombatta látogatott Balatonfüredre.

 

2009.04.19   Negyedik hely a második osztályban

A vasárnapi találkozóval befejeződött az NB-II-es sakkbajnokság. A BSC számára a tavalyi dobogós helyezés megszerzése volt a cél.

 

2009.04.19   Országoos bajnokság Füreden

Országos Gumiasztal diákolimpiai döntőt rendeztek hétvégén Balatonfüreden. Természetesen a versenyről ezúttal sem hiányozhattak a füredi résztvevők.

 

2009.04.05   BKC-Gyöngyös NB I-es kézilabda mérkőzés felvételről

Igen fontos mérkőzést játszott vasárnap a BKC NB-I-es kézilabdacsapata. A Fürediek számára az élmezőnyhöz való felzárkózás, míg a vendég gyöngyösiek részére a bennmaradás volt a tét.

 

2009.03.21   Moderntánc kupasorozat

A Balaton Szabadidő-és Konferencia Központ adott otthont a moderntánc kupasorozat 2008/2009-es évad hatodik állomásának, március 21-én. A verseny már nem először érkezett a városba. Közel 800 táncos lépett színpadra.

 

2009.03.14   BKC - Mezőkövesd NB I-es kézilabda

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a két pontot a BKC NB I-es kézilabda csapata. A szombati találkozón a vendég Mezőkövesd nehéz feladat elé állította a hazaiakat.

 

2009.03.08   Ismét győztek a füredi sakkozók

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését a balatonfüredi sakkcsapat. Vasárnap délelőtt a Vértesi Erőmű együttese látogatott a városi sportcsarnokba.

 

2009.03.07   Acro Dance bajnokság

Nyugat-magyarországi pontszerző bajnokságot rendezett az Acro Dance Sport Egyesület a hétvégén a füredi sportcsarnokban. A helyiek ismét szép eredményeket értek el. A győztes ?aranycsapat? már az országos döntőre készül.

 

2009.03.10   BKC-MKB összefoglaló

Magyar Kupa visszavágó mérkőzésen fogadta a BKC, a veszprémi MKB csapatát a városi sportcsarnokban. A kedd esti mérkőzés esélyese természetesen a többszörös bajnokcsapat, veszprémi együttes volt.

 

2009.03.08   Téli teremlabdarúgó bajnokság

A hétvégén befejeződött a téli kispályás teremlabdarúgó bajnokság. A négy csoportban küzdő 36 csapat több mint 1000 gól lőtt.

 

2009.03.01   BKC-Kecskemét NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

A Kecskemét együttesét látta vendégül a BKC NB I-es kézilabda csapata. A későbbi helyezések szempontjából igen fontos volt a mérkőzés eredménye.

 

2009.02.22   Farsangi fúvóskoncert

Vasárnap tartották Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának hagyományos farsangi koncertjét a Balaton szabadidő és Konferencia Központban. A hangversenyen klasszikus és modern művek egyaránt felcsendültek.

 

2009.02.12   BKC-Debrecen kézilabda mérkőzés

Hazai mérkőzéssel kezdődött az NB I-es kézilabda bajnokság. A hosszúra nyúlt szünet után a BKC a Debrecen együttesét fogadta

 

2009.02.14   Művészfarsang

Magyarországon nincs hagyománya a felnőtt jelmezes bálnak. Füreden azonban a Művészklub és a Múzsa Egyesület tartott jelmezes télbúcsúztatót.

 

2009.02.06   A Széchényi szalagavatóján

Soha ennyi diák nem végzett még egyszerre a kertészeti szakképzőiskolában. A pénteki szalagavatón az iskola igazgatója elmondta, az intézmény tovább bővíti profilját, hamarosan rendészeti osztály indul, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével.

 

2009.02.04   Alapoznak a labdarúgók

Március 15-ei rajtra készül a megyei osztályban szereplő BFC. Jelenleg heti három edzés szerepel a programon, a pályaviszonyok miatt a csapat a terembe kényszerült.

 

2009.02.09   Cosmat gyászolják a füredi kézisek is

A 26 éves Marian Cosma halálára napok óta sincs magyarázat, találgatás annál több. Gyászol az ország és a sportvilág, egy életerős 26 éves fiatalembert esett áldozatul a támadásnak. A balatonfüredi kézilabdázókat letaglózta a hír, a helyi csapat szombaton még játszott a veszprémi együttessel. A BKC sportolóit hétfői edzésükön látogattuk meg.

 

2009.02.07   Sportbál 2009-ben

17. alkalommal köszöntötték Balatonfüreden a legjobb eredményt elért sportolókat és sportvezetőket. A hagyományos sportbálon élőzene és finom vacsora várta a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2009.01.28   Alapoznak a kézilabdások

Megkezdte tavaszi felkészülését NB I-es férfi kézilabda csapatunk. A fiúk az őszi szezont kitűnő eredménnyel zárták, ami a jövőre nézve bíztató. A cél, hogy megtartsák NB I-es tagságukat.

 

2009.01.29   Óvodás labdarúgás

A labdarúgás egy olyan sport, amely már kisgyermekkorban hódít. Ki tudja talán a mai óvodásokból lesznek a jövő klasszis magyar labdarúgói, most számukra kínálnak sportolási lehetőséget Balatonfüreden.

 

2009.01.25   Hazai győzelem az NB II-es bajnokságban

Veretlenül várta vasárnapi mérkőzését Balatonfüred sakkcsapata. A BSC jelenleg holtversenyben a II. III. helyen áll.

 

2009.01.25   Kölyökfoci Balatonfüreden

Nagy sikerű teremtornát rendeztek vasárnap délelőtt a Balaton Szabadidő Központban. A meghívásos tornára két korosztályban, négy-négy csapat jelentkezett.

 

2009.01.16   Évértékelés a füredi judosoknál

Egyre népszerűbb Balatonfüreden a judo. Ma már csaknem 100-an hódolnak ennek a sportnak. A klub 10 éves évfordulóját ünnepelték meg az elmúlt héten a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

 

2009.01.19   Serdülő kézilabda

Az NB I-es kézilabda bajnokságban még tart a szünet nem így az ifjúságaiknál. A hétvégén a második serdülő csapat ellenfele a székesfehérvári Alba Régia volt.

 

2009.01.18   Újévköszöntő koncert

Fergeteges koncertet adott vasárnap a Ferencsik János Zeneiskola Vonós Kamarazenekara és a Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekar. A hagyományos újévi koncerten felcsendültek Brahms szerzeményei a magyar táncok, az igazi sikert azonban a filmzenék aratták. Már természetes, hogy a két füredi együttes vastapsot kapott a közönségtől.

 

2009.01.10   Teremlabdarúgó bajnokság

Ahogy hallhatták az időjárás miatt az utakon megállt az élet, szerencsére a labdarúgók ilyenkor a terembe vonulhatnak. Elkezdődött ugyanis a városi kispályás bajnokság legújabb fordulója.

 

2008.12.20   Remiztek sakkozóink

Remekül szerepeltek az őszi szezonban a balatonfüredi sakkozók. Az utolsó mérkőzésüket karácsonykor a tatai GENIUS ellen játszották.

 

2008.12.13   Acro Dance karácsony

Az elmúlt hétvégén immár 12. alkalommal rendezték meg a hagyományos Acro Dance karácsonyt. Az ünnepi versenyen több mint 1000 fiatal táncos állt színpadra 3-tól egészen 21 éves korig. A fürediek idén is szép eredményeket értek el.

 

2008.12.12   Lóczy Gimnázium szalagavatóján

A tanulást és a vizsgákra való felkészülés ünnep szakította meg egy napra a Lóczy Lajos Gimnáziumban. Pénteken tartották ugyanis a nyelvoktatásáról messze híres iskola szalagavatóját. Itt a végzősökre, a hagyományok szerint felkerült a kék színű szalag, az alsóbb évfolyamok pedig műsorral köszöntötték a hamarosan ballagókat. Nézzék meg báli tudósításunkat.

 

2008.12.07   BKC-Komló NB I-es kézilabda mérkőzés

A dunaújvárosi mérkőzést követően vasárnap a Komló együttese látogatott Balatonfüredre.

 

2008.12.06   Füreden a Mikulás

A hétvégén valószínűleg a világ minden kisgyermeke a Mikulást várta és emiatt nagyon izgatott volt. Nos a piros ruhás öregapó, az idén is megjutalmazta a legkisebbeket, Balatonfüreden és Arácson is találkoztunk vele. A gyerekeket már arról is kérdeztük, hogy mit szeretnének kapni a karácsonyra.

 

2008.12.07   Mikulás kupa teremlabdarúgó torna

6 csapat részvételével rendezték meg vasárnap a hagyományteremtő mikulás kispályás gyermek labdarúgó tornát. A fürediek mellett ezúttal Veszprémből és Ajkáról is érkeztek csapatok.

 

2008.11.30   Advent fényei táncgála

5. alkalommal rendezték meg idén az Advent fényei elnevezésű táncművészeti gálát a Balaton Szabadidő központban. A tánccsoportok már hónapok óta lelkesen készültek a fellépésére, vasárnap több mint 140 gyermek állt színpadra. Most nézzék meg a gáláról készült összefoglalónkat!

 

2008.11.25   Garai László testépítő

A testépítés már jó ideje rendkívül népszerű hazánkban is. Vannak akik csak hobbiból űzik, de akadnak, akik versenyeken is megmérettetik magukat. Közéjük tartozik a balatonfüredi Garai László, aki már több bajnoki címmel büszkélkedhet.

 

2008.11.29   Kispályás szuperkupa

Folytatódtak a kispályás labdarúgó mérkőzések a balatonfüredi sportcsarnokban. Ezúttal a bajnokok tornájára került sor, természetesen füredi résztvevővel.

 

2008.11.28   Radnótisok kiállítása

A Radnóti iskola művésztanárának Gaál Ágnesnek és tanítványainak legszebb munkáiból nyílt kiállítás a Balaton Szabadidő Központban. A tanárnő már évek óta szervez a nyári szünetekben festőtábort, ahol a gyerekek elsősorban a Pannon táj szépségét és Balatonfüred neves épületeit ábrázoló képeket készítenek. A mostani tárlat egy válogatás az elmúlt évek legszebb rajzaiból és festményeiből.

 

2008.11.30   Serdülő kézilabdatorna

Ahhoz, hogy a balatonfüredi felnőtt kézilabdacsapat a jövőben is sikeresen szerepeljen, feltétlenül szükség van komoly utánpótlás bázisra. A BKC a helyes úton jár, és ezt a célt szolgálta a hétvégén megrendezett Adidas serdülő kézilabda torna is.

 

2008.11.24   BKC-Tatabánya

Továbbra is kézilabda, de most már a férfiak. A Magyar kupában a legjobb 16 között a Tatabánya volt a BKC ellenfele. A fordulatos mérkőzésen végül is hazai siker született.

 

2008.11.23   Női kézilabda

Az őszi forduló utolsó mérkőzését játszotta vasárnap női kézilabdacsapatunk. A hölgyek ezúttal is jól szerepeltek, hiszen magabiztos játékkal nyerték a Nyirád elleni találkozót.

 

2008.11.16   Kispályás labdarúgás

A tél beálltával kispályás labdarúgóink terembe vonulnak. A balatonfüredi sportcsarnokban ideális körülmények között rendezik meg a Varga József labdarúgó tornát.

 

2008.11.05   Adománygyűjtés

Adománygyűjtésbe kezdett a Balatonfüredi Polgári nyugdíjas Egyesület a Feszty-körkép megmentéséért. Mint ismeretes az ópusztaszeri épület beázik, a körkép veszélybe került. Mivel egyelőre az állam nem fordít pénzt a történelmi alkotás megmentésére, a civilek mozdultak meg. Füredről indult a kezdeményezés, de szervezők országos hírverést szeretnének.

 

2008.11.10   BKC-Győr

Továbbra is remekül szerepel a legmagasabb osztályban férfi kézilabda csapatunk. Vasárnap a Győr együttesét fogadták, és bár a vendégek a tabella utolsó helyét foglalják el, mégis egy szoros mérkőzést láthattak a nézők.

 

2008.10.22   BKC-Pick Szeged NB I-es férfi kézilabda

Bár a bajnokság most szünetel, ezen a héten sem maradnak kézilabda nélkül, hiszen tartozunk még a BKC - Szeged mérkőzéssel. Most kérem tekintsék meg teljes egészében az összecsapást.

 

2008.11.02   Sakk

Győzelemmel kezdte NB II-es szereplését sakk csapatunk. Az esztergomi 9:3-as eredmény után vasárnap a Zsámbék együttese érkezett Füredre.

 

2008.10.25   Judo

Követve a labdarúgók és a vitorlázók példáját a balatonfüredi judosok is az utánpótlásnevelésre helyezik a hangsúlyt. A városi sportcsarnokban megtartott játékos edzéseken már az óvodáskorúak is megismerkedhetnek a sport alapjaival.

 

2008.10.18   BKC-Csurgó NB I-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről

Rangadót játszott szerdán NB I-es férfi kézilabdacsapatunk. A Csurgó elleni mérkőzés két pontja, mindkét együttes számára életbevágóan fontos volt, hiszen a győzelem a középmezőnyhöz való felzárkózást jelenhette.

 

2008.10.10   Idősek napja

A füredi szép korúakat köszöntötték múlt héten pénteken az idősek napja alakalmából rendezett ünnepségen. Az ünnepi ebéd és a kulturális műsor előtt, Dr. Bóka István polgármester köszöntötte a város legidősebb férfi és hölgy lakosát. Füreden több, mint 4 ezer nyugdíjas él és két nyugdíjas klub működik.

 

2008.10.03   Beszélgetés Dr. Csenus Imrével

Titokról, elhallgatásról, őszinteségről, érzelmi felnőttségről tartott előadást pénteken Balatonfüreden a Szabadidő Központban Dr. Csernus Imre. A neves pszichiáter sajátos, kissé kemény stílusával vált híressé. Most nézzék meg a doktorral készült interjúnkat.

 

2008.09.24   BKC-Dunaferr NB I-es kézilabda mérkőzés felvételről

A hétvégén ugyan nem volt forduló, de adósak maradtunk még a BKC - Dunaferr mérkőzésről készült tudósításunkkal. Most kérem nézzék meg teljes terjedelmében a múlt szerdai mérkőzést.

 

2008.10.04   Karate Európa-kupa

6 ország részvételével nagyszabású karate versenyt és bemutatót tartottak a hétvégén Alsóörsön és Balatonfüreden. A kétnapos rendezvényen füredi sportolókkal is találkozhatott a közönség.

 

2008.09.20   Éremosztó a sakkozóknál

Ötödik éve szerepel az NB II-ben városunk sakkcsapata. A hétvégén ünnepélyes körülmények között vehették át a 2008-ban elért harmadik helyért járó bronzérmeket.

 

2008.09.14   BKC-Tatabánya

Lejátszotta első hazai mérkőzését NB-I-es férfi kézilabdacsapatunk. Vasárnap a városi sportcsarnokban a BKC a Tatabányát fogadta. Most nézzék meg a mérkőzés összefoglalóját.

 

2008.09.07   Kézilabda

Rangos nemzetközi esemény helyszíne volt Balatonfüred. Második alkalommal rendezték meg a Csermely Nemzetközi Kézilabda-kupát. A 3 európai élcsapat mellett, a BKC is pályára lépett.

 

2008.09.01   Felkészülés a BKC-nál

Befejeződött a nyári felkészülési szezon, egy hét múlva rajtol az NB I-es férfi kézilabda bajnokság. A csapatban a nyáron nagy volt a jövés-menés, ennek ellenére a felkészülési mérkőzéseken eddig bíztató eredmények születtek.

 

2008.09.01   Kölyök foci

Új sportegyesület alakult Balatonfüreden. Augusztus 25-én a városi sportcsarnokban megalapították a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Clubot. Az egyesület céljairól Mayer Tamás ügyvezető elnököt kérdeztük.

 

2008.09.01   Kőszínházi szezon indul Balatonfüreden

Közel 100 év után újra színházi szezon indul novemberben Balatonfüreden. A Pannon Várszínház szervezésében egészen áprilisig várják majd a füredi és Füred környéki közönséget. Bérletek már most is lehet vásárolni, az iskolák számára külön előadásokat is terveznek.

 

2008.08.09   Bor-Kép-Tár Kiállítás

A borhetek 3 hetes programsorozathoz kötődik az a képzőművészeti kiállítás, amelyet szintén szombaton nyitottak meg a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A szőlő és bor témához kapcsolódó alkotásokat augusztus végig lehet megnézni, mi most egy kis ízelítőt adunk.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT